פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 86
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאב במרפק כתוצאה מחבלה(חייל)
ליאור 10/02/2020 | 16:42לפני כחודשיים נפלתי על המרפק כאשר התחלתי בריצה ונפלתי מרגל של אדם אחר על המרפק. אני הרגשתי כאב משהו כמו שלושה ימים ולאחר מכן לא הרגשתי כלום. כשחזרתי מקורס חובשים לפני שלושה שבועות אני סובל בכאב נסבל כאשר אני נכנס למצבים בנשק והכאב הולך ומתגבר עם הזמן. לפני שבועיים עשיתי מיפוי עצמות היה רשום לי שיש לי שבר מאמץ או כתוצאה מחבלה בדרגה 3 בעצם הקונדיל. עוד חודש אני מסיים הכשרה בתור לוחם ואני לא רוצה שיפרישו אותי עכשיו בסוף, האם אני יכול לחכות עם זה או שאני חייב לטפל בזה כבר עכשיו. חשוב לציין שאני מזיז את הזרוע בצורה מלאה עם טיפה כאב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב במרפק כתוצאה מחבלה
דר' ירון סלע 11/02/2020 | 13:20שלום רב ליאור, ותודה על פנייתך ! השלוב של: 1. סיפור של חבלה, 2. בבחור צעיר ובריא, 3. ומשך הזמן הרב שחלף מהחבלה עם המשכות הכאב- כל אלה "מדליקים נורה אדומה" . המלצתי לברר הנושא אצל מומחה בתחום. חשובה בדיקה גופנית יסודית למרפק. יש לשקול צילום ו US למרפק, מעבר לבדיקת המיפוי שביצעת. מיפוי זו בדיקה רגישה, אך לא ספציפית לבירור מהות הבעיה. במידה תחפוץ בעזרה ישירה, אוכל לבדוק אותך ולכוונך בצורה יעילה יותר. אני זמין מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
בת 38
מיכל 02/02/2020 | 20:26שלום רב, אני אתחיל בכך שאני חולת לופוס מאובחנת מ2015 עם Apla, דקלת פרקים, אסטמה, שני אירועי ברכיאל פלקסיטיס בכתף, אני מאוד רזה (176 ס"מ על 55 ק"ג) מסת שרירים נמוכה. כאבים בכתף עוד מתקופת הברכיאל, ב2015 התחילו כאבים בלתי נסבלים בכתף, עשיתי זריקת קורטיזול, פיזיותרפיה, הידרותרפיה, שוב פיזיותרפיה והמון משככי כאבים במהלך השנים שמפריעים לתפקוד. היום אני משתמשת בקנאביס רפואי. אני גם עושה כושר לפי מיטב יכולתי עם משקולת של ק"ג אחד עד לטווח התנועה. הממצאים בסריקת mri: ממצאים: המפרק האקרומיו- קלביקולרי מודגם תקין. מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב -אקרומיאלית מודגם קרע בעובי מלא של גיד הסופראספינטוס באזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה בקוטר 3 מ"מ במישור הקורונלי ( חתך 13 סדרה 3 ) ובקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי ( חתך 28 סדרה 5 ) קדמית לקרע הנ"ל מודגם גופיף היפואינטנסי העשוי להתאים להסתיידות בקוטר 8 מ"מ במישור הקורונלי ( חתך 11 סדרה 3 ) ובקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי ( חתך 27 סדרה 5) . לא הודגמה רטרקציה של הגיד או הסננה שומנית משמעותית של השריר שאר הגידים המסובבים מודגמים תקינים. אין עדות לאותות חריגים במרקם השרירים המחשידים לדנרבציה גיד הביצפס מודגם שמור. הלברום מודגם תקין. מודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות, ללא עדות לשברים או בצקות. בסיכום: קרע בעובי מלא קטן של גיד הסופראספינטוס להמשך מעקב אני סובלת כבר המון שנים, ואין ברצוני או ביכולתי הנפשית לספוג עוד כאבים. במיוחד בלילות ובבקרים. האם אני מועמדת טובה לניתוח? לתשובתך אודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בעובי מלא בסופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 09/02/2020 | 12:11שלום רב מיכל, ותודה על פנייתך! קראתי בעיון את פנייתך. אני מברך אותך על פנייה מפורטת ואני מעודד את שאר ציבור הפונים לייצר פניות באיכות דומה. זה נכון, חסרים לי ממצאי הבדיקה הגופנית של הכתף, על מנת להבין יותר לעומק את מצבך, אך גם בלעדיהם, אוכל לענות לך בלקוניות, שכן, את "קנדידט" לגיטימי לשקול התערבות ניתוחית. השילוב של גילך הצעיר והעובדה שהקרע בעובי מלא ולא עובי חלקי מעודדים לכיוון התערבות יותר פולשנית מאשר זריקות קורטיזון ופיזיותרפיה, במיוחד לאור העובדה שאת אלו כבר ניסית תקופה ארוכה, ללא הטבה מהותית (להבנתי). כמו כן , ביצעת כבר MRI אשר יעיל יותר מ US לדוגמה. MRI זו בדיקה רגישה מאד, והממצאים אובייקטיביים וברורים. כל המשפטים מעלה היו תאורטיים ולא לגופו של מקרה מכיוון שלא פגשתי אותך. במידה ותחפצי בעזרה רפואית ישירה, אשמח לספקה במפגש ולא מעל "דפי האינטרנט". אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כתף- כאבים ומגבלת תנועה
דנה 06/02/2020 | 21:27שלום ד"ר, כבר חודשים שסובלת מכאבים בכתף ימין,כאבים שנמשכים עד לכף היד, תחושה של הירדמות היד. לא יכולה להזיז את היד באופן מלא וחלק. בנוסף יש לי 2 בלטי דיסק בצוואר. השבוע עברתי US ואלה התוצאות: הדגמת גיד ה biceps בתוך ה-Bicipital groove הודגמה אי סדירות של הגיד. אין עדות סונוגרפית לקרע. הודגם נוזל מסביב לביצפס ומספר הסתיידויות גסות. לטרלית הודגמו גיד ושריר ה- supraspinatus. הודגמה אי סדירות של הגיד. בשליש האמצעי הודגמו שני קרעים, אחד חלקי באורך כ 0.8 ס"מ והשני מערב כחצי מעובי הגיד באורך 0.6 ס"מ. הודגם תפליט סובדלתואידי. אני בת 48. אשמח להסבר מה התוצאות אומרות, איך מטפלים במצב כזה? האם ניתן לריפוי? מה עליי לעשות עם הממצאים הללו? בתודה רבה מראש, דנה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף- כאבים ומגבלת תנועה
דר' ירון סלע 09/02/2020 | 11:56שלום רב דנה, ותודה על פנייתך ! הצגת כאן 2 בעיות שכיחות ובלתי תלויות זו בזו. מחד, בעיה צווארית, כגורם לכאב המקרין לאורך היד עם רדימות ונימולים/זרמים. מצב זה מצריך התייחסות מומחה עמוד שדרה, וניתן לפנות באתר זה לפורום המתאים העוסק בעמוד השדרה. מאידך, ממצאי US המדגימים פתולוגיות בגיד הארוך של הבייספס וגיד סופרה ספינטוס. השאלה הנשאלת היא האם הממצאים ב US מקריים ולא קשורים לתלונותיך. כדי לענות על שאלה זו, אני זקוק לבדוק אותך ולעבור ביסודיות על הבדיקות שביצעת ולהכיר אותך לעומק בשלל שאלות שכעת אינני יודע את התשובות עליהן. ממצאי בדיקה גופנית ממוקדת לצוואר ולכתף, הנם חיוניים ביותר. תשאול רפואי הכולל את עיסוקך, גילך, בריאותך הכללית, אופי הכאב ומיקומו, הטיפול שבוצע עד כה, ועוד ועוד , יכול במקצת להאיר על הבעיה ודרכי הפתרון. אני נפגש עם שלל אנשים אשר ממצאי ה US שלהם דומים לשלך, וכלל אינם כאובים או מוגבלים בתפקוד הכתף. במידה ותחפצי, אשמח לעזור ישירות בנושא הכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שבר מייסון 2 עם תזוזה קלה
ספי אוחיון 21/11/2019 | 00:49שלום לפני שבוע וחצי נפלתי על יד שמאל במיון אמרו לי שזה שבר מיסון 1 שמו לי תחבושת אחרי יום בלבד לא הצלחתי לעמוד בכאבים הלכתי שוב למיון אורטופד שונה אמר לי שזה מיסון 2 שם לי סד גבס אחרי התייעצות שלו עם מומחה כף יד אמר טיפול שמרני לעוד 10 ימים אחי שאני כבר עם 7 יום עם הסד וללא תזוזה סך הכל אני צריך להיות עם הסד 17 ימים השאלה שלי זה קודם כל אני עדייין מרגיש נפיחות באיזור הפגוע והשאלה שלי עד כמה זה חמור כי המומחה כף יד ראה גם את צילומי הct ועדיין בחר טיפול בסד תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר מייסון 2 עם תזוזה קלה
דר' ירון סלע 21/11/2019 | 07:46שלום רב ספי, ותודה על פנייתך ! מצבך ברור לי היטב, אולם אני מוגבל ביכולת לעזור לך ישירות ללא בדיקתך הישירה ומעבר ישיר על הצילום רנטגן ובדיקת ה CT. השאלה שלך מאד ברורה והתשובה אליה מאד ברורה -אך מחייבת מפגש. אינני יכול לדעת האם אכן השבר הוא מייסון 1 או 2 או אף חמור יותר..., ללא התבוננות בצילום. אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה בתחום לקבלת המשך הנחיות על הטיפול בתקופה הקרובה. (החלטות כגון - מועד הורדת הקיבוע, מועד התחלת טיפול שיקומי במרפק, ועוד ועוד). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שבר עם תזוזה בראש הרדיוס
איזבלה 08/02/2020 | 19:58היי ספי רצתי לדעת מה עשית בנידון כי גם אני באותו מצבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר עם תזוזה בראש הרדיוס
דר' ירון סלע 08/02/2020 | 20:10שלום רב איזבלה, ותודה על פנייתך! בפורום זה, אין יכולת יעילה של תקשורת בין הפונים השונים. אני בספק גדול לגבי סיכויי חשיפת פנייתך לספי, שלא לדבר, על הסיכוי שהוא יגיב בפועל. אשמח לעזור, כפי שהצעתי לפני כ- 3 חודשים לספי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פעילות ספורטיבית לרות הסתיידות בכתף
רונן 30/01/2020 | 10:57שלום דר׳, כבר כשנה שאני עם כאבים בכתף המגבילים את תנועת היד. ״הפרה״ של המגבלות מלווה בכאבים חדים שחולפים לאחר מספר דקות/שעות. בבדיקת אולטרסאונד נמצאה הסתיידות קטנה בכתף (3 מ״מ על SSP). אני חי עם זה (בא והולך) אך רוצה לדעת אם מומלץ להגביל את התנועה, על מנת לא להגיע לכאב, או שמא תנועתיות יכולה לעזור בריפוי, בדגש על פעילות ספורטיבית שעלולה להכאיב. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פעילות ספורטיבית למרות הסתיידות בכתף
דר' ירון סלע 02/02/2020 | 09:43שלום רב רונן, ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח ביותר. אנשים רבים חיים עם ההסתיידויות בשלום. פעמים רבות, ללא כל סימפטומים. יש טענות לכך שעומס יתר יכול להיות גורם סיכון, אך הביסוס המדעי לכך קלוש. אינני יודע מה אבחנתך ולא עברתי על בדיקותך ולא בדקתי אותך, ולכן לא אוכל לייעץ לך באופן ישיר. על מנת לייעץ לך ישירות אני זקוק לכלל המידע האמור וזאת על ידי פגישה מתואמת בינינו. באופן תאורטי, תנועה חשובה למפרק ויש להימנע מהגבלת התנועה. אין מקום לשימוש במתלה ליד או קיבוע אחר. אינני ידוע אילו פעולות ספורטיביות אתה מבצע ומה הפעילות המכאיבה לך. יש להיות קשוב לגוף ולא להילחם כאב, אלא לנסות להימנע מלהגיע אליו. אשמח לעזור, בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
ניתוח לחיבור גיד הבייספס למרפק
דבי 29/01/2020 | 15:39נאמר לבני כי ייתכן שיצטרכו בניתוח להשתיל חתיכת גיד כדי להאריך אותו, וכדי שניתן יהיה לחבר אותו חזרה למקומו באיזור המרפק. באיזה גיד ישתמשו לצורך ההשתלה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח לחיבור גיד הבייספס למרפק
דר' ירון סלע 30/01/2020 | 07:41שלום רב דבי, ותודה על פנייתך ! לא אתייחס לסוגיה האם צריך ניתוח או לא צריך, כיוון שאין לי פרטים. אתייחס רק לשאלה הספציפית ששאלת - במצבים שונים, לא ניתן לתפור קרע בגיד בצורה ישירה (עקב זמן רב שחלף, קיצור וקונטרקטורה של הרקמות, איכות לא טובה של הגיד ועוד ועוד סיבות) במקרים אלו, ניתן להשתמש בשתל גיד. השתל יכול להיות מהגוף של המנותח או מ"בנק רקמות". דוגמאות הם גיד אכילס מבנק רקמות, או גיד מאזור הירך (סמיטנדינוזוס) או גיד תלת ראשי במרפק. יש אפשרויות נוספות. כמובן, שיש לשאול את המנתח במה הוא בוחר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
בדיקת us כתף
קרין 28/01/2020 | 08:09היי ברצוני לדעת מה הפירוש של חלק מתוצאת הבדיקת דימות שעשיתי : לא נראה נוזל בכמות משמעותית סביב גיד הביצפס או בבורסה סובדלטואיד-סובאקרומיוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת us כתף
דר' ירון סלע 28/01/2020 | 11:40שלום רב קרין ותודה על פניתך ! אינני יודע דבר אודותיך. העתק הבדיקה (החלקי) ששלחת, בעיקר מעיד על "מה אין" , אך אינו מציין מה יש. האם היו ממצאים (בעייתיים) נוספים בבדיקה. כשיש דלקות ופתולוגיות סביב הגידים, לרוב הן מתבטאות בנוזלים מוגברים. אצלך אין נוזלים, ולאור זאת, זה מידע מעודד. מעבר לכך, אינני יכול לתרום לך, ללא מידע נוסף. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
קרין 28/01/2020 | 11:49יש לי כאבים בכתף ימין כ3-4 שבועות , אני עובדת בסביבת קור ועובדת פיזית עם הידיים לרוב עושה תנועה אחת שחוזרת על עצמה .. בהתחלה היו לי כאבים עזים בכתף ולכן נחתי בבית מספר ימים לאחר שרמת הכאב ירדה , שבתי לעבודה ושוב הכאבים חזרו (מדובר בכאב שלא מאפשר להזיז את היד) פניתי לאורתופד שההמליץ לי על כדורי ארקוקסיה נטלתי את הכדורים עד לסיום במקביל לא עבדתי ונחתי בבית אך הכאב לא עבר במלואו ובכל זאת שוב שבתי לעבוד וכך גם שוב רמת הכאב עלתה ניגשתי שוב לאורתופד וקיבלתי הפנייה לרנטגן ואולטראסאונד והבדיקות יצאו תקינות ושתיתי גם רוקסט פלוס אך גם זה לא עזר , האם יש לך המלצה או חוות דעת בנושא ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 29/01/2020 | 12:50תודה על העדכון בנושא. מה ממצאי הבדיקה הגופנית ? האם יש נוקשות בתנועה ? לדוגמה, לעתים יש כתף קפואה ובבדיקות כמו רנטגן ואולטרסאונד אין ממצאים פתולוגים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כתף
מאור 24/01/2020 | 20:00היי אני חייל קרבי, לעיתים רחוקות קורה לי שהכתף יוצאת ואז אני מחזיר אותה לבד, זה מלווה בכאב אבל לא נוראי. בשבועיים שלושה זה קורה ממש בכל פעם שאני מרים את היד מעל גובה כתף. הייתי רוצה לדעת מה אתה משער שזה יכול להיות ואם אצטרך ניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף
דר' ירון סלע 26/01/2020 | 09:34שלום רב מאוד, ותודה על פנייתך! מצבך אינו נדיר. פעמים רבות שומעים תלונות מסוג זה בקרב חיילים קרביים. האם יש לך גמישות יתר ידועה במפרקים השונים בכלל ובכתפיים בפרט? למידע זה יש חשיבות רבה, לגבי אופן הטיפול בך. האם בעבר פרקת את הכתף "פריקה מלאה" שחייבה החזרתה במיון על ידי אורתופד ? או שמא, תמיד מדובר ב"תתי פריקות" הנוצרות "ספונטאנית" וגם נעלמות עצמאית. האם מדובר בבעיה בשתי הכתפיים או רק באחת? האם חבלה החלה את סיפור אי היציבות בכתף או ללא חבלה? מה מצב בריאותך הכללי? האם יש בעיות רפואיות אחרות? אילו טיפולים בוצעו לכתף עד היום ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף בעבר? אילו בדיקות הדמייה בוצעו עד היום לכתף ? נא נסה לענות על השאלות על מנת להתקדם בהמלצות. בכל מקרה, המצלות ישירות לגבי הכתף שלך, אפשריות רק לאחר בדיקה גופנית ישירה. אשמח לעזור. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פגיעה מורכבת בכתף
רוני רמון 21/01/2020 | 00:37שלום ד"ר לפני כחצי שנה עברתי תאונת דרכים קשה במהלכה נחבלתי קשה בכל פלק גופי הימני. בכתוצאה מהתאונה אובחנתי עם קרע מלא דרגה 1 רחוב 8 מ"מ בגיד ה - SSP, ובנוסף אובחנתי עם תסמונת תעלה קארפלית בכף יד ימין אחרי שבר בנוויקולר. לפני כשבוע המליצו לי לעיבור EMG גפיים עליונות כחדש לפגיעה במקלעת הברכיאלית. התוצאה היא Prolonged distal latency of RT MEDIANUS. RT Axillary Neuropathy חשוב לציין כי עברתי פיזיותרפיה אינטסיבית ואף הידרותרפיה, בנוסף מטופל בכדורים רבים במרפאת כאב ואף עברתי סדרת זריקות בלוק חסם עצבי לכתף הפגועה ללא שיפור. בנוסף, ישלי מגבלה בכתף בהרמה ובהזזה לאחור וכאבים חזקים דמויי צביטה/דקירה בכל עת בכתף. מה דעתך מה אתה ממליץ מה לעשות אני סובל נורא ועבר המון זמן. אני אמור להתחיל שיקום בבית חולים שיקומי רעות בקרוב. אני אבוד עצות. לא יודע מה לעשות עם הכתף.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פגיעה מורכבת בכתף
דר' ירון סלע 23/01/2020 | 07:48שלום רב רוני, ותודה על פנייתך ! צר לי לקרוא על מצבך. אכן הרושם מדבריך שנוצר נזק באנרגיה גבוהה לגופך. יתכן מתיחה לעצבים באזור הכתף ומקלעת עצבית ופריפרית יותר ביד. ויתכן ונוצר נזק לרקמות הרכות לרבות הגידים. אינני יודע עליך דבר, לרבות גיל, ומצב הרפואי בטרם התאונה והאם היו תלונות עצביות או בכתף בטרם התאונה. האם החבלה רק החמירה תלונות ישנות, או שכל התלונות הופיעו רק לאחר התאונה ? מצב מורכב מסוג זה מחייב בדיקת מומחה כתף וכף היד. יש לבצע בדיקה יסודית ולהחליט האם יש מקום לבדיקות עזר נוספות. האם ביצעת MRI לכתף או אולטרסאונד? האם ביצעו EMG חוזר לביקורת. יש מקום להשוות בין בדיקה ראשונה ובדיקה נוספת, על מנת לראות דינמיקה, לחיוב או לשלילה, בין הבדיקות העצביות. אשמח לעזור באופן ישיר. אתה מוזמן לפנות אלי ישירות. דרך הפורום אינני יכול לספק טיפול רפואי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים ונפיחות בעצם הבריח
דינה 21/01/2020 | 10:57שלום רב, לפני כשנה סבלתי מכאבים ונפיחות באזור עצם הבריח לפעמים קצת למטה ולפעמים קצת יותר מעלה עשיתי מיפוי עצמות סיטי חזה אולטרסאונד כל הבדיקות תקינות לאחר הפוגה של מספר חודשים (שבהם נמצא כי יש לי דלף של שתלי סיליקון והסרתי השתלים) שוב אני סובלת מאוד מהכאבים מה אפשר לעשות? אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים ונפיחות בעצם הבריח
דר' ירון סלע 21/01/2020 | 13:12שלום רב דינה, ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור, אך לאור הנתון שציינת בפנייתך, ללא בדיקתך יהיה לי קושי רב לכוונך. יש סבירות לא קטנה, שבעייתך לא ב"עולם האותופדי" אלא בעולם "הכירורגי". אולם, כיוון שיש אבחנה מבדלקת לבעיות סביב עצם הבריח, שכן קשורות לתחום האורתופדי, ראוי להיבדק על ידי מומחה כתף (אני או אחר...) על מנת לשלול כיוון זה, ולהתמקד בתחום הכירורגי (לאחר ניתוח השתלים שעברת, ולאחר מכן הדלף, והוצאתם...) אאחל לך בריאות שלמה, ובמידה ותחפצי בעזרתי הישירה, אשמח לעזור מחוץ לפורום- את מוזמנת ליצור קשר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
יצירת קשר
דינה 21/01/2020 | 13:23אשמח לקבל את מספר הטלפון וליצור עמך קשרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יצירת קשר
דר' ירון סלע 23/01/2020 | 07:41באתר זה, ובאתרים אחרים, ישנם דרכי התקשרות ישירה. הפורום אינו הכתובת הראויה לכך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
בלט דיסק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
פילאטיס
-
אוסטאובלסט
רופאים בתחום
ד"ר אלון גרונדשטיין
אורתופדיה
5
( 3 חוות דעת )
"חוויה מדהימה רופא למופת ממליץ בחום ואהבה ❤️"
ד"ר ענאן שתייוי
אורתופדיה עמוד שדרה
4.9
( 26 חוות דעת )
"דר ענאן היה נעים, מקצועי, וסבלני. ניכר היה שהוא נעזר בניסיון וידע רחב שצבר ונעזר בו למען מטופליו"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג