פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 20
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
MRI כתף שמאל
דויד 18/12/2023 | 23:34אשמח להסבר בנוגע לממצאים שקיבלתי - טנדנוזיס קדמת אחיז אינפרא ספינוס ( סדרה 7 חתך 12-14) שאר שרוול מסובב שמור. טנדינוזיס קל של גיד הבייסבפס התוך פרקי פגם חלקי ארטיקולרי לברום פינה קדמית עליונה (ס 3 ח 8) שאר לברום שמור מציין שאני לאחר תאונת דרכיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
MRI כתף שמאל
ד"ר ירון סלע 19/12/2023 | 10:55שלום רב דויד ותודה על פנייתך! הממצאים אשר העתקת מפענוח ה -MRI , צריכים להיות בהקשר לתלונות רפואיות, ולממצאי בדיקה גופנית. ללא סיפוק אינפורמציה לגבי הקשר זה , אין טעם לדון על "ממצאים תאורטיים". נא ספק מידע רפואי בסיסי, מידע אנמנסטי אודותך (גיל, תלונה, משך תלונה, מה בוצע עד כה מבחינה טיפולית ?) ועוד ועוד. מה ממצאי הבדיקה הגופנית ? כשיש מידע בסיסי זה, אפשר להבין האם לממצאי ה MRI יש משמעות כלשהי . בברכה רבה.הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
דויד 19/12/2023 | 21:28בן 30 לאחר תאונת דרכים לפני 9 חודשים סובל מכאבים בכתף בכמעט כל תנועה אפשרית ובאיחוד בניסיון להרים את היד הרגשה של כמו דקירה מקבל טיפול תרופתי קבוע בניסיון למנוע כאבים ופיזיותרפיההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
ד"ר ירון סלע 21/12/2023 | 11:06חן חן על העדכון הנוסף. סיפקת מעט פרטים אנמנסטים חשובים. האם מומחה כתף בדק אותך עד היום , או שמא, רק רופא משפחה ? מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לברר האם השינויים המודגמים ב MRI בגידי השרוול המסובב, הם המקור למכאוביך, או שמא, מקור אחר. לכן, צריך לברר ממצאי בדיקה גופנית יסודית לכתף. האם טופלת בזריקה לכתף ? האם יש שיפור תחת טיפול בפיזיותרפיה, במובן של טווחי תנועה ונוח ורמות כאב? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים במרפק חיצוני
תמר 20/12/2023 | 20:27אני בת 62 עם אוסטאופורוזיס, נפלתי על המרפק לפני כחודש וחצי ובצילום רנטגן לא נצפה שבר. עתה נותרה לי בלוטה נפוחה בצד החיצוני של המרפק (שלא קיימת במרפק הנגדי), וכל מגע ולחיצה עליה כואבת ביותר, כאב שלוקח לו זמן להרגע. פיזיותרפיסט של קופ"ח סבור שזה כאב טניס, אך הוא לא נוצר בהדרגה, אין כל הגבלה בתנועתיות או כאבים אחרים למעט הבלוטה עצמה. למי אפשר לפנות ומה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים במרפק חיצוני
ד"ר ירון סלע 21/12/2023 | 10:58שלום רב תמר, ותודה על פנייתך המפורטת ! בהחלט, מומלץ לבצע המשך בירור הדמייתי. נא בצעי בדיקת אולטרסאונד לשני המרפקים , על מנת להשוות ביניהם. בדיקה זו, תספק אינפורמציה על הרקמות הרכות, אשר לא מודגמות היטב בצילום רנטגן. אשמח לסייע, באופן אישי, מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
אובדן סחוס במפרק הגלנוהומרלי
דרור 13/12/2023 | 07:52שלום דוקטור בבדיקת MRI הודגמו שינויים נכרים במפרק הכתף השמאלי עם אובדן סחוס ,שינויים ניווניים בצקת במוח העצם בהיקף המפרק ,המרווח המפרקי 0 מ"מ. אני בן 61 ,ספורטאי מילדות, מרים משקולות ,טריאתלון(שחיה ואחיזת הכידון ברכיבה) ועם מסת שריר גבוה .והתנועות במפרק מלוות בחריקות וכאבים . טווח תנועה במפרק :כיפוף קדמי 160מעלות בשמאל לעומת 175 בצד ימין, סיבוב חיצוני 25 לעומת 45-50. לשאלתי האם כשאני ממשיך ומתאמן אני שוחק את העצמות? מה דעתך על הזרקת PRP ? או ניתוח החלפת מלאה של מפרק הכתף? בהרבה תודה דרורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אובדן סחוס במפרק הגלנוהומרלי
ד"ר ירון סלע 19/12/2023 | 11:04שלום רב דרור, ותודה על פנייתך המפורטת ! הרקע הרפואי שתארת, עומד בקנה אחד, עם השלכות רפואיות ארוכות טווח כגון שחיקה בסחסוי המפרקי. עומס משקולות בהדרגה יותר תהליך פתו-פיזיולוגי זה במפרק גלנוהומרלי של הכתף. באשר לשאלתך - כן. כמו כל מכונה אשר מועמסת לאורך זמן, היא נשחקת. גוף האדם הוא מכונה ביולוגית, שלא חורגת מחוק בסיסי זה. הזרקה של PRP אינה מוכחת בספרות הרפואית באינדיקציה זו. אולם, ללא ספק, היא "אקזוטית" ו"חזקה שיווקית". באשר לניתוח החלפת מפרק. יש להיכנס בעובי הקורה במצבך, ואינני יכול לעשות זאת בצורה זו בפורום קולקטיבי אינטרנטי. במידה ותחפוץ בעזרה ישירה, נא צור קשר מחוץ לפורום, ונתקדם בשמחה באופן ישיר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
כתף קפואה
ד"ר ירון סלע 19/12/2023 | 11:01שלום רב צביה, ותודה על פנייתך ! אינני משוכנע שירדתי לסף דעתך. לאור חוסר המידע המצורף על ידך, יש קושי במענה. נא פרטי מידע בסיסי על מצבך הרפואי. בברכה,הוסף תגובה
-
-
כתף קפואה
אדוה 11/12/2023 | 15:33שלום, לפני שנה התחלתי לסבול מדלקת בגיד הכתף. באולנטראסאונד נמצא נוזל בכמות קטנה. במהלך השנה אובחנתי עם . נאמר לי שאחרי שלש שנים המצב משתפר ללא טיפול וללא צורך בנוגדי דלקת. הכאבים פחת אבל התפתחה נפיחות בזרוע. בצילום אולטראסונד נוסף נמצא השבוע נוזל בכמות בינונית.מה המשמעות של התרבות הנוזל והאם יש טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף קפואה
ד"ר ירון סלע 12/12/2023 | 11:37שלום רב אדוה, ותודה על פנייתך ! מדוע כתבת בכותרת- "כתף קפואה" ? מי הגדיר מצבך ככתף קפואה ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? במידה ולא, אשמח לעזור מחוץ לפורום. לשאלתך, נוזל ב- US יכול לנבוע מסיבות שונות, לעתים פיזיולוגיות, ולעתים פתולגיות. כל מקרה לגופו. יש לבדוק את הכתף, ולבצע תשאול רפואי מעמיק, בנוסף לבירור ה US . אינני יכול לענות לך באופן ספציפי ללא בדיקתך. אני מניח שזה ברור לך ומובן לך, שבדיקה רפואית אינה מתרחשת על דפי האינטרנט. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כתף קפואה - המשך
אדוה 13/12/2023 | 21:09כן, מומחה כתף אבחן כתף קפואה אחרי בדיקה פיזית. לדבריו, המצב משתפר לבד אחרי כשלש שנים. אני שואלת על הנוזל בגיד שהיה עד עכשיו בכמות קטנה ועכשיו בכמות בינונית. האם המצאות נוזל אופיינית לכתף קפואה? מדוע הוא מתרבה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתף קפואה - המשך
ד"ר ירון סלע 19/12/2023 | 10:59תודה על עדכון המידע. לעתים בכתף קפואה יש עדות לדלקת סביב הקפסולה המפרקית ועל פני הגיד הארוך של הבייספס, הסמוך אנטומית לקפסולה. יתכן שיש קשר ויתכן שאין הקשר לכתף קפואה, אלא לדלקת סביב הגיד הארוך של הבייספס. עלי לבצע לך בדיקה גופנית, על מנת לענות לך ספציפית על השאלה החשובה ששאלת. אשמח לסייע אישית מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
האם כדורי נוגדי כאב או משחות לפני emg מחבלות בתוצאות ?
יעקובי 18/12/2023 | 08:47האם מריחה של משחת לידוקאין 2 אחוז ומריחה של וולטרן לפני בדיקת emg באותו מקום יכולה לחבל בתוצאות ? כביכול להראות נזק עצבי או חוסר תחושה למרות שזה נובע מהמשחה או הזרם החשמלי מתגבר על זה ? כנ״ל לגבי כדורים נוגדי כאבים אופיאטים או כדורי שינה או כדורי מרפים שרירים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
האם כדורי נוגדי כאב או משחות לפני emg מחבלות בתוצאות ?
ד"ר ירון סלע 19/12/2023 | 10:56שלום רב יעקובי ותודה על פנייתך ! פנייה זו צריכה להיות מופנת לטכנאי ו / או נוירולוג /מומחה EMG המבצע את הבדיקה . בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
האם לעשות ניתוח?
ירון 27/11/2023 | 17:38שלום ליפני כ 8 שנים פרקתי את כתף ימין, בעיקבות תאונה, לאחר כמה שנים התחילו לי כאבים עזים שאני מוזיז את הכתף. ולא טפלתי עד שזה עבר. לאחר מכן התחיל לי כאבי צוואר ושכמות, הצד הימני מרגיש שמוט, חוסר שיווי משקל, וקושי לעמוד. פניתי לאורטופד כתף והוא הפנה אותי ל MAR כתף ואלו המצאים מפרק ה- A/C מודגם תקין מודגם נוזל בכמו כמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. הגידים המס מסובבים הודגמו תקינים גיד הביצפס פס הודגם שמור מודגם רגם קרע בבסיס הלברום הקדמי תחתון עם ניתוק חל חלקי של הלבר לברום. מודגם פגם פגם לכל עובי הסחוס חוס המכסה את הגלנואיד בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 16 סדרה 2). מתחת למיטת טת הקרע מודגמת ציסטה פראלברלית מולטי בסמוך ולרית עם מהלך כלפי מעלה ולאחור בקוטר 2.7 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 4.9 ס"מ (חתך 10 סדרה 4. אין עדות לוקולך לנזק הקפסולה הודגם גמה שמורה סְטִירָה הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. ללא עדות לנזק היל-זקס. סיכום: קרע עם ניתוק חלקי של הלברום הקדמי תחתון עם יצירת ציסטה פראלברלית ופגם בסחוס המכסה את הגלנואיד בסמוך כמתואר. האורטופד המליץ לי על פיזוטרפיה לאחר כמה חודשים של פיזוטרפיה לא היה שינוי ממשי במצב. אז החלטתי שאני רוצה ניתוח. קבעתי מועד לניתוח והכל היה מוכן. ואז התקשר אליי האורטופד. ואמר לי שהמטרה של הניתוח היא שלא יהיה לי פריקות חוזרות. (וזה לא הבעייה שאני סובל מימנה) ושלא יהיה שינוי בבעיות שאני מתלונן, עכשיו מה שלא הבנתי זה שאם הכאבים בצוואר, ושאר הבעיות שציינתי נובעות מהניתוק של הכתף. והניתוח הוא בשביל לתקן את הניתוק . אז למה האורטופד טוען שזה לא יפתור לי את המיגבלה? והאם יש סיכוי גבוהה לסיבוכים אפשריים של הניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
האם לעשות ניתוח?
ד"ר ירון סלע 12/12/2023 | 12:35שלום רב ירון ותודה על פנייתך המפורטת ! ללא ספק, ראוי לבדוק גם את הצוואר, בטרם "רצים" לניתוח כתף. יש לברר האם יש גם בעחיה צווארית המקרינה את הכאב לכיוון הכתף או שמא, הבעיה היא רק בכתף. נא היבדק על ידי מומחה עמוד שדרה ובצע בדיקות דימות לצוואר. אשמח לעזור מחוץ לפורום בנוגע לכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף מוגבלות בתנועה בשל כאב וחולשה בשרירים לאורך היד
שמחה כהן 08/12/2023 | 07:21שלום רב . פרטים חשובים לפני: בת 41 אחרי לידה ( 10 חודשים) באופן כללי לא מבצעת ספורט. כ4 ימים לפני החבלה התחלתי לראשונה מזה שנים פעילות גופנית של הנעת כל הגוף במשך שעה. תיאור המקרה: ב14.9.2023 ( כבר חודשים וחצי) נפלתי ליד מיטתי ( כנראה איבדתי הכרה לאחר שהתעוררתי בבהלה לאחר שהנקתי את ביתי התינוקת וקמתי בבת אחת מהמיטה וייתכן וקיבלתי מכה בכתף ימין מדלת החדר או מקצה המיטה בעקבות הנפילה) . התעוררתי כשאני על הרצפה חבולה עם כאב בכתף ביד ובמרפק. הרגשתי כאילו נשבר הכתף או המרפק או נקרע השריר. שכן לא הצלחתי להזיז את היד. לא היה נפוח או כחול ולכן הרופא במיון קבע שזה לא קרע בשריר ברנטגן אמר שאין עדות לשבר. אמר שזה מכה יבשה ותוך 3 ימים יעבור ושוחררתי ללא אולטרסאונד. כעבור חודש כשהכאב לא פוסק ויש מוגבלות בתנועה בגובה בעיקר בהרמת יד( ימין) בניסיון להרים את היד, כאב צורם ומרגיש כאילו שברתי את היד או נקרע השריר. הייתי צריכה להעזר ביד שמאל כדי להרים את יד ימין. כי גם השרירים לא עובדים וחלשים. כשאני במנוחה וללא תנועה הכאב יש כאב לאורך כל היום שמקרין מהכתף לאורך כל היד עד האגודל. וכשאני מנסה לבצע פעולה ולהרים את היד או לסובב לאחורי הגב או להעביר יד ימין על כתף שמאל או לבצע פעולת סיבוב של כף היד המסובבת את היד יש כאב חד ושורף . המגביל אותי בתנועות ופעולות הקשורות להרמת היד. כשבטעות מזיזה את היד יש כאב חזק ובלתי נסבל כאילו שברתי את היד מחדש. ביצעתי אולטרסאונד ב8.10.2023 (כעבור כשלושה שבועות מהמכה) וזה הפענוח: נוזל בכמות קטנה סביבו :Long Tendon Of Biceps Muscle Tendon Supraspinatus : מעובה לא הומוגני כביטוי לטנדיניטיס Tendon Infraspinatus: הדגמה תקינה. Tendon Teres Minor: הדגמה תקינה. Tendon Subscapularis : הדגמה תקינה. .הדגמה תקינה : Subdeltoid and Subacromial Bursa מפרק אקרומיוקלביקולרי: ללא ממצא חולני. בפרק הכתף: לא הודגם נוזל יתר. מבנה גרמי: תקין. בבדיקת הגופנית הרופא היה מודאג ואמר שבדיקת האולטרסאונד לא משקפת מה שהוא רואה בבדיקה הגופנית. זה מה שכתב בסיכום : בבדיקחה: כתף ימין ללא סימני חבלה או דפורמציה גסה. טווחי תנועה FF עד כ-60 מעלות, עם טווח תקין אך חולשה אנסלנית, מוגבל עד כ-1 לעומת 16 ביד השניה. jobe ספק חיובי אנטלנית. ללא חסר א בפיזור אקסילרי או דיסטלית. ב-5 מה-01/09 סימני סנדיניסיס ב-SSP ללא ממצא חריג. בעל פה אמר אחרי שראה שיש חולשה בשרירים של היד ושלא יכולתי להרים אותה וחשד שזה נקע או קרע בגיד הכתף. ולמרות שלא היה כתוב קרע במילים מפורשות . אבל בין האולטרסאונד לבדיקת הרופא היה עוד מקרה שהזזתי את היד בבת אחת והיה כאב חזק ובלתי נסבל . שאני חוששת שזה כן קרע. אך המצב החמיר מהבדיקת האולטרסאונד ועד הבדיקה הגופנית כך שלא ראו את זה. ביקש להגיע עוד חודשיים לאחר פיזיותרפיה. הייתי ב 8 טיפולי פיזיותרפיה בניסיון רק להפחית את הכאב על ידי אלקטרודות חשמל קרח וחימום ועיסוי מאסיבי עם אקדח מסאג' ישירות לשרירים מסביב לכתף ובצוואר ואולטרסאונד ישירות לכתף ( כאב בלתי נסבל). הכאב לא פסק ומתעצם בעיקר לקראת הערב וממשיך להעיר בלילה בעיקר כששוכבת על כתף ימין בטעות וגם כשלא. הלכתי למומחה כתף ולמרות שבבדיקה הגופנית לא הצלחתי להרים את היד (כתב שאין אפשרות לבצע בדיקה גופנית עקב כאב) ראה רק את הרנטגן .ומבלי לראות את האולטרסאונד ( כי לא מאמין לזה) ולאחר בדיקה טען שזה כתף קפואה. ולמרות שאמרתי שנפלתי וקיבלתי מכה . בהתחלה בכלל קבע ישר מבלי לבדוק אותי שזה בעיה בצוואר בכלל. ואז התחרט ואמר שחשבתי שזה בא מהצוואר לאחר הבדיקה שהצלחתי להניע את הצוואר ימין ושמאל ללא כאב. זה מה שכתב: : בדיקת כתף ימין - רגישות דיפוזית, לא ניתן לבדוק טווח תנוע עקב הכאבים, ללא חוסר נוירולוגי . צכתף ימין - ללא OA, ללא הסתיידות. SUPRASCAPULAR NERVE BLOCK :טיפול במרפק כאב הידרותרפיה. ביקורת 3 חודשים. ניסיתי לבקש ממנו לעשות אבחנה מבדלת ( כבר רופא שלישי שלא מבצע אבחנה מבדלת כמו שצריך) ולבקש לעשות mri אך אמר שבגלל שזה כתף קפואה שיש כאב דלקתי צריך קודם להמשיך עם פיזיותרפיה בהידרותרפיה להוריד את הכאב, לשפר טווחי תנועה ואז בעוד שלושה חודשים שהדלקת תרגע נקבל בדיקה נאמנה יותר. ויחליט אם צריך mri. אגב היות ומניקה לא יכולתי לקחת כדור ארקוקסיה שנרשם לי ( התחננתי שירשום והתחייבתי שלא להניק שבועיים אבל זה לא צלח להוריד את ההנקה לתינוקת) עשיתי דיקור סיני ( פעם אחת כי הסתחררתי מזה ,אמר שיש מצב אקוטי עם דלקת חריפה) עשיתי טווינא - בעיקר מסאג' להפחתת כאב . מורחת פרסקינדול ( שעוזר לטווח קצר לכאבי השרירים לאטרך היד אך לא לכאב במוגבלות התנועה) שותה כורכומין ( תרופה טבעית נגד דלקת בגלל ההנקה) והוספתי תמצית צמחים מרוכזת "ביוטק" 25 טיפות 4 פעמים ביום. והלכתי לנאמן כאב . רופא מטפל בשיטת קינזיולוגיה . 40 דקות אבחן וטיפל בי בלחיצות עם כאב עצום כתב באבחון כך: חבלה בכתף ימין לפני חודשיים יתכן מקצה של מיטה (קמה לאחר הנקה בבהלה בלילה והתעלפה ) הכאב בדלטא הגבלה באבדוקציה -US מה- 10.23 סימני טנדיניטיס ב-SSP ללא ממצא חריג הכאב מקרין על פי המדיאנוס בדיקה גופנית:.. =============== מערכת העצבים חולשה ורגישות ב כל שרירי כתף ימין טיפול PDTR בגולגי חזרתי לאורטופד מהקופה (כעבור חודשיים כפי שביקש) אמר שייתכן שזה בא מהצוואר והפנה לmri צווארי. מהקופה לא מאשרים בטענה שצריך קודם ct התור הבא אליו עוד חודש. ומנסים להקדים לי אותו. אני כעת אובדת עצות. לא רוצה ליפול בין הכסאות על חוסר באבחנה מבדלת. מרגישה שזה מהכתף ולא מהצוואר. ולא רוצה לעשות סתם mri צווארי כשזה בסוף בכתף . ואני אמשיך עם הסחבת. תקועה ומרגישה שחייבת ייעוץ אצל מומחה שיודע לעשות אבחנה מבדלת . עזרה רוצה כבר לחזור לעבודה ( בקושי ישנה בלילה מתקשה לתפקד ביום) לחזור לתפקד בבית (לא מצליחה אפילו להתלבש) ולהוריד את הכאב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף מוגבלות בתנועה בשל כאב וחולשה בשרירים לאורך היד
ד"ר ירון סלע 12/12/2023 | 12:31שלום רב שמחה, ותודה על פנייתך המפורטת ! אשמח לסייע מחוץ לפורום. מצבך ברור ומורכב, ללא ספק, ובכדי לספק לך מענה מקצועי ואחראי, עלי לבדוק את הכתף שלך ולומר לך האם המקור צווארי ו/או בכתף. נא צרי קשר מחוץ לפורום, ונתקדם משם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף מעל שנה וחצי
אורלי 20/11/2023 | 11:25שלום, אני סטודנטית בת 25 (לא עושה ספורט) הסובלת מכאבים בכתף מעל שנה וחצי. להלן תוצאות הMRI מודגם תקין. A/C - מפרק ה מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגמים אותות חריגים מינימאליים בין סיבי גיד הסופרספינטוס כביטוי לטנדינוזיס או כביטוי לקרע חלקי אינטרסטציאלי. שאר הגידים המסובבים מודגמים תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם קרע חלקי מינימאלי בבסיס הלברום הקדמי תחתון. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף מעל שנה וחצי
ד"ר ירון סלע 12/12/2023 | 11:59שלום רב אורלי, ותודה על פנייתך ! מעבר להעתקת תוצאת פענוח MRI, מה שאלתך ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
Avn ברך
Yoad 20/11/2023 | 20:28היי, מחלים מלוקמיה לפני עשור. בריא לחלוטין ללא אף טיפול תרופתי. ברקע avn כבר מספר שנים רב. לאחרונה כאבים בלתי נסבלים והגבלה ביישור וכיפוף לאחר מאמצים קלים, הליכה של 200 מטר, (עד לפני חודשיים לא היה מעולם בעיה ללכת מרחקים של קילומטרים רבים) כעת הכאב לא נותן לישון או להתנהל ומגביל בכל היבט. ביקרתי אצל מספר אורטופדים אך ללא התקדמות הופנתי לביצוע פזיוטרפיה ומרגיש לי שמתכבה כאן אירוע אחר שהוא איננו הavn מצרף פענוח mri ממצאים: מודגם פגם אוסטאוכונדרלי באספקט האחורי והתיכון של הקונדיל הפמורלי הלטרלי בקוטר 2.1 ס"מ במישור הקורונלי (חתך 20 סדרה 3) ובקוטר 2.2 ס"מ בציר הסגיטלי (חתך 19 סדרה 2) עם השטחה של הקורטקס ובצקת לשדית סוב-כונדרלית בסמוך. באספקט האחורי של המדור הלטרלי מודגם פרגמנט אוסטאוכונדרלי מנותק בקוטר 3.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי, 8 מ"מ במישור הקדמי אחורי (חתך 15 סדרה 5) ובגובה 1.5 ס"מ (חתך 21 סדרה 2). במשטח הטיביאלי הלטרלי מודגם נגע תת קורטיקלי בעל גבול היפראינטנסי מפותל בסדרת PD, ללא עדות לבצקת לשדית סביבו, בקוטר 2.7 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1 ס"מ (חתך 17 סדרה 4). כנראה אוטם תוך לשדי. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . מודגם גופיף היפואינטנסי באספקט התחתון של המרווח הפטלו-פמורלי בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 18 סדרה 5), ייתכן שבב סחוסי מנותק. לסיכום: OCL לא יציב בקונדיל הפמורלי הלטרלי עם פרגמנט אוסטאוכונדרלי מנותק באספקט האחורי של המדור הלטרלי, אוטם תוך לשדי במשטח הטיביאלי הלטרלי כמתואר אושה מאוד לעזרה וחוות דעת תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
AVN ברך
ד"ר ירון סלע 12/12/2023 | 11:57שלום רב , ותודה על פנייתך ! הפורום הנ"ל עוסק בכתף ומרפק. נא להפנות שאלתך החשובה, לפורום ברכיים באתר זה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
כאבי גב תחתון
-
פריקת כתף
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוסרקומה
-
אגן
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג