כאבים עזים בבליעה לאחר עקירת שן בינה
פורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול
4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
כאבים עזים בבליעה לאחר עקירת שן בינה שלמה 20/08/2018 | 20:21שלום רב! לפני יום וחצי עברתי עקירה כירוגית של שן בינה תחתונה מצד ימין. אני נוטל משככי כאבים וחש פחות כאבים בשיניים, אך האזור התנפח לכיוון הגרון ובית הבליעה. מאז העקירה אני חש כאבים נוראיים עם כל בליעה, אפילו בליעת רוק. ביום הראשון עוד הכרחתי את עצמי ודחפתי לפה קצת ארטיק, שייק פירות, ויוגורט עם מעט פרורי לחם. אך ביום השני הרגשתי כאבים חזקים שוב, לא אכלתי כלום ודחפתי לעצמי 2 כוסות מים רק כדי למנוע התייבשות חמורה. שאלתי היא האם זו תופעה מצויה לאחר עקירת שן בינה- כאב נורא בכל בליעה, וכן כיצד כדאי לטפל במצב הנוכחי (חוסר תזונה ושתיית מים מצומצמת)? אציין גם שאין לי מושג איך להגיע אל הרופא שביצע את העקירה בבית חולים סורוקה. תודה רבה!הוסף תגובה
תשובת מומחה שלום שלמה, ד"ר נבות גבעול 21/08/2018 | 11:16אתה מתאר מצב נורמאלי. נפיחות עולה במשך שלושה ימים ואז יורדת. אתה יכול להגיע למרפאת פה ולסת בסורוקה ותתקבל לביקורת.הוסף תגובה
תודה רבה ד"ר!שלמה 21/08/2018 | 11:23אני מאוד מודה לך על התגובה המהירה שעזרה לי מעט להירגע, אני כבר חששתי שהעובדה שאני לא אוכל במשך 24 שעות היא חריגה ויש לחשוש, אך מתשובתך אני מבין שזה בסדר ואפשר רק להמשיך לשתות, כי אין הרבה מה לעשות, רק להמתין שהנפיחות תרד. תודה רבה וכל טוב!הוסף תגובה
תשובת מומחה שלום שלמה, ד"ר נבות גבעול 21/08/2018 | 14:19תקפיד לשתות ואם אתה מרגיש שקשה לך לאכול, תאכל מאכלים רכים.הוסף תגובה
אוכל- חובה או המלצה? והאם יש פתרון לכאב הבליעה?שלמה 21/08/2018 | 15:50תודה רבה ד"ר, אני רק ברשותך רוצה לחדד נק' אחת, אם זה בסדר: השאלה עד כמה אני חייב לאכול- מבחינתי אין הבדל בין מאכל קשה לבין מאכל רך לבין שתיית מים- כל בליעה, אפילו בליעה סתמית של רוק- מלווה בכאבים עזים שמקשים עלי מאוד, ולכן אני רוצה לדעת מה החובה המינימלית- האם חובה לאכול משהו רך למרות שזה כואב מאוד, או שזה רק בגדר המלצה שאפשר לוותר עליה, ורק להקפיד על שתייה? [ובכלל, אולי יש פיתרון כלשהו בעולם שיכול לעזור להפחית את הכאב בשעת הבליעה? כל משככי הכאבים שאני נוטל מקטינים רק את הכאב בחניכיים אך לא בגרון ובבליעה... או שהפיתרון היחיד הוא המתנה עד שזה יחלוף?] רב תודות ד"ר, אני ממש מודה לך על היחס והתשובות הענייניות, ברכה והצלחה בכל!הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום

ד"ר אלי רוזנפלד כירורגיית פה ולסת
4.9 ( 13 חוות דעת )
"קיבלתי יחס אנושי מאוד ודר.רוזנפלד טיפל בי ברגישות והבנה לגבי מצבי. הוא מהוד מקצועי."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת

ד"ר נבות גבעול