פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 74
פרופ' ננסי אגמון-לוין פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאימונולוגיה קלינית ואלרגיה. משמשת כמנהלת המכון לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה, מרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומר תחומי עיסוק עיקריים - מחלות אוטואימוניות: כגון זאבת (לופוס), תסמונת הנוגדנים האנטיפוסופוליפידים ואחרים - הריון ומחלות אוטואימוניות ואלרגיות - אימונולוגיה של פוריות - מחלות מערכת החיסון: כגון אורטיקריה (סרפדת), אנגיואדמה, חסר חיסוני - מחלות אלרגיות בילדים ובמבוגרים
שוק אנפילקטי או אלרגיה חמורה macy 30/04/2021 | 01:03שלום פרופסור, תודה רבה על תשובתך. ציינתי שכשעה וחצי אחרי עירוי וונופר (למורות שעשיתי אותו בעבר 7 פעמים לפני 5 פעמים) היה לי חום 39 וצמרמורות שלקח להן 8 שעות לעבור לגמרי. יש לי גם אורטיקריה כרונית ואסתמה קשה מאוזנת, ואלרגיה לאבק. חלק מהרופאים לא יודעים מה זה, אך ההמטולוגית אמרה שאולי אלרגיה. האם לפי דעתך אלרגיה יכולה להתבטא בחום? עליי לעשות במקום פרינג'קט לראשונה. כתבת לעשות בבית חולים אך במכבי לא הסכימו לאשר והם אומרים שאעשה באשפוז יום של הקופה. האם בתאורה כדאי במצבים כאלה לעשות הכנה כמו לתת עירוי סטרואידים באשפוז יום לפני העירוי ולקחת אקמול(אני לוקחת כבר 4 אריוס קבוע), או שמה זאת טעות ולא כדאי לקחת תרופות כאלה שבגללן אולי לא ידעו אם אני אלרגית גם לפרינג'קט? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תגובות לפרינגקט - ומחלות אוטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 30/04/2021 | 06:26שלום לך אכן רואים הרבה תגובות לעירויי ברזל , גם בחולים עם מחלות אוטואימוניות - אך זה לא בדיוק הפורום המתאים. בכל מקרה לשאלתך - אני מציעה שתגיעי לייעוץ מקצועי במרפאה לאלרגיה במרכז רפואי גדול המתמחה ברגישות לתרופות - התגובה שאת מתארת בהחלט יכולה להיות תגובת רגישות יתר ובהתאם להערכה המקצועית המלצות לטיפול. בברכה,הוסף תגובה
ANA חיובי בטיטר 1:640 מודאגת 24/04/2021 | 21:46הי, הבת שלי בת 17, מאובחנת עם תת פעילות של בלוטת התריס מאז גיל 3, ומטופלת ביוטירוקס. כרגע על מינון של 700 מג בשבוע, ומאוזנת. לפני כמה שנים, בבדיקת דם גילו נוגדני ANA חיובי, ומאז הוא תנודתי, בבדיקה האחרונה הופיע הערך הגבוה ביותר 1:640. אין שום תסמינים קליניים, בדיקות דם אחרות תקינות, היינו אצל ראומטולוגית ילדים, שלא מצאה דבר (פעם אחרונה לפני כשנתיים, ואמרה שאין צורך להגיע שוב כרגע). ובכל זאת, אני מודאגת ותוהה אם לא מפספסים משהו.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ANA גבוה מה זה אומר ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/04/2021 | 22:02שלום לאמא המודאגת, ANA - גם גבוה לא אומר מה הבעיה או בכלל שיש בעיה. לאחרונה הבדיקות בישראל עברו שינוי והן מבוצעות באופן ממוחשב ופשוט בודקים יותר מיהולים - כך שיתכן שהשינוי הוא בשל השיטה ולא כי משהו השתנה אצל הבת שלך. חשוב לדעת ש ANA חיובי גם במחלות של בלוטת התריס ואולי זו הסיבה - גם מחלות בלוטת התריס הן אוטואימוניות (אם כי לא ראומוטלוגיות) ובכל זאת , לאחר שנתיים - הייתי ממליצה לבצע "פרופיל" בדיקות , בעיקר בגיל 17 לפני צבא, גלולות ואחר.... כדי לתת בת שלך את כל המידע הנדרש לה.הוסף תגובה
ANA חיובי בטיטר 1:640 - המשךמודאגת 28/04/2021 | 08:13תודה רבה על תשובתך. אילו בדיקות את ממליצה לכלול בפרופיל הבדיקות היו והילדה במעקב בדיקות דם רבות, כל חצי שנה (כולל נוגדנים לבלוטה שאצלה שליליים), כולל T3 ו- T4 שתקינים, כולל גורם ראומטי ששלילי, צליאק ששלילי, וכמובן TSH שעוקבים אחרי ערכיו. ספירה, תפקודי כליות, הכל תקין בסהכ. למעט ה- ANA וה- TSH המאוזן דרך כדורים במינון של 700 מג בשבוע.הוסף תגובה
לופוס אסמא 26/04/2021 | 21:39ביצעתי בזמן האחרון בדיקות לקרישיות יותר עקבות כדורי דם לבנות נמוכות בדיקה של antinuclear ab adults יצא תקין גם בדצמבר וגם בינואר היום קיבלתי תשובה חיובית לhypercoagulation summaryً והיה רשום שיש צורך לעשות את הבדיקה בשנית עוד 3 חודשים Cardiolipin igg ab ו beta 2 glycoprotein 1 igg תקינים Ptt sensetive to lac יצא במדד 1.29 וptt rarii יצא במדד 1.25 מה המשמעות של לופוס חיובי האם זה יכול להיות זאבתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות קרישה (HYPERCOAGULATION) פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/04/2021 | 21:52שלום לך, הבדיקות הללו קשורות לתסמונת נוגדנים פוספוליפידים - אך יש לציין כי מדובר בבדיקה מאוד גבולית (בספק רב אם הבדיקה לא תקינה) וכן כדאי לחזור עליה בעוד 12 שבועות, ואז להגיע לביקורת. הבדיקות אינן מתאימות לזאבת. בנוסף מומלץ להשלים בירור אימונולוגי מדוע כדוריות הדם הלבנות נמוכות.הוסף תגובה
המשך שאלה בבקשהאסמא 26/04/2021 | 21:54תודה רבה לך על התגובה המהירה והמענה בבדיקה התברר שיש נויטרופתיה משפחתית והכדוריות דם הלבנות נמוכות בטורשה. האם מה שכתבת לגבי האבחנה זה משהו מסוכן ויש לטיפול לכך אשמח לדעת בבקשההוסף תגובה
תשובת מומחה נויטרופניה משפחתית פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/04/2021 | 21:59בדרך כלל אין סיבה לדאגה רק למעקב. אך זה רק על פי המידע שרשמת - בסוף ההחלטה צריכה להיות של הרופא/ה שמנהל עבורך את הבעיה.הוסף תגובה
תודה רבהאסמא 26/04/2021 | 22:01תודה רבה לך פרופסור על המענההוסף תגובה
פלקוויניל והשפעה על חום הגוף לופוספרופונדוס 25/04/2021 | 11:51שלום, אני בת 27 ואובחנתי בגיל 20 עם לופוס עורי. לא הוכח קשר ישיר, אבל המחלה התפרצה כשבועיים לאחר שהתחלתי ליטול גלולות והפסיקה להתקדם באופן מיידי לאחר שהפסקתי ליטול אותן. אני מטופלת כחמש שנים בפלקוויניל, ללא תופעות לוואי למיטב ידיעתי, ובדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין. בהוראת הרופא שלי אני נמנעת מאמצעי מניעה הורמונליים. אני מעוניינת להתחיל להשתמש באפליקציה שמנתרת את הימים הפוריים שלי בהתאם לחום הגוף כאמצעי מניעה. אמנם על מנת להשתמש בה עלי לוודא שהפלקוויניל לא יכול להשפיע על חום הגוף שלי באופן שיפגע בפעילות האלגוריתם. לא מצאתי תשובה חד משמעית בעלון השימוש, ואשמח לדעת האם ידוע כי התרופה יכולה לשבש את טמפרטורת הגוף הקבועה שלי, הן במידה ואני נוטלת אותה בשעה קבועה ביום והן במידה שאני נוטלת אותה בערך באותה מסגרת שעות ביום, אך לא באופן מדויק, או אם שכחתי ליטול כדור אחד מתוך השניים (או לא אכלתי בערב ולכן לא לקחתי אותה). בנוסף, אשמח לדעת האם התקן תוך רחמי לא הורמונלי, אשר למיטב ידיעתי מעורר תגובה דלקתית ברחם, יכול לגרום לבעיות בשילוב עם הלופוס? תודה רבה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס-פרופונדוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/04/2021 | 21:58שלום לך, לא ניתן לענות על השאלות המורכבות במסגרת הפורום - נדרש ייעוץ אישי עם מעקב אחר עקומת החום וכדומה. אבל כמה נקודות שיכולות לסייע לך א. פלקוויניל אינו מהווה כל בעיה להריון, להיפך אנו מנהלים מרפאה גדולה מאוד להריון בחולות עם מחלות אוטואימוניות ולעיתים קרובות נותנים פלקוויניל בכדי לשפר את סיכויי ההריון ב. ישנם סוגים שונים של התקנים רחמיים (הם לא עושים דלקת ברחם) - וכן לחלק גדול מחולות הלופוס שלי אני מאפשרת לשים התקן , אבל מתאימה את ההתקן למטופלת.הוסף תגובה
שוק אנפילקטי מתי הסיכון חולף? יעל 26/04/2021 | 20:28שלום, אשמח לברר: אצל אנשים עם אסתמה קשה ואורטיקריה אוטואימונית ואלרגיות, כשמנסים תרופה חדשה או טיפול חדש, מהו מספרים הפעמים שבו נוטלים את התרופה שאם הוא חולף אז כבר הסיכוי לשוק אנפילקטי ממש יורד לכמעט אפס? האם מדובר על פעמיים או שזה עלול להיות יותר? והאם ניתן לעשות בדיקות גם לאלרגיה לתרופות שונות או שהאופציה היא רק תבחינים עם הזרקה בעור? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שוק אנפילקטי לתרופות. פרופ' ננסי אגמון-לוין 26/04/2021 | 21:54שלום יעל, תגובות אנפילקטיות בדרך כלל מופיעות בחשיפה חוזרת - אין מספר "בטוח" אבל יש להניח שאם לא היתה תגובה אחרי חשיפות רבות לא תהיה תגובה (חשיפות רבות זה מעל 12-15 , אבל כאמור אין מספר ברור) יש הרבה מאוד תגובות רגישות יתר "אלרגיה" שאינן אנפילקטיות שיכולות להופיע גם בחשיפה ראשונה כן ניתן וצריך לעשות בדיקות אלרגיה לתרופות בהתאם לתרופה ובהתאם לסוג התגובה שהיתה, וכמובן לבדוק תרופות דומות. מומלץ להגיע למרפאות לרגישות יתר לתרופות (מרפאות אלרגיה בבתי החולים הגדולים) - אצלנו זה מבוצע לכל התרופות אחת לשבוע - כדי להשלים בירור.הוסף תגובה
שוק אניפפלקטי בעירוי maky 18/04/2021 | 19:52שלום, אני עם אורטיקריה קשה, אסתמה קשה מאוזנת ואלרגיה לאבק. בגלל האורטקיריה שהיא כבר 4 חודשים כל יום קיבלתי לעשות עירוי וונופר ולא פרינג'קט כי חשבו שלא ידעו האם אני אלרגית לפרינג'קט בגלל האורטקיריה וונופר עשיתי לפני 5 שנים. עשיתי טיפול וונופר אחד לפני כשבוע וכשעה וחצי אחרי התחילו לי צמרמורות קשות וגיליתי שהחום עלה לי ל 39. החום בכל אופן ירד לנורמה כעבור 8 שעות. חלק מהרופאים לא יודעים מה זה אבל שני רופאים חושבים שזה אומר שאני פיתחתי אלרגיה לוונופר. לכן, קיבלתי לנסות פרינגקט באשפוז יום. רופאת המשפחה אמרה להמתין עוד בקופה גם אם ישחררו אותי אחרי חצי שעה, אך לא אמרה כמה להמתין. אשמח בבקשה לברר: מהו מספר השעות המקסימלי שאם הוא עובר לאחר תום העירוי אז אין כבר סיכוי או סיכוי ממש מזערי לשוק אניפלקטי? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שוק אנפילקטי לעירוי ברזל פרופ' ננסי אגמון-לוין 24/04/2021 | 20:15שלום לך, אני מאוד ממליצה - אם יש חשד לתגובה לעירוי ברזל - לקבל אותו בבית חולים בהשגחה אכן תתכנה תגובות אלרגיות לעירוי ברזל ואם כבר היתה לך תגובה בעבר, ועכשיו שוב חשד לתגובה לעירוי - כדאי לנקוט משנה זהירות. ולשאלתך תגובה אנפילקטית מתרחשת לרוב תוך שעה ועד שעתיים מקבלת הטיפול (אך ישנם הבדלים בין אנשים).הוסף תגובה
וטיליגו Me 20/04/2021 | 08:54היי, יש לי וטיליגו שזה מחלה אוטואימונית ורציתי לדעת אם מותר לי לעשות חיסון נגד קורונה? אני מפחדת שזה לא יתפשט אם אני יעשה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ויטיליגו וחיסון קורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 24/04/2021 | 20:13שלום לך, עד כה לא דווח על החמרה או כל בעיה אחרת בחולי ויטיליגו שקיבלו את החיסון - אבל כידוע מדובר על חיסון חדש (ובכל זאת בישראל כבר חוסנו מעל 5 מליון איש ווויטליגו זו לא מחלה נדירה). מהנסיון שלי - זה כמובן לא מחקר אבל.... החולים עם ויטיליגו לא דיווח על כל בעיה הקשורה למחלה זו.הוסף תגובה
שאלה לגבי בדיקת קורונה לטסים לחו"ל טס לחו"ל 20/04/2021 | 22:55שלום רב, אני טס בקרוב לחו"ל. הבנתי שצריך לעשות בדיקת קורונה לפני הטיסה (למרות שאני מחוסן). הזמנתי תור לבדיקת pcr בנמל התעופה בן גוריון. לאחר שקראתי חוות דעת על החברה המבצעת את הבדיקות שם, אני מעדיף לשריין לעצמי בדיקה פרטית נוספת, שתיערך באותו יום (יום הטיסה), במקום אחר. כלומר לעשות שתי בדיקות באותו יום (בשני מקומות שונים), ליתר ביטחון. האם ניתן לעשות שתי בדיקות pcr פרטיות באותו יום? האם זה יכול ליצור סיבוכים מבחינה בירוקרטית?. שאלה נוספת- במדינה אליה אני טס הדרישה היא לבדיקת "rt-pcr". מה ההבדל בין בדיקה זו לבדיקת פי.סי.אר רגילה? בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום לך טס לחול פרופ' ננסי אגמון-לוין 24/04/2021 | 20:11אני חוששת שאני לא הכתובת לשאלות רגולטוריות בענייני נסיעה לחול. ואפשר לפנות למשרד הבריאות או מוקד קורונה להתייעץ בכל מקרה - נסיעה נעימה.הוסף תגובה
גלובולין בטה 1 גלובולין גאמה בני 21/04/2021 | 10:29בבדיקה שנערכה לי לאחרונה GLOBULIN BETA היה מעל הנורמה 8.1 והGLOBULIN GAMA מתחת לנורמה 10.9 האם זה מעיד על בעייה כל שהיא? ראוי לציין שנוטל אחת לחודש זריקה ביולוגית סימפוני עקב דלקת מיפרקים כמו כן אני בן למשפחה שסובלת מאי ספיקת כליות למרות שעאכתי בצעירותי בדיקה ששללה זו כיום אני בן 62 תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גאמא-גלובולין מוגבר פרופ' ננסי אגמון-לוין 24/04/2021 | 20:10שלום בני גאמאגלובולינים - הם החלבונים העיקרים של מערכת החיסון . רמה גבוהה שלהם שכיחה בהרבה מחלות אוטואימוניות - דוגמת זו שאתה סובל ממנה. במידה והרמה עלתה ו/או השתנתה אנחנו בודקים בדיקה מיוחדת שנקראת אלקטרופורזה (עם אימונופיקסציה) ובעזרתה אנחנו בודקים שהרמה הגבוהה היא באמת רק ביטוי של המחלה האוטואימונית. אני משערת שבדיקה כזאת נעשתה לך ואם לא היא מבוצעת בכל קופות החולים .הוסף תגובה
נוגדנים ללופוס אחרי מנות דם בקיסרי יעלה אילת 22/04/2021 | 13:56לפני שנים קבלתי מנות דם אחרי ניתוח קיסרי שמונה וחצי שנים אחרי ילדתי בקיסרי ואחרי זיהום שלחו בדיקות ויצא שיש לי נוגדנים ללופוס ואז נשאלתי האם קיבלתי מנות דם בזמנו לא היו בודקים כמו היום את בדיות הדם . והשאלה שלי האם אני יכולה לחלות בזה ??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מנות דם ולופוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 24/04/2021 | 20:07שלום יעלה אילת מנות דם יכולות לעיתים רחוקות לגרום למחלה (להעביר זיהום, או לגרום למחלה אימונית בשל תגובה (הופעת נוגדנים) כנגד חלבונים המצויים בדם הזר שניתן לך) אבל באופן עקרוני הם לא יכולים לגרום לגוף שלך לפתח מחלה אוטואימונית רב מערכתית כמו לופוס - ולכן אני חושבת שהנוגדנים "ללופוס" הם לא בגלל מנת הדם. במידה ויש לך גם נוגדנים כנגד "לופוס" וגם נוגדנים כנגד מרכיבי דם - כדאי להשלים בירור אוטואימוני, במידה ותדרשי בעתיד לטיפול בדם.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הפטיטיס G
-
גרגירומת
בדיקות קשורות
-
המוגלובין A1C
-
שקיעת דם
תרופות קשורות
-
דקסכלורפניראמין
-
מבהידרולין
חיסונים קשורים
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
מונחים קשורים
-
אי-ספיקה
-
אוויטמינוזיס

פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשים

פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר אביטל פורטר