פורום קנאביס רפואי - עמוד 47
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס ד”ר עידן הרפז הוא אימונולוג וחוקר מערכות ביולוגיות, מהבולטים בישראל בתחום האינטגרציה בין מדעי החיסון לרפואה מבוססת קנאביס. דרכו המחקרית החלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שם השלים את הדוקטורט שלו תוך התמקדות בקשר שבין לחץ כרוני לפגיעה במערכת החיסון – ובפרט בהחמרת מחלות אוטואימוניות. ממצאיו, שזכו להכרה בקהילה המדעית, חשפו כיצד סטרס מתמשך עלול להטות את שיווי המשקל החיסוני ולהעצים תהליכים דלקתיים מזיקים. לאחר הדוקטורט, בחר ד”ר הרפז לנתב את מומחיותו לעולמות הרפואה המתחדשת – כשהוא ממקד את מחקריו בפוטנציאל הרפואי של הקנאביס כווסת טבעי של מערכת החיסון. כיום, הוא עומד בחזית של פיתוח מודלים טיפוליים חדשניים המבוססים על התאמה אישית של רכיבי קנאביס למאפיינים החיסוניים הייחודיים של כל מטופל. עבודתו משלבת הבנה עמוקה של מנגנוני החיסון, ידע פרמקולוגי מתקדם ורגישות קלינית גבוהה. בין תחומי המחקר המובילים שלו: טיפול במחלות דלקתיות, ויסות פעילות חיסונית יתר ומניעת התפרצות של מחלות כרוניות. תוצאות ראשוניות ממחקריו מצביעות על יכולתו של הקנאביס לשמש לא רק כמשכך תסמינים – אלא ככלי טיפולי מהותי לאיזון מערכתי ולריפוי מהשורש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. בעל ניסיון של שני עשורים במחקר על השפעת סטרס כרוני על המערכת החיסונית והרגישות למחלות. לא רק על ידי נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. פרסומים נוספים: ✔ גישה אחרת למחלות באופן כללי ומחלות כרוניות בפרט והאפשרות לטפל בהן. ✔ ד"ר עידן הרפז, אימונולוג ומנהל לטיפול בקנאביס רפואי במרכז קנהיל בשיחה עם אלי לוי בתכנית מחפשים כיוון ✔ הרגע שלא השאיר אף עין יבשה - אחרי שנים של מאבק הפרקליטות ירדה מרוב האישומים נגד ניר המלאך שרקח שמן קנאביס למאות חולים, אז הזמנו אותו לחגוג באולפן. צפו בהפתעה המרגשת 077-203-3934
בקרה על קנאביס רפואי משה 20/05/2021 | 11:50האם החברות המשווקות קנאביס מבוקרות? באיזה אופן? כי הקנאביס הרי לא מוגדר תרופה בארץ. אני צודק? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בקרה רוקחי בזלת 23/05/2021 | 14:30שלום קנאביס אינו תרופה ומוגדר כתכשיר רפואי . הגידול, היצור וההפצה נתונים תחת פיקוח מאוד קפדני ורגולציה של היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות .הוסף תגובה
אנא סיוע!! kk6856056 21/05/2021 | 17:46אנא סיוע, מנסה להתמודד עם דיכאון קשה ותחושות חרדה וחוסר שלווה מאוד קשים..לצערי ומכל מה שיכול להבין זה תהליך בלתי אפשרי ופשוט מסורבל וארוך וקשה לקבל אישור לקנאביס רפואי, ניסיתי באופן עצמאי AK 47 וזה ממש לא עבד..לא הרגיע, לא רומם ואפילו יצר תחושות של כמו תחילת התקף חרדה, איזה זן וסוג הייתם ממליצים בשביל באמת משהו שיסייע לתפקד ולהגיע לתחושות אופוריה ורגיעה???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדה רוקחי בזלת 23/05/2021 | 14:26שלום צר לי לשמוע על מצבך אך גם קנאביס לא מספק פתרונות קסם ובטח לא בטיפול אקראי . ישנם רופאים שמוסמכים לרשום ולאשר רשיון והתהליך אינו מסורבל יותר ( כן היה פעם ) . יש מרפאה במכון מור , בקופת חולים מאוחדת והרבה רופאים ועמותות שעוזרות . תבדוק באינטנט ותקבל הרבה מידע בנושא . מעבר לכך : רמה גבוהה של THC יכולה לעורר חרדה למשתמש לא מנוסה ולכן ההמלצה תהיה לקבת מוצר עם THC נמוך או רק שאיפה או שתיים בודדות / מוצר משולב עם CBD שמרגיע יותר . שים לב שהשפעה מרגיעה של CBD אינה מיידית ויש צורך בשימוש של שבועיים לפחות . בהצלחההוסף תגובה
זן מומלץ לכאבים כרוניים אלי 13/05/2021 | 22:17אימי בת 80+ עומדת לקבל אישור לקנאביס רפואי, ורציתי לדעת איזה זן מומלץ לכאבים כרוניים? בעיקר היא סובלת מכאבים ברגליים (כתוצאה מניתוח החלפת מפרק) וכאבים בכתף וביד (כתוצאה מדלקת בכתף). בעבר קיבלה טיפולים נגד סרטן לימפומה וגם עברה ניתוח מעקפים. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זן מומלץ לכאבים רוקחי בזלת 18/05/2021 | 11:10שלום סביר להניח שלאימך ברשיון ינתן מוצר בשמן ולא בתפרחת , ובמקרה הזה השיחה על 'זן' אינה רלונטית כמעט. רק לאחר קבלת הרשיון נוכל לדעת מה הריכוז החומרים הפעילים שהיא תקבל והאם המוצר מאוזן מבחינת THC/CBD. אין מוצר ספציפי לכאבים אלא למכלול סימפטומים בהתאם לריכוז שיהיה רשום ברשיון. רוב מטופלי הקנאביס מקבלים אותו בגלל כאבים עזים ( כרוניים או עצביים). שים לב לריכוזים שיהיו מדוייקים על האריזה . ניתן לבקש מהרוקח גם הפרדה לשמן לשעות היום ולשעות הלילה . בהצלחההוסף תגובה
שינוי הרישיון מבולבל 16/05/2021 | 17:21היי, קיבלתי אישור למיצוי תפרחת T10C10 ואני רוצה לבקש שינוי לתפרחת, מה עליי לכתוב בערעור? והאם עליי לקנות קודם את השמן כדי להראות שניסיתי ולא עבד כמו שצריךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שינוי רשיון רוקחי בזלת 18/05/2021 | 11:04אתה יכול כמובן לרשום בקשה ולפרט מהי הסיבה בגלל מעדיף תפרחות . אבל לידיעתך יש סיכוי טוב שדווקא שמן יהיה יותר אפקטיבי כי הריכוזים בו של חומרים פעילים לרוב מדוייקים יותר והפעילות נמשכת יותר שעות . אנו ממליצים לך קודם כל לנסות ולא להסתמך על דעות ב'רשת' ורק אז להחליט האם המוצר אפקטיבי עבורך או כדאי לפעול לשינוי . בהצלחההוסף תגובה
שימוש ב-CBD עם סרטן ריאות Boi.Oksana 17/05/2021 | 17:37האם יש למישהו ניסיון או המלצה לשימוש ב-CBD עם סרטן ריאות, תאים קטנים, שלב 3. לפני / אחרי / תוך כדי כימותרפיה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה CBD עם סרטן ריאות רוקחי בזלת 18/05/2021 | 10:59שלום מה מטרת הטיפול ? האם להקלה והרגעה ואז בריכוזים הקיימים בבתי מרקחת בהחלט יש נסיון טוב . השימוש במקרה זה יהיה בשמן. אם מדובר על טיפול במחלה עצמה, ישנה קבוצת מטופלים שמשתמשת בריכוזים מאוד גבוהים בהפקה עצמית . אנו כחברה אסורים בפעילות זו , אך יש קבוצות פייסבוק ומתנדבים שעוסקים בכך . אין לנו דרך לאשר או להמליץ על פעילות זו. רק בריאותהוסף תגובה
קנאביס בסיגריה שאלות בבקשה אברהם 13/05/2021 | 18:55שלום וברכה לך קיבלתי זן קנביס T5C10 לצורת עישון כמו סיגריה הרוקח אמר לי בתחילת כאב מיגרנה לקחת 2 נשיפות ולהמתין כ-12 שניות בכל שאיפה ולהוציא החוצה זו פעם ראשונה שאני לוקח היום בתחילת מיגרנה ! לשאלותי: האם לוקחים 2 נשיפות בלבד? ובמידה ולא עבר לי המיגרנה כמה לקחת שוב ולפרק איזה זמן? עלי לציין שאני לא מרגיש את החומר בנשיפה בריאות שלי שלא כמו סיגריה רגילה ! ולא מרגיש שום הרגשה אחרת ! האם כך אמור להיות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס בסיגריה רוקחי בזלת 18/05/2021 | 10:52שלום אתה ממש בתחילת הדרך הטיפולית ולכן עולה לאט במינון . 2 שאיפות זו רק התחילה כדי לבחון שאין תופעות לוואי ויש צורך להעלות במינון באופן הדרגתי עד שמגיעים לכמות שאיפות שאפקטיבית לסימפטום ( במקרה שלך כאב ) . 12 שניות זה כדי לבחון האם השפיע ויש צורך בעוד או מספיק . חשוב לציין שקנאביס אינו 'כדור נגד כאב' שפועל באופן מיידי אלא מוצר שיש להיתיידד איתו לאט ולעיתים גם כדאי לנסות מס' זנים כדי לבדוק מי מהם אפקטיבי עבורך . אם אין השפעה אחרי כחודש כדאי להתיעץ עם הרופא ולשקול שינוי במינון . בהצלחה בתהליךהוסף תגובה
נ.ב ,סליחה אברהם 13/05/2021 | 19:05אני לוקח כדור אלטרול 25 מ"ג כל לילה זה שנים האם לאור הקנביס שאני לוקח עלי להפסיק עם כדור זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תרופות רוקחי בזלת 18/05/2021 | 10:44קנאביס ניתן לרוב בנוסף לתרופות אחרות ולא במקום. רק לאחר איזון ובדיקה שהכל תקין ניתן יחד עם הרופא המטפל לנסות להוריד מינונים באופן הדרגת י. אין שום סיבה או צורך להוריד תרופות לפני התחלת הטיפול.הוסף תגובה
המשך שאלה בקשר למשאף אריק 12/05/2021 | 13:56אני כעת מבין שתפרחת צריך משאף ! שאלתי בחנות רגילה לנרגילות בנגע למשאף לקנביס והם טוענים שישנם מחירים שונים מ100 ש"ח האם זה משנה איזה משאף אני קונה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה משאף רוקחי בזלת 12/05/2021 | 15:21שלום לתפרחות לא חייבים משאף , זו רק עוד צורה לעשן קנאביס רפואי. חלק מהמטופלים מעדיפים לעשן דרך משאף והרוב מגלגלים סיגריות ואפילו יש מוצר שמראש מגיע מוכן לשימוש ומגולגל ( גליליות ) שניתן לרכוש עם הרשיון בבית מרקחת -רשיון רגיל של תפרחת כשהמוצר מוכן מראש. יש רק משאף אחד שעבר תקן מ. הבריאות ומכון התקנים וזה של חב' ולקנו ( יש נייד ונייח) וניתן לרכוש אותו בבית מרקחת . אין לנו מידע לגבי סוגים אחרים שנמכרים ברשת או במקומות בלתי מוסמכים. רק בריאותהוסף תגובה
בהמשך לתשובתך בבקשהאריק 12/05/2021 | 18:28ציינת לגבי זה שאפשר גם לגלגל גליליות של תפרחת או לקבל מגולגל אבל אם אני לא טועה לוקחים רק נשיפה אחת הלא כן? (במקרה שלי מיגרנהׁׂ) וכמו סיגריה שציינת זה נשאף הרבה ונשאר דלוק ונגמר וחבח על החומר. אני מקווה שהבנת את כוונתי ! חשוב לי שתעני לי בהסבר מפורט היות ואני עומד לגשת לבית מרקחת ואין לי עם מי להתייעץ והאם את ממליצה בגלגול? תודה רבה רבההוסף תגובה
אישור מהיר לקנאביס רפואי מירי 11/05/2021 | 17:08שלום, אמי בת 90 עברה אירוע מוחי. היא סובלת מכאבים חזקים ולא מסוגלת לאכול בגלל בחילות וחוסר תאבון ממושכים. היא מעוניינת לקחת קנאביס רפואי ושואלת איך ניתן להשיג אישור במהירות. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אישור רוקחי בזלת 12/05/2021 | 15:29קופות חולים פתחו בימים אלה מרכזים ( מכון מור עבור כללית ) במיוחד לטיפול בקנאביס . בנוסף יש מס' רופאים פרטיים ומרפאות שמורשים להוציא רשיון במהירות . כמובן במצב זה המחיר יהיה יקר בהרבה. לדעתינו קנאביס יכול להקל מצבה של עימך : מוצר עם THC עבור בחילות והגברת תיאבון וכאבים . כדי לא ליצור סחרחורת או תחושת ריחוף ממליצה על מוצר מאוזן עם CBD ו THC : T5/C5 בהצלחה !הוסף תגובה
לגבי זן הקנביס אריק 11/05/2021 | 17:22הרופאה רשמה לי למיגרנות בתור התחלה :T5C10 תפרחת , האם ידוע למישהוא לגבי זן הנ"ל? אני מבין שיש כמה חברות . איזו חברה עדיפה? והאם עדיף ב"משאף" כפי שאמרה לי הרופאה היות והמשאף יקר תודה רבה למפרע !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זן קנאביס רוקחי בזלת 12/05/2021 | 15:25T5/C10 זה איננו זן אלא ריכוז חומרים פעילים ובבתי מרקחת יש לרוב מגוון זנים העונים להגדרה זו . אין זן שעבר מחקר קליני ספציפי למיגרנות . התאמת קנאביס היא אישית ולכן הרוב מנסים מס' מוצרים ומחליטים מה מדוייק ועוזר להם עד למציאת מוצר ומינון מתאימים. לא ניתן לקבוע מראש מה יהיה יעיל עבורך . תיאום ציפיות והבנה שזה מאוד אישי זה חלק משמעותי מתהליך ההסתגלות ושימוש בקנאביס רפואי. בהצלחה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
התקף חרדה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קצר מועד מעורר חרדה על פי פיטר סיפנאוס
-
טיפול בדיכאון וחרדות
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
אבחון דידקטי
תרופות קשורות
-
פמולין
-
פרופוקסיפן

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר מיכאל שוורץ
פיט סטפ פרו