פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 126
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
ממצאי בדיקת MRI
יוסי 16/03/2018 | 13:25שלום בן 26, עקב כאבי כתף מגיל 17 בנק' ספציפית החלטתי לעשות MRI ארטרו כתף. להלן הממצאים: מפרק ה A/C מודגם תקין. הבורסה הסוב – אקרומיאלית הודגמה שמורה. מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס באזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה בקוטר 1.6 ס"מ במישור הצדדי פנימי. הקרע מערב פחות ממחצית מעובי הגיד. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את הגלנואיד הקדמי תחתון ומגיע עד בסיס הלברום הקדמי תחתון. הפגם מודגם בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 11 סדרה 401). מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום הקדמי תחתון ללא עדות לניתוק מלא של הלברום. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. ללא עדות לנזק היל-זקס. חשוב לציין שעקב הכאבים הפסקתי לשחק כדורסל באופן סדיר, עקב כאבים חוזרים ונשנים. האם לאור הממצאים אתה רואה איזשהי פתרון בר השגה? בברכה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגיד סופרה ספינטוס ובסחוס הלברום בצעיר
דר' ירון סלע 17/03/2018 | 18:33שלום רב יוסי ותודה על פנייתך ! הממצאים המוצגים ב MRI מצריכים התייחסות מומחה בתחום. האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? יש מספיק סיבות לכאב ממושך לפי ממצאי ה MRI, ולכן הצעתי אליך לעבור בדיקת כתף יסודית. לברר בתשאול הרפואי מה בדיוק הרקע שגרם לנזקים אלו ולפעול טיפולית לפי הממצאים. במידה והנזקים יוזנחו, לאור גילך הצעיר ופעילותך הגופנית, תתכן החמרה נוספת בעתיד. לכן, יתכן ופעילות ניתוחית בשלב מוקדם תהיה גם בעלת אופי מניעתי. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף וקרע בגיד הסופרה ספינטוס
צ'רניקה 04/03/2018 | 17:21שלום, אני בת 72, לפני כחודש פרקתי את כתף ימין במהלך שיעור פילאטיס. עשיתי צילום אולטרסאונד, ובכתף שמאל בגיד הסופרה ספינטוס יש לי קרע מלא באורך 1.2 ס"מ. גם בכתף ימין יש לי קרע בגיד הסופרה ספינטוס, אך קטן. יש לי כאבים נוראיים ורציתי לדעת אם מומלץ לי להמשיך עם הפילאטיס. בנוסף, רציתי לדעת אלו דרכי טיפול ישנם ומומלצים? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגידי RC - שרוול מסובב
דר' ירון סלע 04/03/2018 | 21:33שלום רב צ'רניקה ותודה על פנייתך ! אנא ראי תכתובות רבות מאד בנושא בעייתך, המוצגים בפורום זה. קרע בגיד הסופרה ספינטוס הנו שכיח ביותר ותוכלי למצוא מידע רב בפורום זה. סבירות גבוהה שהקרע בגיד בכתף ימין, ברובו, עם לא כולו, נובע משחיקה הדרגתית בגידים. הראייה לכך, היא הכתף השמאלית שלך, שלא נחבלה כלל, אך בגיל 72 בעשרות אחוזים מהאוכלוסייה יש קרעים בגידים אלו, ללא קשר לחבלה. פעמים רבות הקרעים הנ"ל כלל ללא סימפטומים. לשאלתך - יש להיות זהיר בתקופה הקרובה עם הכתף הימנית. אני ממליץ להיבדק על ידי מומחה כתף ולקבל הנחיותיו. יש להיות זעיר עם תנועה מעל גובה חגורתה הכתפיים, במיוחד עם סיבוב חיצוני במקביל של הכתף. יש לבצע פיזיותרפיה. יש למצות טיפול שמרני עד תום ובמידה וימשיכו הכאבים והגבלה בתנועה, ניתן לבצע MRI כמצב טרום ניתוח, בהשאלת התערבות ניתוחית. המלצותיי אינן לגופו של מקרה שלך, כיוון שלא טיפלתי בך ישירות. הן תאורטיות ו"כלליות" ומתאימות לקבוצת הגיל שלך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
ניתוח בכתף לאחר פריקת כתף
משה 28/02/2018 | 02:54היי, יש לי מספר שאלות ואשמח למענה מקצועי. אני גבר בן 22 פעיל מאוד ספורטיבית (חדר כושר,איגרוף תאילנדי). לפני כחודש פרקתי את כתף ימין (פריקה קדמית) בעקבות תנועה חדה וחזקה במהלך ניסיון כושל לעשות סלטה אחורית באוויר. מדובר על פריקה ראשונה. קראתי שהסיכוי לפרוק את הכתף שוב בגילי הוא בסביבות ה70%, ומכיוון שאני מתעסק בספורט אתגרי הסיכוי אף גבוה יותר. קראתי אף שניתוח מוריד את הסיכוי ל10%. שאלותיי: 1.האם שנה-שנתיים לאחר הניתוח הסיכוי יורד לפחות מ10%? 2.מה הסיכוי לפריקה חוזרת לאחר ניתוח אצל ספורטאים? 3.מהו אחוז האנשים שעוברים פריקת הכתף באוכלוסייה הכללית? 4.אם אני אחכה לפריקה שנייה, האם הניתוח לאחר מכן יהיה יותר מסובך עם החלמה יותר איטית עקב פגיעות נוספות בכתף שלא קרו לאחר הפריקה הראשונה? 5.מהו זמן ההחלמה המלא לאחר ניתוח? הבנתי שהגיד מתרפא לאט מאוד ומגיע לחוזק של 80% לאחר שנה בערך.. האם לאחר מכן הוא מגיע ל100% או קרוב לכך? תודה מראש משההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף ראשונה בצעיר בריא
דר' ירון סלע 04/03/2018 | 14:15שלום רב משה ותודה על פנייתך ! אבקש ממך לעבור על שרשורים רבים בפורום זה מהשנה האחרונה המתייחסים לפריקות כתף טראומתיות. יש מידע רב שתוכל לאסוף משרשורים אלו מבלי הצורך שלי לחזור על תוכנם הנרחב. אתייחס לגופן של שאלותיך - 1. ניתוח טוב המבוצע בטכניקה טובה, ולא פחות חשוב, הליך השיקום שלאחריו, בוצע בצורה יעילה - מוריד סיכויי הפריקה החוזרת משמעותית. לרוב מומלץ ניתוח לתיקון אי יציבות אחרי פריקה ראשונה, בספורטאי על. מתאמנים אולימפיים. מקצוענים עם חוזים כספיים גבוהים, לוחמי עלית בצבא וכו כו'. אם אינך בקטגוריות אלו, יהיה לגיטימי, והספרות בחלקה, תומכת בכך, לנסות המשך מעקב ופיזיותרפיה וטיפול לא ניתוחי במידה ותהיה פריקה נוספת , האינדיקציות לבצע ניתוח אכן מתחזקות. אינני יכול , ואף אחד לא יכול להגיד לך מה בדיוק המספר אחוזי פריקה חוזרת... 2. כפי שציינתי, נמוך. כל אדם הוא 100 אחוז או אפס אחוז. הסטטיסטיקה היא על אוכלוסיה שלמה. לכן, לא ניתן להגיד לך משה- יש לך 8 אחוז או 15 אחוז מאו 25 אחוז. אפשר לדבר על מגמות. בגדול , במידה ותעבור ניתוח , השכיחות לפריקה חוזרת יורדת. יחד עם זאת צריך להבין את השלכות הניתוח וסיכוייו וסיכוניו. 3. השאלה כללית מידי. ישנן פריקות שונות. חלקן תתי פריקות ולא מלאות ומתקיימות לרוב ללא טראומה באנשים צעירים עם גמישות יתר. ישנן פריקות מלאות באנשים שאינם גמישים ביתר, וחוו טראומה משמעותית לכתף , כמו במקרה שלך. הכתף זה המרפק הגדול הכי דינמי בגוף עם טווחי תנועה עצומים ולכן הוא גם המפרק הגדול שהכי שכיח לפרוק מבין המפרקים הגדולים. 4. שאלה טובה והתשובה אינה וודאית . הרבה פרמטרים נכנסים למשוואה הזו. בגדול - ההיגיון הבריא אומר- אם יצרת עוד נזק - המצב פחות טוב, ההחלמה יותר קשה , וסיכויי ההצלחה נמוכים יותר. זה מתאים לא נזק ריקמתי בגופנו... אם פעמיים היה נזק בריקמה, מצבה פחות טוב מאשר רק פעם אחת ניזוקה. 5. ההגדרה של החלמה מלאה היא מאד סובייקטיבית. כל אחד ודרישותיו מהכתף, מהעומסים על הכתף, מגילו, מסוג עבודתו ומקצועו. אצל מטופל אחד לאחר כ 6 חודשים תהיה החלמה מלאה ללא כאבים וכוח טוב ויציבות טובה, ואילו אצל האחר, תיקח שנה להגיע לאותה נקודת יעד. לכן מאד חשוב "לתפור לך את החליפה המתאימה לך" מבחינת העומסים והמוטיבציה שלך ומה אתה רוצה לעשות בעתיד עם הכתף. בגדול , לא תוכל לבצע אגרוף תאילנדי לפחות לחצי שנה... בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
און 28/02/2018 | 07:55לפני 8 שעות התחילו לי כאבים מאד קשים בכתף ימים לא קבלתי מכה ולא כלום זה כאבים ברמה דלא הצלחתי לישון אני יכול להוזיז את כל היד בלי שום דבר שמגביל אותי יכול להיות שזה דלקת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב אקוטי בכתף
דר' ירון סלע 28/02/2018 | 14:31שלום רב און ותודה על פנייתך ! און, קשה לתת תשובה וודאית ללא בדיקה גופנית. האם זה פעם ראשונה שקורה לך דבר כזה ? האם אתה בריא למעט הכתף ? לעתים יש דלקות בכתף סביב הגידים או הסתיידויות בגידים או דלקות בקפסולה של המפרק היכולות להתבטא בכאב חד ופתאומי. לעתים הכאב יכול לנבוע ממקור אחר, כמו הצוואר, ולהקרין לכתף. ישנן שלל סיבות אחרות לכאב חד בכתף, לרבות זיהום מקומי... כפי שניתן להבין, ללא אינפורמציה ממך על בריאותך הכללית וגילך ומחלות הרקע... קשה להיות מדויק בתשובה לשאלתך. בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
און 28/02/2018 | 14:46הייי דר אני בן 26 בריא מאד לעולם לא היה לי סוג של מחלה או כאב לפני זה כאב שאיאפשר לישון בלילה איתו אבל הנה עכשיו אחרי שעבר 14 שעות הכאב ירד עכשיו זה בא הכאב מידי פעם באמת שלא קרה משהו הייתי בסדר גמור פתאום בבום הגיע הכאבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב חד ותפאומי בכתף
דר' ירון סלע 04/03/2018 | 13:48שלום רב און ותודה על העדכון. אינני יכול לתת לך תשובה וודאית, מהסיבות כבר ציינתי בתכתובת הקודמת. כן הייתי מציע לך לבצע צילום רנטגן לכתף ו US (אולטרסאונד) לכתף. פעמים רבות מתגלים הסתיידויות בגידים היכולות להסביר כאב אופייני למה שתיארת של עלייה חדה בכאב ודעיכה לאחר מכן. אני עוד פעם אומר, אינני מתיימר לך אבחנה ללא בדיקה גופנית. אנא גש לבדיקת מומחה כתף לקבל חוות דעתו. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף
איל 11/02/2018 | 17:06שלום לפני שלשה שבועות נפגעתי על ידי גוף גדול בעת שישבתי על גדר בטון. ישנה פגיעה בירך עקב נסיון נואש.. לדחוף את הגוף הפוגע ונותרה לעת עתה בצקת. בנוסף לכף נוצר לי כאב חריף והגבלת תנועה של כתף שמאל, כניראה בשל נסיון דומה להדוף את המכולה, ללא הצלחה. כעבור כמה שניות המכולה הפוגעת השתחררה בעצמה. ביצעתי US כתף ורגל. לדברי הרופא המבצע, לא נתגלו קרעים בגידים. האם משמעות הדבר כי יש מתיחות או קרעים בשריר עצמו? מה משך ההחלמה המשוער למצב שכזה. נ"ב מייד לאחר הפגיעה הכתף זזה "חצי דרך" ממקומה. החזרתי אותה למקום מייד ומאז שומר לא לאמץ אותה ולא מנסה שוב לראות אם התקבעה במקומה חזרה, או עדיין בסכנת פריקה. צילום רנטגן לא הציג ממצאים. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חבלה לכתף
דר' ירון סלע 20/02/2018 | 22:56שלום רב איל, ותודה על פנייתך ! המקרה ייחודי ולא שגרתי. מנגנון החבלה אינו שכיח ונשמע כמו נזק מ"אנרגיה גבוהה" . קשה לי לייעץ לך לעומק, לאור העובדה שיש להתעמק במקרה. יש לבצע בדיקה גופנית מעמיקה של הכתף שלך ולראות מה הבעיה . חשוב לוודא האם יש בעית יציבות. האם במקור אתה עם גמישות יתר, או שאין גמישות במפרק, והוא לא יציב כתוצאה מהפגיעה. מה מידת התנועה הקיימת האקטיבית והפאסיבית ? האם יש סימנים בעור - נפיחות, סימני חבלה . האם הכאב בעיקר בקדמת הכתף, או מעל, או מאחור או בכלל בזרוע ? האם היו שטפי דם מקומיים? האם יש מקום לבירור נוסף מעבר ל אולטרסאונד וצילום ? לדוגמה MRI או CT לכתף ? התשובות לכך ,נעוצות במידה רבה בבדיקה הגופנית. מה גילך ומה בריאותך הכללית ? האם היו בעיות בכתף זו עוד לפני החבלה ? בשלב זה, מבחינתי, רב הנסתר על הגלוי ... בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כתף
איל אורן 21/02/2018 | 19:00תודה רבה ד"רהוסף תגובה
-
-
פענוח צילום כתף
סיוון 12/02/2018 | 11:56שלום ד"ר, אני בת 29 נשלחתי ע"י הרופאת משפחה לצילום כתף עקב כאבים בלתי פוסקים שגורמים לי להיות מוגבלת כגון: הרמת היד, סיבוב היד, ולהרים כל דבר שהוא. ואלה ממצאי הצילום: שינוים ניוונים בצורת סקלרוזיס וציסטות קטנות בראש של הזרוע צורת acromion עקומה חלקה אין לראות הסתיידויות פתולוגיות ברקמות הרכות סביב הכתף. חשוב לי לציין שבעבר הגעתח למרפאה עקב דלקת בעמוד השידרה ודלקת בכתף וקיבלתי טיפול ע"י כדורים שצלחו בכאבים בעמוד השידרה אך לא בכתף. אשמח לעזרתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב והגבלה בתנועה בכתף
דר' ירון סלע 20/02/2018 | 22:35שלום רב סיוון, ותודה על פניתך ! להיות מדויק ולעזור לך ספציפית, מצריך מפגש איתך, וביצוע בדיקה גופנית יסודית של הכתף ולקיחת אנמנזה מלאה. כל עוד אין לי מידע זה , העזרה שלי אליך היא חלקית בלבד. שינויים ניווניים בכתף בגילך הצעיר, אינם שכיחים. האם יש לך מחלות דלקתיות של מפרקים אחרים בגוף ? האם בריאותך הכללית טובה? האם יש עומס ניכר מסיבה כלשהי על כתפיך ? עבודה פיזית ניכרת רבת שנים או ספורט תחרותי או אתגרי בעברך או בהווה ? עלי לראות הצילום בעיניים שלי, ולומר לך מה אכן חשוב יותר, ומה חשוב פחות בפענוח הרשמי שקיבלת. חסרה לי בדיקת US - אולטרסאונד של הכתף שלך. זה חיוני והכרחי ועליך לבצע זאת. יש לשלול כתף קפואה במקרה שלך. הבדיקה הגופנית חשובה. יש לשלול נזק לגידי ה RC - שרוול המסובב. צריך לעבור על הטיפול שקיבלת עד כה, ולראות מה עזר יותר ומה עזר פחות, ואיזה טיפול עוד לא קיבלת ואשר ראוי לקבלו. בהצלחה רבה ובריאות שלמה.הוסף תגובה
-
-
ניתוח הכתף 3 קרעים
דוד 13/02/2018 | 21:33עברתי ניתוח בסוף חודש דיצמבר 2017 לפני חודש וחצי שאלתי עם הכאבים אמורים להיות חזקים ואפילו יותר כל כך הרבה זמןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מצב לאחר ניתוח בכתף
דר' ירון סלע 20/02/2018 | 22:28דוד שלום רב, ותודה על פנייתך ! במקרה זה , רב הנסתר העל הגלוי. דוד - כדי שאענה באופן מקצועי ואחראי לשאלתך החשובה. אני צריך לדעת את : 1. גילך, 2. בריאותך הכללית . 3. הסיבה לניתוח ? 4. איזה סוג ניתוח עברת ? 5 .האם הניתוח עבר בהצלחה לדעת המנתח ? 6. מה אמר לך המנתח בביקורת לאחר הניתוח ? 7. האם היתה תקופה של הטבה בכאב לאחר הניתוח, ולפתע שוב החמרה ? 8. האם יש מקום לחשוד בזיהום ? 9. מה תפקודך הכללי מעבר לכתף ? 10. האם אתה עובד כעת או עבדת פיזית לפני הניתוח ... וכו' וכו' וכו'. במידה ותוכל לנדב לי מידע בסיסי זה, יתכן ואוכל לדייק בתשובה לשאלתך. כך או כך, השאלה קריטית, וצריכה להיות מופנת בדחיפות למנתח שלך. הוא אחראי על מצבך הנוכחי. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פענוח צילום כתף
ורד 20/02/2018 | 13:43שמי ורד, בת 53 מזה כמה שבועות סובלת מכאב ביד ימין בצעתי צילום רנטגן, להלן הפענוח: שינויים ניוונים בצורת סקלרוזיס וציסטות קטנות בראש של זרוע. אקרומיון עקום חלק, זיזים סובאקרומיאלי, זיזים במפרקים אקרומיוקלביקולרי, הסתיידות ברקמות הרכות סובאקרומיאל CALCIFIC TENDONITISהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצאים רנטגניים בכתף
דר' ירון סלע 20/02/2018 | 22:25ורד שלום רב, ותודה על פנייתך ! ועל זה נאמר- "יפה מראה עיניים"... ורד, אני יכול להתייחס לגופו של מקרה רק במידה ואני רואה אותו בעיני שלי. איני יכול להתחייב על פענוח של אדם אחר. לא לגופו של מקרה- המילים שמצוינות כאן מעידות על שינויים הדרגתיים המתרחשים בכל מפרקי גופנו עם השנים, ובין השאר גם במפרק הכתף... שחיקה הרדגתית במפרקים הכוללים סחוס ועצם וגם ברקמות הרכות - משמע הגידים. שחיקה סחוסית - מתבטאת בסקלרוזיס וציסטות בעצם, זיזים של עצמות. ההסתידויות פעמים רבות נמצאות ברקמת הגיד בכתף ומבטאות משקעים של סידן (קלציום) ומינרלים אחרים כחלק מתהליך כרוני. אמליץ לך לגשת למומחה כתף, ולבצע בדיקה גופנית, על מנת למצוא את מידת ההתאמה בין תלונותיך, הבדיקה הגופנית, וממצאי הרנטגן. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פציעה טורדנית בכתף
ניר - פגוע כתף 07/02/2018 | 19:47ערב טוב, לפני 10 חודשים נפלתי מהאופניים, בדיקות וצילומים לא העלו דבר. הכאב לא התרכז בכתף, אלא גם בזרוע. בסופו של דבר הרבה מנוחה, עבר. לפני כשבועיים לאחר אימוץ פיזי עצים והרמה של משקל רב, הכאב בכתף חזר, גם בזרוע. לא יכול לישון על הצד בלילה, שלא נדבר על לעשות ספורט. ברור שלא תיארתי באופן מפורט,קצת קשה להסביר כאב במילים. וגם בלי בדיקה אין ממש ערך, אך בפעם הקודמת שהלכתי לרופאים - גם לא קיבלתי יותר מדי. יש לך אולי הסבר לפשר הכאב? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ממושך בכתף ללא גורם ברור
דר' ירון סלע 07/02/2018 | 21:12ניר שלום רב ותודה על פנייתך ! צר לי על מצבך המובע היטב דרך המילים הכתובות. אתה כאוב. אתה צודק שאין לי הרבה מידע בשלב זה. אך יש לי תחושה לכיוון הכללי. אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לבצע בדיקה גופנית יסודית מכוונת כתף. יש לבצע צילום רנטגן וUS - אולטרסאונד- עדכניים. ניתן להתחיל טיפול בנוגדי דלקת פומיים להקלה זמנית בכאב. בהתאם לממצאי ההדמיה תקבל הנחיות טיפול מדויקות יתר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים חזקים בכתף ימין לאחר US
אבי 02/02/2018 | 08:56בן 53מזה כמה שנים סובל מפגיעה בחוט שידרה c3-c5 מתהלך על קביים סובל מטונוס גבוהה קלונוס כמובן הליכה לא יציבה מזה חודשיים כאבים בכתף ימין והזרוע בוצע US בבדיקה us supraspinatus tendon בלתי אחיד לכל אורכו והסתידות לכל אורכו מבקש לדעת מה הטיפול היעל והמהיר ביותר הידיים חשובות לתפקוד ההליכה אנא המלצתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגיד סופרה ספינטוס והסתיידות בכתף במטופל עם פגיעה עצבית ונזק כרוני בחוט השדרה הצווארי
דר' ירון סלע 07/02/2018 | 11:38אבי שלום רב ותודה על פנייתך ! אאחל לך בריאות שלמה. אני מבין שהמצב הבריאותי הכללי מורכב לאור הנזק העצבי. אתייחס כאן כמובן רק לנושא הכתף. בוודאי שההליכה עם קביים ונשיאת משקל רב יותר על הכתפיים, גורמת להאצת שינויים שחיקתיים, אשר לא קיימים באדם המתהלך ללא קביים. פעמים רבות, אנו רואים שחיקה מואצת במשטח המפרקי הסחוסי, והאצה ניוונית של גידי השרוול המסובב. כל זאת נובע מהעובדה שמפרקי הכתפיים אינם בנויים במקורם להיות מפרק נושא משקל. יחד עם זאת, דע לך, שהממצאים המתוארים על ידך, מאד שכיחים גם ללא שימוש בקביים, ויתכן והיו נוצרים בכל מקרה. לגופה של שאלה כעת - הייתי שוקל לבצע MRI לכתף לבירור מעמיק יותר של מצב הגידים. במידה והקרע מלא וניתן לתיקון, יש לשקול תיקונו, במיוחד לאור העובדה, שאתה חייב את התפקוד המלא של הכתפיים גם לסיוע בהליכה. יחד עם זאת, לא בדקתי אותך ואין לי מידע רב על תפקודך הכללי והאם אתה מתאים לטיפול ניתוחי מבחינת השיקום הממושך הנלווה לכך. לאחר תיקון קרע בגידים יש להיות כ 6 שבועות עם מקבע כתף. במקרה שלך, זה כנראה יחייב שימוש בכיסא גלגלים לאורך התקופה. אינני יודע האם מצב זה בכלל "ריאלי" בעבורך. אינני יודע האם אתה סובל ממחלת הסכרת או מחלות אחרות. במידה ובסך הכל אין בעיות בריאות נוספות, יש לשקול זריקה של קורטיזון לכתף, ו/או נטילת נוגדי דלקת פומיים, ומעקב אחר רמת הכאב בכתף. אינני יודע מה גודלה של ההסתיידות. במידה וקטנה. סביב 1 ס"מ ומטה, הייתי מנסה טיפול שמרני ולא ניתוחי. אנא ראה בפורום התכתבויות רבות בנושא טיפול שמרני בהסתיידות בגידי הכתף. כמו כן, מומלץ לשלב פיזיותרפיה ושיקום ייעודי לך, עם המגבלה הנירולוגית הספציפית, וניסיונות מודיפיקציה של העומס על הכתפיים בתפקוד היומי. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף ימין
אבי 07/02/2018 | 16:19ראשית תודה על תשובתך המעמיקה אשלים מספר פרטים אני ברקע עם סכרת טיפול תרופתי מטפורמין ואמריל cva קל לא נשארו סימנים 2016 לוקח מקירופרין 100כך שאני מבין שזריקות קורטיזון לא מתאים לי בעיקבות הסכרתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זריקת קורטיזון פחות מומלצת בסוכרתיים
דר' ירון סלע 07/02/2018 | 21:08נכון מאד אבי ! יש לנסות ו"לתפור את החליפה" המתאימה לך ספציפית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
כאבי גב תחתון
-
כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
תרבית נוזל ברך סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
עצם הירך
-
איחוי
רופאים בתחום
ד"ר ניב נצר
אורתופדיה כף יד
4.8
( 70 חוות דעת )
"ללא הרבה זמן המתנה , יחס הרופא היה מצויין , הסביר לי בצורה טובה על הבעיה שלי בצורה מקצועית."
ד"ר נמרוד נחמיאס
אורתופדיה
מומחה בכירורגיה אורתופדית, מנתח עמוד שדרה, סגן מנהל המחלקה לכירורגיה אורתופדית - מרכז רפואי רבין בית חולים השרון
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג