פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 78
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
זרמים בכתף
חביבה 21/07/2020 | 15:28היי, בת 43 סובלת מגרייבס מזה שנה וחצי. לאחרונה מאוזנת , נוטלת מרקפטיזול. מזה חודשיים לערך מרגישה מידי יום מעין זרמים בצוואר ובשכם השמאלית שמפסיקים לאחר כמה שניות. הדבר לא כואב אך בהחלט מפריע. האם יש צורך בבירור? למי לפנות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זרמים בכתף
דר' ירון סלע 22/07/2020 | 11:15שלום רב חביבה, ותודה על פנייתך ! בהחלט יש מקום לבירור התלונות לעומק. יש לברר האם יש הקשר לרקע הרפואי שלך , או שמדובר בתלונה ממקור בלתי תלוי. הפורום הנוכחי עוסק יותר בבעיות הנובעות מהכתף והמרפק ופחות בבעיות עצביות ממקור עמוד שדרה ו/או "נוירולוגיות טהורות" המלצתי להיבדק על ידי נוירולוג ועל ידי מומחה עמוד שדרה היכול להגיע משתי אסכולות רפואיות שונות- אורטופד מומחה עמוד שדרה או נוירוכירורג. בנוסף , מומלץ להתחיל הבירור עם צילום רנטגן לעמוד שדרה צווארי ושכמה ובנוסף בדיקת הולכה עצבית - EMG-NCV מכוונת אזורים אלו. סבירות גבוהה שבהמשך תדרשי על רופאים אלו לבצע בירור כדוגמת CT ממוקד או MRI, לפי שיקוליהם וממצאי הבדיקה הגופנית. תוכלי למצוא באתר זה פורומים המתאימים יותר לשאלותיך. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה המפורטת
חביבה 22/07/2020 | 11:59תודההוסף תגובה
-
-
נוזל בכתף ימין
דולי 21/07/2020 | 00:13רוצה לדעת מה יכולים לגלות בבדיקה של M.RPI הייתי בצילומים והרופא אורטופד אונקולוגי הפנה אותי לm..r.iהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נוזל בכתף ימין
דר' ירון סלע 21/07/2020 | 01:33שלום רב דולי, ותודה על פנייתך! אבקש נסח שאלתך מחדש, כיוון שאינה ברורה לי. תודההוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
שבר בעצם הבריח
דר' ירון סלע 19/07/2020 | 08:36שלום רב, ותודה על פנייתך ! התשובה לשאלה זו ( בדומה לשברים בעצמות שונות בגופינו) תלויה בשלל גורמים. כיוון שאין ליד מידע אודות גורמים אלו, אינני יכול לענות על שאלתך. כמובן, ואשמח לעזור על ידי מעבר על הצילום רנטגן ובדיקתך ותשאול רפואי מעמיק על מנת לענות לך באופן ישיר על השאלה. המידע החיוני למומחה הכתף על מנת לנסות ולנבא את הזמן עד איחוי של השבר הוא : גיל המטופל, בריאותו הכללית, כמה זמן עבר מהשבר, מה מנגנון החבלה, האם היו שברים נלווים נוספים באירוע, מה הטיפול שבוצע עד כה, איכן בעצם הבריח ממוקם השבר (אזורים שונים בעצם עם סיכויי החלמה שונים), מה העומס המופעל על האזור בשגרה (עבודה פיזית, ספורט) ומה העיסוקים וסגנון החיים של המטופל (לרבות עישון, נטילת תרופות, מסוימות, אופי התזונה ...) ועוד פקטורים המעכבים או מזרזים החלמת שברים. זו רק רקימה חלקית הקריטית על מנת לענות על השאלה הפשוטה שנשאלה. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שבר בעצם הבריח
אנונימית 19/07/2020 | 15:10קצת קשה ל י להתבטא פה בצורה חופשית ואתה צודק שהייתי צריכה לספק לך יותק מידע. בתודה אנונימיתהוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
בר 16/07/2017 | 20:55דוקטור שלום רב. שמי בר ולפני כחודש התאמנתי בחדר הכושר וככל הנראה העמסתי יותר מידיי על הכתף עברתי אולטרסאונד והיה כתוב בפיענוח: נצפתה אי סדירות גרמית קלה סביב ה-ACJ משמאל, הופקה רגישות מעל המפרק . עשיתי גם רנטגן שבו היה כתוב: שמאל - ACJ - הפרדה במפרק וקצה עצם הבריחה במנח גבוהה ואי סדירות קורטיקלית לעומת אקרומיון. קיבלתי זריקת בתאמססון עזרה לי אבל לפעמים עדיין מרגיש קצת כאב יש לציין שלא התאמנתי מאז הזריקה שאותה קיבלתי לפני כ4 ימים מיום כתיבת הודעה זו. רציתי לדעת מה אופן הטיפול עכשיו להמשך והאם הדבר הזה עובר ואוכל להמשיך להתאמן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נזקים ל ACJ - מפרק עצם הבריח עם השכמה
דר' ירון סלע 16/07/2017 | 23:12בר שלום רב, תודה על פנייתך ! חדשות לבקרים, אני רואה, כאורתופד העוסק בתחום הכתף, נזקים נלווים לפעילות אינטנסיבית בחדר הכושר. עבודה בחדר הכושר היא דבר מבורך מסיבות רבות, אך סכנה מסוימת קיימת למפרקי הכתפיים במידה ומבוצעים עומסי יתר בלתי מבוקרים. דע לך בר, ודעו לכם כלל הקוראים בפורום זה, שעבודה אינטנסיבית וממושכת ולא מבוקרת עם עומסים גבוהים של משקולות ומכונות כושר, כאשר מנח הזרועות מעל גובה חגורת הכתפיים טומנים בחובם הרס אקוטי ו/או כרוני למפרק העיקרי של הכתף (שחיקה של סחוס המפרק והסחוס הטבעתי סביבו והרצועות) וגם שחיקה של המפרק המשני בכתף - ה ACJ. נוצר מצב של הרס סחוסי הדרגתי (כונדרוליזיס) והרס העצם הסמוכה (אוסטאוליזיס) כתוצאה מעומסים רבים. נזק זה הנו בלתי הפיך בהדרגה וגורם לכאב מקומי בחלק העליון של מפרק הכתף. בדיקה גופית של לחץ ישיר על המקום בשילוב עם מבחן CROSS CHEST TEST על ידי האורתופד מוכיחים נזק זה ושילוב של צילום רנטגן מוכיח זאת לרוב. במידה שלך בוצע US שזה בסדר גם כן. כיוון שמפרק ה ACJ כל כך סמוך לעור, ניתן (על ידי טכנאי US מקצועי) להדגים הנזק הסחוסי, ריבוי נוזלים במפרק והרחבתו) , כפי שתואר בבדיקתך. זריקה של קורטיזון מקומי הנה אבחנתית וטיפולית, כאשר מזריקים אותו עם אלחוש מקומי בו זמנית ("קוקטייל" חומרים בזריקה אחת). במידה וחוזרים על הבדיקה הגופנית מספר דקות לאחר ההזרקה ואכן יש הקלה, ניתן להסיק שהזרקה היתה במקום הנכון ואכן זהו מקור הכאב. כמו כן הקורטיזון, לאורך הזמן לאחר הזריקה מטפל בדיכוי התהליך הדלקתי, ובכל מקל על כאב. אך לרוב זהו רק טיפול זמני, ופעמים רבות אנו רואים חזרת התסמינים (במיוחד אם לא מרפים מהעומסים וממשיכים לעבוד פיזית עם עומסים על הכתפיים). לבסוף, כשכלו כל הקיצין , והכאב עז ובלתי נסבל, מבוצע ניתוח בגישה פתוחה או ארתרוסקופית להטרייה והורדת הסחוס ההרוס במפרק ה ACJ. אינני רוצה לדכא אותך בר, רק לפתוח את עיניך לנזקים הנלווים בעתיד במידה והעומסים בלתי סבירים. נסה לעבוד יותר על פלג גוף תחתון, בטן וגב בשלב הראשוני, ותרגילים נמוכים יותר עם הזרועות בשלב השני. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
המשך הטיפול בכאב כתפיים
בר 17/07/2017 | 23:18בס"ד שלום רב דוקטור. ראשית כל אני מאוד מודה לך על תשובה מפורטת ומקצועית כלכך. בהמשך לשאלתי רציתי לדעת מה כרגע עליי לעשות על מנת לזרז את ההחלמה. שנית כל קטונתי מדברייך אך רציתי לדעת האם לפי מה שראית בסיכומי הצילומים של הu.s והרנטגן האם ישנה אפשרות שלא אוכל לחזור להתאמן על פלג גוף עליון כלומר לא על כתפיים אפילו חזה וגב? או שאני יכול להתאמן עליהם כרגע?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ב ACJ
דר' ירון סלע 18/07/2017 | 20:53שלום בשנית, תחילה יש לנוח. יש להוריד עומסים ממפרק הכתף. לא לבצע פעילות גופנית מעל חגורת הכתפיים. להוריד פעילות עם משקולות. ניתן לבצע פעילות עם פלג גוף תחתון - רגליים, בטן וגב. בהדרגה, כשהכאב ישכח, יש לבצע סרגל מאמצים מסודר עם מאמן, והתחלת הפעלת הכתפיים. במידה ושוב כואב- לעצור ! להיות קשוב לגוף ! אינני יכול לענות על השאלה השנייה, כיוון שלא ראיתי את ה - US והצילום (רק קראתי הפענוח הרשמי שלהם). לצערי, זו אינה דרכי. הסטנדרט שלי הוא לראות בעצמי ההדמיה, ולקבל החלטות ולתת הנחיות לפי הממצאים שאני רואה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
ישכך ולא ישכח
אסף 13/07/2020 | 12:25אלא אם כן לכאב שלך יש זיכרון :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חן חן אסף
דר' ירון סלע 15/07/2020 | 12:40זאת כבר לא אשכח !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 15/07/2020 | 13:28שלום רב בר, ותודה על פנייתך ! אינני יודע גילך והרקע הרפואי, אולם במידה ולא קיים סיפור חבלתי, אלא רק שחיקתי מעומס בחדר כושר, הרי שתלונות אלו מאד שכיחות. העומס בהרמת משקולות, או פעילות פיזית אחרת, מעל גובה חגורת הכתפיים מעודד שחיקה במפרק ACJ. עם הזמן יש כאב מקומי ודלקת כרונית ופעמים רבות רואים זאת בצילום רנטן ו US לכתף. לכן, שאלתי על גילך, ומשך הזמן שכבר עבר מאז התחלת פעילות מאומצת בחדר כושר. במידה וכבר שנים רבות יש עומס על הכתפיים, הרי שלא מן הנמנע שתהיה שחיקה במפרק ACJ. אשמח לעזור באופן ישיר ואישי מחוץ לפורום. קשה לתת המלצות רפואיות קונקרטייות ללא בדיקה גופנית ישירה. עליך להיבדק על ידי מומחה כתף על מנת לקבל הדרכה ישירה לבעייתך. לבינתיים, ועד שלא תסיים הבירור אצל מומחה כתף, אני מייעץ לך שלא לבצע עומס על הכתף . במיוחד לא עומס גבוה עם משקולות. אאחל לך בריאות שלמה חזרה מהירה לפעילות.הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת u.s בכתף ימין. (לת)
אהובה 15/07/2020 | 11:50סובלת מזה שנתיים בכאב חד בכתף ימין ודרומה לכיוון אמצע הזרע. 1.בבדיקה הנ"ל הודגם ב-supraspinatus קרע מלא באורך 1.3 ס"מ. 2.הודגמו מספר הסתיידויות באורך עד 0.32 ס"מ ב-subscapularis/ 3.מעט נוזל במעטפת הגיד.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאבי כתף לאחר מאמץ
שרון 13/07/2020 | 02:57היי דר'. אני בן 33 וכבר שנים ארוכות שאני סובל מכאב בכתף לאחר מאמץ וזה יכול להימשך כשלושה שבועות ויותר. לפני כמה שנים עשיתי צילום אולטרה-סאונד והתגלו הסתיידויות זעירות רק שאני לא זוכר היכן. הייתי אצל אורתופד,ולאחר בדיקה פיזית ומבט בצילום שלח אותי לבית עם מרשם לאופיואידים נגד כאבים וזהו שהעדפתי לא לקחת. עשיתי פיזיותרפיה יותר מחצי שנה וטופלתי שם גם באולטרה סאונד ועבדתי על שרירי ה'שרוול המסובב' בחדר הכושר בהנחיית המטפלת אבל כלום, עדיין יש לילות שאני פשוט לא נרדם בהם מעצמת הכאב. אני לא בטוח אם הכאב הוא בגיד ה- Biceps או בגיד ה- סאבסקפולריס. הכאבים הם בקדמת הכתף של יד ימין. יש לציין מאפיין שיש הבדל גדול יחסית בין יד ימין ליד שמאל בזמן שאני מעביר את היד לגב ומנסה להרים אותה לכיוון העורף, יד שמאל הבריאה מגיעה הרבה יותר גבוה לכיוון העורף מאשר יד ימין הכואבת. שזה לפי הבנתי מאפיין של שריר הסאבסקפולריס. שאלתי היא, האם יש בדיקה עצמית שאני אוכל להעריך באיזה גיד מהם מדובר? ואיזה צילום עדיף ונותן יותר אינדיקציה, אולטרה סאונד או MRI? ומה עושים עם הכאבים האלה?! מיואש לחלוטין. תודה רבה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי כתף לאחר מאמץ
דר' ירון סלע 13/07/2020 | 07:51שלום רב שרון, ותודה על פנייתך ! אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. עושה רושם שעד עתה לא קיבלת פתרון למרות זמן רב של תלונות. אשמח לעזור מחוץ לפורום. בנוגע לשאלותיך - שאלתי היא, האם יש בדיקה עצמית שאני אוכל להעריך באיזה גיד מהם מדובר? (ברפואה זה לא עובד כך. אני ממליץ להיבדק על ידי מומחה כתף...) ואיזה צילום עדיף ונותן יותר אינדיקציה, אולטרה סאונד או MRI? ( MRI איכותי יותר מ US . הוא פחות תלוי בודק ומראה האנטומיה בצורה טובה יותר. ) ומה עושים עם הכאבים האלה?! (כשתהיה לך אבחנה ברורה, תוכל לקבל תשובה ברורה להקלת כאב לטווח הארך ולא לפתור אותך עם אופייאדים (שזה סמים לכל דבר ועניין... !!!!) . בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
דלקת באגודל
דנה 12/07/2020 | 11:47שלום אובחנתי בדלקת בגיד באגודל,לא קיבלתי טיפול תרופתי אלא הרופא הציע זריקת קורטיזון שסירבתי לקחת.האם יש טיפול חלופי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דלקת באגודל
דר' ירון סלע 12/07/2020 | 11:50שלום דנה, ותודה על פנייתך ! אולם, פנייתך הגיעה לפורום הלא נכון. את וודאי תמצאי פניות רבות ותגובות רבות, למצבים רפואיים דומים לשלך (השכיח למדיי), בפורום כף היד. בריאות שלמה דנה !הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף ימין
אשר 10/07/2020 | 17:35שלום מזה כחצי שנה סובל מכאב בכתף ימין והכאב בכל מאמץ או תנועה של היד והכאב מתמשך לאורך היד. כמו כן יש הגבלה בתנועה של הרמת היד כלפי מעלה וקושי בהרמת משא לזמן ממושך. יש כאב קל באופן קבוע ועם כל מאמץ קטן הכאב מתגבר למשך מס דקות ונחלש ללא תזוזה. למי עליי לפנות ישירות לאבחון וטיפול. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בכתף ימין
דר' ירון סלע 12/07/2020 | 10:20שלום רב אשר, ותודה על פנייתך ! ממה שציינת יש לברר שני נושאים במקביל - כתף ימין וצוואר. ציינת שהכאב מתמשך לאורך כל היד וזה מחשיד מקור צווארי " למי עליי לפנות ישירות לאבחון וטיפול" - מומחה כתף ומומחה עמוד שדרה. יש לבצע צילום רנטגן של הצוואר ושל כתף ימין. יש לבצע US לכתף ימין . יש להיבדק על ידי מומחים בתחומים אלו, ולהתקדם לפי ממצאי הבדיקה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שריר טרפז תפוס
ליז 11/07/2020 | 02:08אני בת 22 סייעת בגן ילדים בגילאי שלוש עד חמש,כבר כמעט שנה שאני סובלת מכאבים כרונים בכתף בצד ימין ולפני כמה חודשים זה התחיל גם בכתף שמאל אבל בכתף שמאל זה הרבה יותר חמור,זה ממש כואב ותפוס וניסתי כבר הכל הייתי אצל פיזיותרפיסט שנתן לי כמה תרגילים שלא עזרו הייתי אצל מסאזיסטית כמה פעמים כדי שתחשרר לי את זה ולא עזר בעיקר כאב לי כל פעם שניסתה לעשות לי מסאז,עשיתי דיקור סיני לא עזר גם,עשו לי צילום לא ראו כלום סך הכל שריר טרפז תפוס ככה אמרו לי, אבל אני ממש סובלת מה אפשר לעשות ואני סובלת ממיגרנות חשבתי אולי זה קשור אבל אמרו לי שלא, מה אני יכולה לעשות אני כבר סובלת מדיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שריר טרפז תפוס
דר' ירון סלע 12/07/2020 | 09:56שלום רב ליז, ותודה על פנייתך ! לשאלתך מה ניתן לעשות - יש להיבדק על ידי מומחה כתף. ציינת הרבה דברים כמו פיזיותרפיסט ומסאז'יסטית... אולם התחלת הבירור מתקיימת אצל מומחה כתף. הוא ינחה אותך על הדרך הנכונה לבירור וטיפול. במידה ואכן היית אצל מומחה כתף (אך לא ציינת זאת), נא התעלמי מהשורה מעלה. בכל מקרה, יש לבצע US לכתפיים בנוסף לצילום. יש לבדוק יסודית ולברר שאין לך כתף קפואה. במידה ויש, מומחה הכתף, ינחה אותך על הטיפול המועדף. במידה ותרצי עזרה ישירה, אני זמין "מחוץ" לפורום לפניות ישירות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף לתקופה ארוכה
עידן 08/07/2020 | 17:52היי, אני בן 16 ומתאמן קרוב לשנתיים. לפני כמה חודשים במהלך פעילות בחדר הכושר, הרגשתי לפתע "קליק" במהלך תרגיל לחיצת חזה. מאותו רגע הרגשתי חולשה, נימול ועקצוצים ביד, וכמובן כאבים אבל לא חזקים במיוחד. בערך שבועיים לאחר מכן ביצעתי אלוטרסאונד שגילה שהכל תקין חוץ מנוזל סבאקרומיאלי, כנראה דלקת מקומית.לאחר שהכאבים קצת דעכו חזרתי בהדרגה לפעילות, אבל בסופו של דבר הכאבים חזרו והתחזקו. תרופות אנטי דלקתיות לא עזרו במיוחד, הייתי אצל מומחה כתף שלדעתו מדובר בדלקת ככל הנראה בגיד הבייספס, יכול להיות אפילו קרע קטן(לא ביצעתי עוד בדיקה מאז). לא ניסיתי פיזיותרפיה, אמור להתחיל בקרוב.מרגיש את הכאבים במהלך כל היום, לא נוראים במיוחד אבל בהחלט מפריעים. מרגיש את הכאבים לפעמים גם בכף היד וקצות האצבעות. בעבר גם הרגשתי עקצוצים ש"זרמו" לאורך כל היד, אבל הם נלמו עם הזמן. תנועות לחיצה עם משקולות מחמירות את הכאב. כרגע הונחיתי להפסיק עם פעילות פלג גוף עליון לטווח של 8 שבועות, כרגע אין שיפור לאחר די הרבה מנוחה. רק רוצה לציין שיש טווח תנועה מלא. רציתי לשאול - מה גורם לחולשה ? מדוע יש כאב גם במנוחה? האם לדעתך מדובר בדלקת שהחמירה לאחר שחזרתי לפעילות? והאם פיזיותרפיה באמת יכולה לשפר משמעותית את המצב? ומה התסמינים לדלקת בגיד הבייספס/קרע? כרגע סובל מהכאבים כבר קרוב ל5 חודשים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף לתקופה ארוכה
דר' ירון סלע 09/07/2020 | 07:23שלום עידן, ותודה על פנייתך ! כמובן עידן , שעל מנת שאוכל להיות מדויק איתך ולהתייחס למקרה שלך, עלי לבדוק אותך. ללא בדיקה, הכל בגדר ספקולציה. ציינת תרגיל לחיצת חזה אשר החל האירוע. בתרגיל זה, תקן אותי אם אני טועה, עיקר המאמץ על שריר בית החזה, ולא על שריר התאומים הקדמי בזרוע. שריר הפקטורליס מייז'ור מחובר בזרוע בסמוך לגיד הבייספס בחלק הקדמי של הבית שחי/כתף/זרוע עליונה. יתכן דלקות/קרעים בחיבור גיד לעצם או במעבר בין הגיד לשריר אשר בסמוך אליו גם עוברת המקלעת העצבית (BRACHIAL PLEXUS) ויתכן וחלק מהסימפטומים שהצגת קשורים לסמיכות אנטומית זו. יתכן נימולים וירידה תחושתית וכאב מקרין. יש לבצע בדיקת EMG-NCV לעצבי הגף העליון לרבות המקלעת העצבית ולוודא שאין פתולוגיה באזור זה. כמו כן, יש לבקש בדיקת US לא רק לכתף עצמה וגידי השרוול המסובב (R.C) - אלא גם לרקמות הרכות סביב שריר בית החזה הקדמי ( פקטורליס מייז'ור). לעתים אף מבצעים בדיקת MRI לאזורים אלו, במידה ואין שיפור לאורך זמן. בנושא הפיזיותרפיה לא אתייחס. לטעמי, כל עוד אין אבחנה ברורה--> אין תכנית טיפולית ברורה... אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף - המשך
עידן 09/07/2020 | 16:24אוקיי,תודה רבה רבה על התשובה המהירה ועל העזרה! יש אפשרות שאוכל בערך להעריך ללא הבדיקות האם מדובר בפגיעה עצבית כלשהי, או דלקת/קרע? והאם זה אמור בסופו של דבר לעבור מעצמו במנוחה? ומה יכולה להיות הסיבה שהתרופות האנטי דלקתיות לא השפיעו כל כך על הכאב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף - המשך
דר' ירון סלע 09/07/2020 | 23:02בשמחה עידן. לצערי מענה לכל שאלותיך האחרונות, מצריך שאבדוק אותך. אגב, אשמח לעשות זאת, במידה ותחפוץ. כל שעליך לעשות, זה לפנות אלי ישירות מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
בורסיטיס
-
פריקה, נקע
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
תרבית נוזל ברך סינוביאלי
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאובלסט
-
הידרותרפיה
רופאים בתחום
ד"ר סטפן בן שושן
דימות
רדיולוג פולשני ואבחנתי מומחה לעמוד שדרה ומפרקים ופציעות ספורט / מנהל מחלקת MRI בבית חולים מעייני הישועה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג