קרע מלא בגיד הבייספס במרפק
פורום כאבים בכתף ובמרפק
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
קרע מלא בגיד הבייספס במרפק חניאל קורן 12/04/2022 | 05:20שלום רב, אני עוסק בעבודה פיזית מאד קשה של גיזום וכריתת עצים. לפני כחמישה שבועות הרמתי עץ כבד והרגשתי מתיחה חזקה במרפק, כאילו האמה התנתקה מהזרוע. בבדיקת אולטרה סאונד התברר שיש לי קרע מלא בקצה הדסטלי של גיד הבייספס. פיציפיטל עם רטרקציה של הקצה הפרוקסימלי. מבחינת אסתטית, שריר הבייספס עלה למעלה ואני רואה בזה לא רק פגם אסתטי אלא גם ירידה מאוד גדולה בכוח הפיזי שלי. מאדם שהיה עובד בעבודה מאוד קשה וגם מתאמן באופן קבוע ומרים משקולות, הפכתי לחלש מאוד ביד ימין. לא מסוגל יותר להרים משקל כבד, ממש נכות! ואם אני מתעקש לנסות להרים משקל כבד אז אני גם חש כאבים עזים! השאלה שלי האם ניתוח יכול לתקן את המצב והאם יש לבצעו בדחיפות או אפשר לחכות, בגלל שלצערי העומסים במערכת הבריאות בארץ הם מאוד כבדים כך שעבר זמן רב מאוד עד שבכלל נבדקתי וקבלתי אבחנה. אודה מאוד לתשובתך בהקדם. שלום רב, אני עוסק בעבודה פיזית מאד קשה של גיזום וכריתת עצים. לפני כחמישה שבועות הרמתי עץ כבד והרגשתי מתיחה חזקה במרפק, כאילו האמה התנתקה מהזרוע. בבדיקת אולטרה סאונד התברר שיש לי קרע מלא בקצה הדסטלי של גיד הבייספס. פיציפיטל עם רטרקציה של הקצה הפרוקסימלי. מבחינת אסתטית, שריר הבייספס עלה למעלה ואני רואה בזה לא רק פגם אסתטי אלא גם ירידה מאוד גדולה בכוח הפיזי שלי. מאדם שהיה עובד בעבודה מאוד קשה וגם מתאמן באופן קבוע ומרים משקולות, הפכתי לחלש מאוד ביד ימין. לא מסוגל יותר להרים משקל כבד, ממש נכות! ואם אני מתעקש לנסות להרים משקל כבד אז אני גם חש כאבים עזים! השאלה שלי האם ניתוח יכול לתקן את המצב והאם יש לבצעו בדחיפות או אפשר לחכות, בגלל שלצערי העומסים במערכת הבריאות בארץ הם מאוד כבדים כך שעבר זמן רב מאוד עד שבכלל נבדקתי וקבלתי אבחנה.הוסף תגובה
תשובת מומחה קרע מלא בגיד הבייספס במרפק דר' ירון סלע 13/04/2022 | 14:31שלום רב חניאל ותודה על פנייתך המפורטת ! בנוגע לשלאתך - "השאלה שלי האם ניתוח יכול לתקן את המצב והאם יש לבצעו בדחיפות או אפשר לחכות" - כן, ניתוח יכול לשפר מצבך. הם במובן האסתטי והן במובן של חיוניות היד (שיפור תפקודי וחיזוק שרירי). אולם , זמן לא מועט חלף. בשלב זה הנזק כבר לא אקוטי אלא מתקרב לתקופת זמן של נזק כרוני. בשלב זה, יש הדבקויות רבות ברקמות והתקצרות סיבי שריר הבייספס ויש קושי רב בביצוע תיקון ראשוני (החזרה מלאה של הגיד את העצם אליה הוא היה מחובר במקור),. וככל שהזמן חולף (כפי שציינת מאילוצי עומסים של מערכת הבריאות בארץ...) המצב לא תורם לשיפור סיכויי הניתוח, אלא להיפך, מוריד את יעילות הניתוח. בשלב מסויים, כבר לא ניתן לבצע תיקון ראשוני של הגיד, וצריך לשחזרו עם ריקמת גיד מבנק רקמות או ממקור אחר בגופף... מיותר לציין שיש לכך השלכות שליליות וירידה באיכות הניתוח והצלחתו ויש לשקול טוב טוב את היתרונות למול החסרונות. ישגם סיכונים לא מבוטלים באזור המרפק- כלי דם ועצבים מקומיים שעלולים להיפגע ולעתים טווח התנועה נפגע לאחר הניתוח ויש צלקת ניתוחית קדמית במרפק היכולה להפריע אסתטית. חשוב גם נושא תעסוקתי - לא תוכל לעבוד פיזית חודשים ספורים לאחר הניתוח. אינני יודע האם אתה שכיר או עצמאי, אך גם זה שיקול שיש לקחת בחשבון... אינני רוצה לתסכלך או להוריד את המוטיבציה שלך בנוגע ל"מחשבות ניתוחיות", אלא רק שתבין שאין כאן תשובת "בית ספר" של נכון או לא נכון וזה לא מצב ברור של "שחור ולבן" ויש חיתרונות וחסרונות בכל אסטרטגיה טיפולית בה תבחר. בכל מקרה, חשוב שתבצע בהדקדם האפשרי פיזיותרפיה למרפק. אאחל לךבריאות שלמה ובהצלחה בכל דרך טיפולית בה תבחר !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
פריקה, נקע
-
בורסיטיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
פיזיותרפיה
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
מונחים קשורים
-
דיסק, דיסק בין חולייתי
-
אוסטאופיט
רופאים בתחום

ד"ר דניאל לוין אורתופדיה
4.8 ( 104 חוות דעת )
"שלום, היום זו היתה הפעם הראשונה שפגשתי את ד"ר לוין, הגעתי אליו בהמלצות חמות של מטופלים קודמים וההמלצות בהחלט הוכיחו את עצמן, רופא מקצועי רגיש ומלא סבלנות, מעבר להסבר המקצועי נענה לכל שאלה והיה קשוב לכל הפרטים שהעלתי, חוויה מתקנת. תודה ד"ר לוין."

ד"ר שמוליק יצחק אורתופדיה
4.9 ( 10 חוות דעת )
"אני יניב וינשטיין שופט כדורגל עברתי פציעה של קרע בשריר לדר יצחק שמואל יש אבחנה מקצועית וקבלת טיפול מקצועי ברמה גבוהה ברצוני להודות לו על היעוץ והטיפול המסור!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב

ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג