פורום גידולי בלוטת התריס וראש-צוואר - עמוד 182
ד"ר בן ציון יהושע ד"ר בן ציון יהושע מומחה למחלות אף אוזן גרון וניתוחי ראש וצוואר, מנהל מחלקת אאג כירורגית ראש צוואר במרכז הרפואי ברזילי. מרצה בכיר בבית הספר לרפואה אוניברסיטת בן-גוריון. מטפל בכל הבעיות הנוגעות למערכות אף אוזן וגרון ובפרט בגידולים בראש ובצוואר וכן גידולי בלוטת התריס ויותרת התריס. מטפל בבעיות של אף אוזן וגרון בילדים ובפרט דום נשימה בשינה. תחומי עניין במחקר של ד"ר בן ציון יהושע: דום נשימה בשינה בילדים כולל ניתוחים חדשניים מחלות בלוטת התריס ויותרת התריס סרטן הראש והצוואר
בלוטת התריס מיכל 15/03/2012 | 13:15כמה בלוטות פאראתירואיד יש בדרך כלל? והיכן הן יושבות .תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלוטת התריס דר' לימור מועלם קלמוביץ 18/03/2012 | 12:27קיימות לרוב 4 בלוטות פאראתירואיד,המצויות בחלקה האחורי של בלוטת התריס או בסמיכות לבלוטה.הוסף תגובה
ניתוח בלוטת התריס אייל 10/03/2012 | 07:55שלום, אבי אמור לעבור ניתוח להסרת האונה הימנית של בלוטת התריס. מאחר וכבר עבר הסרה של האונה השמאלית ונפגע לו הקול, ברצוני לדעת באם יש גישות ניתוחיות או טיפוליות חדשניות עם סיכון נמוך יותר לפגיעה במיתרי הקול הימני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח בלוטת התריס דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/03/2012 | 14:39שלום רב, הסיכון יהיה נמוך בתלות בנסיון של המנתח. זהו הפרמטר החשוב ביותר, וכל השיטות האחרות לזיהוי העצב- משקפיים מגדילות , ניטור חשמלי- וכו' - הן משניות אשמח לייעץ לך במרפאתי בהצלחה!הוסף תגובה
פענות בדיקות אולטראסאונד יעל 10/03/2012 | 08:03שלום רב, בחודשים האחרונים אני סובלת מהתסמינים הבאים: עייפות כרונית, כאבים בכל הגוף, נשירת שיער חמורה (משיער מלא הפך להיות דליל) וחוסר חיוניות של השיער, עליה במשקל למרות שאני מתאמנת באופן סדיר, תסמינים קדם ויסתיים שונים וקשים, טשטוש בראיה, צרידות ושיעול ללא קשר להתקררות. הרופאה שלחה אותי לעשות אולטראסונד ושל הבלוטה להלן הממצאים: בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים .אונות התירואיד הודגמו במרקם הומוגני ובגודל תקינים .אונה שמאלית, קישרית היפואקוגנית סולידית כ- 5 מ"מ כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים .במקומם, ללא דחיקה .הקנה במקומו ואינו מוסט .בקו האמצע מתחת לסנטר הדגמה של בלוטת לימפה תת עורית כ- 8 מ"מ .בלוטת לימפה נוספת בסמוך אליה כ- 5 מ"מ יש לציין שלפני 3 שנים עשיתי אולטראסונד ומיפוי של הבלוטה והתשובות היו תקינות. (היה לי יתר פעילות של הבלוטה). אבקש לדעת מהי קשרית, ומה עושים על מנת לטפל בכל התסמינים שציינתי לעיל. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פענות בדיקות אולטראסאונד דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/03/2012 | 14:36שלום יעל, הקשרית מורכבת מצבר של תאים בבלוטת התריס. גודלה - אינו מצריך בירור נוסף. את יכולה לחזור על סונאר בעוד שנה. לגבי תלונותייך- פני לרופא מטפל - בדיקת דם לתפקודי בלוטת תריס, רמת ברזל וכו'הוסף תגובה
גוש בבלוטת התריס לימור 10/03/2012 | 10:11שלום, ברצוני לשאול האם גויטר (גוש ) בבלוטת התריס שהוא שפיר לפי ממצא FNA , יכול להפוך לממאיר במשך השנים . כלומר, האם ייתכן שגוש שהוא ממאיר התחיל כגוש שפיר והפך לממאיר? תודה רבה, לימור.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גוש בבלוטת התריס דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/03/2012 | 14:31התשובה לשאלתך היא חיובית. לכן מבצעים מעקב באמצעות סונאר אחר גושים שפירים בבלוטה.הוסף תגובה
בירור ממצאים בפרוטיס חלי 11/03/2012 | 13:16אימי בת 75 לפני כשנתיים נותחה להסרת בלוטת פרוטיס ימין. לדברי המנתח לא כל הגושים הוסרו מחשש לפגיעה עצבית, הביופסיה הוגדרה כתקינה אם כי יש נוזלים חשודים המצריכים מעקב וצפי לגושים נוספים בהמשך. בינואר 2012 בעקבות נפיחות וגוש חדש במקום בוצעה טומוגרפיה ממחושבת של הצואר ובית החזה העליון במכשיר C.T לאחר הזרקה של 70 סמ"ק ח.נ. הממצאים: באזור הפרוטיס מימין מודגם תהליך סולידי האדרתי המערב את כל מיטת הפרוטיס בגודל כ-4.7*3.5 עם הסננה של הרקמות בסמוך ולימפאדנופסיה ניכרת בסמוך ולימפאדנופטיה ניכרת בסמוך. בלוטת הפרוטיס משמאל מודגמים תהליכים סולידים האדרתים בגודל 1.5 ס"מ ובלוטות לימפה קטנות בסמוך.בנוסף בוצעו 2 דיקוים בפרוטיס ימין ונמצאו תאים רבים עם שינויים אונקוציטריים, מעט תאים אדינריים רגילים, אקרופגים,לימפוציטים פזורים ובקבוצות עם סימני הרס. מדובר בתהליך נאופלסטי המורכב מתאים אונקוציטרים רבים ומעט לימפוציטים, בא בחשבון אפשרות של: WARTHINS TUMOR אך לא ניתן לשלול בוודאות גידול אונקוציטרי. לאבחנה סופית מומלץ לבצע ביופסיה. האם חייבים לבצע ניתוח לצורך ביופסיה/ האם ניתן לקחת ביופסיה בדרך אחרת? האם בדיקת MRI יכולה לאבחן את המקום ברור יותר? והאם לאור ההיסטוריה אפשר להסתפק בשלבכ זה במעקב אחר גודל הגוש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בירור ממצאים בפרוטיס דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/03/2012 | 14:30שלום חלי, הרושם הוא כי יש לבצע כריתה של התהליך מימין. ממליצה גם על העברה של הסליידים מהניתוח הקודם ומהדיקור הנוכחי לחוות דעת פתולוגית נוספת. בהצלחה!הוסף תגובה
מפוחדת ומבולבלת אנונימי 12/03/2012 | 10:18שלום רב! אשמח לקבל הבחנה, קצת רקע כללי, אני בת 40 בריאה בדרך כלל, לפניי שנה עברתי ניתוח להסרת ציסטה במקסימליה, ביופסיה תקינה, מעכב תקין. מזה שנים סובלת בכאבי גרון, בלוטות שמתפחות לסירוגין. בשבוע האחרון - כאבים בחלק התחתון של הצוואר ( בעיקר במגע ובשיעול ), בלוטות נפוחות, קושי בבליעה, צרידות קלה. חשוב לציין כי כאשר ילדתי את ביתי השניה לפניי 14 שנים, היא נולדה עם תת פעילות בבלוטת התריס שהתאזנה לאחר 3 שנים של טיפול באלטרוקסין 50 מ"ג. גם בני הקטן שנולד לפניי 5.5 שנים - גם הוא נולד עם תת פעילות שהתאזנה לקראת גיל שנתיים וחצי אחרי טיפול באלטרוקסין. בבדיקות שאני בצעתי במהלך השנים TSH, T4, T3 תמיד בתווך הנורמה. אמש בצעתי סונר צווארי ותוצאות להלן: אונה ימנית בגודל רגיל 1.5*1.8*3.5 ס"מ בחלק הפנימי הודגם מוקד בגודל 0.8 ס"מ אונה שמאלית בגודל רגיל 1.7*1.8*4.1 ס"מ בגודל רגיל ומרקם לא אחיד בחלק התחתון אחורי הודגם מוקד 0.9*1.2 ס"מ האיסטמוס תקין בצוואר מימין הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות זוגולרית, הגדולה ביותר בגודל 0.6*2.5 ס"מ מבנה שמור. בצוואר שמאל הודגמו בלטוטת לימפה מוגדלות בחלק התחתון של שרשרת זוגולרית, הגדולה ביותר בגודל 0.8*2.1 מבנה שמור. חשוב לציין כי אני במשקל עודף רב, אני לא מצליחה לרדת במשקל. אין לי אנרגיה, וירידה משמעותית במצב הרוח. אני רגישה ועצבנית. אשמח לקבל ממך דיאגנוזההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מפוחדת ומבולבלת דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/03/2012 | 14:25שלום רב, בנוכחות בדיקות דם תקינות- עודף משקל ועייפות לא נובעים מהפרעה בתפקוד של בלוטת התריס. לגבי הסונאר- יש לשקול דיקור מהמוקד משמאל. פני לרופא מטפל . כל טוב!הוסף תגובה
בלוטת לימפה בצוואר תמר 12/03/2012 | 11:32לפני כשבוע עיסתי את צווארו של בעלי והרגשי "גוש"/בלוטה בצוואר(צד שמאל בחלק התחתון) הבלוטה ניידת ואני מעריכה שהיא בערך בגודל עד 1.5 ס"מ. כאשר הסבת את תשומת ליבו של בעלי לעניין ושכדאי שילך לרופא, הוא ענה לי שהכל בסדר מכיוון שהבלוטה הנ"ל שם בערך מאז שהוא זוכר את עצמו ולכן לא מדובר במשהו רציני... האם להניח לו א בכל זאת ללחוץ עליו שילך לרופא.. אותי זה די מדאיג בהתחשב במה שקראתי באתרי האינטרנט...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלוטת לימפה בצוואר דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/03/2012 | 14:21בלי ללחוץ... ממליצה על בדיקת רופאהוסף תגובה
סרטן בלוטת התריס טלי 12/03/2012 | 12:36שלום רב, יש לי ניתוח להסרת בלוטת התריס בחודש הבא, בעקבות גילוי גידולים ממאירים. רציתי לשאול כיצד קובעים לאחר הניתוח את מינון התירוקסין הניתן והאם יעזור שאבצע עכשיו, בזמן שפעילות הבלוטה תקינה עדיין, בדיקות מסויימות לרמות ההורמונים איתם עובד הגוף שלי, כך שלאחר הניתוח אקבל את המינון המדוייקץ שנית רציתי לשאול באילו תנאים ניתן לוותר על הטיפול ביוד רדיואקטיבי. האם אחת מהדרכים היא להשתמש בתירוג'ן? האם ניתן לדחות את הטיפול ביוד לתקופה של כשנה לאחר הניתוח? אני מעוניינת להיכנס להריון לפני הטיפול. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרטן בלוטת התריס דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/03/2012 | 14:18שלום טלי, לאחר כריתה שלמה של בלוטת התריס, מתחילים במינון קבוע מקובל של אלתרוקסין . אין צורך לברר רמות עכשיו. תירוג'ן אינו תחליף לטיפול ביוד רדיואקטיבי, ולא מומלץ לוותר על הטיפול באם מדובר בגידולים שמגיבים לו . ניתן לדחות במספר חודשים - לא הייתי ממליצה על שנה- ובכל מקרה ממליצה שתתיעצי עם הצוות המטפל (אנדוקרינולוג ורפואה גרעינית) המכיר את כל הפרטים הנוגעים לך בהצלחה!הוסף תגובה
תוצאות בדיקת FNA נחמה 12/03/2012 | 15:14התוצאה לבדיקה היא:קולואיד חופשי סמיך רב.תאים פוליקולארייםפזורים ובקבוצות,קשר קולואידלי.בלוטת התריס מוגדלת ובתוכה מוקד היפודנסי בגודל 2 סמ, תחושותי-צרידות, קושי בבליעה, עייפות. מה ניתן לומר על תוצאות הבדיקה והסימפטומים תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות בדיקת FNA דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/03/2012 | 14:08שלום נחמה, הקשרית בבלוטת התריס הינה שפירה. בנוגע לעייפות - ממליצה בירור אצל רופא משפחה, יתכנו מגוון סיבות ואת רובן ניתן לשלול על ידי בדיקת דם . צרידות- לפנות לבדיקת אף אוזן וגרון לבדיקה של מיתרי הקול. כל טוב!הוסף תגובה
בלוטת התריס חני 14/03/2012 | 12:14שלום אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מזה מס' שנים ומטופלת באלטרוקסין 100 7 פעמים בשבוע לפני כשבוע הוחלפו לי הכדורים לכדורים בשם יותרקס ונשלחתי לבצע אולטראסאונד של הבלוטה ולהלן הממצאים: אונה ימנית בגודל 4.5*1.6*1.9 עם מוקדים תת הדיים מרובים מפוזרים על פני האונה וגודלם עד 0.5 ס"מ וזרימת דם מוגברת בתוך רקמת הבלוטה. אונה שמאלית בגודל 1.7*1.7*4.5 ס"מ עם מוקדים תת הדיים מרובים מפוזרים על פני האונה וגודלם עד 0.6 ס"מ וזרימת דם מוגברת בתוך רקמת הבלוטה. מיצר בעובי 0.43 ס"מ תת לסתי משמאל נצפו בלוטות לימפה הגדולה שביניהן עם היפרטרופיה של הקורטקס בגודל 1.8*0.9 ס"מ ללא זרימת דם מוגברת. מימין בלוטת לימפה תת ליסתית גודלה 1.7*0.5 ס"מ עם היפרטורופיה קלה של הקורטקס בלוטת רוק תת ליסתית בעלת מרקם תקין. שאלתי היא האם הבדיקה בסדר? בהתחשב בעובדה שאני בעלת תת פעילות או שמה משהו לא תקין? אודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלוטת התריס דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/03/2012 | 14:04כן. ממליצה על המשך מעקב רופא מטפל .הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
קנדידיאזיס בוושט, דלקת בוושט
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוחים בדלקת כרונית של האוזן התיכונה
בדיקות קשורות
-
צילום פנים
-
נוגדנים לבלוטת התריס
תרופות קשורות
-
קו-טרימוקסאזול
-
טרימתופרים
מונחים קשורים
-
גרון (בית הקול, לרינקס)
-
הצטננות

פורומים נוספים בתחום
פורוםגידולי בלוטת התריס וראש-צוואר
בפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צוואר ניתן להתייעץ עם ד"ר בן ציון יהושע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צווארפורוםצרידות ומיתרי הקול
בפורום צרידות ומיתרי הקול ניתן להתייעץ עם ד"ר יקי כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום צרידות ומיתרי הקולפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםאף אוזן גרון ילדים
בפורום אף אוזן גרון ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ערן אורבוך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אף אוזן גרון ילדיםפורוםבדיקת שמיעה
בפורום בדיקת שמיעה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום בדיקת שמיעה

ד"ר בן ציון יהושע
פרופ' יקי כהן
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר ערן אורבוך
מרכז שמיעה וסחרחורת רמת אביב