פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 286
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש במשך שבועיים
אמילי 22/01/2012 | 14:45אני בת 42 בריאה בד"כ. לחץ דם תקין,סוכר תקין. כבר שבועיים יש לי כאבי ראש,למעלה כזה...כל הראש. לא פועם,ולא בלתי ניסבל,אבל כואב. זה בא והולך במשך כל שעות היממה... היום עשיתי פונדוס,שיצא תקין. האם יש סיבה לדאגה? או שכדאי לחכות שזה פשוט יעבור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש במשך שבועיים
דר' דניאל עובד 22/01/2012 | 20:47לפי התיאור אין סיבה לדאגה, אך כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש קל
אסף סבן 22/01/2012 | 16:56שלום רב במשך השנתיים האחרונות אני סובל מכאבי ראש שבתקופה האחרונה זה עובר לי לפרקי זמן קצרים וחוזר בכאב עמום .כאילו אני מתנתק לשניה מן העולם חשוב לציין שאי עושה ריצות עז זה עובר לי.. אני הייתי בבית חולים ועשו לי צילום מאורות הפנים +בדיקות דם+בדיקת עיניים וראו שהכל בסדר .. מה שמפריע לי זה הכאב ראש (קל ניתן לסבול)שתוקף אותי ... אפשר להגיד שאני לא מרגיש שהראש שלי צלול ונקי הכאב כל פעם במקום אחר.... בעורף. בראש החלק העליון בשני הצדדים. ברקות . (היה לי נוקשות די הרבה זמן בצוואר מן גוש קשה בצד שמאל עד שהתחלתי לעשות ספורט ואז הקושי בצוואר ירד לי והכאב עבר לי עד שהפסקתי לרוץ ועכשיו זה שוב חזר) אני מרגיש כובד בראש ולא יודע מה לעשות אני רוצה לחזור לשגרה רגילה בלי הפחד שזה יתקוף אותי פתאום בלי שום התראה אני מציין שהכאב הוא עמום מין התנתקות לשנייה מן העולם אשמח לתגובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש קל
דר' דניאל עובד 22/01/2012 | 20:46התיאור שלך, אסף, יכול להתאים לכאבי ראש תעוקתיים. כדאי לקרוא בכתבה שכתבתי לאחרונה ב- ynet לגבי כאבי ראש תעוקתיים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש מהורמונים
שמרית 17/01/2012 | 23:33אני בת 52, נמצאת בגיל המעבר ונוטלת הורמונים שמתי לב שמאז שהתחלתי לקחת הורמונים החלו להופיע לי כאבי ראש שלא הכרתי לפני.. האם זה יכול להיות קשור? אם כן, אילו תחליפים יש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
גם לי זה קרה
רינת 18/01/2012 | 09:48כן, גם לי ההורמונים עשו כאבי ראש ולאחר בירור הבנתי שזה אחד מתופעות הלוואי שיכולים להיות.. אני מאז עברתי לתוסף תזונה טבעי, פמארל אם את מכירה, ואני ממליצה לך גם, הוא כמעט חזק באותה מידה והוא לא גורם לי תופעות אחרות שסבלתי מהן. יום טוב!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 18/01/2012 | 11:27שמרית שלום, בהחלט ייתכן קשר בין כאבי ראש לטיפול הורמונלי, כדאי להיוועץ ברופא המטפל לגבי החלפת טיפול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש מוזר ומציק
אמיר 16/01/2012 | 17:09קצת ארוך אז מתנצל מראש . לפני כ 5 חודשים הגעתי למיון רמב"ם לאחר תחושה מוזרה ביד וברגל שמאל , תחושה שנעה בין נימול קל לכבדות של היד . נבדקתי על ידי נוירולוג שלא מצא תסמינים של ארוע מוחי כזה או אחר ונשלחתי הבייתה עם טיפול בלחץ דם ( היה לי מאוד גבוה 200 על 150 ) . במקביל נעשו לי בדיקות CT ראש שיצאה תקינה , MRI מח ועמוד שדרה צווארי שיצאו תקינות מלבד בלט קל בין חוליות C3-C4 עם לחץ קל על השק. EEG בערנות שיצא תקין , דופלר קרוטיס שיצא תקין . בדיקות הדם תקינות עם רמות תקינות של שומנים וכולסטרולס בדם עם תוצאה נמוכה של B12 ורמת הומצסטאין של 24.1 . הוסיפו לי מעבר לטיפול בלחץ הדם גם אספירין ( כבר 5 חודשים ) טריקרדיה , ו פעמיים ביום וואבן . מידי פעם יש לי תחושה של צביטה בתוך הראש. בדרך כלל בצד השמאלי העליון של הראש. תחושה כאילו משהו גודל שם או לוחץ ואז הכאב הופך להיות הקיפי יותר לכל הראש. ממש לחץ . לא לוקח משכך כאב ואחרי כמה שעות הלחץ הזה עובר. אני עובד במהלך היום , מתפקד רגיל , נוהג , שוחה ומתפקד תפקוד רגיל בבית . אבל הכאב המוזר הזה מלחיץ ולא נותן מנוח. אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא במיוחד לאור כמות הבדיקות שעשיתי והתוצאות התקינות שהן הראו ( מלבד ההחרגה בבדיקות הדם )הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש מוזר
דר' דניאל עובד 16/01/2012 | 21:51התיאור שלך יכול להתאים לכאב ראש תעוקתי. כדאי להיבדק ע"י נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לקביעת אבחנה וקבלת טיפול מתאים...הוסף תגובה
-
מה ביינתים
אמיר 17/01/2012 | 08:35עד שאני אגיע לנוירולוג שלי שוב או למרפאת כאב מה אני יכול ביינתים לקחת ? אופטלגין ? אקמול ? מה יכול לעשות את העבודה טוב יותר. נ.ב ... האם יש מרפאת כאב ראש באזור חיפה והקריות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה ביינתיים
דר' דניאל עובד 17/01/2012 | 11:01תוכל לפנות לרופאת המשפחה לקבלת טיפול זמני. ברמב"ם בחיפה יש מרפאת כאב טובה...הוסף תגובה
-
אהה נכון :-)
אמיר 17/01/2012 | 11:20צודק ... שכחתי שיש ברמבם אבא שלי היה שם בגלל בעייה אחרת . תודה על התשובות והיחס המהיר והאדיב.... מקווה שאולי סוף סוף יעלו על הבעייה שיש לי כי התופעות לא נעימות , מלחיצות וכבר מייאשות ....הוסף תגובה
-
-
כאב עצבי
15/01/2012 | 16:12שלוםם וברכה....אם יש לי כאב ראש ממקור עצבי ממה זה יכול להיגרם??ואיך מטפלים בזה האם שלא על ידי תרופות??והאם הכאב הזה יימשך תמיד או שהוא נעלם באיזה שהוא שלב??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/01/2012 | 20:45כל כאב ראש הוא ממקור עצבי, ייתכן שהתכוונת לכאבי ראש ראשוניים שהגורם להם אינו ידוע, כמו מיגרנה, כאבי ראש תעוקתיים וכו'. מטפלים ע"י תרופות או דיקור רפואי לאלו שלא מעוניינים בתרופות. הכאב יכול להיות זמני, או קבוע (כרוני).הוסף תגובה
-
המשך לתשובה
16/01/2012 | 12:56הכאב שלי הוא במקום מאד ספציפי בראש בצד ימין כמו דקירות חתכים חצים לא יודעת כבר איך לקרוא לזה...הכאב נמשך כמה שניות ונעלם וככה שוב כמה פעמים ביום...איך הכאב הזה נקרא??ואיך מטפלים בו??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך לתשובה
דר' דניאל עובד 16/01/2012 | 15:30ייתכן שמדובר בגירוי מקומי של עצב שטחי בקרקפת, או תופעה שנקראת ice pick headache. אפשר לטפל ע"י תרופות או הזרקה מקומית של חומר מאלחש. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש נקודתי בצד ימין
מיכאל ג. 15/01/2012 | 19:31שלום, בן 50 , עם יל"ד קל, מטופל באמלודיפין , לאחרונה חש כאב נקודתי מדי פעם וגם זרמים בצד ימין , זה גם קורה לי עם אני מתעצבן או מתרגש ממשהו וגם לפעמים כשאני מתכופף להרים משהו. לפני כמצי שנה היו לי תופעות יותר קלות כמו סחרחורת קלה , נבדקתי ע"י נוירולוג וגם בדיקת MRI - תקינים. מה זה יכול להיות ? אני מודאג מכך, תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש נקודתי בצד ימין
דר' דניאל עובד 15/01/2012 | 20:38זה יכול להתאים מיכאל לכאבי ראש תעוקתיים. אפשר לטפל ע"י תרופות או/ו דיקור רפואי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
סחרחורת כביטוי למיגרנה
ליאור בלס 14/01/2012 | 08:10לד"ר עובד שלום רב, האם יתכן מצב בו מגרנה תופיע בצורה של סחרחורת בלבד ללא כאב ראש? אני בת 43 בריאה ולא נוטלת תרופות, חווה אפיזודות של סחרחורות מסוג דיזינס כבר מעל שנתיים, לפרקים. אני בלחץ כבר תקופה ממושכת בשל עניינים שקשורים ללימודים וקריירה. הייתי אצל נוירולוגים שטענו שהכל תקין ואז הועלתה הסברה שיתכן שהסחרחורות הן ביטוי מיגרנלי למצב הלחוץ בו אני מצוייה, האם זה יכול להיות? אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה, ליאורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סחרחורות
דר' דניאל עובד 14/01/2012 | 09:21בהחלט ייתכן, אבל מאוד לא טיפוסי, ונדיר שללא כאבי ראש. לרוב מדובר בורטיגו, סחרחורות סיבוביות, ולא דיזינס...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש בגלים, צד ימין מעל האוזן במקביל לשפעת
אלדד 10/01/2012 | 08:58שלום, מזה כ-10 ימים אני סובל מנזלת, חום (לסירוגין) וחולשה. חשבתי שמדובר בשפעת ולכן לא התייחסתי לזה כל כך. אבל זה מתארך יותר מידי ובנוסף לפני כיומיים החלו כאבים שבאים בגלים ותחושת לחץ באיזור צד ימין של הראש מעל האוזן. כאשר אני מזיז את הראש (למעלה ולמטה) הכאב ממש בלתי נסבל. בארבעת הימים האחרונים אני ללא חום. רק נזלת ופתאום הכאבים הללו. פעם ראשונה שאני חווה כאבי ראש בעוצמה ותדירות כזו. האם מדובר בתופעה רגילה ? בתוך כמה זמן התופעות האלו אמורות להיפסק (אם בכלל) ? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר שפעת
דר' דניאל עובד 11/01/2012 | 09:44כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג אלדד, לפעמים מדובר בגירוי דלקתי ויראלי של קרומי המוח, זה לא מדאיג, אך כאמור צריך להיבדק...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש בצד אחד של הראש כבר שבוע ואירוע של איבוד חלק משדה ראייה למשך 20 ד'
מיכל 10/01/2012 | 09:36שלום רב, מזה שבוע אני סובלת מכאבים חדים בצד אחד של הראש, כמו דקירות - באוזן, מתחת לאוזן לכיוון הצוואר, באוזן עצמה בכל מיני מקומות שונים, בצד שמאל של הראש מאחורה ובאיזור העין השמאלית, פעם מעל לעין ופעם מתחת. ֿ הכאב בא והולך, אין איזה מנגנון שאני יכולה להסביר אותו. לפני כשבועיים התחלתי לעשות פעילות גופנית אחרי הרבה זמן שלא זזתי. ביום שלישי שעבר כאמור התחילו הכאבים, ביום רביעי לא היו כאבים כלל והייתי בערב בבריכה, בחמישי התחילו שוב הכאבים ובשישי בבוקר לאחר שחייה, יצאתי לאוטו ופתאום היו חלקים בשדה הראייה שלא ראיתי, החזקתי את הנייד - ראיתי את הפלאפון אבל לא הצלחתי לקרוא את ההודעה. מאוד נלחצתי, עצרתי בצד ובסופו של דבר אחרי 20 ד' חזרה אלי הראייה, התחיל כאב ראש, לא פיצוצים, אבל כאב ראש, שיכול להיות גם מהלחץ והבהלה שהאירוע הביא איתו. נסעתי למיון, נבדקתי על ידי רופאת עיניים, כולל לחץ והרחבת אישונים - הכל תקין. עברתי בדיקה נוירולוגית - הבדיקה תקינה, הרופאה המליצה על mri ראש כדי לשלול טרשת נפוצה. מאחר והאירוע הזה של הראייה הוא אירוע שלישי או רביעי בשלוש שנים האחרונות. בתקופות יותר לחוצות יש לי הרבה פעמים תחושה של לחץ על העיניים (ללא כאבי ראש ) ושינויים בראייה, אני מרכיבה משקפיים כך שיותר נח לי להרכיב משקפי שמש שמחשיכות לי ומסננות את המידע. לפני שנתיים וחצי עברתי את הבדיקה הזו והכל יצא תקין. עברתי המון דברים בשנתיים וחצי האחרונות מאז הלידה של הילד השני שלי, גם פיזית וגם נפשית, המון תופעות והמון בדיקות ששללו כל מיני דברים, בשנה האחרונה יחסית היה שקט, אבל עכשיו הגיע האירוע הזה. באופן כללי אני לא ממש לחוצה, האירוע של חוסר הראייה היה מלחיץ מאוד אבל אני מניחה שזה יכול היה להיות מיגרנה? רק לא נעים לי הדקירות בראש, והלחץ בעיניים, והכל כל ביחד .... הייתי שמחה לשמוע מה אתה חושב על הנ"ל. תודה !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תהייה - יכול להיות שהדקירות בראש הן כתוצאה של וירוס?
מיכל 10/01/2012 | 09:37לא יודעת אם יש לי וירוס, הילדים כל הזמן חולים ומדי פעם אני חוטפת ... תהיתי אם זה אפשרי שזה מוירוס. (אבל אז האירוע של שדה הראייה לא ממש מוסבר ) ... בקיצור. אודה לתשובתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש והפרעות ראיה
דר' דניאל עובד 11/01/2012 | 09:41זה אכן נשמע כמו מיגנרה עם אאורה, וטוב עשית שפנית למיון ונבדקת ע"י נוירולוג, כדאי לעשות את ה- MRI ולהיות במעקב נוירולוגי בקופ"ח, במידת הצורך במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
-
לחץ בראש
אבי 10/01/2012 | 16:19סובל כארבעה ימים מלחץ בראש ובעיניים שגורם גם לתחושת סרחורת קלה. לא כל היום אבל חלק מרכזי ממנו. בבוקר הכל תקין ומתחיל כעבור מספר שעות. איך כדאי להתייחס? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לחץ בראש
דר' דניאל עובד 11/01/2012 | 09:33כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
צפלוגרם
-
תרופות קשורות
-
רילוזול
-
קלוראזפאט
-
מונחים קשורים
-
אנמנזה
-
אזורי ברודמן
רופאים בתחום
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5
( 7 חוות דעת )
"אני רק אומר משהו אחד
כל כך שמיח שהקרתי אותו לטפל בבן שלי איפה הינו ואיפה אנחנו עכשיו זה רופא עם ידע הבנה ומומחיות ....תודה רבה מכל הלב"
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה