פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 285
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש בצד אחד של הראש כבר שבוע ואירוע של איבוד חלק משדה ראייה למשך 20 ד'
מיכל 10/01/2012 | 09:36שלום רב, מזה שבוע אני סובלת מכאבים חדים בצד אחד של הראש, כמו דקירות - באוזן, מתחת לאוזן לכיוון הצוואר, באוזן עצמה בכל מיני מקומות שונים, בצד שמאל של הראש מאחורה ובאיזור העין השמאלית, פעם מעל לעין ופעם מתחת. ֿ הכאב בא והולך, אין איזה מנגנון שאני יכולה להסביר אותו. לפני כשבועיים התחלתי לעשות פעילות גופנית אחרי הרבה זמן שלא זזתי. ביום שלישי שעבר כאמור התחילו הכאבים, ביום רביעי לא היו כאבים כלל והייתי בערב בבריכה, בחמישי התחילו שוב הכאבים ובשישי בבוקר לאחר שחייה, יצאתי לאוטו ופתאום היו חלקים בשדה הראייה שלא ראיתי, החזקתי את הנייד - ראיתי את הפלאפון אבל לא הצלחתי לקרוא את ההודעה. מאוד נלחצתי, עצרתי בצד ובסופו של דבר אחרי 20 ד' חזרה אלי הראייה, התחיל כאב ראש, לא פיצוצים, אבל כאב ראש, שיכול להיות גם מהלחץ והבהלה שהאירוע הביא איתו. נסעתי למיון, נבדקתי על ידי רופאת עיניים, כולל לחץ והרחבת אישונים - הכל תקין. עברתי בדיקה נוירולוגית - הבדיקה תקינה, הרופאה המליצה על mri ראש כדי לשלול טרשת נפוצה. מאחר והאירוע הזה של הראייה הוא אירוע שלישי או רביעי בשלוש שנים האחרונות. בתקופות יותר לחוצות יש לי הרבה פעמים תחושה של לחץ על העיניים (ללא כאבי ראש ) ושינויים בראייה, אני מרכיבה משקפיים כך שיותר נח לי להרכיב משקפי שמש שמחשיכות לי ומסננות את המידע. לפני שנתיים וחצי עברתי את הבדיקה הזו והכל יצא תקין. עברתי המון דברים בשנתיים וחצי האחרונות מאז הלידה של הילד השני שלי, גם פיזית וגם נפשית, המון תופעות והמון בדיקות ששללו כל מיני דברים, בשנה האחרונה יחסית היה שקט, אבל עכשיו הגיע האירוע הזה. באופן כללי אני לא ממש לחוצה, האירוע של חוסר הראייה היה מלחיץ מאוד אבל אני מניחה שזה יכול היה להיות מיגרנה? רק לא נעים לי הדקירות בראש, והלחץ בעיניים, והכל כל ביחד .... הייתי שמחה לשמוע מה אתה חושב על הנ"ל. תודה !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תהייה - יכול להיות שהדקירות בראש הן כתוצאה של וירוס?
מיכל 10/01/2012 | 09:37לא יודעת אם יש לי וירוס, הילדים כל הזמן חולים ומדי פעם אני חוטפת ... תהיתי אם זה אפשרי שזה מוירוס. (אבל אז האירוע של שדה הראייה לא ממש מוסבר ) ... בקיצור. אודה לתשובתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש והפרעות ראיה
דר' דניאל עובד 11/01/2012 | 09:41זה אכן נשמע כמו מיגנרה עם אאורה, וטוב עשית שפנית למיון ונבדקת ע"י נוירולוג, כדאי לעשות את ה- MRI ולהיות במעקב נוירולוגי בקופ"ח, במידת הצורך במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
-
לחץ בראש
אבי 10/01/2012 | 16:19סובל כארבעה ימים מלחץ בראש ובעיניים שגורם גם לתחושת סרחורת קלה. לא כל היום אבל חלק מרכזי ממנו. בבוקר הכל תקין ומתחיל כעבור מספר שעות. איך כדאי להתייחס? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לחץ בראש
דר' דניאל עובד 11/01/2012 | 09:33כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש וסחרחורות
מיכאל לוי 10/01/2012 | 01:09אני נער בן 19 לפני כחודשיים התחילו לי כאבי ראש חזקים !ריחופים שאני מתרכז במשהו ופשוט לא סם לב לכלום ככל שאני יותר עייף אני מרחף יותר! בבדיקות דם לא ראו כלום בקיצור הבנתי שבערך זה תקופה שקורה לאנשים אבל זה ממש חזק ומעצבן !ואני חייב לישון מוקדם והרבה על מנת שאני לא ירחף יותר מידי ולא יצליח להרדם מרוב כאבי ראש וזה מעצבן אשמח לתשובה זריזה ויעלה בעז"ה תודה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות
דר' דניאל עובד 10/01/2012 | 03:23יתכן שאתה סובל מכאבי ראש תעוקתיים, אך יש לשלול סוגים אחרים של כאבי ראש, ע"י התרשמות קלינית ובדיקה נוירולוגית מקיפה אצל נוירולוג. אינך חייב לסבול, כדאי לבקש מהרופא טיפול לשיכוך כאבי הראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
לחץ בראש וסחרחורת (לת)
gomo 09/01/2012 | 11:31שלום רב, בימים האחרונים יש לי תחושה בחלק גדול מהיום של לחץ בראש שמורגש גם באיזור העיניים. מעבר לכך, לעיתים יש לי מעיין סחרחורות קלות/חוסר ריכוז רגעי או קצת תחושת "ריחוף" אציין שבשבועיים האחרונים בערך 3 פעמים היתה לי למספר שניות סחרחורת חזקה מאוד(דווקא במצב ישיבה). אודה לכל הבחנה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאב ראש
אמיר 06/01/2012 | 12:39מהתשובה שלך אני מבין דתרופת אדול אפשרית אבל איזו תרופות מומלצות לכאב ראש תעוקתיים ???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 07/01/2012 | 04:41תרופות ממשפחת נוגדי הכיפיון, נוגדי הדיכאון וכו׳...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש
אמיר 06/01/2012 | 11:35ד"ר דניאל אדוויל תרופה טובה לכאב ראש תעוקתיים??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אדויל
דר' דניאל עובד 06/01/2012 | 12:08בעיקרון כן, כי זהו כדור נוגד דלקת ומשכך כאבים לא ספציפי. הבעיה היא שאם נוטלים למעלה מ 10 כדורים בחודש, הטיפול בעצמו עלול לגרום בעצמו לכאבי ראש. לכן עדיף להשתמש בתרופות למניעה.הוסף תגובה
-
-
לחץ בצד ימין של הראש מלווה בסחרחורות בעיקר בערב
אסתי 03/01/2012 | 20:34שלום, אבא שלי בן 60 סובל בחודש האחרון מלחץ מציק בצד ימין של הראש מלווה בסחרחורות כמעט אך ורק בערב. הוא עבר בדיקת CT שיצאה תקינה. הוא ייפגש עם נוירולוג ביום חמישי, אך רציתי לשמוע את דעתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לחץ בצד ימין של הראש
דר' דניאל עובד 04/01/2012 | 15:16אסתי שלום, כדאי להצטייד בבדיקת שקיעת דם ESR ובדיקות דם כלליות אם תספיקו עד לתור אצל הנוירולוג. בדיקה נוירולוגית והתרשמות קלינית חשובה מאוד על מנת לשלול את האפשרויות המרובות שבאבחנה המבדלת...בהצלחה...הוסף תגובה
-
תודה על התגובה המהירה אבל
04/01/2012 | 20:55הוא אכן יגיע עם בדיקות דם יש לך איזושהי השערה מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבל
דר' דניאל עובד 05/01/2012 | 05:42דלקת של העצב הרקתי (טמפורל ארטריטיס), כאבי ראש תעוקתיים, מיגרנה, המיקרניה קונטינואה ועוד...הוסף תגובה
-
תודה האם אתה ממליץ על נוירולוג טוב באיזור ירושלים?
05/01/2012 | 18:16אבא שלי היה צריך להיות היום אצל נוירולוג והייתה תקלה והוא לא נכנס לתור. התור הקרוב הוא בתחילת פברואר, מה אתה ממליץ לעשות? מיון? נוירולוג פרטי? איזשהן תרופות שירגיעו את הכאבים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוירולוג
דר' דניאל עובד 05/01/2012 | 22:52לא אוכל להמליץ על נוירולוג בפורום זה.אם הכאב חמור כדאי לפנות לחדר מיון. בהצלחה...הוסף תגובה
-
-
שלום ד"ר עובד, שאלה קשה לי אליך...
גל 05/01/2012 | 06:19לאחר סינוסיתיס לפני כחודשיים, המשיכו כאבי הראש. מדובר בכאב ראש מפושט, פועם, בעיקר בקדמת הראש מגיע גם לרקות. אבל נשללה אפשרות סינוסיתיס (צילום רנטגן תקין). בדיקת CT תקינה. מה עכשיו? מה זה יכול להיות? לנוירולוגית אין תשובות. אולי אתה יכול לשער במה מדובר? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שכחתי לציין תוצאות בדיקות דם
גל 05/01/2012 | 06:21לא יודעת אם זה חשוב, אבל עשיתי השבוע גם בדיקות דם. יצא שיש לי חוסר בהמוגלובין (11) וןבויטמין D אבל הנוירולוגית אמרה שחוסר ברזל אינו גורם לכאבי ראש קשים כמו שלי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה קלה
דר' דניאל עובד 05/01/2012 | 16:27אני יכול רק לשער שמדובר בכאבי ראש תעוקתיים, אבל כמובן שצריך להתרשם קלינית. תוכל לקרוא בכתבה שלי ב- ynet אם אכן מתאים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html בהצלחההוסף תגובה
-
-
כאב ראש חוזר
אמיר 05/01/2012 | 10:33לפני 7 חודשים זה התחיל ככאב ראש בינוני ואחרי חודש מהכאב נבדקתי על ידי נוירולוג ואמר שהכל תקין ושלח אותי לצילום סי תי והכל יצא תקין .. ואחרי חודשיים חזר הכאב גם בדרגה בינונית ונעלם וכבר כמה ימים יש לי אותו כאב ראש .. אני מציין בפניך כי נבדקתי על ידי 3 נוירולוגים וכולם אמרו שזה סוג של tinsion ומישהו המליץ לי תרופה בשם מודאל .. מה זה אומר שכאב ראש נעלם וחוזר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש חוזר
דר' דניאל עובד 05/01/2012 | 16:24אם אכן מדובר ב- tension type headache, או בתרגום הכי קרוב לעברית- כאבי ראש תעוקתיים, יש מגוון רחב של תרופות באינדיקציה זו, מודאל היא לא אחת מהן. היא תרופה לסחרחורות. כאבי ראש תעוקתיים יכולים להעלם ולחזור...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש מתחזק
לילך 03/01/2012 | 10:17שלום, אני בת 17 וחצי וכבר בערך שנה אני חווה כאבי ראש חוזרים מידי יום , בהתחלה לא התייחסתי לכאבים עד שהתחזק לי הכאב מסביב לעיניים וברקות(בעיקר בצד שמאל). הלכתי לרופאת עיניים היא אמרה לי שהבדיקה תקינה והבעיה לא בעיניים , פניתי לרופא משפחה שלי שהפנה אותי לרופא אף אוזן גרון שגם אצלו הבדיקה הייתה תקינה. ביקשתי מרופא המשפחה הפנייה לבדיקת C.T אך הוא אמר שכל עוד זה לא הכרחי הוא מעדיף לא לשלוח אותי בגלל כמות הקרינה שבבדיקה. רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכאבים והאם להתעקש לגבי הבדיקה. חשוב לציין שהכאבים החזקים חזרו במשך 3 פעמים בהפרשים של מספר חודשים. תודה! :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עוד משהו ששכחתי..
לילך 03/01/2012 | 10:24בנוסף לכאבים גם אני מרגישה טשטוש בעיניים עד לרמה שאני כמעט לא רואה כלום.(זה רק בכאבים ראש החזקים ).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש יומיומיים סביב העיניים וברקות וטשטוש ראייה
דר' דניאל עובד 03/01/2012 | 15:45אני חושב שאם את סובלת מכאבי ראש יומיומיים מזה כשנה, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש באחד מבתי החולים באזור מגורייך. תעברי הערכה נוירולוגית מקיפה ויוחלט האם לבצע הדמייה מוחית או לא. ברוב המקרים מדובר בכאבי ראש תעוקתיים בעלי מיקום ואופי דומה למה שתארת, ואפשר לטפל בתרופות או בדיקור סיני/רפואי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טשטוש ראייה
דר' דניאל עובד 03/01/2012 | 15:47לעיתים הפרעות ראייה מלוות כאבי ראש, כמו למשל במיגרנה. כפי שכתבתי להלן, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
רק עוד שאלה אחת :)
לילך 03/01/2012 | 18:14תודה על התגובה המהירה! כאב ראש תעוקתי זה אומר שזה נוצר מלחץ או עייפות נכון? אז במידה והתנאים האלו ישתפרו לבד הבעיה תיפתר בלי טיפול תרופתי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד שאלה אחת
דר' דניאל עובד 04/01/2012 | 15:20תוכלי לקרוא על כאבי ראש תעוקתיים בכתבה שלי מ- ynet בקישורית הבאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html לגבי טיפול, לעיתים כאבי ראש תעוקתיים חולפים מעצמם, בתקופות שונות בחיים. אין טעם לחכות שיחלפו, כדאי לטפל...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
דלקת קרום המוח
-
בדיקות קשורות
-
מעכבי אצטילכולין אסטראז
-
אלקטרומיוגרפיה, EMG
-
תרופות קשורות
-
אוזנימוד (זפוסיה)
-
ליסוריד
-
מונחים קשורים
-
יק"ר
-
נוהל 106
רופאים בתחום
פרופ' חן הלוי
נוירולוגיה
4.9
( 33 חוות דעת )
"פרופ הלוי
מקצועי , אדיב ומומלץ בחום !
הרגשנו בידיים הכי טובות שיש
ברמה הכי מקצועית שיש !
אין ספק שבחרנו בטוב ביותר"
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה