פורום גסטרו ומחלות כבד - עמוד 40
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
צואה בצבע מוזר רנית 20/12/2021 | 13:30דר' שלום רב, אני בת 51 לפני שלושה חודשים עשיתי בדיקת קולונוסקופיה שיצאה תקינה. היציאות שלי לרוב תקינות, אבל היום היציאה הייתה שונה, רוב היציאה היתה בצבע חום רגיל אבל הקצה של היציאה נראה בצבע אפור לבן, מה זה אומר? האם זה מסוכן? אני מאד מודאגת אודה על תשובתך רניתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה צבע הצואה ד"ר אייל הירש 20/12/2021 | 23:07שלום רנית, צבע הצואה והריח שלה אינו משמעותי אלא אם מדובר ביציאות אדומות (דם), שחורות כמו זפת (דימום ממערכת העיכול העליונה) או לבנות (בעיה בדרכי המרה). אין משמעות לצואה אפורה בקצה שלה ואין צורך לחפש לה משמעות. בריאות שלמה, אייל הירש
הכנה לקולונוסקופיה לי 19/12/2021 | 16:49שלום האם ביום של ההכנה עם הפיקולקס ניתן לשתות מים מהולים במלח הימלאיה שעשיר במינרלים במקום לשתות מרק עוף או בקר?האם רצוי להימנע מצריכת סיבים תזונתיים כשבוע לפני הבדיקה? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה הכנה לקולונוסקופיה ד"ר אייל הירש 19/12/2021 | 22:40שלום לי, אין הבדל משמעותי בין מלח הימאליה למלח רגיל. מלח הימאליה הוא 96% NACL (מלח). כמות המינרלים האחרים בו זניחה, והוא אף נעדר תוספת יוד שמוסף לכל מלח מסחרי לפי חוק כדי למנוע חסר יוד. האם אפשר לשתות אותו במיים? אפשר. אפשר גם מלח שולחן, אבל לא טעים כמו מרק צח (גם מרק ירקות צח הוא אפשרות). רצוי להמנע מסיבים תזונתיים כ3 ימים לפני הבדיקה. בריאות שלמה, אייל הירש
כאבים בבטן העליונה טל 16/12/2021 | 10:14שלום ד"ר, אני סובל מזה יותר משבוע מכאבים (לא חזקים מאד) בצד ימין של הבטן העליונה. בנוסף עלתה התדירות שבה יש לי יציאות. צבע היציאות צהוב וחלקן צף. בבדיקת דם עלו התוצאות הבאות: LD 329 AST 24 ALT 42 ALKALINE 93 GGT 97 ALBULIN 42 GLOBULIN 21 CRP 7.18 AMYLASE 36 על מה, לדעתך, מעידים סימפטומים אלו? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה שינוי הרגלי יציאות וכאבים ברביע ימני עליון של הבטן ד"ר אייל הירש 16/12/2021 | 11:34שלום טל, תשובתי מוגבלת מאחר וחסרים פרטים רבים על עברך הרפואי, תרופות אחרות, גילך, הקשר הכאב (בחילות? הקאות? קשור לאוכל? קשור ליציאות? ועוד ועוד). כמו כן צריך לבדוק את הבטן, האם יש הגדלה של הכבד? רגישות? התסמינים שציינת ובדיקות הדם שלך יכולים להתאים למגוון של דברים, אך בראש ובראשונה למחלה ויראלית חולפת. במידה והתסמינים לא חולפים אני מציע שתבדק אצל רופא המשפחה\גסטרו שוב ותחזור על בדיקות הדם בליווי US בטן. בריאות שלמה, אייל הירש
פיסטולה אנאלית מורכבת - מחלת קרוהן? קובי רחמים 14/12/2021 | 18:36שלום ..בן 40 ללא תסמינים של כאב בטן או איבוד משקל..סובל מספר חודשים מפיסטולה אנאלית מאד מורכבת..עשיתי קולנוסוקפיה כולל החלק הליון של המעי הדק שיצאה תקינה לחלוטין.תמיד crp יצא גם תקין.בבדיקת קפסולה שעשיתי התגלה ממצא של התכייבות בודדת במעי הדק הדיסטלי.האם זה אומר שיש לי קרוהן?ואיזו בדיקה נוספת עליי לעבור אם בכלל? תודה רבה. יש לציין ש2 תוצאות של קלפרוקטין היו אחת 79 ואת 108..והפיסטולה מסועפתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פיסטולה אנאלית ומחלת קרוהן ד"ר אייל הירש 16/12/2021 | 09:43שלום רחמים, ישנן סיבות רבות להתפתחות של פיסטולה אנאלית. הסיבה השכיחה ביותר היא זיהום של בלוטה אנאלית. בתהליך נוצרת תעלה בין הבלוטה המזוהמת באנוס לעור ליד פי הטבעת. הטיפולים תלויים במבנה של התעלה, במידת מעורבות הסוגרים והגורמים. גורמים נוספים הם מחלת קרוהן (מחלה דלקתית של המעי), הסטוריה של הקרנות לפי הטבעת, גופים זרים או מחלות מין. התכייבות בודדת במעי הדק לא מעידה על מחלת קרוהן ולכן לא הייתי מתייחס לפיסטולה כנובעת ממחלת קרוהן. אבל, במידה והפיסטולה אינה מחלימה, צריך לזכור שלעיתים נדירות פיסטולה יכולה להיות הביטוי הבלעדי למחלת קרוהן והטיפול בפיסטולה יהיה בהתאם (טיפול תרופת, כירורגי ולעיתים אף תאי גזע). מתי מחליטים על כך? שוב, צריך לדעת את כל הפרטים, וחשוב קשר טוב בין הפרוקטולוג שלך לרופא הגסטרו. בריאות שלמה, אייל הירש
שאלה בקשר לתוצאות של בדיקהקובי רחמים 16/12/2021 | 11:25ממש תודה רבה על התשובה המפורטת ליתר דיוק התוצאה היתה התכייבות אורכית בודדת עם אפטה מכוייבת..האם זה משנה את זה במשהו ?
תשובת מומחה תוצאות קפסולה ד"ר אייל הירש 16/12/2021 | 11:29שלום רחמים, הממצא שתיארת לא משנה את התשובה. אם היו מספר ממצאים התשובה הייתה משתנה. בריאות שלמה, אייל הירש
גזים אינסופיים כל הזמן בריח רע נפיחות בטנית וכאבים ענת 20/11/2021 | 19:52שלום לדר מה עלי לעשות יש לי גזים בלי הפסקה בריח רע נפיחות בטנית כאבים קשים לא עוזר פרוביוטיקה סופחי גזים יש גם כאבים בצד שמאל וימין בבטן עליונה נפיחות מתקשה לשתות ולאכול רעשיי מים קשים בבטן מה לעשות?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תפיחות, נפיחות וגזים, כאבי בטן ורעשים בבטן ד"ר אייל הירש 03/12/2021 | 18:32שלום ענת, את מתארת תסמינים מרובים שלא ברור שכולם קשורים אחד לשני. גם אינך מבהירה את תלונותיך. כאבי בטן צריכים לעבור בירור, כך גם קושי באכילה ושתייה (לא ברור, האם הבליעה קשה? אוכל נתקע? שובע מוקדם?) לכן, אתייחס בעיקר לתלונות על תפיחות. אך לפני שאעשה זאת אנסה להבהיר שתי אי הבנות רווחות: 1. ריח הגזים שיוצאים מפי הטבעת אינו מנבא ולא מסביר מצבי מחלה. מדובר בשינוי שנובע לרוב משינויי תזונה או שינויים בחיידקי המעי. לא משנה אם הריח שונה מבעבר (אני לא מכיר ריח טוב לגזים, הוא תמיד רע). 2. רעשי מים ותנועה בבטן הם נורמלים ומעידים על כך שהמעי מניע תוכן קדימה. אצל חלק מהאנשים תנועתיות המעי גדולה יותר, אך לא מדובר במחלה. רק לעיתים רחוקות רעשים כאלו יכולים להעיד על חסימת מעי וכיווצי מעי שמנסים לדחוף נוזלים דרך היצרות. לנושא התפיחות, מדובר בתלונה שקשה לפתור, אך לעיתים ניתן לשפר אותה. הדרך העיקרית היא דרך שינוי תזונה. שינוי תזונה יספק פחות מזון שחיידקי המעי אוהבים להפוך לגז וישנה את חיידקי המעי לכאלה שיוצרים פחות גז. תזונה מותאמת למטרה זו היא תזונה דלת FODMAP שאפשר לעשות עם כל דיאטנית. דרך אחרת היא נטילת אנטיביוטיקה שתשנה את אוכלוסיית חיידקי המעי. רצוי לקחת אנטיביוטיקה שלא נספגת מהמעי לגוף וכך יהיו פחות תופעות לוואי. אנטיביוטיקה שהראתה יעילות במצבים כאלה היא LORMYX שאפשר לקחת 3 פעמים ביום למשך שבוע-עשרה ימים. בריאות שלמה, אייל הירש
גזים אינסופיים בריח רעענת 15/12/2021 | 13:19שלום לדר סובלת מגזים אינסופיים בריח רע איך ניתן לקבל לורמיקס? יש לי גם יציאה צהובה לאחר כל אכילה אי ספיגה לשומנים? לפחמימות? וכאבים בצד שמאל וימין ובמרכז הבטן האם זה בעיה בלבלב? בכבד? בכיס המרה? חסימה? איזו בדיקה עליי לבצע? אולטראסאונד הכאבים קשים תחושת חסימה דפיקות לב טרום עילפון בחילות חולשה קוצר נשימה חומציות טעם מר לאחר כל אכילה ושתיה טשטוש יש לי חיידק שלא מטופל האם החיידק יכול לגרום לכל זה? ניסיתי טיפול התקשיתי להתמיד קארין ופלאגיל וקונטרולוק גרם לי לטעם נוראי בפה לדלקת בנרתיק ליובש באף. עליי לציין כי יש לי יובש קשה בכל הגוף המים לא נספגים גם יובש בעיניים בפה בגרון באף בכל העור יש לי גם צניחת רקטום פיסורה טחורים עצירותקשה לוקחת רזולור 2 מג לא עוזר כל כך יש לי גם חרדה מהסבל
תשובת מומחה תפיחות, נפיחות וגזים, כאבי בטן ורעשים בבטן ד"ר אייל הירש 16/12/2021 | 11:07שלום ענת, 1. לגבי תפיחות וגזים כתבתי לגבי לורמיקס. אפשר לקבל מרשם מרופא המשפחה או רופא גסטרו ולקנות באופן פרטי (קורס טיפול עולה כ180 ש"ח). 2. צבע היציאה לא משנה ולא מצביע על מצב מחלה אלא אם הוא אדום מדם או שחור כזפת. 3. כאבי בטן בצד שמאל, ימין ובמרכז הם בעצם כאבי בטן. כאבי בטן יכולים בהחלט להיות קשורים להליקובקטר פילורי וכדאי לטפל בו. נכון שלטיפול יש תופעות לוואי, אולם זה למשך 14 ימים וכדאי להתמיד. אם לא מתמידים עלולים לגרום להווצרות עמידות של החיידק. ישנם מספר משלבים אפשריים של אנטיביוטיקה ואם אחד לא היה נסבל, אולי אחר יהיה. פרט לכך על מנת לבצע בירור כאבי בטן יש לפנות לרופא גסטרו, נתונים שקשורים בכאב (למשל משכו, תסמינים נלווים כירידה במשקל וכו' ) משפיעים על הבירור. 4. נדיר מאוד שדפיקות לב, טרום עלפון, חולשה וקוצר נשימה קשורים למחלת מעי ואני מציע שתפני לרופא המשפחה עם התלונות הללו. 5. לעצירות קשה יש טיפולים שונים שכוללים שינוי תזונה, פעילות גופנית, שינוי טיפולים תרופתיים נלווים (שלעתים גורמים לעצירות) ותרופות לטיפול בעצירות. לעיתים יש צורך בבירור נוסף כמו קולונוסקופיה, צילום בטן לאחר בליעת מרקרים (בודק לאן הגיעו לאחר 3 ימים). מנסיוני, כשמדובר במגוון כל כך גדול של תסמינים, שחלקם לא קשור למחלת מעי, כדאי לפנות גם ליעוץ בפן הנפשי. חלק מהתסמינים יכולים לכוון להפרעות תפקודיות שקשורות בדרכי העיכול כמו תסמונת מעי רגיז והטיפולים חופפים עם טיפולים שקשורים בפן הנפשי. באותו הזמן אני ממליץ שתגשי לרופא מתחום הנוירוגסטרואנטרולוגיה (מרפאת תנועתיות מעי) באחד ממכוני הגסטרו בבתי החולים. בריאות שלמה, אייל הירש
ציסטה זעירה בלבלב והיפוגליקמיות נעמה 10/12/2021 | 12:09שלום רב, אני בת 37,מזה כשנתיים סובלת מהיפוגליקמיות. הן הופיעו אחרי לידה שנייה, התדירות עלתה במשך כמה חודשים ובשל חשד לאדיסון, קיבלתי כמה שבועות סטרואידים. החשד לאדיסון נשלל וכך גם אפשרויות אחרות כמו אינסולינומה. עדיין ישנן נפילות סוכר, אם אני לא אוכלת כל כמה שעות. לפני כחודש עשיתי mri בטן והתגלתה ציסטה זעירה, 3מ"מ בין גוף לזנב הלבלב. סבי נפטר מסרטן בלבלב בגיל מבוגר ולאבי היה סרטן נון הודג'קינס תאי t שכבר כמה שנים ברמיסיה. אני מחכה לשיחה עם הרופאה, אבל מאחר ויש זמן עד לתור שלי, אודה לך אם תוכל לחוות דעה, במסגרת הנתונים שכתבתי (שזה כמובן מוגבל בתנאים הללו וחלקי). בתודה מראש, נעמהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ציסטה זעירה (מאוד) בלבלב והיפוגליקמיות ד"ר אייל הירש 13/12/2021 | 09:36שלום נעמה, ציסטה לבלבית שונה מאוד במראה שלה מאינסולינומה בMRI ובגודל 3 מ"מ היא חסרת משמעות קלינית (ראי אשכול למטה בקשר לציסטות לבלביות). בריאות שלמה, אייל הירש
תשובה מרגיעהנעמה 14/12/2021 | 08:58תודה רבה על המענה
למה מכווין האנזימי הכבד הגבוהים (לת) אורית 13/12/2021 | 20:10שלום פרופסור אני אשה צעירה ובריאה בדרך כלל בת 30 .מלפני שבועיים יש לי נפיחות כואבת בפנים ללא הזעות לילה וללא חום ללא גרד וללא ירידה במשקל .נטלתי אנטיביוטיקה ללא הטבה .עשיתי US ושם הודגמו מספר בלוטות לימפה היפואקאיות ובנוסף יש בלוטת לימפה היפואקואית עם קורטקס מעובה בתוך הפרוטיס .בבדיקות דם יש עליה בלימפוציטים והפרעה קלה באנזימי כבד הפטוצלולריים ALT 85 ,AST 74 ,ו LDH חזר 443 כשהנורמה הוא עד 260, אנזימי הכבד הכולסטטיים ובלירובין תקינים .רופא אף אוזן וגרון אחד רוצה לעשות ניתוח ולהוציא בלוטת לימפה שלמה לביופסיה ורופא שני אומר שניתן להמתין ולראות המטולוג מה דעת הדוקטור האם דווקא הלימפוציטוזיס והעליה באנזימי כבד הפטוצלולריים לא מרמזים דווקא על מחלה וירלית ואולי LDH מייצג נזק כבדי כתוצאה מוירוס ולא לימפומה .האם דפוס העליה מכוין דווקא למחלה וירלית ,האם אני מבינה נכון שבלימפומה בדרך כלל אין עליה באנזימי כבד אלא אם יש הסננה של הכבד שזה דבר שקורה אבל לא בתדירות גבוהה תודה רבהפתח בחלון חדש
גסטרוסקופיה תקינה, גרפסים וסרטן הקיבה אא 01/10/2021 | 23:18אני בן 35, באמצע חודש אוגוסט היה לי דם בפה ממקור לא מוסבר ונכנסתי ללחץ. מאז אותו אירוע שמתי לב שיש לי גרפסים אחרי כל שתייה אכילה, לרוב הם גרפסים פנימיים קטנים שלא שומעים אותם. אני לא חושב שזה מבליעת אוויר. אולי היה לי גם לפני ופשוט לא שמתי לב לזה. לפעמים יש לי טעם דם בפה אבל אין דם ברוק, אולי זה בא מאחת השיניים. יש לי כבר הרבה מאוד שנים ריפלקוס עם טעם חמוץ בפה שעולה אחרי האוכל ללא צרבות בחזה. יש לי עבר משפחתי של סרטן: לאמא סרטן קרוקנברג מהתוספתן גיל 49 ונפטרה אחרי 8 שנים, לאחותה היה סרטן שד לובולרי בגיל 50 שהחלימה ממנו, ולאבא שלה (סבא שלי) היה אדונוקרצינומה בקיבה בגיל 61, אבל אין לי פירוט היסטולוגי מאיזה סוג, אני יודע שמדובר היה בכיב בעקומה הגדולה באיזור הפונדוס. הוא עבר ניתוח להסרה חלקית של הקיבה וחי עד גיל 95. לא נערך בירור גנטי. אני חושד שמדובר בתסמונת HDGC של סרטן קיבה דיפוזי שבה הסרטן יכול להופיע בכל גיל, למרות שאני לא יודע אם אותרו מקרים כאלה בארץ. בגלל זה אני מאוד חושש. לפני כחודש הייתי במיון ועשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות, עם המוגלובין יציב 16 ו-CRP 0.03. ת.כבד, כליות, וקרישה תקנים. אבל ממקרים שקראתי הסרטן הזה יכול להיות מתקדם עם בדיקות דם תקינות לחלוטין. לפני כשבועיים עשיתי גסטרוסקופיה באופן פרטי (בהפנייה של "חשד לריפלוקס"), שיצאה תקינה לחלוטין - ללא דלקת בוושט (למרות הרפלוקס להפתעתי), ללא כיבים וללא הליקובקטר. נכתב "קיבה תקינה על כל חלקיה". לא נלקחו ביופסיות. אני חושב שיש לי linitis plastica ואני הולך למות בקרוב מאוד. במצב נפשי קשה ולא מצליח לתפקד מרוב חרדה. עד כמה אני יכול להסתמך על הגסטרוסקופיה? אם היה סרטן מתקדם שגורם לגרפסים או דימום היה סביר שהיו לפחות רואים שם משהו לא תקין כמו גסטריטיס? כי הבנתי שלפעמים לא רואים עיבוי של דפנות הקיבה בגסטרוסקופיה, כמה זה נפוץ? יש לי תור לרופא גסטרו רק בעוד חודשיים. תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חשש לממאירות קיבה מפושטת מורשת ד"ר אייל הירש 02/10/2021 | 20:03שלום אא, ממאירות קיבה מפושטת מורשת (HDGC) היא סוג פולשני של סרטן קיבה שהסיכון לו עובר בתורשה ומאופיין באבחנה מאוחרת ומהלך מחלה מאד רע. המאפיין העקרי של ממאירות זו היא הנוכחות של מוטציה בגנים CDH1 או CTNNA1. התורשה היא אוטוזומלית דומיננטית (כך שאם לקרוב משפחה מדרגה ראשונה יש גן פגום יש סיכון של 50% לתורשה. הסיכון לממאירות קיבה גבוה לאורך החיים בנשאים של הגן הפגום: כ40% בגברים ו30% בנשים. הגידול שמתפתח הוא אכן מסוג ליניטיס פלסטיקה – גידול שמסנין את דופן הקיבה ומעליו שכבת רירית קיבה תקינה ולכן לא ניתן לאבחנה בגסטרוסקופיה. בנשאיות של הגן גם סיכון מוגבר לממאירות שד (40% לאורך החיים). מתי נבדוק גנטית? 1. שתי ממאירויות קיבה במשפחה, ללא קשר לגיל, אחד מהם לפחות ממאירות קיבה מפושטת 2. ממאירות קיבה מפושטת בקיבה וממאירות שד לובולרית מתחת לגיל 70 3. שתי ממאירויות שד לובולריות במשפחה מתחת לגיל 50) הדרכים לאבחנה של ממאירות כזו קשה מאוד וההמלצה במטופלים שנושאים את הגן היא לעבור כריתת קיבה מונעת. גסטרוסקופיה אינה מספיקה לאבחנה וגם הדמיה (כמו CT) בדר"כ לא מספקת עד לשלב מאוחר. במקרה שלך גיהוקים ותחושת דם בפה או אפילו שרידי דם בפה לא מעידים ולא מעלים את הסיכון לממאירות. אלו לא תסמינים לממאירות ולכן לא השתנה כלום מבחינת הסיכון שלך מאשר לפני שנה או שנתיים. אתה גם לא יודע מה הייתה ההסטולוגיה של ממאירות הקיבה של סבך, והסיכון של כל אחד וגם שלך לתסמונת הוא נדיר מאוד. אתה יכול לבקש מרופא המשפחה שלך לבצע בדיקה גנטית, ובמידה ותהיה חיובית תצטרך לשקול את צעדיך. חשוב שתזכיר לעצמך שמדובר בסיכון נדיר מאוד, ויש לנו ביומיום סיכונים גדולים הרבה יותר. בריאות שלמה, אייל הירש
קבעתי תור לייעוץ גנטי ושוחחתי עם הגנטיקאית בטלפוןאא 03/10/2021 | 20:51הקראתי לה את מקרי הסרטן במשפחה ודבר ראשון היא העלתה את האפשרות של CDH1. זה מאוד הלחיץ אותי... יכול להיות שזה גם בגלל הסרטן המאוד נדיר של אמא שלי, קרוקנברג בתוספתן, יש case report אחד עם סרטן כזה, תוספתן מעובה עם signet ring cell אצל נשאית CDH1 ובגלל שזה סרטן כל כך נדיר החוקרים הסיקו שזה חלק מהספקטרום של התסמונת הזאת. במקרים נדירים יש סרטנים signet ring cell במעי הגס אצל נשאי CDH1. אני יודע שנשאים שלא עוברים כריתת קיבה עושים גסטרוסקופיות עם עשרות ביופסיות אקראיות. אני עברתי בסך הכל גסטרוסקופיה רגילה בלי ביופסיות. האם סביר שאם היה סרטן מתקדם בקיבה שגורם לסימפטומים (כמו גרפסים כל הזמן אחרי שתייה/אכילה והאירוע של הדם באוגוסט) היו רואים משהו לא בסדר בגסטרוסקופיה? לאו דווקא סרטן, אלא איזשהו ממצא. עד כמה הבדיקה התקינה יכולה להרגיע אותי? אני יודע שעל גילוי מוקדים אין מה לדבר בבדיקה שעשיתי. תודה רבה
תשובת מומחה תוצאות גסטרוסקופיה בממאירות קיבה מפושטת ד"ר אייל הירש 04/10/2021 | 23:47שלום, לצערי הממאירות בתסמונת נדירה זו נמצאת מתחת לשכבת הרירית שנדגמת במהלך גסטרוסקופיות. הסיכוי למצוא אותה לא גדול. בריאות שלמה, אייל הירש
מה היית ממליץ לעשות במצב כזה?אא 05/10/2021 | 23:08תודה דוקטור. איזה עוד בדיקות היית ממליץ לעשות מלבד בדיקות גנטיות שייקח זמן עד שיעשו אותן כדי לשלול לפחות שמה שיש לי זה לא סימפטומים של המחלה?
נגעים היפודנסיים בגדלים שונים בטחול דורית 13/12/2021 | 16:42שלום דר' לפני 4 חודשים אובחנתי עם חיידק הליקובקטר, עם כאבי בטן עליונה והמון גזים ונפיחות בבטן, טופלתי באנטיביוטיקה פעמיים,2 סבבים, כולל נקסיום של 40 מ"ג, 20 בוקר ו-20ערב, עדיין מקבלת נקסיום, ביצעתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ובבדיקה, הוציאו לי 2 פוליפים, שהם שפירים, בגודל 3ממ, ביצעתי גם סיטי בטן, ובתשובה רשום שיש נגעים היפודנסיים בגדלים שונים בטחול, גודל הטחול תקין שאר הבדיקה , תקין , בסיכום רשום שהבדיקה בגדר הנורמה, מה משמעות של נגעים היפודנסיים בטחול, האם זה מסוכן? כמו כן למעלה מחודש כל יום יש לי יציאות רכות בבוקר לפחות פעמיים על יום ולפעמים יותר, יש לי יציאה בגוון בהיר ורכה , פניתי לרופא המשפחה, נתן לי קל בטן פורטה , זה עזר מעט, אך אחרי שבוע ימים של טיפול בכל בטן, שוב אני עם יציאות רכות וכמה פעמים ביום, התור לרופא גסטרו בעוד חודש, לא יודעת מה לעשות , רופא גסטרו שלי אותי לעשות mri מכוון לטחול, ויש המתנה ל-mri, גם ביצעתי בדיקת גם לצליאק , שהיה שלילי, וגם ביצעתי בדיקת צואה לקלפטרוטקין, תוצאה 92, אני יודעת מה המשמעות , מאחר והתור לרופא רק בעוד חודש, אני הפסקתי דברי חלב על דעת עצמי, ומנסה לשמור , לא לאכול דברים עם סיבים תזונתיים, אך לא רואה שינוי ביציאות מה ניתן לעשות, והאם זה מסוכן הממצא בטחול,??פתח בחלון חדש
נגעים היפודנסיים בגדלים שונים בטחולדורית 13/12/2021 | 17:10שוב שלום דר', שכחתי לציין , שהבדיקה של גסטרוסקופיה, נמצא שיש לי דלקת בקיבה, גסטריטיס, אודה לעזרתך, והכוונה מה ניתן לעשות בנוסף למה שציינתי בהתחלה
ברור גסטרו בשל שמן צף בשרותים לאחר יציאות ליאת 11/12/2021 | 18:15שלום רב, מספר חודשים אני מזהה שמן צף בשרותים לאחר יציאות. צילום אולטרסטונד יצא תקין(מלבד ציסטות בכבד שבמעקב מספר שנים), התופעה ממשיכה וחשוב לי להבין מה גרם לשינוי. איזה עוד בדיקות מומלץ לבצע לברור? כמו כן אני צורכת את התרופה נולבדקס/ טמוקסיפן כשנתיים. האם יתכן וזאת השפעת התרופה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צואה שומנית ד"ר אייל הירש 13/12/2021 | 09:29שלום ליאת, יציאות עם שומן יכולות להעיד על תת ספיגה. המצב הזה לרוב אינו מבודד ומופיע עם בעיות ספיגה נוספות. מצבים תורמים יכולים להיות מחלת מעי כרונית, לאחר כריתות מעי, ניתוחים בריאטריים (להרזיה), צליאק, צריכת אלכוהול מוגברת, דלקות לבלב . בדיקות מכוונות הן: 1. בדיקות דם לבעיות ספיגה נוספות כמו ברזל, ח' פולית, ויטמין B12, סידן, מגנזיום, אלבומין, ויטמין D. סרולוגיה לצליאק, 2. בדיקות צואה לתכולת שומן. בריאות שלמה, אייל הירש
שאלה נוספתליאת 13/12/2021 | 10:07תודה על תשובתך. האם יתכן שיש דלקת בלבלב ללא סמפטומים נוספים?
תשובת מומחה דלקת לבלב ללא תסמינים ד"ר אייל הירש 13/12/2021 | 11:03שלום ליאת, דלקת לבלב כרונית יכולה להיות לגמרי ללא תסמינים. בריאות שלמה, אייל הירש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד