מדוע רופאים MD מציעים טיפול הומאופתי ?
פורום כאבי ראש ומיגרנה
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
מדוע רופאים MD מציעים טיפול הומאופתי ? עמיר 02/08/2011 | 21:51אינני מצליח להבין מה גורם לרופא אשר התחנך על ברכי הרפואה הנאורה לעזוב את מקצועו ולטפל בשיטות הומאופתיות חשוכות והזויות. אמירות כמו "מים עם זכרון" , "גודל העוצמה כגודל הדילול", "מה שנותר במים לאחר הדילול הנו רוח ולא חומר" בודאי אינן מתאימות לתפיסת העולם של אנשים מבריקים עם ציון פסיכומטרי מעל 750 אשר צברו מעל 10 שנות חינוך אקדמי במוסדות מכובדים. גם העובדה שבמשך 200 שנה לא הצליחו להעמיד ניסוי קליני אחד המוכיח בצורה מדעית סטטיסטית ייתרון הרמדי ההומאופתי על פלצבו, אמורה היתה לדחות אנשים מסוגם מעיסוק באמונות טפלות, כשפים ורפואת אליל זו. ובכל זאת, יש מספר לא קטן של רופאים (MD) המציעים טיפול הומאופתי בארץ ובעולם. יותר מזה, פרופסור רפי קרסו (הנערץ עלי בשל חוכמתו ,יושרו והידע העצום שיש לו) ממליץ מדי פעם בתוכניתו ברדיו 103FM על טיפול הומאופתי.ניתן למצא דוגמאות באתר של רדיו 103FM. קשה לי להאמין שכל אותם רופאים (שללא ספק מבינים היטב הומאופתיה מהי) בחרו בדרך זו מתוך פופוליזם\הליכה עם הטרנד או משיקולים זרים אחרים. אני באמת מכבד אותם יותר מדי מכדי להאמין בזאת. גם אינני מוכן לקבל הסברים כמו "לאחר שנים של עיסוק ברפואה קונבנציונלית החליטו לרפא את החולה ולא את המחלה" או "הגיעו למסקנה שצריך לרפא את המחלה ולא להסתיר אותה" ושאר קלישאות הנשלפות על ידי חסידי הכת ההומאופתית. מהו אם כן ההסבר לתופעה תמוהה זו ?הוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול הומאופתי דר' דניאל עובד 02/08/2011 | 22:53אני בדעה שרופא צריך להציע למטופליו רק טיפולים שהם מבוססים מדעית. טיפול בדיקור סיני לדוג' הוכח מעבר לכל ספק כטיפול יעיל בכאבי ראש, אף יותר בהשוואה לטיפול תרופתי מניעתי, ולכן אני מציע אותו למטופלי ומבצע אותו במרפאתי. אני לא אמליץ בשום מקרה על טיפול שאינו מוכח מדעית.הוסף תגובה
גביגבי 06/08/2011 | 23:45שלום רב עמיר! אשמח אם תצפה בתוכנית שאני מצרף כאן זה יסביר לך הרבה דברים, זה לא יהיה לך קשה לקבל את הדברים כי אתה חלק מהרעיון של אותה תוכנית,מפרסם את השאלה "התמימה" שלך במספר לא מבוטל של פורמים בכדי להטות את דעת הציבור על הומאופתיה. תרגיל ידוע ולהלן סרטון שמחזק את התרגיל שלכם! http://health.walla.co.il/?w=/7802/1843662 בהצלחה גביהוסף תגובה
הקונספירציה ...עמיר 07/08/2011 | 22:52שלום גבי, קודם כל תקח כוס מים ותרגע(אפשר גם רמדי..) אין פה שום קונספירציה ואני לא שייך לשום חברת תרופות.אני אדם פרטי לחלוטין שמנסה להבין דבר או שניים. מאחר ועד היום לא קיבלתי תשובות מאנשי רפואה בנושאים אלו, פניתי לפורומים. אנסה להסביר מה מטריד אותי. כששמעתי שהרמטכ"ל קיבל ברכה מהבאבא ברוך הרמתי גבה, כששמעתי שחברי כנסת הולכים להתייעץ עם הרב איפרגן הרנטגן, עם נומרולוגים אסטרולוגים ושאר עכו"מ, כבר הרגשתי אי נוחות אולם, כאשר נתקלתי ברופאים הנחשבים בעיני לאנשים חושבים ומשכילים ושאינם חשודים כנבערים מדעת, הפונים להומאופתיה או ממליצים על טיפול הומאופתי - התחלתי לאבד את האמון באנשים. ההומאופתיה מבוססת על הנחות הזויות ומעולם לא הוכחה כיעילה בשום צורה שהי. אני פשוט לא מצליח להבין איך רופא MD מסוגל לצודד בגישה כל כך מיסטית וחסרת רציונל. אני גם לא מסוגל להאמין שיש רופא או רוקח מוסמך המאמינים שלמים יש זכרון... ולכן, אני עושה כל שביכולתי על מנת לקבל תשובה משכנעת. בברכה, עמיר.הוסף תגובה
למה בכל זאתרון 14/08/2011 | 01:47שלום, אני לא רופא ולא אוהב הומיאופטיה במיוחד, אבל יש כמה סיבות שעולות לראש למה שרופא ימליץ לנסות, ואולי יש אחרות שאני לא יודע לנחש: 1. כל עוד הטרנד קיים, כשרופא מציע לנסות רמדי זה בגדר "אם לא יעזור, גם לא יזיק". היות ועדיין ישנם אנשים שעל פי ההגיון שלהם אין טעם שלא לנסות, גישה שוללנית מצד הרופא, במיוחד כשאין בדבר שום סיכון נתפשת כלא רציונלית, ואפילו עשויה לגרום למטופל לנטוש את הרפואה לחלוטין - דבר שיש בו סיכון גדול לפעמים. לכן, גישה שקולה יותר תהיה להמליץ לנסות במקביל גם הומיאופטיה, אם יש נטיה לכך אצל המטופל 2. אפקט הפלצבו לא מובן לי בכלל, ואולי גם לא לאחרים, אבל הדעה הרווחת היא שהכח הפועל בו הוא ההאמנה של המטופל ביעילות הטיפול. בראיה כזו, יש לצפות שככל שהמטופל יהיה מושקע יותר במערכת האמונות האלה, כך עשויה לגבור השפעת האפקט. למיטב ידיעתי (ואין לי באמת מושג), אין התייחסות במדידת אפקט הפלצבו למידת ההאמנה או מידת המעורבות הרגשית של המטופל באמונה כי הטיפול מועיל לו. לכן, זה בהחלט מתקבל על הדעת שאפקט הפלצבו יגבר ככל שתשתכלל ה"פירוטכניקה" סביב הגשת התרופה. כשאדם המאמין בהומאופטיה לוקח את הרמדי הוא לא פעם עושה זאת תוך נקיטת עמדה ביחד לסוג הטיפול שהוא מגיש לעצמו ומאמין שהוא עדיף על תרופות רגילות. גם אם העניין אשלייתי בלבד, באם הוא מסייע להגברת אפקט הפלצבו, ובסופו של דבר העניין מועיל למטופל התוצאה הסופית מוצדקת. מקווה שהדברים מדברים אליך. ובכל מקרה, רפואה שלמה לכולם..הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דלקת קרום המוח
-
נוירופיברומטוזיס
בדיקות קשורות
-
חומצה מתיל-היפורית בשתן
-
אנטיגן של קריפטוקוקוס
תרופות קשורות
-
ארגוטאמין
-
ליסוריד
מונחים קשורים
-
אמיוטרופיה
-
שמן ריק סימפסון
רופאים בתחום

מכון פרי אבחון רפואי בע"מ נוירולוגיה
המכון מתמחה בנוירולוגיה קלינית ונוירופיזיולוגיה קלינית

ד"ר אייל הנדלר אורתופדיה
4.9 ( 9 חוות דעת )
"דר הנדלר מקצועי מאוד, מקסים, נעים, סבלני, קשוב לבעיות המטופל, לבבי. אפילו הפנתי את אמי ואחותי, ממליצה בחום"

פרופ' חן הלוי נוירולוגיה
4.9 ( 33 חוות דעת )
"פרופ הלוי מקצועי , אדיב ומומלץ בחום ! הרגשנו בידיים הכי טובות שיש ברמה הכי מקצועית שיש ! אין ספק שבחרנו בטוב ביותר"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה