פורום הסרת משקפיים בלייזר - עמוד 105
ד"ר אריאל ונדר ד"ר אריאל ונדר מבכירי המנתחים בתחום תיקון הראייה. מומחה לדלקות ומחלות אוטואימוניות בבית החולים תל השומר. מכהן כמנהל הרפואי של iClinic, המרכז הרפואי לתיקון הראייה בלייזר. ד"ר אריאל ונדר ביצע עד היום למעלה מ 15,000 טיפולים לתיקון הראייה בלייזר. בעל ניסיון רב בכל שיטות הניתוח בתחום הסרת המשקפיים, כולל LASIK, EYE-Q, PRK, ASA ו- LASEK. ד"ר ונדר מקפיד לעבוד ברמה המקצועית הגבוהה ביותר בתחום, תוך שימוש בטכנולוגיות המקדמות ביותר אותן הוא מיישם. בצד ניסיונו בשיטות המקובלות, ד"ר אריאל ונדר דואג להתעדכן ולחדש בעצמו בתחום הטפולים לתיקון הראיה בלייזר. ד"ר ונדר מבצע את מרבית הטיפולים בלייזר בשיטת ה Eye-Q, שיטה יחודית שפיתח ומרחיבה את אפשרויות הטיפול בלייזר, גם לבעלי מספרים גבוהים וקרניות דקות, מרכיבי משקפיים שנמצאו לא מתאימים לטפול בלייזר במכונים אחרים. האני מאמין של ד"ר אריאל ונדר: מתוך הבנה עמוקה לחששות לכל הרוצה לחיות ללא משקפיים, ד"ר ונדר מחוייב: -לבצע את הטיפול בבטיחות מרבית -לתת לך את היחס האישי ביותר. להיות שם בשבילך, לפני הטיפול, מהלך הטיפול ולאחריו -לטפל ברמה המקצועית הגבוהה ביותר בתחום הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר -ליישם את מיטב הטכנולוגיות החדשניות ביותר, המדויקות ביותר והבטוחות ביותר -להתאים לך את הפתרון המתאים ביותר, לפי הנתונים האישיים הייחודים לך
ניתוח לייזר בעיניים 30/07/2012 | 13:26שלום, כאשר אני חולה בכצ'ט אין לי אפשרות לעשות ניתוח לייזר בעיניים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הסרת משקפיים אצל חולים במחלות כרוניות דר' אריאל ונדר 03/08/2012 | 12:05שלום רב מחלת בכצ'ט יכולה להיות התווית נגד לניתוח, אך זה תלוי באופי המחלה שלך, בחומרתה, במצב הפעילות שלה כעת, וכמובן במידת המעורבות של העיניים אצלך. ממליץ לך לקבוע בדיקת התאמה אצלי. ע"פ המצב אוכל להמליץ לך על הפתרון הטוב עבורך. בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
האם יש פתרון זמני לתיקון הראיה עד שהמצב יתיצב 29/07/2012 | 22:30שלום רב עשיתי ניתוח PRK לפני שבוע . ברור לי שיקח זמן עד שהראיה תתיצב ויחד עם זאת הנחתי שבשלב זה כבר אוכל לתפקד . כרגע עדיין איני מרגיש בטוח לנהוג וקשה לי מאוד לעבוד מול מחשב. כיוון שאני צריך לנסוע כל יום 40 דקות לעבודה ושם אהי רוב היום מול המחשב המתנה של חודש לשיפור הראיה היא מאוד לא נוחה. האם יש אפשרות לפתרון זמני לשיפור הראיה כגון עדשות חד פעמיות ,רכישת משקפיים עם מספר מותאם וכד' או שבגלל שהעין כל הזמן משתנה פשוט אין מה לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טשטוש בראייה לאחר PRK דר' אריאל ונדר 03/08/2012 | 12:01שלום רב אני מניח שראייתך השתפרה בימים האחרונים. לצערי אין כ"כ מה לעשות, כי המצב משתנה בהתאם לתהליך הריפוי, לכן משקפיים לא יעזרו. הפתרון שלי הוא לבצע כמה שפחות את הטיפול בשיטת PRK. שיטת Lasik Eye-Q, מהווה אלטרנטיבה מעולה ל PRK עם החלמה מידית וללא כאבים. בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
יובש בעיניים לאחר הניתוח 29/07/2012 | 22:06אהלן, הבנתי שלאחר ניתוח אינטרלאסיק יש סכנה לתזוזה של המתלה בעקבות מכה חזקה ומדוייקת לעין, ולכן מרבית הרופאים ממליצים לאנשים שעוסקים באגרוף או קרב מגע למשל, לעבור ניתוח בשיטת PRK. אני עצמי אינני עוסק בקרב מגע אך לא מן הנמנע שבעתיד למשל ארצה ללמוד קרב מגע לשם הגנה עצמית למשל. האם זה אומר שלא מומלץ עבורי לעבור ניתוח בשיטת לאסיק? אם כן, אז לרוב האנשים מומלץ לעבור ניתוח PRK כי לא ניתן לדעת מה יהיה בעתיד... במידה ובכל זאת עוברים ניתוח בשיטת לאסיק, האם זה אומר שאסור ללמוד קרב מגע, או שאפשר בתנאים מסויימים? בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם המתלה שיוצרים ב Lasik עלול לזוז כתוצאה מחבלה לעין? דר' אריאל ונדר 03/08/2012 | 11:55שלום רב אין ספק שבטיפול בשיטת PRK אין סכנה שהמתלה יזוז, כי אין מתלה. הסיכוי שמתלה של ניתוח LASIK יתנתק ממקומו הוא קלוש. ע"פ הספרות המקרים הבודדים שדווחו הם לאחר חבלה משמעותית שארע באופן אקראי. הם אינם קשורים כלל לספורט. בכל המקרים המתלה הוחזר למקומו ללא סיבוכים. אני אישית לא נתקלתי באף מקרה כזה אצל אף אחד מאלפי המטופלים שלי לאורך 16 שנות עיסוק בתחום. הבחירה של מה נראה לך יותר טוב עבורך - היא שלך. בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
מה הניתוח הכי יעיל לראיית לילה? 27/07/2012 | 18:21אני רוצה לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. אני עם צילנדר דיי גבוהה ובלילה אני כמעט לא רואה כלום בלי משקפיים (יחסית ליום) לפי מה שהבנתי יש כמה סוגי ניתוחים בלייזר, איזה ניתוח הכי יעיל לראיית 6*6 גם בלילה? ושמעתי גם שאחרי ניתוח בלייזר בן אדם יכול לראות יותר טוב מ 6*6 זה נכון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תיקון צילנדר בלייזר דר' אריאל ונדר 27/07/2012 | 18:28שלום רב כל מכשירי הלייזר המודרניים מטפלים בצילינדר. תוצאה מדויקת בתיקון של צילינדר תלויה רבות בטכניקה ובידע של הרופא המטפל, כמו גם בטכנולוגיה של מכשיר הלייזר. מכשיר הלייזר Allegretto 400 של חברת WaveLight מטפל ביעילות ובדיקנות בכל רמות הצילינדר. טיפול בלייזר בנתונים שלך, ישפר את ראייתך הן ביום ובעיקר בלילה. בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
האם כדאי לבצע ניתוח לייזר למרות שהתחלף המספר? 26/07/2012 | 14:38הלכתי לבדיקת התאמה ללייזר ואמרו לי שנמצאתי מתאימה לניתוח PRK. כשחקרתי קצת יותר ראיתי שממש לא מומלץ לעשות את הניתוח אם המספר השתנה בשנה האחרונה. הפעם האחרונה שבדקתי את המספר שלי והחלפתי משקפיים/עדשות הייתה לפני כשנה וחצי-שנתיים. המספרים היו אז 2.75 ו-3.25. מאז לא עשיתי בדיקה ולא החלפתי משקפיים. בבדיקת התאמה מצאו שהמספר עלה בערך בשלושת רבע. איך ייתכן שעדיין המליצו לי לעשות את הניתוח? האם זה בגלל שהמספר השתנה אך לא החלפתי משקפיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יציבות המספר לפני הסרת משקפיים בלייזר דר' אריאל ונדר 27/07/2012 | 15:44שלום רב הדרישה ליציבות מלאה של המספר יוצרת מעט בלבול בקרב הקהל הרחב. לדעתי במרבית המקרים גם אין מאחוריה ממש. אין ביציבות המספר הבטחה שהמספר לא יעלה בכל זאת, ועליה קטנה של המספר בשנה שנתיים האחרונות אינה אומרת דבר על מה שיקרה בשנים הבאות. כדאי לך לבדוק האם תתאימי לניתוח בשיטת Lasik Eye-Q, שכן בשיטה זו קל יהיה לעשות תיקונים בעתיד, במידה והמספר בכל זאת עוד יעלה. הכנסי לאתר www.i-clinic.co.il וקראי על השיטה. בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
ירידה בראייה לאחר ניתוח 25/07/2012 | 00:19לפני מספר שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים (לא זכור לי השיטה) הומלץ לי לעבור ניתוח נוסף על מנת לשפר את ראייתי.. השאלה היא אם זה לא מסוכן או יכול לפגוע ? והאם כדאי לי לנסות למשוך את זה כמה שיותר ואפילו להרכיב משקפיים עד שאני ירגיש שזה בלתי נסבל ואז לנתח שוב או שכדאי לי לנתח כבר עכשיו וזהו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תיקון נוסף שנים לאחר הניתוח הראשון דר' אריאל ונדר 27/07/2012 | 15:33שלום רב תיקון של מספר שהופיע שנים לאחר הניתוח הראשון, דורש הערכה של כל הפרמטרים שהיו לפני הניתוח הראשון ושל אלא שיש לך כעת. אתה מציין שהציעו לך לעבור תיקון לכן אני מניח שהנתונים שלך מתאימים לתיקון. לא נראה לי שתרוויח מדחיית התיקון. אם יש לך חששות מסוימים, העלה אותן בפני הרופא שאמור לבצע את התיקון , אם כל הנתונים נמצאים לפניו, הוא יתן לך מענה שירגיע את חששותיך. בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
שאלה לגבי הביקורת אחרי חודש וחצי 20/07/2012 | 11:01אני בן 22 עם מספרים 2.75 ו3 לשעבר..עברתי ניתוח PRK ואתמול הייתה לי את הביקורת לאחר חודש וחצי..בבדיקת ראייה ראיתי טוב מאוד אך עדיין לא מצויין.. כלומר בשורת המספרים הכי תחתונה שאמורה להגדיר אם אני רואה6\6 חלק מהמספרים הצלחתי לקרוא וחלק לא..הרופא אמר לי שיש לי איכות ראייה של 95%..כששאלתי אם זה ישתנה הוא אמר לי שאני צריך להיות מרוצה מזה ויש סיכוי שלא אגיע ל6\6 כי הוא אמר שגם כשהייתי עם משקפיים לא הגעתי ל6\6...בנוסף הוא אמר שתופעת ההילות סביר להניח שישארו לתמיד..האם כל זה נכון...? אם אפשר בבקשה התייחסות לכל חלקי השאלההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חודש וחצי לאחר PRK דר' אריאל ונדר 27/07/2012 | 15:19שלום רב אני מבין שאתה לא לגמרי מרוצה בשלב הזה מהתוצאה. ההחלמה הסופית מ PRK לוקחת לעיתים חודשים ארוכים. לכן, אני מציע שתתן לתהליכי הריפוי הטבעיים סיכוי. במידה ובעוד 3 חודשים עדין לא תהיה מרוצה מהראייה, ולא תקבל מענה מספק מהרופא שטיפל בך, אתה יכול לפנות לבדיקה אצל רופא מומחה בתחום הסרת משקפיים בלייזר. כך תוכל לקבל חוות דעת נכונה על תוצאות הטיפול בלייזר אצלך. בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
הסרת משקפיים לילד בן 11 אנונימי 11/07/2012 | 11:26שלום, אני בן 11 ויש לי מספר 3 במשקפיים ניתוח לייזר יהיה מסוכן לגילי? אם אעשה ניתוח לייזר כשאהיה בגיל 22 יכול לחזור לי ליקוי ראייה? כמה זמן לוקח טיפול לייזר? בניתוח לייזר המספר יורד עד הסוף או שאשאר מספר 1 וחצי או מספר 1? כמה שנים אפשר להישאר עם מספר קטן או ללא ליקוי ראייה אחרי שעושים ניתוח לייזר? בתודה, אני מעדיף לא לפרסם את השם שלי כי אני עוד קטן אני מעדיף להיות אנונימיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלייזר לילדים דר' אריאל ונדר 13/07/2012 | 17:09שלום רב טיפולים להסרת משקפיים בלייזר אינם מתאימים לילדים שכן העין בגיל הזה עדין משתנה. נשמח לפגוש אותך עוד מעט קט כתהיה בן 18 בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
תשובת מומחה הסרת משקפיים לילדים דר' אריאל ונדר 27/07/2012 | 15:10שלום לילד האנונימי יפה שאת כבר מתעניין, אין לי ספק שהיית שמח להיות ללא משקפיים. אבל, הסרת משקפיים בלייזר נעשית מגיל 18 ומעלה. בילדים הטיפול נועד רק למקרים מאד מיוחדים כמו למניעת עין עצלה. זה לא המקרה שלך. בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
מיטות שיזוף לאחר ניתוח PRK 09/07/2012 | 12:28חודש וחצי חודשיים לאחר הניתוח אני מתכננת לעשות מיטות שיזוף. קראתי שמיטות שיזוף יכולות לגרום לפגיעה בקרנית ובראיה. האם הניתוח ימנע ממני את זה? האם יש איסור לעשות מיטות שיזוף לאחר הניתוח ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיטת שיזוף לאחר PRK דר' אריאל ונדר 13/07/2012 | 16:55שלום רב אני מניח שזו אותה השואלת. אינני מתמצא במיטות שיזוף. לפי מה שאת מתארת יש להגן על העיניים בעת השיזוף במיטת שיזוף. אם עינייך יהיו מוגנות ולא יחשפו לקרינה אין כל מניעה לדעתי. בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
תשובת מומחה מיטת שיזוף לאחר הסרת משקפיים בלייזר דר' אריאל ונדר 27/07/2012 | 15:06שלום אורית לא נראה לי שיש בעיה לעבור שיזוף במיטת שיזוף במידה ותשתמשי בהגנה לעיניים, הגנה הנדרשת ממילא. האם בדקת את הסיכונים לעור שיש בשיזוף במיטת שיזוף? בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
ניתוח לייזר לילדים גלית 08/07/2012 | 17:04שלום רב, בני בן ה-9 מרכיב משקפיים עם מספרים גדולים, בכל עין מספר אחר, 6 ומעל 7 בעין השניה. הבנתי שהתחילו לנתח גם ילדים להסרת משקפיים לעין עצלה, אך מבקשת לדעת האם הניתוח לילדים אכן קיים, האם יש סיכוי שיעבור ניתוח לפני גיל 18 והיכן אוכל לקבל עוד פרטים. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול להסרת משקפיים בלייזר בילדים דר' אריאל ונדר 09/07/2012 | 00:03שלום גלית טיפול בלייזר להסרת משקפיים אינו מתאים לילדים ! העין בילדות נמצאת בתהליך התפתחות, ולכן הטיפול אינו מומלץ. הטיפול נעשה בילדים רק במקרים מיוחדים בהם ברור שהילד לא ירכיב משקפיים לתיקון הראייה בעין אחת בלבד, וזאת כדי למנוע הווצרות עין עצלה. גם במקרים אלה התוצאות לא תמיד משביעות רצון. בברכה ד"ר ונדרהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
קרע ברשתית
-
גלאוקומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת עין
-
כריתת גלגל העין
בדיקות קשורות
-
מיפוי קרנית
-
ראיה
תרופות קשורות
-
אטרופין
-
פולימיקסין B סולפאט
מונחים קשורים
-
אופתלמולוגיה
-
רשתית (רטינה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםהסרת משקפיים בלייזר
בפורום הסרת משקפיים בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל ונדר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הסרת משקפיים בלייזרפורוםקטרקט וקטרקט בלייזר
בפורום קטרקט וקטרקט בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קטרקט וקטרקט בלייזרפורוםבריאות העין
בפורום בריאות העין ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל היימס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בריאות העיןפורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםסרטן העין
בפורום סרטן העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן העיןפורוםהסרת משקפיים
בפורום הסרת משקפיים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הסרת משקפיים

ד"ר אריאל ונדר
ד"ר אייל כהן
ד"ר מיכאל היימס
ד"ר אהוד רייך
ד"ר אורי מלר