פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 127
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כתף שמאל כואבת
יוסי 01/02/2018 | 15:49אני בן 63 יש לי כאבי כתף שמאל מתעורר באמצע הלילה מכאבי תופתבבדיקת אולטראסונד הודגמו הסתיידויות קשות בקוטר עד 1 ס"מ כל השאר תקין אני לא עובד פיזית לא מתאמן בחדר כושר אך מטפלים בבעיה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסתיידות בכתף
דר' ירון סלע 07/02/2018 | 11:29יוסי שלום רב ותודה על פנייתך ! הסתיידויות בכתף זו צרה צרורה. מאד שכיח באוכלוסיה והכאב הוא עז ובא בהתקפים. ההתקפים יכולים להיות כל כמה חודשים או שנים... אנא ראה מספר רב של התכתבויות מפורטות בפורום זה בעבר... במידה ואין קרע מלא בגיד השרוול המסובב, הייתי מטפל שמרנית. כיוון שההסתיידות אינה מעל 2 ס"מ , לרוב יש מקום לנסות טיפול שמרני. טיפול המשלב זריקת קורטיזון ופיזיותרפיה ראוי בהחלט. יש המשלבים גלי הלם והידרו-תרפיה. ניתן גם לבצע הזרקות עצביות / בלוקים עצביים במרפאת כאב במידה והכאב אינו מוקל. נסה להקל על הכאב עם NSAIDS- תרופות נוגדות דלקת ולא לחשוש לשלב גם רפואה משלימה (דיקור סיני פעמים רבות נותן הקלה מסוימת). בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כתף
הילה 24/01/2018 | 14:28אני בת 50, סובלת מדלקת מפרקים ושוגרון, סובלת מכאבים בכתף ימין ולאורך כל יד ימין למעלה משלוש שנים, כבר מוגדרת כתף קפואה. הרופא מאד ממליץ לנתח ולפני כן נשלחתי לבצע US ואלה המימצאים: נוזל מסביב לגיד הביבפס והרבה נוזל בבורסה תת דלאויד. יש דגנרציה של גיד SS בכניסה לראש הזרוע ובצקת בגיד SS. יש קרע חלקי בגיד בקוטר 3 ממ. חלק אמצעי של הRC דק מתאים לקרע ישן. יש צביטה של ABDUCTION. יש אי סדירות קוריקלית בראש הזרוע יתכן שברים קטנים ישנים. האם לאור המימצאים ניתוח יעזור? מה הטיפול המומלץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי כתף כרוניים עם סיבות רבות לכך דלקת מפרקים, קרע גיד סופרה ספינטוס וכתף קפואה
דר' ירון סלע 31/01/2018 | 11:05שלום רב הילה, תודה על פנייתך ! צר לי על סבלך הממושך. מאד חשוב שבמקרה מורכב כפי שהצגת, יהיה מעורב מומחה כתף. ישנם גורמים שונים היכולים לגרום להגבלה בתנועה וכאב כרוני. מחלת היסוד שלך הקשורה לתחום הראומטולוגי - R.A (שיגרון ? האם לכך התכוונת או למחלת סיורגן ?) יכולה לפגוע במשטח המפרקי וליצור הרס סחוסי זה גורם לכאב והגבלה בתנועה. חשוב לראות בצילום האם קיים נזק לעצם וסחוס. כמו כן, נוצרת דלקת בתוך המפרק- מצב הנקרא סינוביטיס היוצרת כאב מקומי והרס הדרגתי של הסחוס והרקמות סביב. כתף קפואה כפי שתיארת שיש לך, הינו מצב של כאב כרוני והגבלה בתנועה - הן פאסיבית והן אקטיבית. הבעיה היא בקפסולה של המפרק, אשר הופכת מעובה, דלקתית מרובת כלי דם ועם הדבקויות סביב לרצועות. בנוסף לכל זאת, יש בעיה גם בגידי השרוול המסובב. מצב היוצר חולשה בכתף ,כאב בהרמה ורוטציות, הגבלה בתנועה. יש חשיבות רבה לבדיקת MRI ולא רק US, במיוחד אם שוקלים לבצע ניתוח בכתף שלך. אני מקווה שנשלחת לבדיקה זו, או שהתוכנית היא לבצע אותה בעתיד. מאד חשוב לקבל אנמנזה ברורה ממך לגבי משך הכאב והדינמיקה להחמרה או שיפור, מה עזר עד כה ? תרופות ,פיזיותרפיה זריקות של קורטיזון ? האם מחלת היסוד הראומטית מאוזנת ? האם יש מעקב וניטור קבוע של ראומטולוג ? אינני יכול לענות ישירות לשאלתך, מבלי שבדקתי אותך, ועברתי על הדמייתך. אאחל לך בהצלחה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב בזרוע אחרי הרמת משקל
אהרון 24/01/2018 | 18:13שלום רב, אני בן 26 ולפני יומיים הרמתי שישיית מים באופן לא נכון ביד ימין אבל לא הרגשתי כאב או בעיה, רק אחרי כמה שעות הרגשתי שאני לא מצליח למתוח את היד עד הסוף (כאב החלק הפנימי של המרפק), מין כאב לא גדול מידי. באותו הלילה התעוררתי כשאני לא מצליח להזיז את היד מכאב ורק אחרי תרגילי תנועה הכאב מתעמעם והתנועה חוזרת. בלילה שאחרי שוב כאב עז וחוסר יכולת להזיז את היד ובמהלך כל היום התנועה מאוד מוגבלת ויש כאב דיי גדול בחלקים שונים ביד תלוי בסוג התנועה. פעם ראשונה שאני חובה כאב כזה או בעיה דומה, מה עלולה להיות הבעיה והאם זה יחלוף מעצמו או שיש סיכוי לנקע או שבר (למרות שהכאב התחיל שעות אחרי המקרה והתחיל להיות חזק רק יממה לאחר מכן). האם יש המלצה למשחה מסויימת או שצריך צילום? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב והגבלה בתנועה במרפק / אמה לאחר הרמת משקל
דר' ירון סלע 31/01/2018 | 10:15שלום רב אהרון ותודה על פנייתך ! אינני מבין עד הסוף את התלונה. האם הקושי בהנעת המרפק או שורש כף היד או האצבעות ? אתה מגדיר את האזור כ "יד" אך נסה להיות יותר ספציפי כדי שאוכל לעזור לך. האם הבעיה היא בזרוע (החלק בין המרפק לכתף ) או באמה (בין המרפק ושורש כף היד) או במרפק עצמו ? לעתים, לאחר הרמת משקל כבד או תנועה פתאומית מול התנגדות, יתכן מתיחה או קרעים בסיבי השרירים השונים, או אפילו קרעים חלקיים או מלאים בגידים . לרוב, ישנה רגישות מקומית, ונפיחות או שטף דם מקומי. לרוב יש חולשה מקומית וכאב בהנעה. האם אתה בריא ברקע ? רמת הכאב מחייבת משככי כאב ? איזה תנוחה של היד מקלה על הכאב ? אנא, נסה לכוון אותי לגבי איזה אזור מוגבל בתנועה, ואיזה אזור הכי רגיש למגע, ובהתאם , אני אנסה להיות ממוקד יותר . בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שבר הומרוס - לאחר ניתוח של ילד
צביקה 30/01/2018 | 21:52היי, בני בן 8 עבר בראשון בלילה ניתוח להחזרת העצם למקומה (ללא צורך בפתיחה) וקיבוע עם מסמרים וסד גבס. שאלתי היא עד מתי הוא אמור לסבול מכאבים? הוא עדיין סובל מכאבים באופן קבוע וזה קצת מלחיץ.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר בזרוע בילד
דר' ירון סלע 31/01/2018 | 09:43שלום רב צביקה ותודה על פנייתך ! ציינת ניתוח ב "יום ראשון". האם יום ראשון האחרון , ומדבור ב 2-3 ימים מהניתוח ? במידה וכן, המצב סביר לחלוטין ולרוב יש כאבים אחרי שבר וניתוח למספר ימים. לרוב, הכאב יורד בהדרגה. במידה ולא כך הדבר, ואף יש החמרה בכאב, חשוב להיבדק בבית החולים בו נותח. יש לשקול ליצור קשר עם המנתח או לגשת למיון לבירור. האם מלבד הכאב, יש גם חום, או חשד לזיהום מקומי ? מעבר לכך, אינני יודע איזה שבר נגרם ואין לי פרטים על הניתוח עצמו ולכן לא אוכן להתייחס לגופו של מקרה. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
שבר בזרוע בילד
צביקה 31/01/2018 | 09:57תודה על התשובה המהירה. הניתוח בוצע ביום ראשון האחרון בערב. אין חשד לזיהום ואין לילד חום. רק כאבים שכרגע לא נראה שיורדים בהדרגה. השאלה היא אם להיות יותר מדויק, אחרי כמה זמן זה כבר לא סביר שהכאבים לא יחלפו או ירדו בהדרגה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לאחר ניתוח
דר' ירון סלע 31/01/2018 | 10:09במידה ותהיה החמרה בכאב , הייתי ניגש לביקורת מוקדמת מהתאריך המקורי. במידה והכאב באותה עוצמה אך לא יורד, יש לשקול לקחת משככי כאב חזקים יותר ולראות השפעתם. במידה ומופיעים סימנים מחשידים אחרים בנוסף לכאב- יש להיבדק מיידית. תשובתי היא כללית בלבד , ולא נוגעת לגופו של מקרה אשר אינני מעורב בו כלל. במידה ויש ספק -> אין ספק, אם ההורים מוטרדים - תמיד מומלץ להקשיב לאינטואיציה הפנימית ולבקש סיוע רפואי מהמנתחים. זוהי זכותכם הבסיסית -קבלת מענה מהמטפלים. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
שבר רדיוס
אורנה 28/01/2018 | 14:24שאלתי אליך היא לפני חודש וחצי עקב נפיחה אובחן שבר ברדיוס ללא תזוזה,כבר קראתי את כל השאלות,והתשובות הנושא זה.שאלתי אליך היא הייתכן שכבר חלף חודש וחצי ועדין יש לי כאבים?,כמו כן עדין אני מוגבלת בהרבה תנועות בעיקר סיבוב של כף^היד ומרגישה לחץ בזרוע.ולא מסוגלת לפתוח אפילו פקק או לחתוך משהו.עושה כבר חודש פיזיותרפיה שלא עוזר בכלל רק אומרים לי איזה תרגילים לעשות בבית.אשמח להמלצה מה עלי לעשו או לבקש כדי להתקדם בהחלמה.הדבר היחיד שנאמר למ ע"י הפיזייתרפיסט זה זמן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר רדיוס ללא תזוזה
דר' ירון סלע 31/01/2018 | 10:05שלום לך אורנה ותודה על פנייתך ! חסר לי מידע רב על מנת לדייק בתשובתי אליך. מה גילך ? מה מצב בריאותך הכללי ? איפה ממוקם השבר ברדיוס ? בחלק הסמוך לשורש כף היד או למרפק או באמצע ? איזה טיפול קיבלת ? כמה זמן היה קיבוע ? חסרה לי בדיקה גופנית קפדנית של המרפק והאמה ושורש כף היד על מנת להשוות לצד הבריא ולמדוד זוויות תנועה. לרוב לאחר שברים וקיבוע למספר שבועות, ישנה הגבלה בתנועה אשר עם פיזיותרפיה ותרגול ו"זמן" יש שיפור הדרגתי בתפקוד וכוח. מעבר לתשובה "כללית" זו, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שבר ראש רדיוס
.. 29/01/2018 | 01:28שלום אני בת 18 נפלתי לפני חודש בצילום ct שעשו לי במיון שבר ראש הרדיוס מייסון 2 עם דחיסה קלה ותזוזה מינימאלת .. היתי בסד גבס אחורי ל 7 ימים אחרי 7ימים ביקורת ב מרפאת חוץ הסירו לי את ה סד גבס ועשו לי עוד פעם צילום .. בצילום ראה הרופאה ש התזוזה היתה קצצת יותר מלפני .. והיה לי הגבלה לכל המישורים .. והחליט להשאיר אותי במתלה ל עוד שבוע ואמר לי אם המצב לא משתפר אז ניתוח .. בביקורת אחרי שבוע שבדק אותי רופא אחר ..בבדיקה היה לי חוסר ישור של 5 מעלות כיפוף 140 , פרונציה מלאה , סופינציה 0 . בוצעה הזרקה של לדיוקאין 1% עם הגבעה כמעט מלאה של הסופינציה .. והחליטו להמשיך בטיפול פיזוטרפיה התחלתי אחרי שבוע ואני כבר היום עושה פיזוטרפיה .. אני כבר היום אחרי חודש עם כאיבים והגבלה בתנועות סופינציה 0 .. וגם אין לי יישור מלא ואני מרגישה שזה לא משתפר ואני כבר השאלה שלי אם ההגבלה תהיה לכל הזמן ? אם גם המצב אותו דבר גם אחרי הפיזוטרפיה צריך ניתוח ! ואם צריך ללכת עוד פעם לעשות צילומים ובדיקות אצל הרופא! תודה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר ראש רדיוס
דר' ירון סלע 31/01/2018 | 09:49שלום לך ותודה על פנייתך ! אאחל לך החלמה מלאה ומהירה. אני חייב לבדוק אותך ולראות ההדמיה של CT וצילומים כדי לתת לך עצות מכוונות. עקרונית, במצב זה, ההמלצה להיבדק על ידי מומחה מרפק - כף היד. לעתים , ניתן להשיב תנועה מלאה בהדרגה עם פיזיותרפיה. את מציינת טווחים טובים בכל המישורים למעט העדר סופינציה וצריך לבדוק מדוע זה המצב. האם יש BLOCK גרמי (חסם תנועה כתוצאה מפרגמנט עצם במפרק, האם יש סיבה אחרת להגבלה בסופינציה - לדוגמה פגיעה באמה או בשורש כף היד...). כמו כן חשוב להשוות לטווחים בצד השני. לשאלתך, אינני יכול לנבא האם ההגבלה תהיה לנצח. לגבי שאלתך בנושא ניתוח בעתיד- אינני יכול להתייחס ללא מעבר מעמיק על המקרה שלך. בוודאי שצריך צילומי ביקורת עד לאיחוי מלא של השבר. וביקורת מומחה בתחום, כאמור... בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
-
קרע בגיד וחתירת סאפ / SUP - חתירה עם משוט
אלון חותר סאפ 17/01/2018 | 08:29שלום, אני מבצע חתירה ספורטיבית - סאפ/SUP -ומשתתף בתחרויות חתירה. בפעולת החתירה יש משוט אחד שמועבר מצד לצד, כאשר יש פעולה של הרמת היד מעל הכתף. לפני כחודש החלו כאבים בכתף שמאל, ואתמול בבוקר ביצעתי אולטראסאונד שבסיכומו נקבע: Supraspinatus - בעובי וצורה תקינים. הודגם קרע חלקי קטן ברוחב עד 0.7 ס"מ בקטע דיטלי של הגיד, במקום אחיזתו Biceps tendon - ב.מ.פ. נצפה נוזל בכמות קטנה במעטפת הגיד אני בן 48, בריא וספורטיבי, מתאמן בחתירה כ-3 פעמים בשבוע במשך החצי שנה האחרונה ולפני זה חדר כושר במשך שנתיים. הטיפול שבוצע עד כה היה 5 כדורי ארקוקסיה 90, ושני טיפולי פיזיותרפיה - לפי תיאור כאבים - ובטרם ביצוע האולטרסאונד. השאלות שלי: 1. האם קרע בגיד מתאחה בכלל? 2. מאחר ואני מתחרה ספורטיבי, האם זה אומר שעליי להפסיק את הספורט - לא בטווח הקצר לטיפול, אלא - "זהו, יותר לא תחתור"? 3. היו לי קליקים בכתף לפני שנתיים כשרק עשיתי חדר כושר וביצעתי עליות של מתח, הרעש מהקליקים אז הבהיל אותי, ובחרתי לא לעשות את הפעילות הזאת. האם זאת אינדיקציה שאולי היה לי קרע קודם ופשוט לא בדקתי? 4. לא שאני רץ לניתוח בהתלהבות - אבל שאלה לעתיד - במידה ואגיע למצב שבו אני צריך לעבור ניתוח, האם לאחריו אפשר לחזור לפעילות הספורטיבית התחרותית? 5. האם חימום של הכתף/זרוע הן פעולות שמיטיבות? אולי עוזרות רק בהקלה על כאבים של הדלקת (אני התחלתי לקחת ארקוקסיה 90 בינתיי) או שמעבר לתחושה נעימה נקודתית אין לחימום האזור ערך? 6. האם לבקש/לדרוש MRI לבדיקה יסודית יותר של הכתף? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי כתף בפעיל גופנית
דר' ירון סלע 20/01/2018 | 19:33שלום רב אלון ותודה על פנייתך! פנייתך מפורטת וברורה ואני מקווה שציבור הקוראים והפונים ילמד ממנה... צורה זו מקלה עלי בתשובתי 1. קרעים בגידי השרוול המסובב הם תופעה שכיחה ביותר. עם השנים שכיחותם עולה. אתה בן 48 ולא מפתיע כלל שקיים אצלך קרע חלקי וקטן. 7 מ"מ ממקם את הקרע בקטגורית הקרעים הקטנים והעובדה שעוביו אינו מלא פועלת לטובתך ומאפשרת יכולת ריפוי טובה של הגוף. יוצרת סוג של ריקמה צלקתית באזור. קשה לדעת מה עובי הקרע. בדיקת MRI יעילה יותר באבחון זה. לעתים כשהקרע מהווה מעל חצי מעובי הגיד הסיכוי להפיכתו לקרע מלא בעתיד, במיוחד בפעיל גופנית כמו במקרה שלך, גדול. קרעים אלו הם שחיקתיים והדרגתיים לרוב, אך לעתים רואים מקרים אלו לאחר חבלה אקוטית והקרע טראומתי באופיו. לא נראה שזה המקרה שלך. 2. שאלה שקשה לי לענות עליה מבלי לבדוק אותך ולעבור על הבדיקות שבוצעו עד כה. התרחיש שציינת אינו תלוש מהמציאות... דע לך אלון, שברמה העקרונית , פעילויות אינטנסיביות ותחרותיות מעל גובה "חגורת הכתפיים" כמו בחדר כושר, משקולנים, חותרי שחייה אינטנסיביים , כדורעף כדורשת כדורי יד וכו וכו' מהווים גורם סיכון למפרקי הכתפיים על מרכיביהם השונים, לאורך זמן ועם התקדמות הגיל. כעת עם מידע זה, קבל החלטה לפי ראות דעתך. 3. שאלה טובה שלא אוכל לענות עליה בוודאות. אלון, גם החדר כושר וגם המתח כפי שציינתי, וגם חתירת ה SAP לא מקלים על כתפייך. מתי החל הקרע - קטונתי מלדעת/ להעריך / לספק תשובה מלומדת בנושא... 4. במידה והקרע יגדל, יהפוך לעובי מלא, יכאיב מאד קלינית, יפגע באיכות חייך, לא יוקל עם טיפול שמרני על סוגיו השונים, יגביל בתנועת הכתף - אז תהיה אינדיקציה לניתוח. לאחריו, לא הייתי מבצע חתירת SAP אינטנסיבית ותחרותית. הייתי מבצע שינוי בסגנון הספורטיבי ומתמקד באזורי גוף אחרים. 5. בהחלט לחימום יש חשיבות בשילוב עם מתיחות והכנת הגוף לפעילות הגופנית. על אחת כמה וכמה בחודשי החורף הקרים. ככל שאנו מתבגרים רקמות הגיד והשריר אינן "רעננות" כמו בשנות ה 20 לחיינו ויש חשיבות רבה להאריך ולהדגיש חימום ומתיחות לפני ואחרי הפעילות. 6. מומחה הכתף שבדק אותך צריך לתת הדעת ולקבל החלטה נבונה בנושא זה. לעתים בדיקת US מספת ולעתים לא. במידה ויחול שיפור בתפקוד ובתנועה וברמת הכאב עם מנוחה וטיפול שמרני, ולא יהיה צורך בהתערבות ניתוחית, הרי שניתן להמתין... במידה וניתוח עומד על הפרק, המלצתי לבוא עם כל המידע האפשרי לניתוח, ולכן MRI ראוי ביותר כהכנה טרום ניתוחית. בברכה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
קרע חלקי של גיד סוב סקפולריס
orly 18/01/2018 | 11:56עשיתי MRן וזו האבחנה כולל בנוססף אוסטיאופט טבעתי גדול באספק התחתון של ראש ההומרוס. בנוסף גופיף גרמי מנותק ברצס אקסלירי בקוטר 1 סמ מישור צדדי פנימי גובה 7 מ"מץ נוזל בכמות קטנה במפרק גלם-הומרלי. מודגמים מוקדים ציסטיים תת קורטיליים בהיקף גבשושית גדולה והודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. מהם הפעולות שיש לנקוט *מלבד* ניתוח עם הגבלה וכאבים עזים כמעט מוחלטת לכל הכיוונים של הכתף (כולל יד). - התחיל אחרי טיפול אונקו'. האם משהו מהנ"ל יכול לרמז על גרורה ואם לא - מה צריך לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב כאובה ומוגבלת בתנועה עם גורמים אפשריים רבים
דר' ירון סלע 20/01/2018 | 18:21אורלי יקרה אאחל לך בריאות שלמה ! תודה על פנייתך. עושה רושם שעברת הרבה בתחום הרפואי וכולי תקווה שמצבך במגמת שיפור כללית. אינני יודע גילך, בריאותך הכללית, עיסוקך, משך הכאב, אופי הכאב, מה עשית עד כה להקלתו, מי ראה אותך ובחן אותך וייעץ לך עד כה .... וכו' וכו' כל אלה קריטיים בעבורי על מנת לייעץ לך בחכמה. רקע אונקולוגי איננו דבר של מה בכך. בוודאי את יודעת זאת. שאלתך האחרונה היא קריטית ביותר ויהיה לא מקצועי מבחינתי לענות לך עליה ללא בדיקה גופנית ומעבר על ה MRI שלך. אייעץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף ומומחה אונקולוגי אשר בוודאי עוקב אחריך. האם היתה חבלה בעבר? האם היו סיבות בעבר לקרעים בגידי הכתף ? לפי ה MRI עושה רושם שיש נזקים כרוניים במפרק הכתף המערבים את גיד ה סב סקפולריס ומתבטאים עם שחיקה סחוסית היוצרת אוסטאופיט וגופים חופשיים במפרק. האם טופלת בזריקות קורטיזון בעבר לכתף ? האם טופלת בנוגדי דלקת להקלת כאב ? האם טופלת ברפואה משלימה ? אשמח לעזור יותר לפי האינפורמציה הנוספת שאקבל. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
ניתוח לתיקון הלברום
איתי 15/01/2018 | 21:58שלום ד"ר, אני בן 26 וכאמור לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח לתיקון הלברום לאחר קריעתו עקב נפילה. כרגע, חמישה חודשים אחריי הניתוח, אני עדיין סובל מכאבים דיי חזקים אפילו בפעילויות יומיומיות כמו מהיגה, וטווחי התנועה שלי אולי 80 אחוז. אני מאוד מתוסכל, מגיל 11 ועד לפני הפציעה שחיתי 3-4 פעמים בשבוע וזאת האהבה הכי גדולה שלי. האם יש מקום כבר לבדיקת MRI נוספת? אם חס וחלילה אאלץ לעבור ניתוח חוזר האם אוכל לחזור לשחות באופן אינטנסיבי אי פעם ? המצב משפיע עליי מאוד מבחינה נפשית והתחלתי לראשונה בחיי להשתמש בכדורים פסיכיאטרים מאז הפציעה. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בלברום
דר' ירון סלע 17/01/2018 | 15:09שלום רב איתי ותודה על פנייתך ! צר לי לשמוע על מצבך. כולי תקווה שיהיה שיפור הדרגתי. לעתים, יש התקדמות "זוחלת" (אטית) של טווחי התנועה והרמת הכאב לאחר ניתוחים וזה יכול גם לקחת כשנה. כול אחד והביולוגיה שלו והמשמעת העצמית שלו בתכנית הפיזיותרפיה... קשה לי להתייחס למקרה שלך כמובן. לא הייתי בניתוח, לא הערכתי מידת הנזק, לא בדקתי אותך לפני או אחרי הניתוח, לא עברת י על ה MRI... כל המידע הזה קיים אצל המנתח שלך, והשאלות החשובות שהיפנית אלי, אמורות להיות מופנות אליו. יש לו יתרון עלי, כאמור... יתכן ויהיה מקום לביצוע MRI חוזר אך אינני יכול לומר לך האם כעת זו העת או בעתיד, לאור כל מה שציינתי בפסקה מעלה. אאחל לך בריאות, וחזרה מהירה לאהבתך האמתית (שחייה בבריכה ) !הוסף תגובה
-
-
כאבי צוואר וכתפיים בהריון
מור 17/01/2018 | 12:48ד"ר שלום, אני בת 28 וכרגע בהריון בשבוע 6. מרגע שבו נקלטתי להריון התחילה לי תופעה של כאבים בכתפיים. הלכתי לבדיקה לשלול הריון חוץ רחמי וברוך ה' ההריון תקין. בינתיים הכאבים בכתפיים עברו לכאבי צוואר הרגשה של משהו קשה ותפוס המשפיע גם על השכמות . חשוב לי לציין שיש לי עקמת ושאני עובדת גם מול מחשב אבל כל השנים האלו שאני עובדת לא היו לי כאבים בצוואר כמו שיש לי עכשיו . יש לי גם לפעמים תחושה כשמתי שאני לועסת שהשרירים בלסת חלשים ואותו דבר בזרועות. השאלה שלי האם זה משהו בעצבים? או שרירים? האם זה קשור להריון?? כי לפי מה שקראתי באינטרנט זה לא תופעה מוכרת ממש בתחילת ההריון. מה אפשר לעשות בנידון כי אני לא יכולה לקחת כדורים ולא יכולה מסאג' ולא יכולה צילום בגלל הקרינההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי צוואר
דר' ירון סלע 17/01/2018 | 15:05מור שלום רב ותודה על פנייתך ! ראשית, אנצל ההזדמנות לאחל לך בריאות שלמה והצלחה רבה בחודשים הקרובים... עושה רושם, לפחות לפי המידע המועט שקיבלתי ממך, שהבעיה נובעת מעמוד השדרה הצווארי. פעמים רבות יש הקרנה של הכאב לכתפיים אך מקורו בצוואר. המידע על עקמת ברקע ועל כאבים בלסת... כל זה מחשיד לעמוד שדרה. יחד עם זאת, לא בדקתי אותך ! לכן, הכל בערבון מוגבל. אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה ומומחה כתף לקבל הבנה מלאה ותמונה מלאה על מצבך. כמובן שבהריון יש להימנע מקרינה של רנטגן בבירור... וכמו כן לא ניתן ליטול נוגדי דלקת פומיים. אאחל לך בריאות שלמה והצלחה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דורבן
-
דמם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
מונחים קשורים
-
אוסטאופתיה
-
אגן
רופאים בתחום
ד"ר אמירה דאהר (Ph.D)
אורתופדיה
5
( 32 חוות דעת )
"אמירה היא בעלת מקצוע מצויינת!
יש בה שילוב מצויין של ידע, לב רגיש, יחסי אנוש נעימים, בגובה העיניים עם התחשבות מיידית והיענות לצרכי הלקוח."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג