פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 228
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
זריקה בmri
טל 28/04/2013 | 18:57קיבלתי זריקה באמצע הבדיקה ומנופחת לי היד וכואב מה עושים???...מה זאת הזריקה הזאת? הכוונה מה הזריקו לי? ולמה לא שאלו אותי בכלל אם אני רוצה שיזריקו לי? לא ידעו אותי מראש שיש זריקההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זריקה ב- MRI
דר' דניאל עובד 28/04/2013 | 21:42קרוב לוודאי שהזריקו לך חומר ניגוד לוריד, ושאת/ה חתמתם על הסכמה לפני הבדיקה. אם היד התנפחה, יש לפנות למרפאה לבדיקה של רופא.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש מתמשכים
דנה 21/04/2013 | 15:32שלום, מלפני שנה סבלתי מכאבי ראש והנוירולוג שלי עשה לי CT שיצא תקין ורשם לי"סרוקסט". לפני כחודשיים כאבי הראש חזרוומאז כואב לי הראש מאוד חזק כל היום, כל יום, ללא הפסקה! כעת קיבלתי הפניה לMRI והנוירולוג לא רשם / החליף לי כדור עד שיראה את התוצאות של הMRI. הנוירולוג אמר שאם הMRI יצא תקין אז כנראה יש לי"כאב ראש תעוקתי כרוני". הבעיה היא שמשככי הכאבים כבר לא עוזרים לי, אני לוקחת 8 אופטלגינים ביום שלא משפיעים בכלל כבר! אני טסה לירח דבש בעוד שבוע ואני ממש לא יכולה עם הכאב הזה. האם תוכל להמליץ לי על משכך כאבים חזק בלי מרשם/ או עם מרשם של רופא משפחה, שאוכל לקנות בתקווה שישפיע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ניסית
גל 21/04/2013 | 18:10את האופטלגין הנוזלי? הוא משפיע מהר יותר וגם מאפשר לך שליטה על המינון בצורה שאולי תהיה לך יותר טובה. תרגישי טוב!הוסף תגובה
-
האופטלגין הנוזלי כבר לא משפיע :(
דנה 21/04/2013 | 18:13י משככי כאבים נוספים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 22/04/2013 | 10:25בשום פנים ואופן לא אופלגין נוזלי או כל משככך כאבים אחר. את צורכת יותר מידי משככים שהם בעצמם בצריכת יתר יכולים לגרום לכאבי ראש ולהפיכה למצב כרוני. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
הפסקתי לחלוטין עם משככי הכאבים
דנה 28/04/2013 | 07:56ובדיקת הMRI יצאה תקינה, אך התור שלי לנוירולוג רק ב16.5, היום אני טסה ל10 ימים וכאבי הראש בלתי נסבלים. קראתי בפורומים שתוספי תזונה יכולים לעזור לכאבי ראש תעוקתי כרוני: ויטמין B-REST ושורש רודיולה של סולגאר http://www.solgar.co.il/?CategoryID=179&ArticleID=268 האם שווה לנסות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוספי מזון
דר' דניאל עובד 28/04/2013 | 10:23אפשר לנסות, רק ויטמין B2, מגנזיום, פטדולקס הוכחו מדעית...תמצית ריחנית בסימן שאלה...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש
הדר 23/04/2013 | 12:25שלום אני בת 24. רציתי לשאול בנוגע לכאבי ראש. מזה כמה שנים אני סובלת מכאבי ראש (לא יכולה לשים את האצבע על התדירות..אבל נראה לי יותר מהאדם הממוצע) אני דיי בטוחה שהם מיגרנות כי הן נמצאות תמיד בצד מצד שמאל ומלוות בבחילה. הבעיה שלי איתן היא שאני מרגישה כשהכאב מתעצם כשאני יושבת וכשאני שוכבת הכאב בכלל בלתי נסבל.. האם זה משהוא אופייני למיגרנה? מדובר על כמה שנים טובות שהמצב הזה קורה.. הסיבה היחידה שאני בודקת את זה עכשיו היא שאמרו לי שזה ממש לא תקין למיגרנה..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 23/04/2013 | 16:47זה לא טיפוסי שהכאבים מחמירים בשכיבה, כדאי לבדוק כיוונים אחרים..הוסף תגובה
-
כאבי ראש
מירי 25/04/2013 | 18:48במצב שכיבה כאב המיגרנה בהחלט מתעצם!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 26/04/2013 | 09:30יכול להיות, אני רק אומר שצריך לבדוק אפשרויות אחרות...הוסף תגובה
-
-
עקצוצים בראש, בעין ובאוזן
אופירה 25/04/2013 | 08:54אחת לכמה זמן אני מתעוררת עם כאב (כמעין עקצוצים) בצד הימני של קודקוד הראש, כאב באוזן הימנית ובעין הימנית. ההרגשה היא שהצד הימני "לא עירני". לעיתים הכאבים חולפים אחרי כמה שעות עד חצי יום. רציתי לשאול ממה זה עלול לנבוע והאם כאשר זה קורה יש משהו לעשות על מנת שהכאבים הללו יחלפו מהר יותר. אשמח לתגובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקצוצים בראש, בעין ובאוזן
דר' דניאל עובד 25/04/2013 | 11:47אופירה שלום, התופעות האלה יכולות להיות קשורים במנח לא נכון של הצוואר בשינה, שפוגע בעצבים הצוואריים העליונים ובסעיף של עצב התחושה העליון של הפנים. בדרך כלל יש גם כאבי צוואר כרוניים. אם זה לא המצב, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
-
לקיחת כדורים
אנונימית 23/04/2013 | 11:45שלום , אני בת 17 וסובלת ממיגרנות תכופות וחזקות , עשיתי כל בדיקה אפשרית והכל נמצא תקין. אני סובלת מזה שלוש שנים, ולוקחת כדורים שונים הלכתי להתייעץ עם נוירולוג שהמליץ לי על אקסידול מיגרלב וריזלט ניסיתי את השניים הראשונים שלא הועילו לי והאחרון ניסיתי פעמים , עם תופעת לואי של שעה וחצי מרגע לקיחת הכדור התחזקות כאב הראש למצב בלתי נסבל וגם התכווצות בשרירי הלסת ורק לאחר מכן שיפור שהחזיק לי כמעט 3 ימים השאלה שלי היא האם יש עוד כדורים שעליהם היית ממליץ לי ועד כמה מסוכן לקיחת הכדורים הללו באופן קבוע ? אילו סיכונים כלולים בכך אולי לכבד או לגוף בפרט ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תרופות
דר' דניאל עובד 23/04/2013 | 16:46הפיתרון הוא לא בצריכת יתר של כדורים לשיכוך כאב, במיוחד כשמדובר על תדירות התקפים מעל לפעם בשבוע. מצב כזה עלול להוביל להחמרה בעוצמה ותדירות ההתקפים. אני ממליץ לך להיבדק במרפאת כאבי ראש.בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש בצד שמאל, אזור הרכה,ארובת העין וטשטוש ראייה קל
הגר 20/04/2013 | 12:03כבר זמן מה שאני סובלת מכאב ראש בצד שמאל של הראש, אזור הרכה, ארובת העין וטיפה במעלה המצח. הכאב משתק, האזור רגיש למגע, גורם אף לבחילות. אני כבר לא מצליחה להבחין אם יש כדור שמצליח להקל על הכאב. אני נוטלת גלולות ולאחרונה התחלתי לסבול מדלקת בקיבה. האם יש קשר בין הדברים? איזה טיפול אתה ממליץ שעליי לעשות, המצב כבר בלתי נסבל. זה מעיר אותי בלילה, משתק אותי....פשוט נורא :( אודה להתייחסותך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש משמאל
דר' דניאל עובד 20/04/2013 | 13:01הגר, קשר מן התיאור שלך להסיק לגבי האבחנה, ובטח שלא לגבי טיפול מתאים. אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
קביעת תור ואבחון
הגר 20/04/2013 | 13:06איך ניתן להגיע אליך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טלפון המרפאה
דר' דניאל עובד 20/04/2013 | 13:41מזכירות מרכז מומחים בי"ח לניאדו- 09-8609335/6 מזכירה בבניין אסותא ברמת החייל בתל אביב- 054-2502560הוסף תגובה
-
-
כאב ראש בצד שמאל, אזור הרכה,ארובת העין וטשטוש ראייה קל
הגר 20/04/2013 | 12:02כבר זמן מה שאני סובלת מכאב ראש בצד שמאל של הראש, אזור הרכה, ארובת העין וטיפה במעלה המצח. הכאב משתק, האזור רגיש למגע, גורם אף לבחילות. אני כבר לא מצליחה להבחין אם יש כדור שמצליח להקל על הכאב. אני נוטלת גלולות ולאחרונה התחלתי לסבול מדלקת בקיבה. האם יש קשר בין הדברים? איזה טיפול אתה ממליץ שעליי לעשות, המצב כבר בלתי נסבל. זה מעיר אותי בלילה, משתק אותי....פשוט נורא :( אודה להתייחסותך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 20/04/2013 | 13:01ראי תשובה לעילהוסף תגובה
-
-
טעם מתוק בפה
מיה 18/04/2013 | 13:22שלום דר ! אני בת 29, ילדתי ברוך השם לפני חצי שנה. מזה כמה שנים סובלת מכאבי ראש...עברתי בדיקות, התברר שזה כנראה רגשי...(בדיקות מפני שנתיים כמעט) מזה כחודשיים אני מרגישה הפרשות בטעם מתוק בפה, ובמיוחד אני מרגישה את ההפרשה יוצאת מהשיניים האחוריות. לא חיברתי עם זמן או אוכל ספיציפי, אך אני מרגישה כמות גדולה יוצאת כשאני מתעטשת .אני מאוד לחוצה ומודאגת כי קראתי באינטרנט שייתכן חלילה קשר לזה עם בעיה במוח, ומאז אני לא יושנת מרוב הפחד. אודה לך אם תרגיע אותי בהקדם. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרשות
דר' דניאל עובד 18/04/2013 | 15:29זה לא נשמע משהו נוירולוגי, כדאי לפנות לרופא אא"ג...הוסף תגובה
-
שאל המשך
מיה 18/04/2013 | 18:08תחילה תודה על השובה המרגיעה. עוד משהו ששכחי להגיד בהמשך למה שציינתי לפני לא יודעת אם עלול לשנות את דעתך. בנוסף מזה שנה וחצי אני סובלת מכאב ראש אחורי מימין, בסיבוב בין הנוירולוגיים נאמר כי מדובר בנוירולוגיה אוקסיפטלית, הופניתי לMRI ראש- צוואר כי הכאב לא עובר טרם ביצעתי מחכה לתור. מזה חודשים עליתי במינון האלטרולית 10 מ"ג מכדור וחצי לשני כדורים, ומאז ברוך השם יש שיפור, אך הטעם בפה מאז הופיע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אלטרולט
דר' דניאל עובד 18/04/2013 | 19:15אז אם כך ייתכן שמהאלטרולט, למרות שאני מכיר דווקא תופעת לוואי של פה יבש והפרעה בחוש הריח ולא הפרשות ושינויים בטעם. בכל מקרה כדאי שתבדקי על ידי אאג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
התקפי מיגרנה אחת לחודש- למה? ומה עושים?
שני 17/04/2013 | 22:33אהלן, אני בת 32 , בחופשת לידה אחרי לידה שניה. כשלושה חודשים לאחר הלידה נתקלתי לראשונה בחיי בהתקפי מיגרנה מסביב לעין. הדבר חזר ונישנה חודש בדיוק לאחר המקרה הראשון בהתקפת כאב של העין השניה והאזור סביבה. מעולם לא היו לי כאבי ראש לפני כן, והדבר חדש לי מאוד. העין דומעת ונפוחה בעת התקף ויש כאב עז מאזור העין למצח. נוטלת אופטלגין שמסייע רק אם לרחת בזמן. האם מישהו מכיר מה הקשר בין 2 המיגרנות שחלפו, מה הסיבה ההורמונולית אולי, האם קשור לגלולות סרוזט אותן אני נוטלת למינעת הריון באופן יומיומי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 18/04/2013 | 15:27מיגרנה מושפעת משינויים הורמונליים, כמו למשל סביב מחזור, אחרי לידה וגלולות הורמונליות. את מתארת גם נפיחות ודמעת של העין שיכולים להצביע על כאב ראש מסוג אחר, המצריך טיפול אחר. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
-
היכן ניתן להשיג היום באזור המרכז אקסידול ? אומרים שיש מחסור
ezra 06/03/2013 | 22:03מנסה להשיג בבתי מרקחת ואין להם כעת(מזה חודשיים)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אקסידול
דר' דניאל עובד 07/03/2013 | 12:48צריך לשאול בבתי המרקחת או אצל החברה המשווקת...הוסף תגובה
-
אקסידול
אבי 18/04/2013 | 10:14האם מותר ליטול אקסידול למי שיש בעיית G6PDהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אקסידול
דר' דניאל עובד 18/04/2013 | 15:22למיטב ידיעתי אין בעיה...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיאסטניה גרביס
-
דלקת קרום המוח
-
בדיקות קשורות
-
חומצה מתיל-היפורית בשתן
-
נוגדנים לגנגליוזיד GM1
-
תרופות קשורות
-
אלטריפטאן
-
ארגוטאמין
-
מונחים קשורים
-
אנטרו-וירוס
-
אמיוטרופיה
רופאים בתחום
פרופ' הדסה גולדברג שטרן
נוירולוגיה
מנהלת היחידה לאפילפסיה ומכון ה EEG, מרכז שניידר, פתח תקווה
ד"ר הדר קולב
נוירולוגיה
5
( 5 חוות דעת )
"דר הדר נעימה נינוחה ,יסודית, מקצועית ומקיפה
שאלה שאלות רבות על תחושות הרגשות ומחלות .
בדקה את התגובות הנרולוגיות שלי והפנתה אותי לסדרת בדיקות לפתרון הבעיה.
תודה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה