פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 46
פרופ' ננסי אגמון-לוין פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאימונולוגיה קלינית ואלרגיה. משמשת כמנהלת המכון לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה, מרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומר תחומי עיסוק עיקריים - מחלות אוטואימוניות: כגון זאבת (לופוס), תסמונת הנוגדנים האנטיפוסופוליפידים ואחרים - הריון ומחלות אוטואימוניות ואלרגיות - אימונולוגיה של פוריות - מחלות מערכת החיסון: כגון אורטיקריה (סרפדת), אנגיואדמה, חסר חיסוני - מחלות אלרגיות בילדים ובמבוגרים
ליכן פלנוס משה 06/09/2022 | 09:03זה התחיל לי כמו פצע על השוק שמתי יוד מרחתי כל מיני משחות עור והפצח לא הזיז לו התרחב לי הגרד ברגליים בידיים בגב הידיים עשו ביופסיה ליכן פלנוס אני עושה פוטטטרפיה סובל מאוד בכפות הרגליים בידיים בכל הגוף כל התופעות החלו אחרי החיסון השלישי מהקורונה האם יש קשרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ליכן פלנוס - איך מתמודדים, והאם זה קשור לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 10/09/2022 | 22:33שלום משה, ליכן פלנוס היא מחלה אוטואימונית של העור , בדומה למחלות אוטואימוניות אחרות היא מבטאת קודם כל תקלה במערכת החיסון (במקרה הזה התקלה היא של תאים מסוג מסוים המכונים TH1) - והיא מתבטאת בנגעים קבועים על העור בולטים מעט ומגרדים יכולים להופיע גם בתוך חלל הפה. מחלות אוטואימוניות וליכן פלנוס בפרט תוארו לאחר מחלות זיהומיות וחיסונים (הם לא הגורמים למחלה, אבל הזיהום יכול לעורר את המחלה האוטואימונית) ובהקשר של ליכן פלנוס יש מעט דיווחים על התלקחות לאחר זיהום בקורונה ו/או חיסון בקורונה. - אז הקשר הוא דל , אבל לא ניתן לשלול זאת בוודאות. אבל אולי יותר חשוב - למרות שמחלה זו היא טורדנית ועקשנית, יש טיפולים טובים מאוד היכולים לסייע גם להפחתת הגרד וגם להעלמת הנגעים העוריים. אני בטוחה שרופא העור שמטפל בך יוכל להרחיב ולהבהיר איזה טיפולים נוספים עשויים לסייע.הוסף תגובה
פריטין מוגבר אביתר מרמת אפעל 29/08/2022 | 11:46שלום אני בן 53. בריא. רץ 3 פעמים בשבוע 5 קמ ובכושר בסדר. בבדיקות דם שגרתיות לפני חצי שנה הפריטין היה גבוה 390 בעוד 2 בדיקות חוזרות בחודשים האחרונים הפריטין נשאר גבוה בערך 390. עם זאת יתר בדיקות הדם ספירה וכימיה הן תקינות. רופא המשפחה אמר שהיות ויתר הבדיקות תקינות אז זה כנראה חסר משמעות. אציין שכל השנים הפריטין היה תקין ורק עכשיו חלה העלייה הזאת בכמה בדיקות. אני לא לוקח כדורי ברזל או מולטי שעשויים לעלות זאת. האם אפשר להתעלם מעליית הפריטין או שאולי זה מרמז על תהליך אימונולוגי/דלקתי שמתפתח אצלי בגוף? יש בדיקות או בירור נוסף נוסף שאולי כדאי לעשות ליתר בטחון? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תוספת קטנהאביתר 29/08/2022 | 11:58אציין שבעבר בפעמים שנבדק פריטין היה בערך 100-150 ולא מספרים כנ גבוהים 380 ושאני לא אוכל תזונה עתירת ברזל. אוכל מעט בשר.הוסף תגובה
תשובת מומחה פריטין מוגבר פרופ' ננסי אגמון-לוין 03/09/2022 | 20:57שלום אביתר הנתונים ששלחת אינם מספיקים כדי להעריך ובכל זאת כמה מילות הבהרה פריטין הוא כמובן מדד למאגרי הברזל בגוף אבל הוא גם מדד לתהליכים דלקתיים. ובין השניים ניתן להבדיל באמצעות מספר בדיקות (בעיקר בדיקות דם) - ובכל מקרה אין דחיפות במספרים שציינת וניתן להשלים בנחת את הבירור.הוסף תגובה
האם קשור ללופוס- יעלי 02/09/2022 | 18:12שלום. במהלך האבחנה ללופוס שמתי לב שקרו אצלי עוד שתי דברים. א. אלרגיה לפניצלין . ב. רגישות לאקונומיקה ...עד קוצר נשימה ושריפה בעיניים ולעיתים פריחה . יש קשר בין הדברים בין הלופוס לרגישות לפנצילין ולאקונימיקה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס ואלרגיה פרופ' ננסי אגמון-לוין 03/09/2022 | 20:54שלום יעלי כן יש קשר ונצפתה שכיחות מוגברת של חולות לופוס בעיקר בכל הנוגע לאלרגיה לתרופות וחומרים... עם זאת צריך לזכור שכשליש מהאוכולוסיה הכללית סובלים מאלרגיה - כך שזו תחלואה שכיחה ביותר. ובאופן מעשי - כדי להגיע למרפאה לאימונולוגיה ואלרגיה - לבדוק את שני ההיבטיםהוסף תגובה
לופוס ................ שבי 24/08/2022 | 08:12שלום. אובחנתי על לופוס. נוטלת פלקווניל. הלאחרונה לאחר התקף פניתי למוקד וקיבלתי סטרואידים ואנטיהיסמין. כל הסימפטומים נרגעו. ושבוע לאחר מכן עשיתי במשך יומיים טיול שטוף שמש. והתגובה בעור היתה ממש חלשה. חוץ מהעייפות....שנשארה זהה . השאלה- אן אפשר ליטול סטרואידים ולהיחשף לשמש ללא סיפטןמים זה תקין ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס - חשיפה לשמש ותסמינים עוריים. פרופ' ננסי אגמון-לוין 27/08/2022 | 19:49שלום שבי , הפרטים שמסרת חלקיים בלבד - אך אנסה לעמוד על העקרונות א. אני מניחה שהמחלה שלך בעיקר עורית (חשוב לוודא האם יש גם אורטיקריה) - לכן פלקוויניל זה חשוב, הטיפול באנטי היסטמינים הוא לפי חומרת הגרד/תפרחת, והטיפול בסטרואידים חשוב שיהא במינון הנמוך ביותר האפשרי. ב. חשיפה לשמש עלולה להחמיר תסמינים של זאבת, בעיקר בחולים שיש להם נוגדנים מסוימים (למשל anti RO) - ובכל זאת מומלץ לכל חולי לופוס להמנע מחשיפה ישירה לשמש בשעות הקרינה המשמעותיות, ולהעזר בקרמי הגנה עם SPF גבוה. במקרה שלך - חשיפה לשמש שבוע אחרי שקיבלת סטרואידים גרמה "רק לתגובה חלשה" - לא מבטיחה שלא תהא תגובה חמורה במועד אחר. לכן מומלץ לשמור על כללי הגנה מפני קרינת השמש כדאי להתייעץ עם מומחה ללופוס מה הסיכון שלך ואיך אפשר לאפשר לך בכל זאת לשמש איכות חיים, וטיולים - למרות הלופוס (וכן, זה אפשרי).הוסף תגובה
תגובה- תודה עח המענה המשך. ...שבי 27/08/2022 | 20:07מעט זמן אחריי שכתבתי את השאלה...הרגשתי ממש רע. יצא לי מעין פריחה על הפנים ...ותשישות ועייפות ופצעים בפה ופשוט כל הגוף כאב . אז כן...היתה לי תגובה לשמש. וגם עכשיו קיבלתי שוב סטרואידים במינון נמוך 20 מ"ג. למשך שבוע... הלופוס אצלי מתבטא בעיקר בעור. אבל לא רק. מתי ממליצים לבעור לטיפול ב mtx ? אני חודש וחדי עם פלקווניל ואין שום שיפור.הוסף תגובה
תשובת מומחה כמה זמן לוקח לטיפול לעבוד ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 28/08/2022 | 17:52שלום שבי אז ... לצערי... המציאות הוכיחה לך שהשמש לא עושה לך טוב - בהחלט דגל אדום (או שחור) הטיפול בתכשירים שונים לוקח זמן - ומקובל לתת לפלקוויניל 3 חודשים לעבוד ובכל זאת אם את מקבלת 20 מג פרדניזון ולא תצליחי להפחית כדאי לשקות תוספת טיפול כימי או ביולוגי - הדיון על כך מחייב הערכה במרפאת לופוס. ממליצה לך לתעד בצילומים (אפשר בנייד שלך) את התפרחות כך שניתן יהיה להעריך בשבועות הקרובים מה צריך ואם צריך להוסיף טיפול.הוסף תגובה
דיכוי חיסוני כתוצאה משימוש במשחות אילן 25/08/2022 | 22:23שלום פרופסור עד כמה הסכנה ששימוש יומי במשחות המכילות סטרואידים לטיפול מקומי בפריחות/נגעים בעור יגרמו לבן אדם להפוך באופן סיסטמי למדוכא חיסוון? כמה זמן צריך להשתמש במשחות כדי שזה יקרה? ואיזו בדיקה יכולה לוודא שזה חלילה לא קרה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה משחות לעור - ודיכוי חיסוני פרופ' ננסי אגמון-לוין 27/08/2022 | 19:55אילן שלום, זו שאלה חשובה להרבה חולים עם הרבה מחלות ואנסה לעשות "קצת סדר" בדרך כלל חשיפה למשחות עם סטרואידים על העור - לא גורמת לדיכוי חיסוני (בתנאי שמקפידים על אופן השימוש) - אבל בהחלט גורמות לשינוי בעור (גם זה חשוב) אופן השימוש הנכון במשחות = יש לעשות שימוש במשחות המכילות ריכוז גבוה של סטרואידים - רק לתקופות קצרות (ימים) ורק באיזורי גוף המתאימים - ואז להמיר את הטיפול לתכשירים חלופים בהם ניתן לעשות שימוש ממושך יותר במידת הצורך. לצערי, הרבה פעמים נעשה דווקא בתכשירים עם ריכוז סטרואידים גבוה שימוש ממושך יותר (פשוט כי הן עוזרות יותר) ואז תתכן השפעה מעבר לעור. מה עושים - א. מתייעצים עם מומחה ללופוס (או למחלות אחרות המחייבות שימוש במשחות) כמה זמן מותר להשתמש בכל משחה - ומבדילים בין המשחות. ב. יש היום מגוון משחות שאינן מכילות סטרואידים ומאפשרות טיפול ממושך בעור ללא תופעות לוואי והן יכולות לסייע מאוד למי שצריך טיפול ממושך. ג. יש טיפולים תרופתיים נוספים - שיכולים לאפשר הפסקת/הפחתת שימוש במשחות - אם שני הפתרונות הקודמים לא הספיקו.הוסף תגובה
Ana חיובי 1/60 משהו כזה אנונימית 21/08/2022 | 14:37האם זה אומר שיש לי פיברומיאלגיה? או מחלות אחרות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ANA ופיברומיאלגיה פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/08/2022 | 19:04שלום לך , ANA - אינו מסמן פיברומיאלגיה . למעשה פיברומיאלגיה היא מחלה שבה יש כאבים מפושטים - ואין בדיקות מעבדה האופייניות למחלה זו. אבל .... פיברומיאלגיה שכיחה במיוחד בחולים עם מחלות אוטואימוניות, וANA זה סמן של מחלות אוטואימוניות - ולכן מצדיק להרחיב בירור מקווה שברור.הוסף תגובה
המשךהמשך 21/08/2022 | 19:56כמובן שיש לי את התסמינים של פיברו עייפות כרונית כרונית כאבים והכל גם בפנים אבל מעניין למה אי אפשר לראות את זה במעבדההוסף תגובה
כאבי מפרקים בלסת נויה שם בדוי 21/08/2022 | 14:55שלום האם נטילת מגנזיום יכול לעזור לכאבי מפרקים המליצו לי בשל הפיברומיאלגיה לעשות עירוי של מגנזיום אני אלרגית למתכות זהב ניקל והידרוקינון זה בסדר לעשות עירוי או שמומלץ לקחת רק כדורים של מגנזיום? האם עירוי זה מסכן ולא כדאי? או שכדאי לעשות בדיקה של חוסר במגנזיום אבל הבנתי שיש למלא אנשים חוסר במגנזיום אז אולי הבדיקה לא תהווה באמת אם כדאי לעשות עירוי או לא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מגנזיום - כאבי מפרקים - ואלרגיה ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/08/2022 | 19:23שלום לך, אכן חסר מגנזיום הוא דבר שכיח - וניתן ל"תקן" את הרמה על ידי תזונה (למשל ירקות, שקדים, וטחינה) או באמצעות כדורי מגנזיום. במידה והומלץ לך על מינון גבוה של מגנזיום - זה לא ניתן ל"תיקון" על ידי תזונה ונדרש עירוי אינני חושבת שיש סיכון מוגבר לאלרגיה למגנזיום בשל אלרגיה למתכות כמו ניקל, אך במידה ויש ספק (אלרגיה אפשרית לכל תרופה) - ניתן בהחלט לבחון רגישות ולתת לך את העירוי הראשון בהשגחה במרפאה לאלרגיה לתרופות בברכה,הוסף תגובה
פענוח בדיקות דם ליאל 21/08/2022 | 14:59היי, אני בת 20 במשך כבר שנה הcrp שלי מזגזג בין 15 והגיע אפילו ל28. אף פעם לא יצא תקין. נכון להיות עומד על 12. שקיעת דם-42 חשבו שמדובר בדלקת פרקים אך הRheumatic Factor (RF) מתחת לגבול דינאמי תחתון. מה זה עוג יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה C RP מוחש (מוגבר) מה זה אומר ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/08/2022 | 19:13שלום ליאל CRP - הוא חלבון המיוצר בעיקר בכבד והוא מוגבר במצבים שונים - למעשה מדובר בבדיקה שהיא מאוד "כללית" ולא קובעת אבחנה. CRP - שהוא פי 3-5 מהנורמה (אני מניחה שאת ביצעת בדיקה שהנורמה שלה עד 5) - שכיחה באנשים "בריאים" ותלויה בגורמים כמו עודף משקל, עישון, ו/או מצב דלקתי קל כרוני - שלעיתים רבות אין כלל צורך לטפל בו "זו הנורמה לאותו המטופל". CRP - יכול לבטא מצבים דלקתיים כרונים - ולכן כאשר הוא מוגבר (בעיקר אם היה תקין בעבר) - אנו מבצעים בירור. CRP - מאוד מוגבר פי 20-30 מהנורמה ויותר מעיד לעיתים קרובות על זיהום - אך זה לא רלוונטי לך. לסיכום - פני לרופא משפחה - אם הבדיקות שלך היו תמיד בערכים אלה - אין סיבה לדאגה חריגה ולדאוג רק למשקל, להפסיק לעשן וכדומה.הוסף תגובה
שלום מפחדת מאוד אנןנימית 21/08/2022 | 14:47בבדיקת דם יצא במעבדה שana titer חיובי 1:160 משלים תקין Rf תקין Crp תקין Esr תקין ישלי פיברומיאלגיה על סמך התסמינים שיש לי כמובן אבל האם על הבדיקת מעבדה הזו הסתמכו? זה איך שגילו לי אותה? ואני מפחדת שאין לי מחלות אחרות הראומוטןלוג לא הוסיף לי יותר מידי אני מפחדת על לופוס וכאלההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם ANA חיובי זה לופוס? פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/08/2022 | 19:09התשובה הפשוטה היא - לא ! כפי שפרטתי בתשובות קודמות ANA - יכול להיות חיובי גם ב 13-20% מכלל האוכלוסיה (אנשים בריאים) ANA - שכיח הרבה יותר בחולים שיש להם מחלות אוטואימוניות ולכן הוא סמן לבירור מחלות כאלה באנשים שיש להם תלונות רלוונטיות. הבדיקות הנוספות שבוצעו לך הן תקינות ומאוד מרגיעות ואני משוכנעת שהראומטולוג שבדק אותך ביצע הערכה מלאה. אם יש עדין ספק - ניתן להשלים בירור אימונולוגי נוסף.הוסף תגובה
לופוס וגרד...,.. אנמ 14/08/2022 | 17:37שלום פרופסור ננסי. אובחנתי עם לופוס לאחרונה ...אני נוטלת פלקווניל 400 מ"ג. הלופוס מתבטא בעיקר בפריחות . כרגע אני נוטלת כבר כ 3 שבועות פלקווניל. אבל לאחרונה התחיל אצלי גרד מטריד ממש בכל הגפיים. האם יש קשר בין הדברים ? ומה ניתן לעשות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס, פלקוויניל וגרד פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/08/2022 | 18:51שלום לך הטיפול בפלקוויניל מאוד מאוד חשוב לכל חולה עם לופוס (ואפילו עם פרה-לופוס) אבל... כמו לכל טיפול גם לפלקוויניל תתכנה בעיות - ואחת מהן היא גרד למעשה מדובר בתגובת רגישות יתר לתכשיר. כיוון שהוא מאוד חיוני - אנחנו מבצעים תהליך של הפחתת הרגישות לתכשיר (דסנסיטיזציה). מפסיקים את הטיפול - ומחדשים אותו בפרוטוקול מאוד ייחודי שמאפשר לגוף לקבל את התכשיר בלי להגיב נגדו. במקרה הזה את צריכה עזרה של מרפאת אלרגיה המתמחה באלרגיה לתרופות.הוסף תגובה
תגובה - אז לצורך טיפול בגרדאני 20/08/2022 | 23:03והחמרת הפריחה ותופעות נוספות.. קיבלתי סטרואידים ובנוסף גם אנטיהסמין ומיד הפסיק לי התופעות הלא נעימות. אז לא ברור אם מדובר בהתפרצות ...החמרה. או באלרגיה?הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הפטיטיס G
-
אי ספיקת כבד
בדיקות קשורות
-
בדיקת סוג דם
-
תפקודי כבד
תרופות קשורות
-
טלביוודין
-
גמפיברוזיל
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
מונחים קשורים
-
אדניטיס
-
אבץ

פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשים

פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר אביטל פורטר