פורום הריון ולידה - עמוד 862
ד"ר עמנואל אטלי
-
תוצאות חלבון עבורי
ענבל 23/06/2014 | 10:08שלום רב. אני בת 36, הריון שלישי, עובר אחד. עד כה כל הבדיקות תקינות לגמרי. קיבלתי תוצאות של בדיקת החלבון העוברי. להלן: חלבון עוברי (AFP): MOM: 2.23 (וערכי הנורמה הם בין 0.20-2.00) ערך: 86.4 גונדוטרופין שלייתי (HCG): MOM: 2.29 ערך: 44.3 אסטריול: MOM: 1.17 ערך: 1.7 לפי כל הנ"ל, בשילוב עם הגיל חושב לי סיכון ממש טוב של 1:10000 רגע לפני שאני מבטלת את התור למי שפיר, רציתי לשאול - האם זה בסדר שהחלבון העוברי גבוה מהנורמה? תודה מראש ענבלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חלבון עוברי
ד"ר אריאל אהרוני 23/06/2014 | 20:22חלבון עוברי גבוה מאוד יכול להעיד על מום פתוח אצל העובר, אך אך כאן הערך לא מאוד גבוה והסיכוי לכך נמוך. רצוי סקירה מכוונת. בברכה, ד״ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
זינט בהריון
נחמה 23/06/2014 | 14:53היה לי במשך 5 ימים כאבים בבטן, ולאחר בדיקה- ראו שיש דלקת בדרכי השתן. הרוא נתן זינט 500 מ"ג. האם זינט מותר בתחילת הריון,והאם זה שהדלקת כבר היתה 5 ימים בלי טיפול, יכול להשפיע? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זינט
ד"ר אריאל אהרוני 23/06/2014 | 20:18זינט מותר בהריון. בברכה, ד״ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
סושי צמחוני
מודאגת 23/06/2014 | 20:12שלום רב! עד עכשיו הייתי בטוחה שמותר לאכול סושי צמחוני בהריון, אבל בזמן אחרון אני שומעת יותר ויותר דעות שגם סושי צמחוני אסור כוון שהוא נחתך על אותו משטח ועם אותה סכין כמו סושי רגיל והחיידקים יכולים לעבור גם עליו. מצד אחד זה נישמע לי מעט מופרך ומצד שני אני חוששת.. האם יש הצדקה לדעות אלו או שבכל זאת מותר סושי צמחוני בהריון? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סושי
ד"ר אריאל אהרוני 23/06/2014 | 20:15לא ידוע לי על חשש כזה, אך אם את מודאגת יש עוד מספיק מאכלים בעולם שמותר לאכול ללא חשש. בברכה, ד״ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
איחור של 10 ימים במחזור
חנית גונן 07/10/2012 | 16:01שלום, אני חדשה ביותר בנושא ולאחר שנתיים של נישואים אנו מתחילים לעבוד על ילדים... החודש לאחר ביקור אצל הרופא ואולטרסאונד שהעלה ציסטה ברחם במהלך המחזור הקודם נאמר לנו שכאשר יש ציסטה לא בטוח שיש ביוץ , הפרשת ההורמונים יכולה להיות מהציסטה ולא להיות בהכרח ביוץ. תפקדנו כהרגלנו , וכעת אני באיחור של10 ימים במחזור (שבד״כ סדיר ביותר!!) בדיקת הריון ביתית הייתה שלילית . עצה של מישהו האם המחזור יכול להשתבש ככה באופן מפתיע או שאכן יש סיכוי להריון . אודה לעצתכן בנושא. חניתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
איחור במחזור
ד"ר שרון מסלוביץ 08/10/2012 | 10:15שלום חנית. ראשית אין קשר בין הציסטה בשחלה לבין העדר ביוץ. הציסטה אינה מפרישה הורמונים ואינה מפריעה לביוץ השחלתי. אם בדיקת הריון שלילית הרי שאינך בהריון. אם אינך בטוחה בכך- בצעי את הבדיקה שוב. הוסת תגיע, פשוט המתיני בסבלנות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
שלום בקשר לבדיקה ביתית
דנה דיין 23/06/2014 | 15:42אם ביצעת בדיקה ביתית שלילי יצא תנסי עוד אחת ואם אותו תוצאה תגשי לעשות בדיקות דם אצלי איחר מחזור ב חודש והבדיקות ביתיות היו שליליות עשיתי בדיקת דם יצא חיובי ויש לי ילד בדיקות ביתיות לא אמינותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטה
ד"ר אריאל אהרוני 23/06/2014 | 20:12ציסטה לרוב משבשת את ההורמונים ולכן עלולה לגרום אחור גם ללא הריון. בברכה, ד״ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
בדיקת ביוץ
נטלי 23/06/2014 | 16:28היי דוקטור , היה לי ביוץ בתאריך 13/6 ומאז בבדיקת ביוץ יש רק את קו הביקורת. היום מס׳ ימים לפני מחזור ישנן 2 פסים - קו הביקורת חזר והשני חלש ממנו. האם זה יכול להעיד על הריון??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת ביוץ
ד"ר אריאל אהרוני 23/06/2014 | 20:10בדיקת ביוץ מיועדת לגלות ביוץ, ובדיקת הריון לגלות הריון. בברכה, ד״ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
דלקת חוזרת בשתן (חיידק E Coli) בהריון- טיפול אנטיביוטי
חן 23/06/2014 | 17:06שלום, אני בשבוע 29 להריון, עם דלקת בשתן אסימפטומטית שלא נעלמת. קיבלתי פעמיים טיפול אנטיביוטי שלא עזר. וכעת הרופא רשם לי שוב אנטיביוטיקה שכבר טופלתי בה ולא עבדה- מקרודנטין. עליי לקחת ארבע פעמים ביום במשך שבוע, ולאחר מכן כדור אחד ביום עד לשבוע 38. קראתי במקורות שונים באינטרנט שהיו מחקרים שהראו קשר בין נטילת האנטיביוטקה מקרודנטין(nitrofurantion)לבין מומים בעובר. האם זה נכון? האם בטוח לקחת אנטיביוטיקה זאת או לא? תודה רבה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מקרודנטין
ד"ר אריאל אהרוני 23/06/2014 | 20:08מקרודנטין נחשבת לתרופה בטוחה בהריון. בברכה, ד״ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
(לת)
ליאת 22/06/2014 | 17:23אני בת 38 תאריך ווסת האחרון 12/5/2014 מועד הביוץ היה 29/5/2014 היום עשיתי אולטרסאונד גיל ההריון הוא 5+2 נצפה שק הריון 11/14 שק חלמון לא הודגם וגם לא דופק האם עדיין מוקדם לחשוש ולחכות עוד שבוע שבועיים ואז יהיה שק חלמון?? אשמח לתשובה מהירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
בטא
ש 03/06/2012 | 15:25שלום, רציתי לדעת ממתי אמורה להיות הכפלה של הבטא בזמן הריון? לפי הבנתי- רק בערך ביום ה-12 להפריה עולה רמת הבטא, ומאז כל יום מכפילה את עצמה? (אם ביום ה-18 להפריה (בערך) רמת הבטא הינה 418- זה סימן להריון לא תקין, או שכמו שכתבתי למעלה, ההכפלה מתחילה רק מהיום ה-12 ואז זה כן בסדר?) תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 03/06/2012 | 18:50שלום לך. אנשים נוטים ליחס חשיבות רבה מדי להכפלת הבטא למרות שהטווח של התקין הוא רחב מאד. בטא של 418 יומיים לאחר האיחור בוסת ( יום 18 להפרייה) הינו תקין לחלוטין ובכל מקרה לא הייתי מחליט על תקינות הריון לפי ערך בטא זה או אחר. הבטא מופרש החל מיום 6-7 להפרייה בכמויות קטנות מאוד והוא מוכפל מאז כל יומיים- שלושה. נשמע כי הבטא במקרה שלך תקין עכשיו נותר לקוות שגם ההריון תקין... בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
המשך
ש 05/06/2012 | 11:21תודה רבה על התשובה- היא מרגיעה אותי "קצת"- הענין הוא שאני אחרי הריון מחוץ לרחם ש"הפיל" את עצמו וכשגיליתי על ההריון הלא התקין ההוא הבטא היתה נמוכה (כ-200) וחיכיתי שהבטא תרד, אז יש לי קצת "טראומה" מבטא נמוכה.. (בנוסף- אני לא הרבה זמן אחרי ההריון מחוץ לרחם, כך שהבנתי שיש סיכוי שזה ישנה..:( האם לאור הנתון הזה יש צורך בכ"ז בבדיקת הבטא לעיתים תכופות יותר/ בדיקה אצל רופא בהקדם, או שבכל מקרה מוקדם מדי בשביל לדעת אם ההריון ב"מקום הנכון" ותקין?) שוב, תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 05/06/2012 | 11:34מוקדם מדי גם עבור הריון מחוץ לרחם בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
המשך
ש 05/06/2012 | 12:19אם כך- מה עלי לעשות, ומתי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 05/06/2012 | 12:59בטא כמותי בעוד כשבוע בהצלחההוסף תגובה
-
בטא
ש 08/06/2012 | 15:22שלום' בטא ביום ראשון- 418 ביום חמישי- 2559 זה טוב-נכון???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 08/06/2012 | 21:13מעולה אבל בערכים כאלה אין משמעות לבטא אלא רק לסונרהוסף תגובה
-
המשך
ש 09/06/2012 | 22:20מה ז״א לסונר? ולמה אין משמעות לבטא? הרי היא היתה נמוכה ולכן עשיתי מעקב עליה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעקב הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 09/06/2012 | 23:42סונר זהו אולטראסאונד. לבטא יש משמעות עד שרואים מבני הריון בסונר- בערך כשהבטא מגיע ל 1500. בהצלחה.הוסף תגובה
-
ש 09/06/2012 | 23:57אז בעצם אני צריכה כבר לבצע אולטראסאונד?? (זה לא מוקדם- בערך היום ה-25 להפריה..). תודה רבה על התשובות המהירות..!הוסף תגובה
-
המשך
ש 10/06/2012 | 11:19מה ז"א? אני צריכה כבר לעשות אולטראסאונד?? זה לא מוקדם מדי (בערך יום 25 מההפריה..)?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סונר
ד"ר שרון מסלוביץ 10/06/2012 | 12:56שוב שלום. כעת אינך צריכה לבצע כל בדיקה!!! המתיני בסבלנות עד שחולפים 8 שבועות מהוסת או 6 מההפריה ואז בצעי סונר. אם קיים חשש לתקינות ההריון עקב היסטוריה מיילדותית לא טובה ניתן לבצע כבר עתה סונר שיצביע על המצאות הריון ברחם אך אין כל טעם לבצע עוד בדיקת בטא שהיא הרבה פחות טובה בשלבים אלה בכדי ללמדנו על התפתחות ההריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה רבה
ש 10/06/2012 | 13:16אוקי, תודה רבה על כל התשובות המהירות והמקצועיות!!הוסף תגובה
-
בטא
ש 10/06/2012 | 14:14ועוד שאלה ברשותך: האם עליה של יותר מפי 5.5 ב-4 ימים עדין יכול להיות הריון מחוץ לרחם (לפי הבנתי, בהריון מחוץ לרחם הבטא עולה בצורה לא תקינה, קרי לא מכפילה את עצמה כל יומיים..)? שוב, תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 10/06/2012 | 16:40למה לחשוב בכלל על הריון חוץ רחמי. יש לך הריון תקין ומתפתח. אין מקום למחשבות על מה עלול לקרות. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 10/06/2012 | 16:40למה לחשוב בכלל על הריון חוץ רחמי. יש לך הריון תקין ומתפתח. אין מקום למחשבות על מה עלול לקרות. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
הריון חוץ רחמי
ש 10/06/2012 | 16:44אני אחרי הריון חוץ רחמי ש״נפל״ לפני זמן לא רב, והבנתי שהסיכוי להריון חוץ רחמי לאחר מקרה כזה בעבר הינו גבוה מהרגיל, מה שגם שלא עבר מחזור אחד ביניהם..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון חוץ רחמי
ד"ר שרון מסלוביץ 10/06/2012 | 16:55הבנתי. הסבירות עדיין נמוכה מאד. אין צורך לדאוג.הוסף תגובה
-
תודה
ש 10/06/2012 | 19:24משתדלת לא לדאוג, אבל זה כמעט ובלתי נשלט.. מקווה בעז״ה לטוב.. תודה על ההרגעה..:)הוסף תגובה
-
בחילות
ש 14/06/2012 | 15:38טוב- ברוך ה'- הפעם זה בתוך הרחם!! עכשיו יש לי "בעיות של עשירים"- בחילות:( מה ניתן לעשות בנידון? אציין שזהו ההריון השני שלי, וגם בהריון הראשון סבלתי מבחילות והקאות (עד הלידה כמעט..:() אבל לא חשבתי שיש מה לקחת כנגדן אז פשוט "סבלתי", ועכשיו החלטתי להתייעץ, שמא אפשר להקל על ההרגשה האיומה הזאת. תודה מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בחילות
ד"ר שרון מסלוביץ 14/06/2012 | 16:39יש פתרון!!! אך מעט מאד רופאי נשים בארץ מכירים אותו.... זהו כדור המשווק בארה"ב וקנדה ככדור נגד בחילות בהריון ובארץ אין עדיין תרופה משווקת אך בתי המרקחת הגדולים רוקחים את מרכיביה (4 במספר) לתוך קפסולה אחת. המרכיבים הם: דוקסילאמין, ויטמין B6, מגנזיום וג'ינג'ר. גשי לרופא הנשים שלך ובקשי את הגלולה. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
״גלולה למניעת בחילות״
ש 16/06/2012 | 21:17האם יש שם ל״גלולת הקסם״? והאם ניתן לבקש גם מרופא משפחה (רופא הנשים מקבל בתדירות נמוכה יותר, ולכן קשה לקבוע תור בהקדם..)? תודה וקבוע טוב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גלולות
ד"ר שרון מסלוביץ 16/06/2012 | 21:38אין לזה שם בארץ. בארהב: בנדקטיו. בקנדה: דיקלקטין. לא בטוח שרופא המשפחה ידע במה מדוברהוסף תגובה
-
המשך
ש 16/06/2012 | 22:48הבנתי:( האם ישנם כדורים אחרים שידועים יותר? למשל שמעתי על פרמין ו- gravidol- מה דעתך עליהם? פשוט התור הקרוב לרופא הנשים הוא בעוד כחודש ואני ממש סובלת בינתיים..:(הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופה נגד הקאות
ד"ר שרון מסלוביץ 17/06/2012 | 10:45פרמין אינה מאד יעילה לבחילה והקאה בהריון את יכולה לקחת ולראות האם יעיל אם את גרה באיזור תל אביב - גשי למיון נשים באיכילוב ואתן לך את המרשם בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
מרשם
ש 17/06/2012 | 13:49בעלי נמצא ליד איכילוב- יש אפשרות לתת לו את המרשם? תודה רבה רבה!הוסף תגובה
-
מרשם
ש 17/06/2012 | 13:49בעלי נמצא ליד איכילוב- יש אפשרות לתת לו את המרשם? תודה רבה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרשם
ד"ר שרון מסלוביץ 17/06/2012 | 14:01כן שיבוא היום עד 14:30 או מחר בבוקר בהצלחההוסף תגובה
-
מרשם
ש 17/06/2012 | 15:05רק עכשיו אני רואה את תשובתך, אז נאלץ לחכות למחר בבוקר. מאיזו שעה אתה שם? שוב- תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרשם
ד"ר שרון מסלוביץ 17/06/2012 | 15:08משעה 7:10הוסף תגובה
-
מרשם
ש 18/06/2012 | 12:51בעלי היה ב- 9, ולא ידעו להגיד לו איפה אתה (הוא חיכה כשעה). רופאה אחרת נתנה לו מרשם, בו היא כתבה T.DOXYLAMINE 10 M+ T PYRIDOXINE 10 M (כלומר 2 מרכיבים, ולא 4 כפי שציינת). דבר נוסף- הבנתי שזה מינון של 4 כדורים ביום, לוקח כ-10 ימים עד שזה משפיע ולוקחים את זה למשך חודש? האם זו הגלולה אליה התכוונת ושהיית רושם? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר שרון מסלוביץ 18/06/2012 | 13:22כןהוסף תגובה
-
שלום לכבוד הד"ר
אסתי 16/06/2013 | 19:41אתה היחיד באינטרנט שמומחה לזה. בהריונות קודמים הכדורים האלו מאוד עזרו לי. רציתי לשאול באיזה בית מרקחת מקבלים את הרקיחה הזאת. וכן אם צריך לזה מרשם רופא. תודה רבה. אגב מישהי פרטית שמוכרת את זה מוכרת כל כדור בתשעה שקלים. נראה לי סכום יקר מעט.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרשם נגד הקאות
ד"ר שרון מסלוביץ 16/06/2013 | 22:17שלום אסתי. בוודאי שיש צורך במרשם רופא. היום כמעט כל בתי המרקחת הגדולים רוקחים את התכשיר במעבדה שלהם. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
דימום ואין דופק
DT 20/06/2014 | 09:59אני בשבוע 7 אחרי החזרת שני עוברים בivf . אחד נקלט. עם בטא 120,000 וקוטב עוברי אך ללא דופק. יש המטומות ודימום בינוני כבר 4 ימים והרופא אומר להמשיך עם הקרינון ולהמתין. האם זה עלול להיות מסוכן? אם ההריון לא תקין והגוף רוצה לדחות אותו אני מבינה שהקרינון מונע את זה ואז עלול להיווצר זיהום...? מה לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דימום בהריון
ד"ר אריאל אהרוני 22/06/2014 | 10:19הקרינון לא משנה משמעותית סיכוי לזיהום. בברכה, ד״ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
-
הריון
*** 20/06/2014 | 12:33שלום.. ניתן להיכנס להריון אם הייתה שפיכה על הבטן וגם קצת על התחתון ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הריון?
ד"ר אריאל אהרוני 22/06/2014 | 10:16קשה כך להכנס להריון. בברכה, ד״ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
לידה שקטה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
מוקופוליסכרידים בשתן
-
תרופות קשורות
-
פתידין
-
פודופילוטוקסין
-
מונחים קשורים
-
בלוטות ברתולין
-
דירוג פיגו (FIGO)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן