שמות מסחריים
-
אלגרו Allegro
-
פליקסונאז Flixonase
-
פליקסוטייד משאף ללא CFC Flixotide Inhaler CFC Free
-
פליקסוטייד נביולס Flixotide Nebules
-
פליקסוטייד דיסקוס Flixotide Diskus
-
אבמיס Avamys
-
פליקסרג'י FLIXERGY
פלוטיקזון (אלגרו) הוא חומר פעיל הנמצא במשאפים פליקסוטייד (Flixotide), סרטייד (בשילוב חומר פעיל נוסף) ובתרסיסים וטיפות לאף בשם פליקסונז, אלגרו, , אבאמיס וכן תכשירים נוספים.
פלוטיקזון (אלגרו) שייך למשפחת קורטיקו-סטרואידים ומשמש לטיפול מקומי באף או בריאות. פלוטיקאזון מפחית את הדלקת בדרכי הנשימה ומתאים למניעה ולשימוש רציף.
קיימים תכשירים לרכישה ללא צורך במרשם רופא, לשימוש מעל גיל 18, המכילים בכל מנה מדודה 50 מק"ג של פלוטיקזון, ומשמשים לטיפול בנזלת אלרגית עונתית כולל קדחת השחת. השימוש בתכשירים אלה בגילאים 4-18 הוא על פי מרשם רופא בלבד, לצורך מניעה וטיפול בנזלת אלרגית כולל קדחת השחת בילדים, ונזלת רב שנתית, גם במבוגרים.
יעיל לטיפול ב:
תכשירי פלוטיקזון (אלגרו) לאף, כדוגמת פליקסונז, משמשים למניעה ולטיפול בנזלת אלרגית עונתית (קדחת השחת) או קבועה. פלוטיקזון (אלגרו) מפחית נזלת, גודש, התעטשויות, גרד ודלקת ברירית האף.
ייתכנו מצבים בהם הרופא ינחה להוסיף טיפול בתרופות ממשפחת הסטרואידים.
בנוסף, פלוטיקזון (אלגרו) הניתן בשאיפה, כגון פליקסוטייד , מיועד לטיפול מניעתי של אסתמה ולהקלת התסמינים של מחלת ריאות חסימתית כרונית, בשימוש משולב עם מרחיבי סימפונות ארוכי טווח (בחוזק 250 מק"ג של פלוטיקזון).
הנחיות חשובות:
אם התרופה נועדה לטיפול מניעתי באסתמה או באלרגיה, עליך להקפיד להשתמש בה באופן רציף וקבוע, על פי הוראות הרופא. חשוב לשטוף את הפה לאחר השימוש במשאף (פליקסוטייד או סרטייד) על מנת למנוע התפתחות זיהום פטרייתי.
אם התרופה לטיפול בהתקפי אסתמה פתאומיים אינה עובדת היטב כמו קודם, או שמורגש צורך לעשות בה שימוש יותר מכרגיל- יש לפנות לרופא.
במקרה בו הנשימה לפתע מחמירה, יש לקבל ייעוץ רפואי בדחיפות.
שינויים בראיה מחייבים פניה מיידית לרופא.
באופן נדיר, בשימוש במינונים גבוהים (למשל 400 מיקרוגרם בילדים), ולפרקי זמן ארוכים תיתכן האטה בגדילה בילדים ובצעירים, תיתכן ירידה בצפיפות העצם וכן בעיות עיניים (כמו קטרקט וגלאוקומה). חשוב שהטיפול לא ייפסק באופן פתאומי.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש בתרופות המכילות פלוטיקזון (Fluticasone) אם ידוע על רגישות לחומר הפעיל או למרכיבים אחרים בתרופה. יש לבחון רגישות ללקטוז (המכיל חלבון חלב) ומצוי בחלק התכשירים.
צור קשר עם הרופא במידה ואתה חווה ראייה מטושטשת או הפרעות ראייה אחרות, אשר יכולים להיות כתוצאה ממצבים כגון קטרקט או גלאוקומה
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני חניך בקורס פראמדיקים צבאי ויש לי שאלה בעניין בדיקת סוכר בזמן החייאה. הבנתי מפרמדיקים ורופאים שאין טעם לבדוק סוכר בהחייאה, כי אם סיבת המוות היא היפוגליקמיה, אז מאוחר מדי להזרקה של סוכר. אולם לפי פרוטוקול דום לב האחרון של ה- ALS יש לבדוק סוכר במקרה של חשד.
-
שאלה: אני בת 25, סובלת זה שנה מכאבי סינוסיטיס חוזרים, בעיקר מעל העיניים וסביב האף. הרגשה קצת יותר כבדה בצד שמאל. כל פעם נרשמת לי אנטיביוטיקה אך זה חוזר כל חודש, ללא הועיל. לאחרונה עשיתי בדיקת CT של הסינוסים. גם ביומיים האחרונים חוזרים לי הכאבים ואני מתוסכ
-
שאלה: לפני כשנתיים אני ובן זוגי החלטנו להיכנס להריון. התחלתי במקביל ליטול חומצה פולית 400 מ"ג, מה שבאורח פלא פתר לי את בעיות המיגרנה, מהן אני סובלת שנים רבות. אבקש לציין כי במידה ואינני נוטלת את הכדור מידי יום מופיעה המיגרנה מייד. במהלך השנתיים האחרונות היו לי שני הפלות טבעיות. האם קיים קשר והאם יתר חומצה פולית מזיקה
-
שאלה: האם ניתן לקחת את התרופה סרטייד לטיפול באסתמה בתקופת ההנקה? האם החומר עובר ליונק?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
- תבחיני עור
- תפקודי ריאות
-
תרופות קשורות
- סאלמטרול
- אוסלטאמיביר (טמיפלו)
- טטראהידרוזולין
- קולדקס
- לבופלוקסצין (טאבניק, לבו)