פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 87
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
תינוקת שלא מזיזה כתף
עינב 21/12/2019 | 18:07בס"ד שלום וברכה, בתי בת ה10 חודשים לא הזיזה את היד כמה ימים, רופא הילדים אבחן מרפק משוך והחזיר את המרפק למקומו. יום אחרי זה ראינו שעדיין לא מזיזה את איזור הכתף וכתוצאה מכך לא יכולה לזחול כהרגלה. הפנו אותנו לצילום כתף ולאחר שביצענו זאת האבחנה הייתה שאין שבר בכתף. הנחו אותנו לחכות אך נכון אחרי שבועיים אין שיפור במצב. מה יכולה להיות הסיבה? והאם יש משהו שניתן לעשות כדי להחזיר את תפקוד הכתף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תינוקת שלא מזיזה כתף
דר' ירון סלע 22/12/2019 | 09:27שלום רב עינב, ותודה על פנייתך ! אשמח לבדוק את ביתך על מנת לעזור באופן ישיר. ללא בדיקתה, מילותיי הכתובות כאן, אינן נוגעות לגופו של מקרה. האם תוארה משיכה של היד ? מדוע ציינת מרפק משוך ? האם הכאב במרפק או בכתף ? האם יש קושי בהנעת המרפק או קושי בהנעת הכתף ? מה כולל הצילום ? האם את הכתף והזרוע ועצם הבריח ? האם צולמה גם האמה ושורש כף היד ? האם תוארה חבלה ליד ? האם מישהו ראה שנפגעה ? מתי החלו התלונות ? האם בבית או במסגרת כדוגמת פעוטון... (אני לא סתם שואל שאלות אלו, כי היו דברים מעולם...). האם בריאה ברקע ? האם יש רקע רפואי אחר מחשיד... ועוד ועוד ועוד. ללא מעבר על הצילום עצמו, ובדיקת ביתך, באופן ישיר, אינני יכול לכוונך לצערי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע לברום עליון
טל 05/12/2019 | 15:43מה קורה דוקטור? מאובחן לי קרע בלברום עליון בלי ממצאים אחרים עשיתי פיזיותרפיה כמו שכול רופא אחר יגיד. זה רק מחמיר לי כואב לי ממש שאני מתחיל להזיז את המרפק ואת היד ממש , יש לי מלא קליקים והרבה פעמים נעילות חייב דחיפות לדעת מה לעשות אי אפשר כבר עם הכאבים האלה. היד שלי ממש לא יציבה בגלל זה באתי לרופא מלכיתחילה ורק החמיר לי ככול שניסיתי להתאמן על הכתף ולעשות פיוזתרפיה מה אתה ממליץ לעשות ? אני מטופל ברמבם חייב מענה יותר דחוף מאשר פעם בחודש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע לברום עליון
דר' ירון סלע 08/12/2019 | 15:07שלום רב טל, ותודה על פנייתך! אני חש את מצוקתך דרך המילים הכתובות. אשמח לעזור. אני זמין ישירות לתקשורת בערוצי פנייה המקובלים באתר זה ואתרים אחרים. הפורום אינו מקום/תחליף רפואה איכותית. על מנת לעזו לך, עלי לבדוק אותך ולעבור על ממצאי הדימות שביצעת עד כה. הבדיקה הגופנית חיונית ביותר ! על מנת לחתור לאבחון מדויק וטיפול תואם. אשמח לעזור. לבינתיים, אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע לברום
טל 18/12/2019 | 13:28דוקטור שוב שלום הרופא ציין שהבעיה הרפואית שיש לי בלברום אינה גורם שאמורים למהר אליו לניתוח בנוסף הוא חושב שבכלל הבעיות הם בגדים של השרוול המסובב אבל בMRI לא רואים כלום חוץ מהקרע בלברום התחיל לי בעיה בתנועתיות בכתף עד לרמה שאיך שאני מנסה להוציא את הכתף לכיוון חוץ אני חייב ״לעקם״ תגב קדימה על מנת שהתנועה תקרה בנוסף הכאבים מתחילים להקרין מהכתף לכיוון הזרוע וחזרה בלי שיפור למשך חודש ובלי שהתאמנתי עלייה אשמח לקבל תשובה ממך על המשך טיפול או אם אפשר דרכך להגיע לטיפול אני גר באזור הדרוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע לברום
דר' ירון סלע 19/12/2019 | 07:36תודה על העדכון טל. שוב, על מנת לעזו לך, עלי לבדוק אותך ולעבור על ממצאי הדימות שביצעת עד כה. הבדיקה הגופנית חיונית ביותר ! על מנת לחתור לאבחון מדויק וטיפול תואם. אינני יכול להתייחס לכל נתון שסיפקת לי בהודעה השנייה ,ללא בדיקתך. יתכן והרופא שבדק אותך צודק, ויתכן ולא... האם הוא מומחה הכתף ? כך או כך, אשמח לעזור. ואתה יכול לפנות אלי ישירות (מחוץ לפורום) לקבלת עזרה. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
שלום ד"ר
אמא שדואגת מאוד 16/12/2019 | 20:51שלום ד"ר הייתי עם ביתי אצל הרופא הייתי שמחה אם תעזור לי להבין כמה דברים שהרופא כתב 1. ישנו כלי קטן בהעמסה אחורית מבחן חרדה אחורי גבולי מה זה אומר? מזה המבחן חרדה הזה ומה זה כלי קטן? 2. מה זה RELOCATION לא משפר מה זה? 3.סיבוב חיצוני 80 סולוקוס פלוס 1? 4. PSEUDO WINGING קל משמאל? תודה רבה ד"ר על כל עזרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תרגום מינוחים רפואיים
דר' ירון סלע 18/12/2019 | 08:33שלום רב, ותודה על פנייתך ! אז כמובן, שאינני יכול להתייחס למקרה שלא תואר בכלל למעט מה שתיארת. את בעצם מבקשת תרגום של מילים מקצועיות שאותו הרופא, היה צריך להסבירן, ולהבנתי, לא הסביר... 1. אינני יודע מה זה "כלי קטן" בקונוטציה ששאלת. אינני יודע מה הבעיה הרפואית ולכן קשה לי להסביר. יתכן וכתב לא נכון או שגיאת כתיב... מבחן חרדה הוא מבחן בו הבודק נמצא מאחורי הנבדק ולוקח את ידו הפגועה אחורנית בהרמה וסיבוב חיצוני. במצבים בהם יש פריקות כתף . המבחן יכול להיות חיובי. ומעיד על אי יציבות של הכתף. זהו מבחן רגיש לבעיה בכתף המחשידה לפריקות חוזרות בעתיד. 2. TEST RELOCATION - גם הוא מבחן בבדיקה הגופנית הקשור לאי יציבות של הכתף. ישנן דרכים שונות לבצע הבדיקה, בין השאר בשכיבה על הגב או בישיבה. בודקים האם החזרת הכתף למקומה (ראש הזרוע למול המכתש) מקלה על כאב ועל ה"חרדה" בה היה הנבדק בעת מבחן הסטרס להוציא את ראש הזרוע ממקומו. בעצם נבדקת שוב היציבות של ראש הזרוע למול הגלנואיד (המכתש) ולראות עד כמה המפרק יציב או לא יציב. 3.בדיקת טווחי התנועה תמיד נבדקת למול הכתף השנייה (ה"בריאה"). חשוב להשוות צד לצד. ישנם אנשים עם גמישות יתר מולדת ויש להם טווחי תנועה מוגברים דו צדדית. חשוב לתעד את מעלות טווחי התנועה . אינני יודע מה התנועה בכתף השנייה למטרת השוואה והאם יש לביתך גמישות יתר או לא ומה היה מנגנון הנזק לכתף שלה ומה בעתם מפריע לה... 4. PSEUDO WINGING קל משמאל - WINGING מתייחס לתנועה של השכמה (סקפולה ) בתנועה שלה למול כלוב בית החזה האחורי (הצלעות) האם התנועה חלקה וסימטרית או שנוצרת אסימטריה בעת הרמה של הכתף. וחשוב שוב, להשוות בין צד לצד. במידה ויש WINGING מלא ואמיתי , יש לברר הסיבה. האם סיבה עצבית או מכאנית או בעיה אחרת. המילה פסאודו- משמעותה "כאילו". כלומר הבודק לא ממש התרשם מ WINGING מלא ואמיתי, אלא כנראה ממצב קל יותר המדמה WINGING. אינני יכול לפרט מעבר לזה כי לא הייתי נוכח בבדיקה. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
צילום רנטגן לכתף
דר' ירון סלע 18/12/2019 | 08:24שלום רב מיקי, ותודה על פנייתך ! נדיר שאינני מבין את "כוונת המשורר" , אך במקרה הנוכחי, אכן לא הבנתי את פשר הפנייה. נוסח המילים אינו ברור לי, מעבר לעובדה, שכדי שאענה בצורה איכותית לשאלה, גם השאלה צריכה להיות מושקעת, מפורטת , מוסברת, כולל קונוטציה קלינית (מדוע בוצע הצילום , מה הבעיה הרפואית ועוד ועוד...) בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף
אלי 14/12/2019 | 15:01מה נשמע, אני פרקתי את הכתף בפם הראשונה לפני כמעט שלושה שבועות. בהתחלה לא הייתה תחושה כל כך באיזור אבל היא חזרה בהדרגה וכל יום אני מרגיש יותר טוב אבל מאז שעברתי את התאונה אני מרגיש שהכתף שלי לא שרירית כמו הכתף השנייה כאילו היא בריפיון ואני לא מצליח להרים את היד לצד בעזרת מעל לאיזשהי נקודה, לא כי כואב פשוט אני לא מצליח. בגדול אני מודאג מזה שאולי נפגעו לי עצבים באיזור אני רק רוצה להבין אם זה בגלל הטראומה ושיש עוד זמן לראות אם זה נשק תמידי או אם בכלל יש מה לעשות עם זה. אני בנתיים מחכה לתור לאורתופד. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 15/12/2019 | 08:46שלום רב אלי, ותודה על פנייתך ! חשוב לדעת מספר פרטים נוספים - 1. מהו גילך - בשכבות גיל שונות יש התייחסות שונה לפריקות כתף. בגילאים שונים, שכיחים נזקים שונים למרכיבי הכתף כתוצאה מהפריקה. 2. מי תאר זאת כ"פריקה" - האם רופא במיון או אתה חשת פריקה שחזרה לבד או על ידי מניפולציה של רופא 3. האם זו היתה פריקה מלאה או תת פריקה ? 4. מה מצבך הרפואי הכללי ? 5. האם ישנה גמישות יתר במפרקי גופך ? 6. איך נגרם הנזק ? האם חבלה באנרגיה גבוהה או, לדוגמה, בשינה (פריקה ספונטאנית). 7. מה הטיפול שבוצע עד כה ? 8. האם ראה אותך מומחה כתף ? חשוב מאד להיבדק ! בדיקת כתף יסודית היא התחלה טובה בעבורך. נא ראה בהקדם מומחה כתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פריקת כתף
אלי 15/12/2019 | 13:41אני בן 24. עברתי תאונת דרכים כשהחלקתי מקטנוע על הכתף. זאת הייתה פריקה מלאה והחזירו לי את הכתף במקום למיון. אין לי גמישות יתר במפרקים בגוף. אני בריא בדכ ואני די פעיל ועושה ספורט. בנתיים אני עם קיבוע לכתף. הכתף הפצועב שלי מרגישה די רפויה ולא קשיחה לעומת הכתף הבריאה. רציתי להבין אם זה נורמלי יחסית לתקופת זמן שאני נמצא בה אחרי הנפילה(שלושה שבועות בערך) או שזה צריך להדליק לי איזשהי נורה אדומה. עברתי אולטרסאונד ואני מתחיל פיזיותרפיה בשבוע הבא ואז אני נפגש עם אורתופד שוב. תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 15/12/2019 | 13:59תודה על העדכון אלי. כעת התמונה ברורה יותר. בהחלט ראוי לראות את ממצאי בדיקת האולטרסאונד ולוודא שאין נזק בריקמה הרכה. יש לראות בצילום ביקורת שאין שברים ושרק היתה פריקה שהוחזרה. לעתים יש נזק בגלנואיד שזה ה"מכתש" של הכתף. המשטח המפרקי יכול להיפגע בפריקה וחשוב לשים דגש על כך בצילום. כמו כן, כמעט תמיד יש נזק בטבעת הסחוסית - זה ה"לברום" המקיף את המשטח המפרקי. פעמים רבות, במידה ואין שיפור בכאב ותפקוד לאורך זמן, מבצעם MRI ארתרו לכתף לבירור מידת הנזק. בשלב הראשוני בו אתה נמצא, תחושותיך שכיחות. יש להיות עם הקיבוע למשך הזמן שהוגדר לך , ולאחר מכן פיזיותרפיה. מאד חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב בחזה צד שמאל
רני 10/12/2019 | 14:33שלום רב אני בן 67 אדם בריא. מתחתי את צד שמאל של החזה באימון משקולות 4 קג אימון שלא הייתי ממש מורגל לו .יש לי כאב עמום לסירוגין באיזור . בדיקת דם העלתה שאין לי דלקת אבל מדד ה ck הראה 263 שהנורמל עד 170.רופא המשפחה סבור כי המאמץ המסוים הזה כנראה יצר קרע קל בשריר החזה באותו איזור והיתה דליפה של האינזים שהעלה את רמת הck אם כי בערכים לא ממש גבוהים .עברו מאז 10 ימים ללא פעילות יש שיפור קל ןעדין חש את הכאב.שאלתי כמה זמן בהתחשב בגילי אותם קרעים קלים אני מניח יתרפאוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה צד שמאל
דר' ירון סלע 15/12/2019 | 08:59שלום רב רני, ותודה על פנייתך ! מצבך ברור. ובהחלט יש מקום למנוחה. לתת לך עצה ישירה ואמינה (מובן מאליו...) שאינני יכול. לא בדקתי אותך. יש לשקול ביצוע US למקום הכאב ולראות האם אכן יש קרע בגיד או בשריר הפקטורליס מייג'ור. האם הקרע חלקי או בעובי מלא. לרוב, ככלל אצבע- מנוחה של כ 3-4 שבועות היא התחלה טובה ,ולאחר מכן חזרה הדרגתית עם "סרגל מאמצים" מוגדר ומבוקר. אך זו רק אמירה כוללנית ואינני יכול להתחייב שהיא מתאימה למצבך (ללא בדיקתך הישירה). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
Acj
תום 25/02/2019 | 16:01שלום דר אני היייתי בחופשת סקי ונפלתי כרגע אובחנתי עם acj רמה שלוש. רציתי לדעת מה הטיפול המומלץ ומשך התהליך והאם אני אחזור לתפקוד רגיל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת מפרק ACJ
דר' ירון סלע 27/02/2019 | 10:04שלום רב תום, ותודה על פנייתך ! חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לראות את מצב הכתף, דרגת הדפורמציה והנפיחות. יש לעבור על צילומי הרנטגן ולראות האם אכן מדובר בדרגה 3 (מתוך 6 דרגות חומרה, לפי קלסיפיקצייה רוקווד)." "כלל אצבע" אומר, שלרוב בדרגות 1-2 הטיפול אינו ניתוחי. בדרגות 4-6, לרוב הטיפול ניתוחי. דרגה 3 הינה גבולית ונמצאת "בתחום האפור". לאור זאת חשוב "לתפור" את הטיפול הנכון למטופל המסוים. אינני מכיר אותך, ולא יכול לייעץ לך ישירות. במידה ותחפוץ בעזרה ישירה ואישית יותר, אני זמין לתקשורת בערוצים המקובלים באתר. בברכה,הוסף תגובה
-
Acj פתוח
דוד 09/12/2019 | 00:28בדקו אותי באולטסאונד ורשום acj פתוח מה זה אומר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Acj פתוח
דר' ירון סלע 09/12/2019 | 13:13שלום רב דוד, ותודה על פנייתך ! הבדיקה מציינת שיש הרחבה של המפרק. יש סיבות שונות לכך. חבלתיות או כרוניות לדוגמה. חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לראות את מצב הכתף בבדיקה הגופנית, ולקחת את תשובת האולטרסאונד בקונוטציה הנכונה, לפי ממצאי הבדיקה הגופנית. לרוב, מומלץ גם לבצע בדיקת רנטגן מכוונת לכתף על מנת לראות את המבנה הגרמי (עצם וסחוס מפרקי) בצורה טובה יותר. אינני יודע מה תלונותיך ומה הטיפול שקיבלת עד כה. ולכן, אינני יכול לייעץ לך ישירות ללא בדיקתך. במידה ותחפוץ בעזרה אשמח לעזור. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
בנוגע לacj הפתוח.
דוד 09/12/2019 | 13:35דר' סלע שלום רב. בהמשך לשיחתינו ובדיקתך אציין כי נפגעתי ע"י אוטו לפני כשבועיים בתאונת דרכים במהירות גבוהה כהולך רגל. עשיתי צילומי רנגנט וסיטי בתל השומר מיד אחר התאונה. נחבלתי רק בכתף ימין אשר התנפחה קצת וכתוצאה מהנפיחות היא לא תפקדה כראוי עם כאבים כשבוע. הכאב ירד מיום ליום וכיום לאחר שבועיים היא כמעט לא כואבת ויש רוטציה של 360 עדיין עם קצת בעיות כנראה עדיין מחלימה כי יש טיפ טיפה נפיחות עדיין למרות ש90 אחוז ממנה כבר ירד. חשבו שיש לי קרעים ברצועות או בגידים ובבדיקת הסיטי נקבע שאין. אך מה שרשום זה שהacj פתוח. השאלה שלי האם "פתוח" משמעותו "קרע" או שזה באמת סתם נפיחות סתמית שיורדת לבדה גם ככה מידי יום ביומו. ואני שואל אותך כי יש לי mri עוד כחודש ועד אז אני לא יראה אורטופד או מומחה לכתף מה שמפחיד אותי כי נראה לי שפרקתי הכתף. אשמח אם תאיר פניי בנוגע למה זה "acj פתוח, בלתי סדיר עם תפיחות של הרקמה הרכה מעליו עוד נכתב כי "לא נראתה צביטה" ?. תודה ויום טוב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בנוגע לacj הפתוח
דר' ירון סלע 15/12/2019 | 08:56שלום בשנית דוד, שאלתך מאד ברורה. במידה ואבדוק אותך ואראה הצילום, אוכל לענות לך בצורה ברורה על שאלתך הספציפית. ללא מעבר על הצילום ובדיקתך, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. נא בצע ה MRI וראה מומחה כתף בהקדם האפשרי. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף ימין
דניאל 13/12/2019 | 02:06שלום ד״ר ירון סלע שמי דניאל ואני בן 30, לפני שלושה חודשים התחילו לי כאבים חדים בכתף ימין בדגש בזמן שינה. יש לציין שאני עושה ספורט בצורה אינטנסיבית. רופא המשפחה שלח אותי לאולטרסאונד שיצא תקין ללא קרע בגיד וגם לצילום רטנגן שיצא עם מבנה גרמי תקין. בנוסף לכך לקחתי ברקסין במשך 10 ימים ללא שיפור בכאב. לאחר פגישה עם אורטופד בקופה הוא אבחן אצלי דלקת בגיד הבייספס והפנה אותי לפיזיותרפיה תוך כדי המלצות להמשך פעילות גופנית הדרגתית. החלטתי ללכת לרופא באופן פרטי ונפגשתי עם פרופ׳ מומחה כתף שאיבחן אצלי רגישות מעל ACJ ללא רגישות מעל גיד הבייספס. נשלחתי על ידו לבדיקה CT כתף והמלצה לזריקת סטוראידים ופיזיותרפיה יש לציין שיומיים לאחר הפגישה איתו ותוך כדי שאני עושה אימון מתח הרגשתי כאב חד והפסקתי את האימון, מאז הכאבים התחזקו בצורה משמעותית ואינני מצליח להשלים מתח אחד ללא כאב עצום, מיותר לציין שאינני כבר מצליח להגיע לטווחים מלאים בתנועת הכתף ואני מרגיש החמרה וחשש לקרע. השאלה שלי אליך היא האם בדיקת CT כתף עדיפה במצב זה ולא MRI? אני חושש מהקרינה האפשרית של הבדיקה ומעדיף MRI אך בשיחה עם הרופא הוא מתעקש על CT ואינני מבין מדוע. אשמח לתשובתך תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ימין
דר' ירון סלע 15/12/2019 | 08:53שלום רב דניאל, ותודה על פנייתך ! תיארת המצב היטב. שאלתך ברורה מאד, אולם ברור לך שיש "יתרון" למומחה כתף שבדק אותך (והחליט מה שהחליט) על פני מומחה כתף ( כותב שורות אלה... - אשר מתקשר איתך באינטרנט). אין לי יכולת לומר לך בוודאות מה מומלץ ללא בדיקתך. לרוב, ככלל אצבע, MRI יעיל יותר בהדגמה של הרקמות הרכות, ו CT יעיל יותר בהדגמת ממצאים גרמיים (עצם וסחוס) למרות שאמירה זו כוללנית ומעט שטחית... אינני יכול לפרש ולבקר החלטות של רופא אחר, ללא התעמקות במקרה ודיון עם הרופא על מחשבותיו בקבלת ההחלטה... לעת עתה, הייתי מפסיק העומס על הכתף. פעולות המכאיבות יש להפסיק עד לסיום הבירור והטיפול. נסה להימנע מעומס עם הידיים רחוק מהגוף ו/או מעל גובה חגורת הכתפיים. במידה ותחפוץ בעזרתי הישירה, אני זמין "מחוץ לפורום". אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
הרדמות הידיים במהלך היום
Alon E. 13/12/2019 | 12:21שלום, זה כמה ימים שישנה תחושה של אי זרימת דם ביד שמאל, ישנו נימול והרגשה שהיד נרדמת. אני נאלץ לעסות את היד ולהזיז אותה על מנת לשפר את המצב. ההרגשה היא שישנו לחץ כואב משקע בית השחי, ותחושת נימול ביד לכל אורכה. בתחילה היד היתה נרדמת רק כאשר הייתי ישן, כאשר היד מעל הראש, אך זה הלך והתפתח לשלב של הרדמות היד גם בזמן היום. לעיתים גם היד הימנית נרדמת, אך לעיתים רחוקות. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הרדמות הידיים במהלך היום
דר' ירון סלע 14/12/2019 | 10:01שלום רב אלון, ותודה על פנייתך ! ניתן לקבל מידע רב אודות בעיות עצביות ביד הנובעות מלחץ עצבי בגובה עמוד שדרה צווארי/המקלעת העצבית באזור בית השחי/ או לחץ פריפרי יותר בגובה המפרק וכף היד- בפורומים - עמוד שדרה וצוואר ופורום כף היד. פורום צוואר עוסק בבעיות עצביות הנמצאות באבחנה המבדלת לתופעה אשר תיארת. פורום כף היד עוסק בלחץ עצבי לאורך היד. עליך להיבדק על ידי מומחה בתחום. לאחר הבדיקה הגופנית היסודית ניתן לדעת לאיזה כיוון כדאי לך להתקדם. האם הבירור מצריך מומחה עמוד שדרה ובדיקות EMG לשורשי העצבים היוצאים מחוט השדרה הצווארי, ובנוסף MRI עמוד שדרה צווארי. או אולי, הבירור מצריך מומחה כף היד וEMG לעצבים הפריפרים ביד כולל המקלעת העצבית סביב בית השחי. חשוב מאד לבצע בדיקה גופנית יסודית שהיא אבן היסוד של הרפואה על מנת להגיע לאבחון מהיר וטיפול יעיל. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה רבה, אגש להיבדק.
אלון 14/12/2019 | 18:38תודה רבה על ההסבר. אגש להיבדק.הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף
דוד 09/12/2019 | 00:17שלטם רב נבדקתי באולטרה סאונד ורשם לי שהacj שלי פתוח מה זה אומר? עוד נאמר שהוא בלתי סדיר עם תפיחות של הרקמה מעליוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 09/12/2019 | 13:18שלום רב דוד, ותודה על פנייתך ! הבדיקה מציינת שיש הרחבה של המפרק. יש סיבות שונות לכך. חבלתיות או כרוניות לדוגמה. ציינת בכותרת (פריקת כתף) האם אכן נחבלת? מי אבחן אותך? חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לראות את מצב הכתף בבדיקה הגופנית, ולקחת את תשובת האולטרסאונד בקונוטציה הנכונה, לפי ממצאי הבדיקה הגופנית. לרוב, מומלץ גם לבצע בדיקת רנטגן מכוונת לכתף על מנת לראות את המבנה הגרמי (עצם וסחוס מפרקי) בצורה טובה יותר. אינני יודע מה תלונותיך ומה הטיפול שקיבלת עד כה. ולכן, אינני יכול לייעץ לך ישירות ללא בדיקתך. במידה ותחפוץ בעזרה אשמח לעזור. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקת כתף
-
אוסטאופניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
מונחים קשורים
-
אוסטאופתיה
-
אוסטאוקלסטומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין