כאבי ראש סחרחורות לחץ בעניים וחוסר שיוי משקל
פורום כאבי ראש ומיגרנה
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
כאבי ראש סחרחורות לחץ בעניים וחוסר שיוי משקל ירדן 26/09/2016 | 09:55היי אני סובלת כבר חודשים מבעיות של חוסר יציבות כאבי ראש בחילות עשו לי סיטי מוח ויצא תקין ועכשיו עשיתי MRI מוח ורציתי לדעת מה ההבחנה? להלן ממצאי בדיקת MRI של המוח כולל הזרקת גדוליניום הבדיקה בוצעה בסדרות T1 ו-T2 לפני ואחרי הזרקת גדוליניום, SWI ,FLAIR, DWI. התוויה קלינית: כאבי ראש וסחרחורות. הנבדקת בת 23. ממצאים: חדרי המח, החללים התת עכבישיים, הסולצים והציסטרנות הבזליות הודגמו שמורים וסימטריים. אין עדות לסימני לחץ. בסדרת ה- FLAIR וה –T2 הודגמו מספר בודד של מוקדים היפראינטנסים קטנים בחומר הלבן המתאימים למוקדים לא ספציפים. אין עדות לאזורי האדרה פתולוגים לאחר הזרקת גדוליניום. אין עדות לאותות פתולוגים בסדרת ה- DWI וה- SW. אין עדות לתהליך תופס מקום. אין עדות לאוטם. אין עדות למשקעים דימומיים. התקבלו אותות תקינים מכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים. אין עדות לאותות פתולוגים בחללי הפנים או תאי המסטואיד. סיכום: מוקדים בודדים לא ספציפים בחומר הלבן. פרט לכך ללא ממצא פתולוגי אחר.הוסף תגובה
תשובת מומחה ממצאי MRI דר' שלומית יוסט-כץ 30/09/2016 | 10:23בלי לראות את הבדיקה קשה לי לפענח את הMRI אך לפי הפענוח ישנם מוקדים שטיבם לא ברור ולא ברור אם יש להם חשיבות קלינית. הייתי שוקלת לחזור על MRI בעוד חצי שנה או שנה לראות שאין דינמיקה בבמצאים. אנא פני עם הבדיקה לנוירולוג. רפואה שלמה!הוסף תגובה
תוצאותירדן 01/10/2016 | 22:30היי הלכתי לנוירולוג והוא אמר שאין מה לעשות ושאמשיך לחיות. עדיין בעת עצימת עניים ועמידה אני נופלת, יש תחושה כל פעם שהמוח קופא וזרמים חשמליים בכל הגוף. בדיקות ראייה הכל תקין ועדיין אני לא רואה טוב. טינטונים מהמוח וציפצופים חזקים. חשוב לציין שאני מרגישה לא טוב שנתיים. הייתי בכל רופא ובכל מומחה אפשרי. אני מיואשת. יש לך עצה לאן לפנות?הוסף תגובה
היי ירדן ,אורי 01/10/2016 | 23:48שלום שמי אורי , קודם כל אני ממש מצטער לשמוע על מה שאת עוברת וסובלת במשך הרבה זמן . לצערי אצלי זה אותו דבר אבל אני רק בהתחלה (חודש וחצי ראשון), אשמח אם תוכלי ליצור איתי קשר במייל ותספרי לי יותר ( כמובן רק אם נוח לך ) אני בטוח שתוכלי לעזור לי הרבה , ולייעץ. תודה מראש , אורי . Firewings19@gmail.comהוסף תגובה
חשש לטרשת נפוצה?ירדן 02/10/2016 | 00:05לפי האבחנה שאבחנו מה זה יכול להיות? יש חשש לטרשת נפוצה?הוסף תגובה
תשובת מומחה ממצאי MRI דר' שלומית יוסט-כץ 11/10/2016 | 07:33שלום אסתר, בדיקת הMRI מראה נגעים שלא בטוח שישנה להם משמעות כלשהי- פרט לכך הבדיקה תקינה. היות ואיני רואה את הבדיקה מלציה לך לפנות אם תוצאותיה של הבדיקה והדיסק עצמו לנוירולוג שיראה את התוצאות ויגיד אם יש צורך בברור נוסף.הוסף תגובה
Mriאמיר 31/12/2020 | 02:34שלום מה מהשלומך אני מצטער על מה שקראתי אם את רוצה לתייעץ איתי תחזרי אלי אני מקווה שהסתדרת אבל יש לי במה לעזורהוסף תגובה
Mriאמיר 08/01/2021 | 00:23שלום ירדן יש דף לרופא קוראים לה terry wahls תעכבי יש לה פיתרון לכל מחלההוסף תגובה
תוצאות בדיקה של ירדןמיטל סיני 20/06/2021 | 12:46היי ירדן מקווה ששלומך טוב אני עם תחושה של סינוור, איבוד שיווי משקל וציפצופים. אותה תוצאה ב-MRI. אם יש לך תובנות או כיוון לתת לי אשמחהוסף תגובה
חובה את אותם התסמיניםמשי 20/06/2022 | 22:18היי ירדן אשמח לדעת מה קורה איתך כיום ? אני חובה את אותו הדבר בדיוק ואותם ממצאים ב mriהוסף תגובה
היי ירדןשלומי 05/02/2023 | 13:42אפשר לדעת אם לאחר שעברו מספר שנים יש תובנה כלשהי לגבי הmri אני באותו המצב שלךהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מיאסטניה גרביס
-
נוירופיברומטוזיס
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אלקטרומיוגרפיה, EMG
תרופות קשורות
-
רילוזול
-
אוזנימוד (זפוסיה)
מונחים קשורים
-
אוליגודנדרוציט
-
יק"ר
רופאים בתחום

ד"ר אדם לאוב נוירולוגיה
5 ( 20 חוות דעת )
"היה שרות מעולה? הרגיש לי המון זמן והיה רגיש מאוד וגרם לצאת ממנו עם הבנה מלאה על מצבי, ממליץ בחום לפנות אליו במידת הצורך."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה