פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 273
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
נקודה בקרקפת שמקרינה
נועם 01/04/2012 | 14:30מזה מספר שנים, בתדירות די נמוכה (מדי חצי שנה) אני חוטפ "זץ" עז בנקודה קבועה בקרקפת בצד שמאל לשתי שניות. הכאב עז, מרגיש כמו מכת חשמל ופוסק לחלוטין ללא השאר סימן. אתמול חוויתי לראשונה מספר "זצים" בזה אחר זה שמשתקים אותי למספר שברירי שניות. בניגוד לעבר הפעם נותרתי עם כאב עמום בקרקפת למשך כל היום וכעת גם לתחושת נימול בפנים (שאותה אני מייחסת כבר להתקף חרדה...). מה זה??? בברכה ותודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התקפים של כאב נקודתי
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 14:58התיאור שלך יכול להתאים לכאבים מסוג ice pick like headache. אם אכן זו האבחנה, הטיפול הוא ע"י נוגדי דלקת מסוג מסויים (רק סוג אחד עוזר) ,כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
-
שאלה
רובי 01/04/2012 | 10:15טיפול באינדוביס 25 2X דפלפט כרונו 500 1.5X ליום,תוך כמה זמן אמור להופיע שיפור בכאבי הראש שמאל הנוראים? ולגבי הנשירה שעלולה להיות-לא הבנתי,ממה שידוע לך.האם במינון (דפלפט 500 הנ''ל) כזה זה יכול להיות בכלל?.. איזה סוג נשירה זו? והאם שכתבת שזה הפיך זה חוזר בדיוק לאותה רמת גדילה לפני שזה קרה.?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 01/04/2012 | 11:48שיפור לרב קורה בין 4-6 שבועות. לגבי הנשירה, כדאי לשאול בפורום רפואת עור...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש וסחרחורות
ב. 30/03/2012 | 17:38שלום, אני בת 27 נשואה +3. סובלת מחרדות ומתח.מזה תקופה שיש לי כאבי ראש אחוריים בצד שמאל ובעיקר כשאני לוחצת על הקרקפת.בנוסף כשאני נעמדת והולכת יש ל סחרחורות ולפעמים מרגישה שצריכה להחזיק בדברים כדי להישאר יציבה.הרופאה שלי לא מתייחסת כ"כ למה שאני אומרת.האם ייתכן שהכל זה פסיכולוגי?מה כדאי לעשות? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות
דר' דניאל עובד 30/03/2012 | 19:03גם אם אלו הם כאבי ראש תעוקתיים הנובעים ממתח נפשי, כדאי לפנות הערכה נוירולוגית אצל נוירולוג. בכל מקרה אין צורך לסבול, אפשר ורצוי לטפל. בהצלחה.הוסף תגובה
-
בהמשך לשאלתי
31/03/2012 | 19:47תודה על התגובה המהירה,שכחתי לציין שאני משתמשמת במדבקות אוורה.האם יש לזה קשר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 31/03/2012 | 20:38צריך לבדוק בעלון המצורף לצרכן ביחד עם המדבקות, האם תיתכן תופעת לוואי של כאבי ראש....הוסף תגובה
-
-
מיגרנות
סיון 31/03/2012 | 00:53שלום אני בת 22 ,סובלת כבר כמה שנים מכאבי ראש חזקים שבאים כפעמיים בשבוע . בזמן האחרון הצטרפו לי לכאבי ראש גם לחץ על העיניים ובנוסף מדי פעם יש לי תחושת נימול שמתחילה מהיד ונמשכת לכל חצי הפנים שלי לכמה דקות .קרו לי גם פעמיים שראיתי מן עיגול שקוף כזה באמצע העיניים למשך כרבע שעה הבנתי שאלו סימנים שנובעים ממיגרנות הייתי רוצה לדעת אם יש דרך לטפל בכך ואם זה סוג מיגרנה מסויים מה שאני מדברת עליו ? עשיתי גם בדיקת CT אך לא התגלה שום דבר . תודה רבה על העזרה וחג שמח סיוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיגרנות
דר' דניאל עובד 31/03/2012 | 10:31סיון שלום, התיאור שלך יכול להתאים למיגרנות עם אאורה. אאורה באופן טיפוסי מקדימה את כאבי הראש, מתבטאת בהפרעות בראיה, תחושה או דיבור, ונמשכת לרוב כ-30 דקות. ציינת שאת בסובלת מכאבי ראש בתדירות של כ-2 בשבוע, זה די תדיר. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש לאבחנה וקבלת טיפול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש עזים בעיקר בקידמת הראש
קובי 30/03/2012 | 16:03שלום לפני שלושה ימים החלו כאבי ראש חזקים בעיקר באזור המצח בליווי חום ושיעול חזק.לפני יומיים הלכתי לרופא שקבע שיש לי "דלקת גרון ויראלית",למרות שהוא לא עשה משטח גרון,כך שאיני בטוח אם אבחנתו נכונה על אף שכן היה אודם בגרון.כרגע הכאבים והשיעול עדיין חזקים אך החום ירד.אודה לך אם תייעץ לי מה לעשות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש עזים בקידמת הראש
דר' דניאל עובד 30/03/2012 | 19:05ייתכן שכאבי הראש על רקע דלקת במערות הפנים (סינוסיטיס), ואולי גירוי של זיהומי של קורמי המוח. כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג...בהצלחה..הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש בגלל הגזמות במחשב
יוסי 30/03/2012 | 00:04שלום לך דוקטור אני משחק המון שעות במחשב ביום ואני חש כאבי ראש בצדדי הראש ואני מרגיש שהעור לא מתפתח בצורה הטבעית בגלל הלחץ של המשחקי מחשב המפעילים על הראש האם זה הגיוני והאם המחשב גורם לצורה החיצונית של הפנים להישתנות? האם זה מכער? כי זה ניראה בגלל הלחץ שאני כל הזמן מסתכל על המחשב שזה מפריע לעור. תודה:)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 30/03/2012 | 10:51זה לא הגיוני...הוסף תגובה
-
מכער?
יוסי 30/03/2012 | 11:16אבל המחשב יכול לכער? ושוב תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מכער
דר' דניאל עובד 30/03/2012 | 12:00לא...הוסף תגובה
-
-
שלום
רובי 28/03/2012 | 08:20אבקש לקבל תשובה עניינית/מפורטת ככל האפשר: סובל כחצי שנה מכאבי ראש צד שמאל אחורי וצדדי של הראש,לאחר בדיקות תקינות וביקור אצל אחד המומחים הגדולים בתחום הוחלט על טיפול של חודשיים!! באינדוביס 25 פעמיים ביום+דפלפט כרונו 500 כדור וחצי ביום,רציתי לשאול האם תרופות אלו פסיכאטריות?ראיתי שיש איזה תופעת לוואי לדפלפט נראה לי של נשירת שיער+זה גם מיועד לכל מיני תופעות מניה-דיפרסיה וקוטביות (שתודה לאל אין לי דברים כאלה אלא רק כואב לי הראש)-אני די מפחד מזה-אודה להסברך,ובכלל האם זה מינון רגיל,ומדוע חודשיים לוקחים אותם? ובעיקר איך לפתע אחרי חצי שנה יעלמו הכאבי ראש בעקבות הטיפול-האם זה נהיה משהו כרוני? אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש צד שמאל
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 09:15רובי שלום, דפלפט 500 מ"ג + אינדוביס 25 מ"ג פעמיים ביום הוא טיפול מקובל לכאב ראש משמאל Paroxismal Hemicrania/Continua. למרות שדפלפט משמשת במקור כתרופה נוגדת פרכוס או מייצבת מצב הרוח, היא די יעילה בטיפול בכאב ראש מסוג זה. כמו לכל תרופה, גם לדפלפט ייתכנו תופעות לוואי, כמו למשל נשירת שיער, אך זה לא כל כך נפוץ. המינון שציינת הוא המינון המקובל ומשך הטיפול הוא לפחות ל-3 חודשים. לא ניתן לדעת בשלב זה אם יהפוך לכרוני או לא, לרוב לא. בהצלחה.הוסף תגובה
-
?
רובי 28/03/2012 | 10:11לגבי הנשירת שיער חס ושלום,במידה וזה קורה מה עושים? כאילו אם מפסיקים ת'תרופה השיער חוזר לעצמו?כמו כן התופעה שרשמת שיש לי באנגלית? מזה בדיוק אומר מנסיונך,זה עובר מתישהו בדר''כ? כי אני מרגיש את זה כל הזמן חוץ מהשינה,הוסף תגובה
-
??
רובי 28/03/2012 | 10:15כמו כן,ממה כאב כזה מוזר נובע ומנסיונך שראית כאלה זה עבר בסופו של דבר איך ומתי פחות או יותר?ואיך אני יכול לסייע לטיפול הזה לעזור(ניסיתי אלטרול בעבר+דיקור סיני קצר שגם לא עזר) אני פשוט מאוד פסימי כי זה נראה לי נס שזה יעבור לפתע,אני ממש סובל מזה ומודאג ומפחד שזה יישאר אצלי כל החיים-אני לא יכול לתפקד ככה....הוסף תגובה
-
ולא
רובי 28/03/2012 | 10:21הבנתי ממך אם אלו תרופו פסיכיאטריות שיכולות לעשות השפעות לא טובות למיניהם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נשירת שיער
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 22:26המצב הפיך עם הפסקת התרופה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יעילות הטיפול
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 22:26אם לא מנסים לא יודעים, תחכה ותראה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 22:27הן לא תרופות פסיכאטריות, אבל יש להם גם אפקט של מייצב מצב הרוח.הוסף תגובה
-
שאלה
רובי 29/03/2012 | 08:29ד''ר,התחלתי ליטול את הדפלפלט ואני מאוד חושש מנשירה למרות שאמרת שזה לא שכיח,מה ניתן לעשות? כמו כן,לא קיבלתי תשובה לצערי האם מנסיונך סוג כאב כזה שאני חווה עובר בדר''כ/כרוני?,בערך כמה זמן וממה זה נובע הכאב הזה וכן מה ניתן לעשות כדי לעזור לטיפול להצליח?הוסף תגובה
-
?
רובי 29/03/2012 | 10:40ומה פירוש הפיך?זה חוזר בדיוק לקדמותו אם חס ושלום זה קורה? ובאיזה נשירה בדיוק מדובר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 10:59לקוות שהשיער לא ינשר, ואם ינשר, להפסיק. אני לא יודע מה האבחנה שניתנה לך, כך שלא אוכל להתייחס לכאב. בהצלחה.הוסף תגובה
-
מדוע לא מתקבלת תשובה לכל השאלות???
רובי 29/03/2012 | 12:15ומה פירוש הפיך?זה חוזר בדיוק לקדמותו אם חס ושלום זה קורה? ובאיזה נשירה בדיוק מדובר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נשירת שיער
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 18:17כדאי לשאול רופא עור...הוסף תגובה
-
-
שלום!
29/03/2012 | 11:08שלום ! יש לי כאב ראש עליון מימין, ועיטשתי ( עיטוש ), אז הכאב התגבר לשנייה, האם זה עלול להראות על משהו מסוכן? זה פעם קראתי ... תרגיע אותי בבקשה אני מתה מפחדהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 11:11זה יכול לקרות במצבים של סינוסיטיס, גירוי או דלקת של קרומי המוח וכו'. כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
-
שאלה
29/03/2012 | 09:27שלום! יש לי כאב ראש אחורי מימין הנמצא מעל החוליות העליוניות של הצוואר ב4-5 ס"מ, מה זה ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 10:57כדאי לפנות לרופא אורטופד ולשקול ביצוע הדמייה לחוליות הצוואר...הוסף תגובה
-
המשך
29/03/2012 | 11:02מה ייתכן שיהיה לי פריצות דיסק? בעיה צווארית עלולה לגרום לכאב בראש איפה שתיארתי? ללא כאב מתמיד בצוואר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 11:09ייתכן...צריך כמובן לברר אופציות נוספות, כמו דלקת או גירוי של העצב העורפי הגדול, כיווץ ומתח של שרירי הצוואר בחיבור עם עצם הגולגולת וכו'.הוסף תגובה
-
-
תוצאות mri ראש
ענת 28/03/2012 | 21:12אות גבוה בפונס וmidbrain תואם שינויים אסכמיים.מה זה אומר.? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאת MRI ראש
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 22:24שינויים איסכמיים משמעותם מחלת טרשת עורקים בכלי הדם, שלרוב נובעת מגורמי סיכון כמו סוכרת, יתר ל"ד, יתר שומנים בדם, עישון וכו'.הוסף תגובה
-
המשך שאלה על MRI
ענת 29/03/2012 | 06:18אני בת 41, אין לי שום דבר מהמחלות שהזכרת....אני רק קרישתית כבדה.האם יש קשר לזה? עשו לי את הבדיקה כדי לברר לגבי הפרעות ראיה שלי.....האם מגרנה או האם קשורים לTia . אודה להתייחסותךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך שאלה על MRI
דר' דניאל עובד 29/03/2012 | 11:06שינויים איסכמיים בפונס או במידבריין לרוב אינם קשורים בהפרעות ראיה, לכן לא סביר שמאירוע מוחי...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
דלקת קרום המוח
-
בדיקות קשורות
-
מבחן טובה
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
רילוזול
-
חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
-
איבר סופני
-
אגרנולוציטוזיס
רופאים בתחום
מכון פרי אבחון רפואי בע"מ
נוירולוגיה
המכון מתמחה בנוירולוגיה קלינית ונוירופיזיולוגיה קלינית
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 31 חוות דעת )
"ד"ר רני ברנע רופא מקצועי ביותר, הקשיב בנועם בדק את תוצאות בדיקת MRI הסביר את מקור הסימפטומים והפנה את אבי לבדיקות הנדרשות להמשך טיפול.."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה