כאבים לאחר עקירת שן בינה 48
פורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול
4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
כאבים לאחר עקירת שן בינה 48 איילה 03/01/2016 | 17:50שלום לפני שבועיים עקרו לי שן בינה 48. לאחר יום החלו כאבים חזקים לא נסבלים. בפעם הראשונה שהגעתי לרופא קיבלתי אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 אך הכאבים נמשכו. בפעם השנייה שהגעתי הרופא שם לי חומר אלבאוג'ל שהרגיע אותי ליומיים ואז הכאב חזר והיה חזק יותר. בפעם השלישית שחזרתי עם כאבים וממוטטת נפשית ופיזית הרופא אמר שכנראה לא נוצר אצלי קריש דם לאחר העקירה וכל אתר העקירה חשוף ומכאן הכאבים. הוא גירד וניקה את המקום, שם חומר חיטוי ואמר שאני אמורה להרגיש יותר טוב. לצערי עדיין כואב לי, אך לא באותה רמת כאב שהיתה קודם. אני מרגישה גם חספוס בחיך שקרוב לאזור העקירה. השאלה שלי היא איך הרופא שראה אותי יום לאחר העקירה לא זיהה שאין קריש דם או שיש בעיה חמורה ונתן לי אנטיביוטיקה. למה לא נוצר קריש דם? איך אמור להראות קריש דם, מה צבעו? כרגע אני רואה במקום העקירה מעין משטח שחרחר עם כתם לבן. מה זה? האם זה תקין להרגיש כאבים גם לאחר הריפוי המחודש? כמה זמן בערך ייקח למקום להחלים? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים לאחר עקירת שן 48 ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 04/01/2016 | 08:53שלום, מהתיאור שלך מדובר כנראה בתופעה שמכונה "מכתשית יבשה" או באנגלית: DRY SOCKET. זו תופעה הקורית בערך ב-10% מהעקירות. ההסברים שקיבלת מהרופא נכונים, ובהחלט קורה לא פעם שלא רואים בעיה עם קריש-הדם בהתחלה, והאבחנה אפשרית רק יום-יומיים מאוחר יותר. השתלשלות הדברים וההסברים של הרופא שלך נשמעים לי נכונים, והוא בהחלט פועל לפי הפרוטוקולים הנכונים. לגבי משך הזמן - יש צורך בהנחה חוזרת של אלבאוגיל או חומרים דומים אחת ליום-יומיים עד לפתרון הבעיה. זה לוקח לפעמים בין שבוע לשלושה שבועות עד שהכל נגמר. לגבי תמונות ואיך זה צריך להראות - יש אתרי אינטרנט שמדגימים את העניין. פשוט חפשי DRY SOCKET.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום

ד"ר נבות גבעול כירורגיית פה ולסת
4.9 ( 14 חוות דעת )
"ד"ר נבות, משיב לשאלות, מסביר פנים, מקצועי, בודק בזמן הטיפול עם המטופל אם ניתן להמשיך בתהליך, וזמין לאחר הטיפול."

ד"ר אלי רוזנפלד כירורגיית פה ולסת
4.9 ( 13 חוות דעת )
"קיבלתי יחס אנושי מאוד ודר.רוזנפלד טיפל בי ברגישות והבנה לגבי מצבי. הוא מהוד מקצועי."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת

ד"ר נבות גבעול