כאבי שיניים?
פורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול
4.9 ( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון. יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים. בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא. נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל תחומי טיפול של ד''ר גבעול: - שתלים דנטליים - השתלות עצם - הרמת סינוס - עקירות כירורגיות - עיוות במפרקי הלסת הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב: https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
כאבי שיניים? מיואשת 17/07/2022 | 15:45שלום דר, מזה כחמש שנים אני סובלת מכאבים בשן 26 שבאים והולכים במאין "התקפים". בשנה האחרונה הכאב החל להקרין גם ללחי ולגבה (כואב מאוד לגעת בלחי ובגבה כשאני ב"התקף" כזה), והחל להיות בלתי ספציפי לשן (26 עדיין כואבת קצת יותר מאחרות אבל גם השיניים סביבה החלו לכאוב). מצאתי את עצמי מסתובבת בין מגוון רחב מידי של מומחים : 1. מומחית פה ולסת שקבעה שיש ברוקסיזם והפנתה לפיזיותרפיה וסד לילה (נתן הקלה מסויימת בכאבים אחרים שלא קשורים למה שתיארתי קודם...) 2. אא"ג שביצע צילום סיטי סינוסים- עיבוי רירית מקסילרית באותו צד של הכאב. ללא ממצאים נוספים או חריגים. אמר שהכאב לא קשור לסינוס. אין עדות לממאירות או לשינויים בעצמות הפנים הגרמיות (כדבריו) 3. כירורג פה ולסת שקבע שיש לעקור שן 26 כי בסיטי אנדו רואים סדקים בשן וגרנולציה סביב השן. 4. כירורג פה ולסת שקבע שאין דבר בלסת והשיניים נראות שלמות גם בסיטי אנדו, גם בסטאטוס מקביליות ואין תהליכי ספיגת עצם או דלקת. יתכן ומדובר בכאב עצבי. 5. אנדודנט שקבע שמדובר בשן סדוקה - טוען שבסיטי אנדו אין עדות לסדקים. גם לא במיקרוסקופ. חשב שיש סדק בגלל הקליניקה אך מכיוון שבבדיקה כאבו לי שיניים נוספות ולא רק 26 ביקש להמשיך מעקב כרגע. אמר ש"אולי" רואים דלקת ליד השן בצילום רנטגן פשוט שעשה בקליניקה שלו. 6. פריודנט- שראה התפתחות של כיס ליד השן, אבל כרגע לא דורש התערבות או טיפול כדבריו. 7. רופא שיניים נוסף אמר לעשות כתר לשן 26 כי הוא חושד שזה סדק... מכיוון שאני מקבלת המון דעות מנוגדות והכאבים ממשיכים לחזור שוב ושוב, אני כבר לא יודעת למי לפנות ולמי להתייעץ. הכאב לא חד, אלא לוחץ (תחושה שבא לי להוציא את השיניים מהמקום) ומציק מאוד, לפעמים פועם. זה פוגע לי מאוד בתפקוד. יש הטבה מינימלית בלבד בנטילת משככים. בשינה אין כלל כאב וגם לא כשאני קמה משינה. הוא הולך ומתגבר במהלך היום. אם זה מעניין - לפני כ-5 שנים היה אירוע במטוס בו הרגשתי זרם חד וכואב מאוד בפנים (בעיקר צד שמאל) ונאמר לי שהתחילה טרגימנל נוירלגיה, אך הכאב החד נעלם ולא חזר עוד כל השנים ולא קיבלתי טיפול יעודי לכאב. אשמח לרעיונות נוספים... למי עוד לפנות? מתי לעצור את הבירורים? אין לי כוחות וזמן וכסף להתעסק בזה יותר...הוסף תגובה
תשובת מומחה שלום ד"ר נבות גבעול 17/07/2022 | 21:46ממליץ לפנות לנוירולוגהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
עקירת שן בינה
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום

ד"ר פבל ווסקובויניק רפואת שיניים
5.0 ( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל לא הרגשתי טיפול בשיניים לאורך כל הדרך מקצוען אמיתי כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש בהצלחה"

ד"ר אלי רוזנפלד כירורגיית פה ולסת
4.9 ( 13 חוות דעת )
"קיבלתי יחס אנושי מאוד ודר.רוזנפלד טיפל בי ברגישות והבנה לגבי מצבי. הוא מהוד מקצועי."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת

ד"ר נבות גבעול