פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 80
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
אנכונדרומה
מלי 22/05/2020 | 14:19כאבים בכתף בתוצאת mri חשד לאנכונדרומה בהומרס העליון בגודל 6 סמ אפשר הסבר??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אנכונדרומה
דר' ירון סלע 24/05/2020 | 16:23שלום רב מלי, ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור מלי, אך ברשותך מספר שאלות לבירור ראשוני - 1. האם יש כאבים באזור? 2. האם הממצא היה מקרי והבירור המקורי היה לבעיה רפואית אחרת ? 3. בת כמה את ומה מצבך הרפואי הכללי ? 4. האם היה סיפור חבלתי ? 5. מה הטיפול שבוצע עד כה ? 6. מי בדק אותך , האם מומחה כתף או רופא אחר ? 7. האם בוצעו צילומי רנטגן ו/או US לאזור לפני ה MRI ? 8. האם יש רקע רפואי רלוונטי בעברך ? האם היית אצל מומחה אורטופד אונקולוגי בעבר ? ועוד ועוד... אנא ספקי לי מידע אודותייך מעבר לתיאור הלקוני, על מנת שאוכל לגבש דעה בנושא. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
אנכודרמה
מלי 24/05/2020 | 19:53שלום דר אכן יש כאבים באיזור נשלחתי לmri בעקבות הכאב בת 49 סובלת מפיברומיאלגיה וקרוהן.לא זכורה לי חבלה.. פשוט כאבים שהתחילו לפני 4 חודשים כרגע לא בוצע שום טיפול למעט פיזיותרפיה של גלי הלם (לפני ידיעה על הממצא) נשלחתי עי האורטופד.. ביצעתי אולטרסאונד שהיה תקין... לא ביקרתי אצל אורופד אונקולוגי... למרות שקראתי לגבי הממצא..טרם חזרתי לאורטופד -זמינות תורים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אנכודרמה
דר' ירון סלע 25/05/2020 | 19:20חן חן על העדכון. כעת המצב קצת יותר ברור לי. כמובן, שללא בדיקתך, אינני יכול לבצע רפואה מכוונת מקרה בפורום קלקטיבי. בגדול אומר, וללא התחייבות למקרה שלך, שלרוב, ממצאים אלו בעצם הינם מקריים. לרוב , יש להשוות לצילומים בעבר ולראות האם היתה דינמיקה בגודל ומיקום. הבעיה היא, שלא תמיד יש בדיקות מהעבר להשוות אותן לממצא מההווה. הסיבה להתעיית עם אורטופד אונקולוגי היא שתחום זה זהו "לחם חוקם". זה אמנם לרוב נגע שפיר ולא מסוכן, אך אורטופד אונקולוגי יוכל לתת לך ההכוונה ובירור מקיפים ובחירת מסלול טיפול תואם לך. אאחל לך בריאות שלמה ובמהרה !הוסף תגובה
-
תטדה
מלי 25/05/2020 | 20:47תודהדה רבה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בריאות שלמה
דר' ירון סלע 26/05/2020 | 12:15בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
שבר קשה במרפק
ורד 20/05/2020 | 15:24אמא שלי בת 84. עברה לפניי חצי שנה ניתוח מעקפים עם החלמה קשה וארוכה. רק בחודשיים האחרונים התאוששה אך לא חזרה לעצמה. ביום שבת נפלה בלילה ושברה את המרפק הסמלי. היינו במיון ונאמר לנו שיש צורך ברור ומובהק בניתוח. היא לא מעוניינת בניתוח , היא פוחדת לאור השתלשלות האחרונה עם הניתוח מעקפים. חוץ מזה שהיד כנראה לא תחזור לתיפקוד הרגיל שלה אם לא תעשה את הניתוח, יש עוד משהו שיכול להוות בעיה אם לא תעשה אותו? והאם אתה חושב שיש לעשות ניתוח בכל מקרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר קשה במרפק
דר' ירון סלע 21/05/2020 | 08:07שלום רב ורד, ותודה על פנייתך ! אשמח מאד לעזור לאמך. אני זמין באופן מיידי להיפגש, לבדוק אותה ולעבור על הצילומים ולייעץ לכם. ניתן להשיגני באתר זה או באתרים אחרים, אך בוודאי שפורום קולקטיבי אנו מהווה תחליף לרפואה "נכונה/תקינה/איכותית/מקצועית"... לא ניתן לייעץ ולתת המלצה נכונה ללא הסתכלות בצילומים ובדיקת המטופל. אאחל לאימך בריאות שלמה והחלמה מהירה, ואני זמין להתקדם בטיפול, במידה ותחפצו בכך.הוסף תגובה
-
-
לאחר ניתוח קיבוע שבר מרוסק תת ראשי בזרוע שמאל
חלי 16/05/2020 | 12:39שלום ביולי 2019 נפלתי וריסקתי את זרוע שמאל. אני בת 45 וצפיפות העצם שלי נמוכה. המקרה קרה בטיול בתיאלנד ושם נותחתי ושמו לי פלטה עם 14 ברגים. ההחלמה היתה קשה ומלווה בכאבים. כיום לאחר פיזיוטראפיה והידרותרטפיה טווח התנועה שלי השתפר אך יש לי כאב באזור הכתף שמחמיר בעיקר כשאני מפעילה כוח ובזרוע הרבה פעמים תחושה שמשהו קושר אותה חזק. בצילומים ואולטראסאונד נצפה תת פריקה ACL וקרע חלקי ssp המליצו לי אחרי שנה לעבור ניתו להוצאת הפלטה ואם יש צורך להתערבות לגבי התת פריקה והקרע. אני בהתלבטות. אשמח לשמוע את דעתך? זמן החלמה? וכו. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח קיבוע שבר מרוסק תת ראשי בזרוע שמאל
דר' ירון סלע 17/05/2020 | 08:09שלום רב חלי ותודה על פנייתך ! ציינת צפיפות עצם נמוכה. מאד חשוב לבצע בירור אצל רופא המשפחה. האם יש סיפור משפחתי ? האם יש אוסטאופניה או אוסטאופורוזיס ? מאד חשוב לטפל ולנוע החמרה ונסיגה בדחיסות העצם, כיוון שאת בסיכון ל"שברים אוסטאופורוטים" בעתיד. לעתים, בהנחיית רופא המשפחה, יש לראות גם אנדוקרינולוג בנושא זה. האם השבר נוצר במנגנון אנרגיה גבוהה או נמוכה ? האם היום חבלות נלוות כמו ראש/צוואר או לחילופין בצלעות או שכמה הסמוכה? מאד חשוב להבין את התמונה הכללית של הפציעה על מנת לדעת אין לשקם את הכתף. ציינת ACL (זו רצועה צולבת בברך...), אני מניח שכוונתך ל ACJ שזה המפרק הקטן בין עצם הבריח והאקרומיון המהווה את החלק העליון של השכמה. חשוב לראות בצילום את מידת התת פריקה על מנת לייעץ קונקרטית על דרכי הטיפול. קרע חלקי ב SS עדיף מקרע מלא. מה רוחב הקרע ? האם נבדק ב US או ב MRI ? מה מצבך הרפואי הכללי ללא קשר לחבלה ? מה עיסוקך בשגרה ? עבודה משרדית או פיזית והאם יש פעילות גופנית המאתגרת את הכתף ? יש להבין את הדרישות שלך הכתף על מנת לייעץ על השלב הבא. כמו כן, בנושא השאלה האם להוציא את הפלטה או לא, עלי לבדוק אותך ולראות את צילום הרנטגן העדכני ביותר. במידה ותחפצי בעזרה ישרה, אשמח לספקה בהקדם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
דלקת בגידי הכתף
צדקה 12/05/2020 | 15:20לד"ר שלום, אני בת 64,עשיתי תנועה לא נכונה ביד כשמשכתי חלון.קיבלתי כאב חד מאוד ומאז היו לי כאבים בכתף שהחלו להגביל את תנועתי.האבחנה שלי היא קרעים בגידי הכתף,הרוםא הורה על מנוחה ונתן לי הפנייה לפיזיוטרפיה.התור הבא הפנוי לפיזיוטרפיה זה רק בעוד חודש.מיום ליום כואב לי יותר והיד מוגבלת יותר בתנועה.האם לנוח ולחכות עד לתור? האם המוגבלות בתנועה יכולה להתקבע לי?, תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תיקון לשאלה
צדקה 12/05/2020 | 15:27האבחנה שלי היא דלקת בגידי הכתף (ולא קרעים) והכאבים מקרינים מהכתף לצוארהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת בגידי הכתף
דר' ירון סלע 14/05/2020 | 07:29שלום רב צדקה, ותודה על פנייתך ! לאור מה שתואר, אני ממליץ להיבדק על ידי מומחה כתף . חשוב לבצע בדיקה גופנית יסודית לצוואר ולכתף שלך. מאד קריטי לקבל מידע האם יש דלקת בלבד או נלווים לה קרעים בגידים. ציינת קרעים בגידים ובמקום אחר ציינת דלקת. הטיפול יכול להשתנות באופן דרמטי במידה ויש קרעים בעובי מלא בגידי ה RC (מצב המביא לעתים לניתוח תפירת הגידים) בהשוואה למצב בו אין קרעים, ואז הניסיון יהיה לטפל באופן שמרני ולשמור אפשרות ניתוחית רק למצב של "אין ברירה". חשוב לשלול כתף קפואה ובעיות נוספות היכולות להתקיים במפרק הכתף. יש לבצע צילום רנטגן לכתף ולצוואר בנוסף לאולטרסאונד- US (שלהבנתי כבר בוצע...) . במידה ותחפצי בעזרה ישירה וקונקרטית למקרה שלך, אשמח לעזור מחוץ לפורום. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
ארתרוסקופיה בכתף
יעל 10/05/2020 | 12:30שלום רב בני עבר לפני כשנה וחצי ארתרוסקופיהבכתף במרוצת הזמן הרגיש וממשיך להרגיש עד עכשיו זרמים בחלקים שונים של הגוף בצד הזהה לניתוח זה פוגע באיכות חיו באופן מהותי האם אתה מכיר את הופעה והאם יש לה מענה בהוקרה רבה יעלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ארתרוסקופיה בכתף
דר' ירון סלע 10/05/2020 | 12:41שלום רב יעל, ותודה על פנייתך ! כמובן יעל, שחסר לי מידע רב על מנת שאוכל לעזור. אינני יודע דבר אודות בנך. גילו, מצבו הרפואי הכללי, מה היו האינדיקציות לניתוח, מה הטיפול שבוצע לפני ואחרי הניתוח, האם הניתוח עזר לבעייתו המקורית? כמה זמן לאחר הניתוח החלו הזרמים ? האם יש קשר ישיר בין הניתוח ובין הופעת הזרמים ? האם היו בעיות דומות גם לפני הניתוח ? האם יש דעיכה עם הזמן בתלונותיו או שמא, יש החמרה ? ועוד כהנה וכהנה שאלות. כמובן, ואשמח לעזור באופן ישיר מחוץ למסגרת הפורום ואתם מוזמנים לפנות אלי ישירות באתר זה או באתרים מקבילים. יש לבצע בדיקה גופנית יסודית ולברר מה מהות הזרמים. לעתים יש בדיקות עזר נוספות לבדיקה הגופנית, אך כל מקרה לגופו. אאחל בריאות שלמה לבנך !הוסף תגובה
-
-
כאבים בזרוע מתחת לכתף
שון 07/05/2020 | 20:31בן 25 מתאמן בחדר כושר,התחילו לי כאבים בזרוע מתחת לכתף בעת תנועה של היד עשיתי בדיקת אולטרסאונד וראו נוזל באזור של הכתף האורטופד אמר דלקת לקחתי אנטיביוטיקה והכאבים עדיין נשארו ( מגביל לי את התנועה) אני כבר חצי שנה עם אותה בעיה עשיתי בדיקת mri וצירפתי את התוצאות איך להמשיך מכאן ?תודה שינויים תגובתיים מינימליים במפרק ה ACJ. בצקת/נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. אותות חריגים מינימליים באחיזת גיד ה ISP עם רושם לשינויים ציסטיים תוך גרמיים התחלתיים באיזור האחיזה ובליווי בצקת סובכודנרלית פוקלית בהיקף אחורי-לטרלי של ראש ההומרוס בצמוד לגיד, ללא הדגמת קרע בגיד. ללא הדגמת ממצא חריג שאר הגידים המסובבים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגמים אותות חריגים מינימליים במרקם שריר ה ISP בחלקו המדיאלי/פרוקסימלי וגם רושם לאותות חריגים דיפוזיים בשריר הדלטואיד. מרקם ונפח של שאר השרירים תקינים. הלברום הודגם שמור. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. לסיכום : 1. רושם לטנדינוזיס התחלתי באחיזת גיד ה ISP עם נזק אינטרסטיציאלי מינימלי במרקם השריר, בצקת לשדית פוקלית תגובתית בראש ההומרוס בצמוד לגיד וגם שינויים תגובתיים קלים במרווח הסובאקרומיאלי. 2. ללא הדגמת קרע בגידים המסובבים. 3. רושם לנזק אינטרסטיציאלי דיפוזי קל בשריר הדלטואיד. 4. כלל הממצאים הנ"ל חשודים/נראים משניים לפעילות גופנית פיזית מאומצת) - למתאם קליני ואנמנסטי. 5 אין לזהות ממצא חריג משמעותי בלברום. במידה והממצאים הקליניים אינם מוסברים עלידי הממצאים המתוארים בבדיקה זאת וישנו חשד קליני לנזק לברלי - יש להפנות לבדיקת Mr ארתרוגרפיה עם הפניה מפורטת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע מתחת לכתף
דר' ירון סלע 10/05/2020 | 08:24שלום רב שון, ותודה על פנייתך ! מהמידע שסיפקת לי וממצאי הMRI יש סבירות גבוהה שהורדת עומס מהכתף , לאורך זמן, תביא לשיפור בסימפטומים. נסה לראות, האם שינוי באופי הפעילות הגופנית (לדוגמה, מעבר לפעילות של רגליים, בטן ופחות פעילות על חגורת הכתפיים, לאורך זמן, מביאה להפחתת כאב). ממצאי בדיקת ה MRI מעודדת (לפחות לפי הפענוח הרשמי, ולא לפי הסתכלות בעיניים שלי...), ועושה רושם שרוב הסיכויים שאין מקום להתערבות ניתוחית. יש להיות במעקב מומחה כתף ולראות המגמה לאורך זמן. מספר שאלות ברשותך: האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? האם יש ממצאים משמעותיים בבדיקה הגופנית ? מה טווח התנועה של הכתף ? האם הוגדר המצב ככתף קפואה? האם נשקלה זריקה לכתף, והאם טופלת בפיזיותרפיה?הוסף תגובה
-
-
פענוח מיפוי עצמות
יפית 07/05/2020 | 13:03שלום רב ביצעתי מיפוי עצמות ואלה התשובות שקיבלתי אשמח לדעת מה זה אומר ואיזה רופא אני צריכה לפנות האם להמשיך עם האורתופד? או רופא אחר? ממצאים : קיימת קליטה מעט מוגברת בע"ש צווארי עליון. קליטה מוגברת בכתף ימין בולטת באזור גלנו-הומרל. של כף רגל שמאל ואי סדירות בקליטה בע"ש. MTP1 - קליטה מוגברת ב אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד. סיכום :קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים נווניים או דלקתיים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח מיפוי עצמות
דר' ירון סלע 07/05/2020 | 13:28שלום רב יפית, ותודה על פנייתך ! על מנת להבין מה חשוב במיפוי ורלוונטי ובעייתך ומה לא חשוב, יש לדעת איכן כואב לך. אין לי מידע אודותייך על מנת לכוונך. מה גילך ? בקבוצות גיל מבוגרות, נוצרת שחיקה במפרקים והקליטה תמיד חיובית במיפוי העצמות. בדיקות מיפוי עצמות מראה קליטות באזורים רבים בגוף והיא אינה ספציפית. כאשר יש שחיקה במפרקים היא קולטת, כאשר יש דלקות היא קולטת, כאשר יש זיהומים היא קולטת וגם כשיש גידולים או חבלות כדון שברים או מכות יבשות - כן כן, גם אז היא קולטת. מה זה אומר ? זה אומר שהבדיקה הזו אינה ספציפית. מי שלח אותך לבדיקה ? האם רופא משפחה או אורתופד מומחה ? מה משך התלונה? מה הטיפול שבוצע עד כה ? איזה בירור בנוסף למיפוי עצמות ביצעת ? האם רנטגן או US או בדיקות אחרות ? במידה ותעני לי על כל שאלותיי אוכל ללמוד עליך יותר ולכוון אותך יותר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאב משתק בכתף,כפות ידיים עם עיקצוצים
אור 04/05/2020 | 10:42אני בן 60 , יש לי כאב בכתף, איני יכול להזיז את הכתף למעט מכמה תזוזות, בימים האחרונים יש עקצוצים בידיים וכאב שרירים כללי בגוף לוקח ENTOPA לכאב הכתף הייתי שמח מאד מה המקור לבעיה תודה רבה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב משתק בכתף,כפות ידיים עם עיקצוצים
דר' ירון סלע 06/05/2020 | 07:51שלום רב אור, ותודה על פנייתך ! האם נבדקת על ידי רופא ? אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לבצע בדיקה גופנית יסודית לכתף ולנסות להבין מה הסיבה לנוקשות בתנועה וכאב. יש שלל גורמים אפשריים. פעמים רבות, מתשאול רפואי יסודי ובדיקה גופנית יסודית , ניתן לקבל אבחון עם דיוק רב. לרוב, מבוצעות בדיקות עזר שונות כדוגמת צילום רנטגן ו US כתף העוזרות לחידוד האבחון. לרוב, בעיות בכתף עצמה יוצרו תכאב והגבלה בתפקוד בכתף, והקרנה של הכאב סביב השכמה והזרוע. לא שכיח שנוצרת בעיה עצבית כדוגמת נימול או עקצוצים או זרמים וכו' לתלונות אלו צריך בנוסף לבירור הכתף לחפש גם בעיה עצבית היכולה להגיע מהצוואר או לחץ עצבי פריפרי או בעיה נוירולוגית/עצבית ממקור סיסטמי או מרכזי (ראש וכו'). אשמח לעזור באופן ישיר/יעיל יותר ומדויק יותר, מחוץ לפורום, במידה ותחפוץ בכך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
ניתוח ארתוסקופיה
רון 22/04/2020 | 09:02היי כבר שאלתי כאן בפורום בשבוע שעבר ועדיין לא קיבלתי תשובה יש לי קליקים שיוצאים מהכתף פרקתי את הכתף פעמיים ואני סובל מגמישות יתר הנזק שנגרם הוא קרע בלברום בכתף, מטרת הניתוח לחזק את הכתף כדי למנוע אי יציבות במקום איך טיפלו ? עם עוגנים אני לא זוכר את הגדלים בוצע צילום MRI עם חומר ניגוד הרבה לפני הניתוח ,בעקבות הצילום גילו קרע בלברום והחליטו על ניתוח. תוכל לראות בשרשור למטה את השיחה שלנו. אשמח לדעת האם דבר כזה חריג או לגיטימי אחריי הניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח ארתוסקופיה
דר' ירון סלע 30/04/2020 | 10:09תודה על המידע הנוסף רון ! כמובן, שיש הכרח לעדכן את המנתח. הוא מכיר הכי טוב את הכתף שלך מבפנים. אני רוצה להניח שכבר עדכנת אותו, ואני מקווה שהנושא בטיפול. זמן לא מועט חלף מאז הניתוח, ובמידה ואין הטבה, יש לשקול ביצוע MRI חדש לאחר הניתוח, על מנת להתעדכן במצב הנוכחי. לרוב, המנתח מחליט האם יש מקום לבירור חוזר ב MRI, וכיוון שאינני מעורב במקרה שלך, זו רק המלצה תאורטית ולא לגופו של מקרה. יש לבצע פיזיותרפיה גם לכתף השנייה, לאור העובדה שציינת שיש לך גמישות יתר, וקבוצה של גמישי היתר, "מועדת לפורענות" בנושא פריקות כתף. על מנת למנוע פריקה בכתף השנייה בעתיד, יש היגיון בחיזוקה /ייצובה בטרם פריקה. יש לומר, שמטופלים עם פריקות חוזרות הסובלים מגמישות יתר, צריכים להיכנס לקטגוריה נפרדת מפורקי כתף טראומתיים אשר ללא גמישות יתר. יש לשקול טוב טוב (ואני מניח שהמנתח שלך עשה זאת...) האם יש מקום בכלל להתערבות ניתוחית מלכתחילה... אאחל לך בריאות שלמה, ואני זמין לייעוץ קונקרטי גם מחוץ לפורום !הוסף תגובה
-
ניתוח ארתוסקופיה
רון 01/05/2020 | 23:46תודה רבה על התשובה ועל ההירתמות! מה ההסתברות לעשות ניתוח חוזר ? אני ממש מפחד מדבר כזה זה יכול לקרות? ואם כן מאילו סיבות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח ארתוסקופיה
דר' ירון סלע 02/05/2020 | 09:21מה ההסתברות לעשות ניתוח חוזר ? - זו לא שאלה של הסתברות , אלא של צורך. האם צריך לבצע ניתוח חוזר. ניתוח חוזר אינו שכיח, והאינדיקציות המוחלטות יהיו : פריקות חוזרות של הכתף, כאב עז ומוחמר בהדרגה, הימצאות חומר זר (עוגנים, ברגים וכו') בתוך המשטח המפרקי בכתף, בעיה דרמטית כגון בעיה עצבית ו/או בכלי הדם, שנוצרה כתוצאה מהניתוח הראשון, חס וחלילה -זיהום ועוד ועוד. שלל קטסטרופות אלו, להבנתי, ממה שכתבת, אינן קיימות אצלך... ולכן, בנושא ניתוח חוזר, יש "להוריד את הרגל מהגז", ולשוחח עם המנתח שלך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף - אולטרסאונד
חנה 30/04/2020 | 19:00שלום רב, אני בת 50 , מבצעת פעילות ספורטיבית קבועה, בין היתר TRX, לאחר ש2 מחזורים של BREXIN 20MG 20TAB לא עזרו לי, להלן מימצאי האולטרסאונד שביצעתי: גיד הביצפס נראה במיקומו התקין בתעלה, מעט מעובה בחלקו הפרוקסימלי, בעל הדות תקינה. הודגם נוזל בכמות קטנה סביב גיד הביצפס - סימני טנדיניטיס . גיד הסופראספינטוס נראה מעט מעובה, בעל מרקם בלתי אחיד עם הסתחיידויות מוקדיות בודדות ואזורים היפואקואיים קטנים - סימנים טנדנופטיים וקרעים חלקיים קטנים . גיד אינפראספינטוס נראה בעובי, הדיות ומהלך תקינים . גיד סובסקפולריס נראה בעובי, הדיות ומהלך תקינים . לא נראה נוזל בכמות משמעותית בפרק גלנוהומרלי או בבורסה סובדלטואיד-סובאקרומיום . לא נראים מבניים פתולוגים באזור השנץ הספינוגלנואיד . פרק אקרומיוקלויקולרי ברוחב תקין . לסיכום: ממצאים כמתואר בגיד הביצפס ובגיד ה- .SS אשמח אם תוכל לתת לי המלצות וכיוון לטיפול .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף - אולטרסאונד
דר' ירון סלע 30/04/2020 | 21:36שלום רב חנה, ותודה על פנייתך ! תודה על פירוט ממצאי ה US , אך תחילה יש לקבל פירוט על התלונות ולאחר מכן על ממצאי הבדיקה הגופנית. בדיקת העזר, היא רק ב"דרג חשיבות שלישי", אחרי התשאול הרפואי והבדיקה הגופנית. כמה זמן את סובלת, מה התלונות הספציפיות בכתף ? האם הכאב בעיקר מציק בלילה או ביום? האם בפעולות מסוימות יש החמרה בכאב ? למעט ברקסין, איזה טיפול קיבלת עד כה ? מי בדק אותך ? האם מומחה כתף ? האם טופלת בפיזיותרפיה ו/או זריקה לכתף ? מה עיסוקך בשגרה ? האם עבודה פיזית או משרדית ? ועוד כהנה וכהנה... נא עזרי לי לעזור לך. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
חנה 01/05/2020 | 01:02תודה ד"ר סלע על התגובה המהירה. העיסוק שלי הוא משרדי ואינו פיזי ואני בריאה בד"כ. אני סובלת מכאבים בכתף כבר כשלושה חודשים. הכאבים מופיעים בתנועות מסויימות ביום (כגון הרמת היד לצורך הורדת חולצה, נסיון לכופף יד לאחורי הגב- תנועה מוגבלת וכואבת), בספורט שמשלב זויות מסויימות כגון יד אחורית, ואפילו לפעמים הכאב מעיר אותי בלילה מתוך שינה (אולי בגלל שינה על הצד הכואב?). בדק אותי רופא אורטופד במכבי שלתחושתי לא מקצועי מספיק, שמלבד הברקסין לא הציע לי שום טיפול. אשמח לקבל המלצה איך להמשיך מכאן . חשוב לי להבין גם האם אני יכולה להמשיך לעשות ספורט, כמה המצב שלי חמור... ומהו הטיפול המומלץ עבורי. תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 01/05/2020 | 13:04שלום רב חנה, ותודה רבה על המידע החיוני הנוסף שציינת. כמובן, ואשמח לייעץ לך קונקרטית מחוץ לפורום זה. לשיקולך. וברמה של הפורום - "המלצות תאורטיות בלבד" - יש לשקול במצב שלך טיפול משולב של זריקה מקומית לכתף (דיפרוספאן לדוגמה...) במידה ואין רגישויות לחומר ובעיות רפואיות כגון סכרת לא מאוזנת. בנוסף לזריקה, יש פרוטוקול טיפולי פיזיותרפי אופייני למצבך, ופעמים רבות, בנוסף לכל זאת, אנשים מוצאים מזור ברפואה משלימה על סוגיה השונים. לעת עתה, פעילות מאומצת (ולא מבוקרת) של הזרועות רחוק מהגוף ומעל לגובה חגורת הכתפיים, יוצרת "סטרס" מקומי על הגידים ועלולה להחמיר הכאב. יש לשקול פעילות מבוקרת בפיזיותרפיה ופעילות "נמוכת זרועות". אשמח לפרט במפגש פנים מול פנים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקת כתף
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
אנדוסקופיה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוקלסטומה
-
אוסטאוסרקומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין