מיואשת, מיגרנות?
פורום כאבי ראש ומיגרנה
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
מיואשת, מיגרנות? לי 27/10/2011 | 21:26הבת שלי בעוד חודש בת 5. ילדה חכמה, שמחה ובלי בעיות מיוחדות. מאז ינואר האחרון (מגיל 4), סובלת מהתקפים של כאבים במצח כאשר אופי ההתקפים הוא כזה: יש התקפים בהם הילדה מתלוננת על כאבים במצח אבל ממשיכה כרגיל. ההתקפים מלווים בחיוורון בפנים והמון פיהוקים. יש התקפים חזקים בהם הילדה ממש בוכה שכואב לה המצח, נראית ממש חיוורת וחולה בהתקף, מפהקת המון ואז נרדמת (שינה חזקה מאוד). אם זה בערב היא ישנה עד הבוקר, אם זה בצהריים/אחרי צהריים, ישנה כ-שעתיים ואז קמה וזה עובר. * לא ניתנה שום תרופה בזמן התקפים חזקים או חלשים, רק פעם אחת אקמולי. סיכום מספר ההתקפים בכל חודש החל מחודש אפריל (חזק+חלש): אפריל-3, מאי-4, יוני-3, יולי-2, אוגוסט-2, ספטמבר-7, אוקטובר-כרגע 7. בחודשיים האחרונים המצב הוחמר, מספר ההתקפים עלה. *בדיקות שבוצעו ויצאו תקין: קרקעית העין,EEG בשינה, MRI עם הזרקת חומר למוח. שאלתי היא- האם זה בטוח מיגרנה ומה אפשר לעשות, היא ילדה קטנה ואני פוחדת לתת לה כל מיני תרופות, ובנוסף למה לא עושים לה בדיקות אחרות - בדיקות דם כי אולי סובלת ממחסור במשהו (היא מאוד רזה ולא אכלנית), או בדיקת אלרגיה (אולי אלרגית לאוכל מסוים) או בעיה בעמוד שידרה או צוואר וכו'. אני ממש מיואשת, הילדה סובלת וזה ממש קשה. מה עושים?הוסף תגובה
תשובת מומחה מיגרנה? דר' דניאל עובד 28/10/2011 | 21:59לי שלום, התיאור שלך אינו מספק לצורך קביעת אבחנה של מיגרנה. האם יש רקע משפחתי של מיגרנה?, האם האור מסנוור אותה, או הרעש מפריע לה? האם כאב הראש מלווה גם בבחילות או הקאות? מיגרנה אומנם מתוארת מגיל 4, אך היא לא שכיחה בגיל זה. כך או כך, כדאי לנסות טיפולים כמו ביופידבק שיעילותו גבוהה בטיפול בכאבי ראש בילדים. בהצלחה.הוסף תגובה
מיגרנהלי 29/10/2011 | 22:39לי ולבעלי אין כאבי ראש, לאמא שלי יש מיגרנות. כשזה קורה היא לא מתלוננת על רעש או סינוור ,כשההתקף קשה אז היא בוכה ותוך דקות נרדמת. בפעם האחרונה היה לה התקף שבוא הרגישה שרוצה להקיא. היא לא הקיאה, היא הלכה לישון שעתיים (זה היה בצהריים) ואחרי זה קמה ועבר לה.אם זה לא מיגרנה מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
תשובת מומחה מיגרנה דר' דניאל עובד 29/10/2011 | 22:54למשל כאב ראש תעוקתי...הוסף תגובה
כאבי ראש המופיעים אצל ילדיםמיכל 05/11/2011 | 18:00מנסיוני עם בני בן הארבע(כיום הוא כבר גדול למדי)-לאחר שנים של תלונות של "כאב מצח" -מלווה בהחזקת המצח עם יד לוחצת...)ובדיקות אם אר איי(עם הזרקת חומר ניגודי) וצילומי רנטגן מצאו שהוא סובל מסינוסיטיס כרונית. מאחר וגם הטיפולים בכיוון הזה לא ממש עזרו, המשכנו בנסיונות לפתרון הבעייה גם באמצעים קונבנציונליים-תרופתיים, גם בביו-פידבק(לצערי, הילד התייאש ולא הסכים לשתף פעולה לאחר כ-5-6 מפגשים) וגם ברפלקסולוגיה, דיקור וכו. ברבות השנים, התחוור לנו שלמעשה הילד סובל מתסמונת טורט(בנוסף לסינוסיטיס)ומה שקורה זה שהוא חווה את הצורך להחזיק את המצח ככאב שאם לא יגע במצחו לא ירגע המקום. השורה התחתונה: גם כשמבצעים מבדקים רבים-לא תמיד ניתן לגלות מה מקור הכאב(ואולי יש מספר גורמים...?)ולהפטר מהכאב ולעיתים הפתרונות וההקלות זמניים... בכל אופן, רציתי לידע הורים מודאגים מנסיוני, שגם לרפואה האלטרנטיבית יש פתרונות שגם אם לא מונעים את התקפי הכאבים-מעט עוזרים ומקלים. חשוב לי גם להדגיש כי איני עוסקת במקצוע הקשור לרפואה הטבעית.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש אצל ילדים דר' דניאל עובד 06/11/2011 | 11:24מסכים לחלוטין...הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דלקת קרום המוח
-
מיאסטניה גרביס
בדיקות קשורות
-
אלקטרומיוגרפיה, EMG
-
חומצה מתיל-היפורית בשתן
תרופות קשורות
-
אופטומומאב (קיסימפטה)
-
חומצה כנודאוקסיכולית
מונחים קשורים
-
CBD קנאבידיול
-
אנצפלוגרפיה
רופאים בתחום

ד"ר אייל הנדלר אורתופדיה
4.9 ( 9 חוות דעת )
"דר הנדלר מקצועי מאוד, מקסים, נעים, סבלני, קשוב לבעיות המטופל, לבבי. אפילו הפנתי את אמי ואחותי, ממליצה בחום"

ד"ר רחל בן חיון נוירולוגיה
מנהלת השירות הקוגניטיבי במכון לשבץ מוח וקוגניציה, בית חולים רמב"ם
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה