פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 124
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
ניתוח ארתוסקופיה כתף
בני 26/03/2018 | 22:23עברתי לפני יותר מחודשיים ניתוח ארתוסקופיה בכתף לאחר אבחנתסלאפ דרגה 3 אני עובר טיפולי פיזיותרפיה פעמיים בשבוע אבל הכאבים ממשיכים ומגבלת התנועה לא משתפרת הלכתי לבדיקה אצל הרופא והוא שלח אותי שוב לMRI הרופא לא מצליח להבין איך יש לי כאבים בכתף כיוון שגיד הבייסף נותק מהלברום ורק הוא היה אמור לכאוב הרופא אומר כי אולי יש לי הידבקויות מה יש לעשות במצב זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב לאחר ניתוח ארתרוסקופי בכתף
דר' ירון סלע 04/04/2018 | 09:47שלום רב בני ותודה על פנייתך ! מבלי שאבדוק אותך ישירות בני, ומבלי שאעבור על החומר הרפואי שלך, הכולל צילומים ו MRI ודו"ח ניתוח וכו', אינני יכול להתייחס למקרה שלך ישירות. באופן תאורטי אומר ש : 1. תמיד אחרי ניתוח יש לשלול זיהום כמקור לכאב. מאד לא שכיח בניתוחים ארתרוסקופי בכתף, ובטח שלא בשלב זה שלאחר הניתוח. אולם , הכל יכול להיות ברפואה, ויש צורך לחשוב על כל התרחישים. 2. אתה יחסית בשלב מוקדם בהתאוששות לאחר ניתוח. כאב זהו דבר סובייקטיבי, ויש מקרים בהם יש מגמת שיפור בכאב ותפקוד מספר חודשים לאחר הניתוח. 3. יש לעבור ביסודיות אחר ה MRI אליו אתה מיועד ולהשוות אותו ל MRI לפני הניתוח. יתכן ותתקבל אינפורמציה נוספת אשר תסביר את כאביך. 4. יש להשוות את הבדיקה הגופנית שלך כעת לבדיקה שבוצעה בטרם הניתוח מבחינת מקורות הכאב . זוויות התנועה במישורים השונים ועוד... בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה
בני 07/04/2018 | 22:27תודה רבה על התייחסותךהוסף תגובה
-
-
שבר תת ראשי הומרוס
לידיה 07/04/2018 | 18:51שלום רב דר' לפני כחודשיים נפלתי עם בלימה של יד ימין, באבחון של סיטי מודגם שבר מרוסק תת ראשי של ההומרוס המקורב באזור הצוואר הכירורגי,עם קיצור וחפיפה של חלקי השבר,קו השבר מערב את הזיז הגדול,קיימת הסטה קלה ודחיסה בין הפרגמנטים.סובלוקסציה אחורית קלה של ראש ההומרוס.פסגת הריאה הימנית ללא ממצא ברור,קיים עיבוי פלאורלי זעיר מימין.האם לדאוג מהממצא בריאות? אני חווה כאבים בכתף, בצוואר, ובזרוע במיוחד בשכיבה,היד מוגבלת ובתוך מנשא. האם הממצא מחייב ניתוח, למה אני צפויה בהמשך האם אוכל להרים את היד?מהן המלצותך הבנתך מהממצאים. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר תת ראשי הומרוס
דר' ירון סלע 07/04/2018 | 19:27שלום רב לידיה ותודה על פנייתך ! לגבי השאלה הנוגעת בעיבוי הפלאורלי בדופן הריאות מימין. מאד חשוב לבדוק הנושא למול רופא המשפחה. במידה והוא יראה לנכון להרחיב הבירור לעומק, יתכן והוא יפנה אותך למומחה בתחום. אבקש שלא תזניחי הנושא... לגבי הכתף - כדי שאוכל להתייחס למקרה שלך ספציפית ולתת לך המלצות נכונות, אני בראש ובראשונה צריך לפגוש אותך, לבצע בדיקה גופנית ומעבר על ההדמיות השונות בעיניי שלי. לאור העובדה שזה לא בוצע, אני מאד מוגבל בהמלצות קונקרטיות בשבילך. אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף בהקדם, במידה ולא בוצעה בדיקה כזו עד כה... לאחר חודשיים, לרוב אין מקום להמשך שימוש במתלה ליד. במידה והמומחה יחשוב לנכון, במידה והטיפול אינו ניתוחי, יש מקום להתחלת פיזיותרפיה. אינני יודע את גילך, תפקודך הכללי ומחלות רקע ומה עיסוקך היומי, כדי לענות לך על רמת התפקוד הצפויה. האם היו בעיות בכתף עוד בטרם הנפילה ? בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
לידיה
Saragoren3@gmail.com 07/04/2018 | 21:43תודה רבה על תשובתך המהירה והזמן שאתה מקדיש לענות בפורום באדיבות ובמקצועיות. בריאות לך וכל הטוב. אני מורה בת 60 ללא כאב בכתף בעבר. מבקשת פירוט לגבי אופי הפגיעה, הסבר המונחים, אם תוכל.שוב תודה.הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף ימין
אמנון 19/09/2017 | 13:48עשיתי US לכתף ימין ולהלן התוצאות: נוזל בכמות בינונית,במקום אנטומי. איו לראות קרע. הודגם קרע מסיבי עם תפליט בתוכו,עם רטרקציה של הגיד.הודגם קרע מלא מה עלי לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בעובי מלא בגידי ה RC
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 08:38שלום רב אמנון ותודה על פנייתך ! אנא ראה התייחסויות רבות שלי בפורום זה, לקרעי גידי ה RC . מידע רב טמון בהתייחסויות אלו לגבי דרכי האבחון והטיפול בקרעים בגידי השרוול המסובב. חסר לי מידע רב אודותך, כדי לכוונך כראוי. מהו גילך ומה תפקודך הכללי ומצב בריאותך הכללי ומה אופי עבודתך ופעילותך היומית. מה מפריע לך בכתף ? מה רמת התפקוד בבדיקה הגופנית (טווחי תנועה וכוח). איזה בירור עברת עד כה ? צילום / MRI ? או רק US ? ואיזה טיפול בוצע עד כה ? אשמח להמשיך לכוונך, אם תספק לי מידע זה. בברכה רבה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
ניתוח לתיקון אי יציבות בכתף
מאור 26/03/2018 | 16:17שלום, אני עתיד בקרוב לעבור ניתוח בכתף בגלל פריקות חוזרות. עכשיו אני ראיתי שלניתוח בשפה המקצועית במחשב קוראים REPAIR ROTATORY CUFF בדקתי קצת באינטרנט על סוג הניתוח ולפי הבנתי זה ניתוח השרוול המסובב ולפי המידע שיש לי מהאינטרנט הוא לא קשור לפריקת הכתף. אשמח שתאיר לי על הנושא הזה ומה אתה ממליץ לי לעשות בעניין כי אני לא רוצה לעשות ניתוח שלא קשור לבעיההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח לתיקון אי יציבות בכתף
דר' ירון סלע 04/04/2018 | 09:54שלום רב מאור ותודה על פנייתך ! מאור, במידה ויש לך אי הבנה וסימני שאלה בנוגע לניתוח, עליך, כמובן, לשוחח על כך עם המנתח שלך. הוא אמור לספק לך את מירב האינפורמציה ולענות על שאלותיך והתלבטויותיך. אכן יש אי התאמה בין מה שקרת ובין הניתוח אותו אתה מיועד לעבור. אינני יכול להתייחס למקרה שלך כי לא בדקתי אותך ולא עברתי על ה MRI שלך או כל הדמייה שבוצעה לך. קרע בגידי השרוול המסובב (RC) לרוב אינו קשור לבעיית יציבות בכתף. אינני יודע גילך והרקע הרפואי שלך והאם הפריקה נגרמה מחבלה או שיש לך גמישות יתר במפרקים וכו' וכו', אבל לרוב האי יציבות במטופלים צעירים יחסית עם בעיות ברצועות וטבעת הסחוסית (לברום) בכתף, ולא כתוצאה מקרע בגידים המסובבים. במקרים נדירים , וחמורים במיוחד, יתכן שילוב של הפתולוגיות. הניתוח לתיקון קרע RC לרוב מבוצע בשכבת גיל מעט מבוגרת יותר מהאוכלוסייה שסובלת מבעיות יציבות (אך זה משפט הכללתי ותמיד יש יוצאים מן הכלל...) . אמליץ לך להתייעץ עם המנתח, ובמקביל, לקרוא באינטנרט על תיקון פגיעות יציבות בכתף. תיקון קרעים בלברום. נזק על שם "בנקרט", ותיקון ארתרוסקופי של בנקרט (BANKART) . ולא לקרוא על קרעי שרוול מסובב. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
חזרה למכון כושר לאחר ניתוח בשרוול המסובב
עמית 23/03/2018 | 14:30שלום בן 49 לפני כשבועיים עברתי ניתוח אורטוסקופי לתפירת קרע בינוני (2 סמ) בסופרהספינטוס לאחר שסבלתי מכאבים במשך כשנה.לפני הניתוח הייתי מפתח גוף ומרים משקולות כחמש פעמים בשבוע במשקלים בינוניים גבוהים.שאלתי היא האם לאחר שתהליך השיקום יסתיים אוכל לחזור לשגרת האימונים הרגילה או שלא אוכל יותר לעשות תרגילים מסוימים? עמיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חזרה למכון כושר לאחר ניתוח בשרוול המסובב
דר' ירון סלע 26/03/2018 | 08:40שלום רב עמית ותודה על פנייתך ! אאחל לך החלמה מהירה ושיקום מהיר מהניתוח. יש צורך, כמובן, להתייעץ עם המנתח שלך, המכיר אותך, ואת הכתף שלך טוב יותר ממני,. הוא יכוון אותך לגבי השיקום הספציפי שלך ומה מומלץ לבצע בחדר כושר ומה אסור. מסוכן מבחינתי להתייחס לגופו של מקרה מבלי שאני מכיר את המקרה... באופן תאורטי אומר ש - 1. אחרי ניתוח מסוג זה, יש צורך ב 6 שבועות עם מקבע כתף ולאחר מכן פזיותרפיה הדרגתית. תחילה תנועה פאסיבית ובהמשך אקטיבית ורק לאחר כ 3 חודשים חיזוק שרירים. לכל מנתח יש פרוטוקל מעט שונה. עליך להיצמד לפרוטוקול השיקומי שניתן לך על ידי המנתח שלך. 2. מבחינת חדר כושר- מה שתיארת לפני הניתוח אינו יכול לחזור לאחר הניתוח. עומס רב על הגידים שלך אינו בריא להם. אל תעבוד עם משקולות מעל גובה חגורת הכתפיים. לא להרים משקל כבד, לא לבצע פעילות גופנית מאומצת מעל גובה חגורת הכתפיים. יש להבין - לעולם ניתוח לא משיב את המצב באופן מוחלט למה שהיה לפני הקרע. מטרת הניתוח היא להקל על כאב כרוני ולשפר תנועה ותפקוד יומי בסיסי, לא הרמת משקולות כבדים בחדר כושר.... בהצלחה רבה ובריאות שלמה .הוסף תגובה
-
מה זה תרגילים מעל חגורת הכתפיים?
עמית 26/03/2018 | 09:21תודה על תשובתך המושקעת.מאוד נדיר בפורומים רפואיים בישראל. אבל גם תרגליי גב מבוצעים מעל חגורת הכתפיים עם פולי עליון כאשר המתאמן מושך את המוט לכיוון החזה בניגוד ללחיצת כתפיים.דוקא תרגיל הפולי בגב היה נסבל מאוד.דוקא פשיטת כתפיים בעמידה שהיא הרמת משקולת היד ממצב תחתון עד 90 מעלות לגוף לכיוון צידי,תרגיל שלא עובר את חגורת הכתפיים היה כואב מאוד מה אסור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מנח פעילות מותרת בחדר כושר לאחר ניתוח תיקון קרע RC
דר' ירון סלע 26/03/2018 | 10:42תודה על העדכון . עמית , אני מאד שמרני בנושא. אתה רשאי לחוות דעת נוספת כמובן... אני ממליץ לך לזנוח כל פעילות מאומצת פיזית במידה ניכרת על הכתפיים שלך בכל מנח שהוא... שכיבה או עמידה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה .הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף שמאל
ברכה 20/03/2018 | 00:36אני בת 66, בחודשים האחרונים אני מוגבלת בתנועה של יד שמאל, לא יכולה לרחוץ בעזרתה את הצד הימני של הגב ואת הכתף הימנית, ולא יכולה להרים את היד לצד שמאל מעבר לגובה הכתף. כשאני לא עושה תנועות אלה אין לי כאבים, ועדיין זה פוגע באיכות החיים. רופא אורתופד הפנה אותי לאולטרסאונד והוא יצא תקין: אין נוזלים, אין קרע ואין צביטה. אשמח לעצה, מה עלי לעשות בהמשך? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב והגבלה בתנועת הכתף
דר' ירון סלע 20/03/2018 | 21:18שלום רב ברכה ותודה על פנייתך ! ישנן שלל אפשרויות הגורמות למצבך. בשורה התחתונה- מומלץ לבצע בדיקה יסודית של מומחה כתף ולעבור גם צילום רנטגן של הכתף לקבלת אבחנה. אינני יכול לכוון אותך מבלי שבדקתי אותך. הייתי נוטל בינתיים משככי כאב ונוגדי דלקת להקלת הכאב ומבצע בירור אצל מומחה כתף בהקדם . האורטופד המטפל צריך לברר האם היו לך חבלות באזור בעבר, האם יש מחלות רקע המחשידות כגורם סיכון למצבך, מה אופי עבודתך בהווה או בעבר ועוד שלל מרכיבי מידע היכולים לקדם באבחנה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פריקות כתף חוזרות אצל קשישה
דדי 14/03/2018 | 22:41אמי בת 82, עם מספר מחלות, כגון: סוכרת, לחץ דם ו COPD סובלת מפריקות כתף חוזרות, יותר מ 10 פריקות בחודשיים האחרונים. אתמול האורטופד החזיר את הכתף למקומה, למרות זאת היא עדיין סובלת מכאבים. המתלה / מקבע של הזרוע לא מונע את הפריקות. מה ניתן לעשות? תודה, דדיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקות כתף חוזרות אצל קשישה
דר' ירון סלע 17/03/2018 | 19:16שלום רב דדי ותודה על פנייתך ! המצב מורכב דדי. אין ספק שיש בעיה שלא תיפתר בטיפול "שמרני" ולא ניתוחי. אולם, כמובן, ופתרון ניתוחי, גם כן אינו מומלץ בגילה ועם שלל מחלות הרקע. לגופו של מקרה אינני יכול להתייחס, מבלי לבדוק אותה ולשאול את השאלות הנכונות לה... אתייחס באופן כללי בלבד- האם הפריקות החלו לאחר טראומה ? היתה נפילה ? היה גם שבר נלווה ? האם עברה US או MRI לבירור מצב גידי ה ROTATOR CUFF פעמים רבות, בשכבת גיל זו, יש קרעים גדולים ומסיביים של הגידים היוצרים מפרק לא יציב ותחושה של פריקה מלאה אשר לעתים היא רק תת פריקה או מנח לא "ממורכז" של ראש עצם הזרוע למול המשטח המפרקי (גלנואיד). לעתים יש שבר בעצם הגלנואיד היוצר חוסר יציבות של המפרק. לעתים מבצעים CT ו/ או MRI לקבלת מירב האינפורמציה טרום ניתוחית (במידה וניתוח בכלל עומד על הפרק). לעיתים הניתוח האפשרי הוא החלפת המפרק עם משתל "הפוך" המחליף גם את תפקיד המפרק המקורי וגם מפצה על אי ספיקה של הגידים המסובבים. במקרים קיצוניים, ניתן לקבע את המפרק ! משמע-לא תהה בו תנועה יותר. היתרון ברור- אין פריקות יותר. החיסרון גם כן ברור - אין תנועה ! זה מצב קיצון, אשר לא מבוצע רבות, ויבוצע רק אם נשללו אפשרויות טיפול אחרות והכאב והסבל בלתי נסבלים.הוסף תגובה
-
פריקות כתף חוזרות אצל קשישה - קיבוע
דדי 18/03/2018 | 15:30תודה על תשובתך האם הקיבוע הוא פעולה ניתוחית, הדורשת הרדמה מלאה? הרדמה מלאה בעייתית במצבה הרפואי תודה, דדיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקות חוזרות בגיל מבוגר עם מחלות רקע
דר' ירון סלע 18/03/2018 | 22:06שלום רב דדי ותודה על פנייתך החוזרת. אכן כוונתי לטיפול ניתוחי. ואכן, לא נראה לי שהפתרון הניתוחי הוא "החליפה המתאימה" לאמך. נסו להתמקד בפיזיותרפיה וניסיונות ייצוב המפרק והפחתת הכאב בצורה שמרנית. פעמים רבות יש מטופלים בשכבת גיל זו אשר לא יכולים לעבור ניתוח ונמצאים במצב של מפרק כתף פרוק באופן מודע למטפל ולמטופל. כמובן ויש פגיעה משמעותית בתנועה. לעתים, באופן מפתיע, רמת הכאב אינה משמעותית והמטופל מסתדר עם מצב זה. אולם לעתים, הכאב בלתי נסבל ואז עולות האפשרויות הניתוחיות שצוינו קודם לכן. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
BICIPITAL TENODESIS VS SLAP REPAIR TYPE 2
רונן 07/03/2018 | 22:07שלום רב ל ד"ר ירון סלע ותודה מראש על הזמן והעזרה שלך! אודה לך מאוד על עזרתך כי אני קצת מבולבל וחושש לעשות טעויות.אני בחור בן 35 שעבר 5 ניתוחי כתף מגיל 20 עד 30, היו לי SLAP LESSONS TYPE 2 ב 2 הכתפיים אחרי שנפצעתי במכון כושר במהלך הרמת משקלים מעל גובה הכתף, אחרי שהניתוחים האלה לא הצליחו להחזיק את הקרעים, אחד המומחי הכתף הטובים בארץ הסכים לבצע לי ב 2 הכתפיים BICIPITAL TENODESIS. אני עושה באופן קבוע תרגילי חיזוק ופיזיוטרפיה עם רצועות התנגדות וגם הצמדת כרית לקיר בכל מיני תנוחות שמאוד מחזקות לי את הכתף, אני גם מתאמן עם משקולות ולא מזמן נרשמתי לחדר כושר, אני מרים משקלים יחסית גבוהים אבל כמובן מאוד נזהר לא לעשות תרגילים מעל גובה הכתף עם משקל וגם בתרגילי חזה לא לפתוח ידיים עם משקל עמוק מדי, חוץ מזה אני מתאמן מאוד חזק ומרגיש מעולה אבל אני כל הזמן חושש שמשהו בכתף יקרע לי שוב אחרי כל הטראומות שעברתי עם ה SLAP REPAIRS שלא צלחו, אשמח בבקשה להבין יותר לעומק מה ההבדל המשמעות בין 2 הניתוחים, עכשיו שעשו לי BICIPITAL TENODESIS בכתפיים יש לי עדיין סיבה להיות כ"כ מודאג מלהפצע? הכתפיים שלי אמורות להחזיק מעמד לעומסים הרבה יותר עכשיו? ממה רצוי להמנע במכון כושר? תודה שוב על העזרה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
BICIPITAL TENODESIS VS SLAP REPAIR TYPE 2
דר' ירון סלע 18/03/2018 | 14:45שלום רב רונן ותודה על פנייתך ! עושה רושם רונן, שאתה בהחלט בקיא בנושא מעל הממוצע באוכלוסיה. עובד זאת לא מפתיעה, לאור הרקע הרב ניתוחי שציינת בעזור האחרון. רונן, כמובן כדי שאתן לך עצה ישירה ואישית המותאמת לך, אני צריך לבדוק אותך. אחרת, אני מסכן אותך. אתה בהחלט צודק בנקודות רבות שציינת. ..."כמובן מאוד נזהר לא לעשות תרגילים מעל גובה הכתף עם משקל וגם בתרגילי חזה לא לפתוח ידיים עם משקל עמוק מדי"... אני בהחלך תומך בכך, ומאד מבקש ממך לא להפריז בהרמת משקל. הכתפיים שלך לעולם לא יהיו כמו בגיל 15. הנזקים שנוצרו לאורך השנים ומספר הניתוחים שעברת לא יכולים לדמות את המצב טרם הפציעות. לכן, עליך תמיד שלמור על כתפיך. תמיד להיות מודע עליהן ולהגן עליהם. הייתי ממליץ לבצע ספורט המערב יותר את פלג הגוף התחתון והבטן והגב ופחות חגורת הכתפיים ובית החזה. כמובן, לשיקולך, אך זאת המלצתי. לגבי השאלות על ההבדל בין BICEPS TENODESIS ובין תיקון ותפירת נזקי לברום עליון (SLAP LESIONS) בגישה ארתרוסקופית. אין נכון ולא נכון. יש ספרות רפואית לכאן ולכאן. שתי הגישות שכיחות ולגיטימיות, ושוב, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. לא בדקתי אותך מעולם ולא עברתי על ההדמייה הישנה והחדשה שלך כדי לייעץ לכאן או לכאן. כולי תקווה, שלאורך זמן לא תחוש כאבים, ושתהיה לך תנועה טובה בכתפיים, וכוח מספק לפעילות היומית. בהצלחה רבה וביראות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי מרפק טניס
יוסי 18/03/2018 | 08:59שלום, בחודשיים האחרונים אני סובל מכאבים לכל אורך היד, מהכתף עד כף היד. הכאבים באים בעוצמות שונות, כל פעם באיזור אחר, לפעמים בזרוע, לפעמים באמה ולפעמים בכף היד. אני גם מתעורר בלילה מהכאב. רופא משפחה נתן לי אתופן וארקוקסיה, אך שניהם לא עזרו. הייתי אצל אורתופד כללי, שלאחר בדיקה גופנית איבחן שהבעייה היא מרפק טניס והמליץ על מריחת וולטרן 3 פעמים ביום באיזור המרפק ועל שימוש ברצועת EPIPOINT ותרגילי מתיחה. אני מבצע את ההמלצות כשבועיים, כולל נטילת איבופרופן לשיכוך כאבים אך ללא שיפור. לכן, רציתי לשאול מס' שאלות: 1. האם ההמלצות של האורתופד אמורות לרפא או רק להקל על הכאבים? 2. למה הכאבים מתגברים באמצע הלילה ומה אפשר לעשות? 3. האם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות, כגון: MRI. 4.כאשר הכאבים מתגברים - האם עדיף להשתמש בבקבוק חם או בקרח? תודה מראש, יוסיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מרפק טניס
דר' ירון סלע 18/03/2018 | 14:28שלום רב יוסי ותודה על פנייתך ! יוסי, אינני יודע מה אבחנתך ולכן אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. כדי שאוכל לאשר שמדובר במרפק טניס, אני צריך לבדוק אותך. אינני מסתמך על המלצות או אבחנות מגוף שלישי. במידה ותחפוץ אשמח לעזור מחוץ לפורום זה. לגבי השאלות : 1. במידה ומדובר במרפק טניס, ברוב המקרים המצב חולף ולא נשאר לנצח. אולם, לקוח זמן רב. זה יכול ללוות אותך חודשים ואף שנה עד שנתיים. לרוב לא מגיעים להתערבות ניתוחית והטיפולים ה"שמרניים", על סוגיהם השונים, מקלים המצב ועוזרים לך לעבור את התקופה הכאובה במצב סביר יותר. אני חוזר ומציין- אינני יודע אם זו אבחנתך הנכונה. 2. לרוב, גם באזורים אחרים בגוף... כאבים מודגשים יותר בלילה. חום עולה יותר בלילה ושלל תופעות דלקתיות מתבטאות יותר בלילה. הבן אדם רגוע יותר, קשוב יותר לגופו, הגוף םחות חם ועסוק בטירדת היום. יש יותר זמן להתמקד בכאב וכו' וכו'. פעמים רבות, בעיות בגידי הכתף גורמים לכאב בכתף וזרוע.... יתכן ובכלל בעייתך המקורית נובעת מהכתף ומקרינה למרפק. אני חוזר, יש להיבדק אצל מומחה בתחום. 3. אינני יכול להתייחס לשאלה זו ללא בדיקתך 4. "שאלת המיליון דולר", וכמספר האנשים אותם תשאל- כך הבלבול יגבר... הייתי מנסה למקד את הטיפול פחות בנושא של קירור וחימום. יותר להתמקד בזיהוי הבעיה העיקרית והמשמעותית וטיפול ממוקד בה. אנשים רבים מציינים שקומפרסים חמים מקלים עליהם ואחרים טוענים שקירור הקל עליהם. זה מאד סובייקטיבי. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב לילי בכתף עם הקרנה לזרוע
נילי 14/03/2018 | 00:04מזה כמה שבועות סובלת מכאב חזק בכתף שמעיר אותי בלילה ומקרין על כל הזרוע-לא היתה חבלה ביום יש רגישות אך לא כאבים חזקים המשכך לא עוזר מתעוררת מידי לילה -גם אם ישנה על הכתף השניה מה עושים? התפקוד בזרוע זו חלש יותר ולעיתים הרגשת נימולהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב לילי בכתף עם הקרנה לזרוע
דר' ירון סלע 17/03/2018 | 20:10שלום רב נילי ותודה על פנייתך ! אינני יודע את גילך ורקע בריאותי. אינני יודע האם נחבלת או היה אירוע ספציפי שהחל את המצב הנוכחי. לרוב, קרעים בגידים בכתף ו/או דלקות סביב, יוצרים כאב ליילי אופייני. אמליץ לך לגשת למומחה כתף. לעבור בדיקה גופנית יסודית. יש צורך בצילום כתף ו בדיקת אולטרה-סאונד לכתף. זו התחלה טובה לבירור. יש לברר את מיקום הנימול לאורך היד. לעתים יש לברר עם בדיקת EMG-NCV אלקטרומיוגרפיה לבירור מצב עצבי לאורך היד. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקה, נקע
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת ויטמין D
-
תרבית נוזל ברך סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאופתיה
-
אוסטאופיט
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג