פורום קנאביס רפואי - עמוד 48
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס ד”ר עידן הרפז הוא אימונולוג וחוקר מערכות ביולוגיות, מהבולטים בישראל בתחום האינטגרציה בין מדעי החיסון לרפואה מבוססת קנאביס. דרכו המחקרית החלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שם השלים את הדוקטורט שלו תוך התמקדות בקשר שבין לחץ כרוני לפגיעה במערכת החיסון – ובפרט בהחמרת מחלות אוטואימוניות. ממצאיו, שזכו להכרה בקהילה המדעית, חשפו כיצד סטרס מתמשך עלול להטות את שיווי המשקל החיסוני ולהעצים תהליכים דלקתיים מזיקים. לאחר הדוקטורט, בחר ד”ר הרפז לנתב את מומחיותו לעולמות הרפואה המתחדשת – כשהוא ממקד את מחקריו בפוטנציאל הרפואי של הקנאביס כווסת טבעי של מערכת החיסון. כיום, הוא עומד בחזית של פיתוח מודלים טיפוליים חדשניים המבוססים על התאמה אישית של רכיבי קנאביס למאפיינים החיסוניים הייחודיים של כל מטופל. עבודתו משלבת הבנה עמוקה של מנגנוני החיסון, ידע פרמקולוגי מתקדם ורגישות קלינית גבוהה. בין תחומי המחקר המובילים שלו: טיפול במחלות דלקתיות, ויסות פעילות חיסונית יתר ומניעת התפרצות של מחלות כרוניות. תוצאות ראשוניות ממחקריו מצביעות על יכולתו של הקנאביס לשמש לא רק כמשכך תסמינים – אלא ככלי טיפולי מהותי לאיזון מערכתי ולריפוי מהשורש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. בעל ניסיון של שני עשורים במחקר על השפעת סטרס כרוני על המערכת החיסונית והרגישות למחלות. לא רק על ידי נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. פרסומים נוספים: ✔ גישה אחרת למחלות באופן כללי ומחלות כרוניות בפרט והאפשרות לטפל בהן. ✔ ד"ר עידן הרפז, אימונולוג ומנהל לטיפול בקנאביס רפואי במרכז קנהיל בשיחה עם אלי לוי בתכנית מחפשים כיוון ✔ הרגע שלא השאיר אף עין יבשה - אחרי שנים של מאבק הפרקליטות ירדה מרוב האישומים נגד ניר המלאך שרקח שמן קנאביס למאות חולים, אז הזמנו אותו לחגוג באולפן. צפו בהפתעה המרגשת 077-203-3934
קנביס דורון 07/05/2021 | 10:09אני סובל ממיגרנות בתוך המצח ומאחורי העיניים זה 27 שנה , ביקרתי במרבית בתי החולים בארץ אצל מומחים לדבר וטיפול בכל תרופה מצויה ללא שיפור ! לשאלתי: האם קנאביס יעיל למיגרנות שלי? ואיזה זן? מה העלות החודשית? אני שואל היות ורופאי רישיון פרטי לקנאביס דורשים תשלום מראש לטיפול במסמכים והעלות גבוהה ! והיכן אוכל למצוא בית חולים של קופת חולים הכללית לכאב מיגרנה ששם נותנים המלצה או רישיון לקנאביס? תודה רבה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיגרנות רוקחי בזלת 10/05/2021 | 15:01שלום מיגרנה זו אינה התוויה ישירה לקנאביס אך יש הרבה מאוד מטופלים שמקבלים רשיון בגלל כשלון טיפולים אחרים . לא תוכל לקבל ערבות שזה אכן יעזור ולכן תצטרך לנסות ולראות עד שתמצא את המוצר הנכון והמדוייק . מכון מור של כללית הקים יחידה לטיפול בקנאביס כולל ליווי והוצאת רשיון במחיר מאוד מסובסד . ממליצים לפנות לשם לבירור וקביעת תכנית טיפול בהצלחה!הוסף תגובה
רישיון לקנאביס אסף 03/05/2021 | 22:22שלום רב, האם בגיל 39 אפשר לקבל רישיון לשמן סי בי די בגלל דלקות במפרקים ? האם תהליך ארוך, ולמי פונים בכלל ? כי קראתי לא מעט מאמרים שדווקא שמן סי בי די יכול לעזור כנגד דלקות מפרקים שלא עוברת ,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה cbd לדלקת מפרקים רוקחי בזלת 04/05/2021 | 09:44שלום CBD אכן בעל תכונות נוגדות דלקת וישנם מטופלים רבים המשתמשים בו לשם כך ללא תלות בגיל. תהליך קבלת הרשיון אינו ארוך בימינו . את יכולה לפנות לרופא המטפל שיתן לך המלצה דרך רופא כאב בקופות החולים השונות ( קצת יותר המתנה ..) או באופן פרטי ישנם רופאים רבים שרשאים לתת רשיון במידה ואת מגישה להם מסמכים ויש לכך הצדקה רפואית . בהצלחההוסף תגובה
כמות CBD לצורך הרגעת הגוף באופן מיידי סער 03/05/2021 | 15:47האם שמן CBD יכול להרגיע בפני יציאה מול קהל במידה ויש חרדה חברתית? ואם כן אז מה המינון להרגעה מיידית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרגעה מיידית רוקחי בזלת 03/05/2021 | 15:56שלום לשמן קנאביס יש השפעה מרגיעה אך היא פחות חד-פעמית ומיידית . המינון לטיפול הוא מאוד אינדיבידואלי והריכוזים האפקטיביים משתנים למאדם לאדם. לא ניתן לתת תשובה רצינית ומשמעותית לשאלה זו ללא התנסות אישית לאורך זמן . רק כך האדם ידע מה נכון ומה המינון ש'עובד' בשבילו באופן מיטבי . תודההוסף תגובה
שמן cbd חוקי בחנויות רגילות? יוסי 02/05/2021 | 13:47הולך לצאת בחנויות רגילות ממה שהבנתי היום מהרוקח? עד כמה זה נכון ומתי הוא יהיה בחנויות רגילות ללא צורך ברישיון? והאם זה יהיה אותו שמן באותה איכות הכוונה? האם יש אינטרקציה בין אלכוהול לשמן cbd?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה cbd בשווק רחב רוקחי בזלת 03/05/2021 | 15:29שלום ישנה כוונה כזאת אך כדי שזה יקרה צריך קודם כל אישור ממשלה ( כשתהיה ...) וכתיבת רגולציה ולכן אנו לא צופים שזה יקרה בזמן המאוד קרוב, אך בטוח בעתיד הלא רחוק ( בטח כשנה - ניחוש שלנו). בהתאם לרגולציה יהיו תקנות הבטחת איכות ואנו מאמינים שמה שיאושר לשווק באישור מ. הבריאות יהיה איכותי . לא יכולים להבטיח זאת לגבי מוצרים הנמכרים ברשת או בשווק לא פורמלי . בינתיים ניתן לקבל רשיון מרופא וליהנות מיתרונות טיפול איכותי . בהצלחההוסף תגובה
קנאביס לכאב מיכל 30/04/2021 | 15:45שלום, קיבלתי לא מזמן קנאביס נגד כאב. יש לי כאב שלד-שריר תמידי שנובע ככל הנראה מלחץ על החוליות. הכאב הוא לאורך היום בעיקר בהתעוררות בבוקר. ממה שניסיתי עד כה לא הרגשתי שיפור בכאב , כן הרגשתי תופעת לוואי של עייפות וסחרחורת. ניסיתי שמן סליקסיר c20 t1 , עד 3 טיפות במשך חודש ללא השפעה. שמן BCANN / T10 C10 סאטיבה , במשך שבוע עד 4 טיפות . לא עזר לכאב. מאוד מרדים ועשה סחרחורת. אידוי במשך יומיים אינפיניטי T20 C4 CBN 1/5 - יומיים , סחרחורת חזקה וטשטוש ללא הקלה בכאב. אפילו החמרה. שאלותי: מה יכול לעזור נגד כאב לאורך היום בלי לפגע בעירנות ובריכוז? איזה סוג? האם יותר thc או יותר cbd? שמן או אידוי? (לא מעונינת לעשן). כמה זמן צריך כדי לדעת אם הסוג עוזר לי? האם יש הסתגלות לתופעות הלוואי? ואולי אני צריכה להסיק מההתנסויות שקנאביס זה לא בשבילי? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס לכאב רוקחי בזלת 03/05/2021 | 15:22שלום בעיקרון גם THC ןגם CBD עוזרים לכאב אך בזמן שTHC יותר עוצמתי , יש לו גם תופעות לוואי חזקות יותר . לגבי CBD צריך יותר סבלנות והמינון שציינת הוא נמוך יחסית, אך ככל שמתקדם הטיפול ואת עולה במינון , את צריכה לראות מגמת שיפור . אף אחד מהם הוא לא 'כדור להקלה מיידית' , אך עם הזמן ישנה הקלה ושיפור באיכות חיים. במהלך היום רצוי יותר CBD שאינו פסיכואקטיבי ובלילה שמן יותר עשיר ב THC . לחב' בזלת יש אף שמן יעודי לשעות הלילה . לגבי שמן או אידוי : שמן פעיל לאט יותר אך לאורך זמן ( כ 5 שעות ) . ההשפעה של אידוי היא מהירה אך גם משך הפעולה הוא כשעתיים וקצת . לכן משתשמים לרוב לפי הצורך שלך בפעילות ולפי עוצמות הכאב . מקווה שעזרתיהוסף תגובה
שמן cbd לחרדות רן 28/04/2021 | 19:14היי, סובל מחרדות חברתיות ודלקות כרוניות במפרקים, איזה שמן מומלץ ובאיזה מינון להתחיל? בגיל צעיר אחרי עישון של גראס רחוב קיבלתי התקף חרדה , וניסיתי לאחר מכן שוב פעם לעשן לראות אם החרדה חוזרת ואכן חזרה לכן רוצה לדעת מה כמות ה THC מותרת ללא תחושה פסיכואקטיבית אם בכלל מותרת, וכמה פעמים ביום כדאי להתחיל עם השמן? ואשמח גם לסוג מסויים שתמליצו, נגד חרדות , דלקות, וגם שינה טובה לא תזיק, אגב אני אקטיבי בספורט אם זה עוזר במשהוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שמן קנאביס רוקחי בזלת 29/04/2021 | 11:10שלום ישנו שמן עשיר ב CBD שהינו חומר ללא אפקט פסיכואקטיבי ולכן לא צפוי לעורר חרדות . לCBD יש תכונות מרגיעות ונוגדות כאב ודלקת . עושה רשם שהינך זקוק למוצר עשיר בCBD בריכוז של T1/C20 ומעלה בCBD. צריך לזכור שפעילות CBD היא מצטברת ולכן צריך שבועיים שלושה כדי לראות תוצאות ולהגיע למינון אפקטיבי. יש לחברת בזלת שמנים שמיועדים לשימוש ביום ( סאטיבה ) ושמנים לשעות הערב והלילה ( אינדיקה ) וכך תוכל גם לשפר את איכות השינה או לתפקד טוב במהלך היום לפי בחירתך בכל מקרה , גם שמן זה צריך רשיון ויש לגשת לרופא כדי להתיעץ ולקבל רשיון ומרשמים לשימוש בקנאביס . בהצלחההוסף תגובה
שמן cbd לחרדותרן 29/04/2021 | 17:21t1 לא יעורר חרדות? אין CBD ללא THC בכלל ? או שאולי יש סיבה שיהיה THC בכמות מסויימת?הוסף תגובה
שמן cbd לחרדותרן 29/04/2021 | 17:26ועוד שאלה, מאיזה מינון מתחילים ואיך יודעים שצריך לעלות? והאם אפשר לקחת את השמן בבוקר את הסאטיבה ובערב את האינדיקה ? הכוונה בבוקר לערנות ובערב לשינההוסף תגובה
מינון של שמן קאנביס מירי 26/04/2021 | 17:27אני לוקחת 2 טיפות 3 פעמים ביום של שמן t10c10. בעיזה שעה כדאי לקחת בערב כדי שיעזור לי לישון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון טיפות רוקחי בזלת 27/04/2021 | 09:23שלום מיר השפעת השמן מתחילה לרוב כחצי שעה-שעה מרגע הנטילה ולכן כדאי לכוון את הנטילת הטיפות ולהתאים לפי זה . בנוסף אנו ממליצים לרכוש שמן שיש לו תכונות אינדיקה והוא מיועד במיוחד לשעות הלילה . עוזר להרדם ומשפר את איכות השינה . בהצלחההוסף תגובה
שאלה על מינון טיפות שמן קנאביס רינת 30/03/2021 | 12:23שלום, לפני כמה ימים קיבלתי אישור ומרשמים ויצאתי לדרך, עם שמן T1C20 ליום, ושמן T10C10 לערב/לילה. הקנאביס עקב כאבי גב עם הקרנה לרגל, זמן ממושך ושום נרקוטיקה לא עוזרת. יש לי כמה שאלות. הרופא שהנפיק את המרשם רק כתב את הסוגים (שקבעה רופאת הכאב), אבל לא : א. מה מינון הטיפות המקסימלי שרצוי לקחת. ? ב. ולא האם מותר לקחת את שמן היום יותר מפעם אחת ?(כי משפיע מקסימום ל6 שעות) ג. האם חייבים לקחת יום יום ? אם יש הקלה מותר לוותר? או להוריד מינון? או שזה חייב להיות מנה יומיומית כמו אנטיביוטיקה או תרופות אחרות שאסור להפסיק, חשוב לתת לגוף את הכמות שהוא צריך מדי יום. רוצה לציין שבינתיים לא מרגישה הטבה, וגם לא ערפול/סחרחורת וכו' . הגעתי עד כה ל3 טיפות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הדרכה על שמן רוקחי בזלת 30/03/2021 | 15:54אנחנו נשמח לתת לך יעוץ מקיף ללא עלות 0547342679 שלוחה 6 המינון המקסימלי נקבע על ידך ולפי האיזון בין יעילות ותופעות לוואי ( אם יש ) . יש כאן אפקט מצטבר ולכן רצוי לקחת קבוע כ 3 פעמים ביום ולעלות לאט עד שאת משיגה אפקט טיפולי רצוי. זו אינה תרופת SOS ( כמו כדור נקודתי נגד כאב) ולכן יש חשיבות למתן יומיומי. נשמח לעזור חג שמחהוסף תגובה
מינון נכון של טיפות בקנאביס במיצוירינת 30/03/2021 | 16:26תודה על תגובתכם, ובכל זאת יש לקחת בחשבון גם שיספיק הבקבוק למשך החודש. אם ב1 מ"ל יש כ20 טיפות (כך קראתי) , אז בבקבוקון של 10 מ"ל יש 200 טיפות. אם זה בקבוקון שנוטלים פעם ביום , אז המקסימום יוצא 6 וחלק מהימים 7 אם פעמיים ביום מספיק רק ל3 טיפות. האם זה הגיוני? נראה לי מעט.הוסף תגובה
מינון קאנביסמירי 26/04/2021 | 16:32הי רינת. כל השאלות ששאלת בפורום גם אני רציתי לשאול,האם קיבלת תשובות? אשמח לראות את התשובות שקיבלת.הוסף תגובה
לא ממש משפיע כולנו איציק עסידיאן 19/04/2021 | 15:36שלום. אובחנתי כפוסט טראומתי וקבלתי רישיון לקאנביס רפואי לפני מספר שבועות. קבלתי 3 תפרחות לעישון. 2 תפרחות לשעות הערב במינון T20 C4 ותפרחת נוספת לשעות הבוקר במינון T10 C10 רכשתי בבית מרקחת לפני כשלושה שבועות ואני מרגיש שזה ממש לא זה.... חבר נתן לי לעשן מקנאביס שקנה ברחוב וזה ממש השפיע בעוצמה ולטובה אך מה שקניתי בבית המרקחת ממש חלש וזה מ 3 חברות שונות. חקרתי קצת באינטרנט והבנתי שהצמחים עוברים הקרנה ולכן ההשפעה נחלשת. האם בטיפות המצב שונה?אני מעדיף תפרחת אך אם אין ברירה בגלל ההקרנות אולי אשקול ליטול טיפות. אודה לכם על תשובה דחופה כולנו איציק עסידיאןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא משפיע רוקחי בזלת 19/04/2021 | 16:35שלום העיקור נעשה ברוב המקרים בארץ כדי להוריד עומס מיקרוביאלי וכדי שתקבל מוצר איכותי ללא עובשים, שמרים, חיידקים וטוקסינים . פייסבוק אינו ממש מקור למידע קליני ואין אף מאמר מדעי שמאשר או סותר את נושא ההשפעה של עיקור על עצמת הפעילות של קנאביס . אין לי דעה על מוצר שרכשת ברחוב ומה ריכוז החומרים בו ואיזה תהליכים הוא עבר. לגבי השמן : יש לך אפשרות לרכשו שמן באותו רשיון ( ניתן להחליף מתפרחת לשמן ) ולנסות לפחות מוצר אחד . יש מס' מוצרי שמן בבתי מרקחת ויתכן ותהיה לך הקלה משמעותית לפחות בשעות הלילה . למשל, לביקאן ישנו שמן 20/4 אינדיקה שיש עליו תגובות מעולות ומשך הפעולה שלו ממשוך מזה של תפרחת. בהצלחההוסף תגובה
מחלת msa חנן 18/04/2021 | 09:23שלום רב למחלת msa parkinsonizem תופעות חזקות מאוד של חוסר שקט, כעסים, התנגדות, רעד, קושי בשינה וקצת כאבים. כבר כמעט שנה לוקח t10/c10 שמאוד עוזר לי. מצליח להיות מאוזן גם בעזרת תרופת seroquel אך זו גורמת לתופעות לוואי לא טובות. מבקש לדעת מה המלצתכם בהרכב השמן למצב הנ"ל ע"מ שאוכל להפחית או להוריד ב seroquel .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחלת MSA רוקחי בזלת 18/04/2021 | 11:49שלום מאוד משמח לשמוע ששמן קנאביס נותן לך את הפתרון ומקל על מצבך הרפואי . ישנן אופציות רבות כדי להמשיך ולדייק לך את הטיפול : האם יש כאב? רעד , באיזה שעות במהלך היום ? למשל ללילה ישנו שמן מיוחד עם תכונות אינדיקה לשינה איכותית וארוכה יות ר. כמובן כל שינוי במינון תרופות מצריך ליווי של רופא מטפל . ליעוץ אישי אנא פנה למח' יעוץ בטלפון : 072-2211500 שלוחה 6 / ווטס אפ 054-7342679הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
התקף חרדה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בהתקפי חרדה
-
הרפיה
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
אבחון דידקטי
תרופות קשורות
-
דוקספין
-
נורטריפטילין

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...
פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר מיכאל שוורץ
פיט סטפ פרו