פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 292
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
אלטרול
צחי 23/10/2011 | 11:53קיבלתי אלטרול 25 מ"ג על ידי נוירולוג כטיפול למניעת מיגרנות . (אני לא בדיכאון ) קודם כל רציתי לשאול אם תחושת העייפות הקשה לאחר נטילת הכדור היא מוכרת ? אם כן תוך כמה זמן זה עובר ? אני אמור לעבור לשני כדורים בערב לאחר שבועיים האם להמשיך ? בנוסף האם על הדרך זה יעזור לי גם לחרדות שאני סובל מהם זמן רב ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אלטרולט
דר' דניאל עובד 23/10/2011 | 12:03צחי שלום, תחושת העייפות הקשה בהחלט מוכרת,ולעיתים כדאי להתחיל ממינון 10 מ"ג כדי למנוע תופעה זו. לרוב התופעה חולפת כעבור מס' ימים, אבל לא אצל כולם. לא הייתי מעלה מינון לפני שתופעת הלוואי חולפת. במינונים האלה ספק אם יעזור גם לחרדות, ישנם טיפולים טובים יותר לחרדות וגם לכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
גיל המעבר וכאבי ראש
שלי 21/10/2011 | 12:55שלום אני בת 53 וסובלת מתסמינים של גיל המעבר התחלתי ליטול הורמונים בהמצלצת הרופא שלי אבל שמתי לב שמאז שאני נוטלת את ההורמונים, הראש שלי כואב יותר וזה מאוד מציק לי. האם זה קשור לגיל המעבר או להורמונים? האם יש פתרונות חלופיים להורמונים לתסמיני גיל המעבר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
יש תחליפים
דניאל 21/10/2011 | 13:02אני עוד לא בגיל המעבר אבל יש לי נסיון רע מהורמונים מכך שהם גרמו לי לכאבי ראש קשים.. אני יודעת שאמא שלי משתמשת בתחליף להורמונים בשם פמארל ולדעתי זה עוזר לההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש, הורמונים וגיל המעבר
דר' דניאל עובד 21/10/2011 | 15:12כאבי הראש יכולים לנבוע מהטיפול ההורמונלי, אך יש גם החמרה בכאבי ראש בתקופת זו באלו שסבלו בעברם מכאבי ראש. הדרך לדעת היא פשוטה: צריך לנסות להחליף את הטיפול ההורמונלי בטיפול אחר, אם לא עזר, סימן שכאבי הראש לא מהטיפול ואז צריך לפנות לנוירולג...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש
עדי 20/10/2011 | 18:47שלום דוקטור מזה כחודש וקצת אני סובלת יום יום מכאב ראש חד צדדי צד שמאל מאחורה איזור המוח הכאב הוא לחץץץץ ממש לפעמים כמו צביתה ולפעמים רק לחץ אי אפשר להתעלם ממנו , בעבר לפני שלוש שנים היה לי אותה תופעה עשיתי סיטי בלי חומר ניגוד ויצא תקין , וגם לפני שבוע עשיתי סיטי עם חומר ניגוד וגם יצא תקין ב״ה , היתי אצל הנוירולוג הוא אמר שיכול להיות שזה מיגרנה , מה זה יכול להיות ? מה עלי לעשות ? האם זה נשמע מלחיץ ? יש לציין שהכאב מדכא אותי !!!! אשמח שתעזור לי כמה שתוכלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש משמאל
דר' דניאל עובד 20/10/2011 | 20:45עדי שלום, מיגרנה באה בצורה של התקפים, זה לא טיפוסי שכאב הראש יהיה יומיומי במשך כחודש וחצי. אני מניח שאין בנוסף בחילות והקאות, אי סבילות לרעש ולאור שיש בד"כ במיגרנה. התיאור שלך יכול להתאים יותר לכאבי ראש תעוקתיים, או לכאבי ראש מסוג המיקרניה קונטינואה, שמגיבה רק לסוג מסויים של טיפול תרופתי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאב ראש
עדי 20/10/2011 | 20:50מה אני עושה במצב כזה ? אני לא יכולה לסבול יותר תכאב ? הנוירולוג מומחה יכול להיות שהוא טעה בקשר למיגרנה? זה נשמע מלחיץ מה שיש לי או שאני יכולה להסיר דאגה מליבי כי עשיתי סיטי אם חומר ניגוד ? וMRI לא עושים לכל אחדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 20/10/2011 | 21:05אם את לא שלמה עם האבחנה של הנוירולוג, כדאיי לפנות למרפאת כאבי ראש לבירור ואבחנה יותר מדוייקים...הוסף תגובה
-
כאב ראש
עדי 20/10/2011 | 22:31ואני יכולה להיות רגועה שעשיתי ct אם חומר ניגוד לפני שבוע ויצא תקין ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT מוח
דר' דניאל עובד 20/10/2011 | 22:49CT מוח יכול להרגיע רק אם הרופא בעצמו רגוע לגבי ההתרשמות הקלינית שלו לאחר שערך בדיקה נוירולוגית מקיפה והגיע לאבחנה...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
20/10/2011 | 23:23כולם אומרים לי אם עשית ct את יכולה להיות רגועה ואני ממש לא רגועה , והרופאת משפלה אומרת שזה כלום , והנוירולוג בהיתי אצלו השבוע הוא אמר שיכול להיות שזה מגרנה ואם לא יעבור לי לחזור אליו!!!! זה נשמע לך משהו שדורש דאגה של ממש ? כמן מחלה ? גידול ?הוסף תגובה
-
כאבי ראש
20/10/2011 | 23:23כולם אומרים לי אם עשית ct את יכולה להיות רגועה ואני ממש לא רגועה , והרופאת משפלה אומרת שזה כלום , והנוירולוג בהיתי אצלו השבוע הוא אמר שיכול להיות שזה מגרנה ואם לא יעבור לי לחזור אליו!!!! זה נשמע לך משהו שדורש דאגה של ממש ? כמן מחלה ? גידול ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 21/10/2011 | 10:47קשה לומר ללא בדיקה והתרשמות קלינית בעצמי...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש
מיכל 20/10/2011 | 18:12שלום, אני סובלת מכאבי ראש כמעט כל יום בדר"כ אני לוקחת כדור וזה עובר לפני כשבועיים הייתי מצוננת והכאב ראש התגבר בצד השמאלי של הראש במצח ובאזור העין והגבות וגם לאחר כדור זה לא עזר עשו לי צילום רנטגן ומסתבר שיש לי סינוסיטיס לקחתי אנטיביטיקה במשך שבוע וזה עזר לכאב החזק שהיה לי. סיימתי עם הטיפול ובימים האחרונים כל יום כואב לי הראש פעם זה מתמקד בצד ימין ופעם בשמאל וגם יש לי כאבים בצד שמאל של הראש בקרקפת . עליי לציין שלפני 8 שנים היה לי מיגרנות וטופלתי עם כדורים יום יום במשך כמה חודשים והמיגרנה עברה לי . מה זה יכול להיות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש מצחיים משמאל
דר' דניאל עובד 20/10/2011 | 20:57מיכל שלום, צריך לפנות לרופא אא"ג לבדיקה חוזרת על מנת שלאשר שאין מדובר עדיין בסינוסיטיס. אם אכן כך, צריך לקחת טיפול תרופתי שיפסיק את התקף המיגרנה...בהצלחה...הוסף תגובה
-
-
ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד...
אליאב פרייס 20/10/2011 | 14:05אני גבר בן 53. מזה כ- 15 שנה סובל מתופעה מוזרה מאוד של מחזורי כאבים המתחילים בגוף ומתפשטים למוקדים אחרים בגוף בעיקר רגליים, חזה, ואוזנים. תאור בהרחבה: אני אדם פעיל, עוסק באופן סדיר בספורט. מסוגל להגיע למאמצים ממושכים כגון רכיבות של כ- 40 ק"מ באופניים. כ- 2/3 מהזמן אני רגיש תקין לחלוטין. גובה 178 משקל 87 ק"ג. מעת לעת, ללא התרעה מוקדמת או קטליזטור מזוהה כל שהו, מתחיל אצלי כאב ראש ההולך ומתפתח גם לאזורים אחרים בגוף. נסיעה מפותלת בכביש עלולה לזרז כניסה למצב כאבים זה. הכאב עלו להימשך בין יממה או שניים ועד כשבועיים. במקרים רבים מקיימת התופעה במחזוריות של סינוסואידיה ההולכת ומתגברת ודואכת בהתאמה בהמשך. פעילות גופנית בתקופה זו עלולה להחמיר את התופעה ולכן אני נמנע ממנה כמה שניתן. לעיתים הכאב מלווה גם בבחילה או סחרחורות וכן עייפות. הכאב ברגליים מזכיר כאב של הצטברות חומצת חלב בשריר, אף כי בד"כ אינו קשור בפעילות ספורטיבית. הכאב הינו עמום יחסית ואינו חד, אך לעיתים הוא מגיע לדרגות גבוהות מאוד. איכות החיים בתקופת 'התקפים' אלו יורדת באופן משמעותי כתלות ברמות הכאב. לאורך השנים בחנתי מול גורמים רפואיים שונים כיוונים שונים כגון אורטופדיה, נאורולוגיה, מבחני לב ומאמץ - אך לא נמצא כל כיוון שיוכל להצביע על מקור הבעיה ואו פתרונה. מעיון בתופעות המצויינות באשר לפיברומיאלגיה ואו 'מחלת היאפים' עולה קואורלציה נמוכה לתופעות הקיימות אצלי. נטילת כדורים כ'אקמול' בעת 'ההתקפים' מקילה על התופעה, אך אינה מעלימה אותה. אשמח מאוד באם ניתן לאפיין כיוון מסויים לאבחון התופעה וכיוונים אפשריים לפתרונה. בברכה אליאבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש בעת או לאחר מאמץ גופני
דר' דניאל עובד 20/10/2011 | 15:18כאבי ראש בעת או מייד לאחר מאמץ גופני מוכרים היטב, בשם post exertional headache, הטיפול הוא פשוט. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
20/10/2011 | 16:48תודה. אולם כפי שציינתי בפנייתי, התופעה, לאחר שהחלה, עלולה להתגבר עקב פעילות גופנית, אולם היא מגיעה 'משום מקום' (לפחות ע"פ כל הפרמטרים הקואורלטיביים שהצלחתי לנתח עד היום - מזג אויר, עומס בעבודה, תזונה וכו') והיא איננה מתרחשת כתגובה לפעילות גופנית. בברכה אליאבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 20/10/2011 | 20:41אם רק מחמירים במאמץ, זוהי תכונה מאוד טיפוסית לכאבי ראש מיגרנוטיים...על כל פנים, התיאור שלך, כולל מעורבות של הכאב מחוץ לגבולות הראש מחייב הערכה מדוייקת ומקיפה יותר, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש חוזר
וליד 20/10/2011 | 11:38ד"ר דניאל שלום .. יש לי כאב ראש כבר כמה חודשיים אני עברתי בדיקה כללית אצל רופא נוירולוג והכל יצא תקין עברתי סי תי מוח ויצא תקין .. למשך חודש ימים לא היה לי כאב אבל לפני שבוע חזר הכאב ולפני 3 ימים אני מרגיש כאב ברגל ימין ולחץ בעין שמאל .. מה כדאי לעשות??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש חוזר
דר' דניאל עובד 20/10/2011 | 13:53זה מרגיע ש- CT ראש תקין והבדיקה הנוירולוגית תקינה. כדאי לעבור בדיקת עיניים כולל בדיקת קרקעית העין (פונדוס)....הוסף תגובה
-
-
מה הסימנים לגידול בראש
שירן 19/10/2011 | 08:58דר בוקר טוב הייתי רוצה לדעת מהם הסימנים לציסטות או גידולים בראש ? תודה !!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גידול מוחי
דר' דניאל עובד 19/10/2011 | 10:01שאלה קשה שירן, אולי תופתעי לשמוע שדווקא כאב ראש הוא לא אחד מהסימנים המובהקים וקורה רק ב-25 אחוזים מאלו הסובלים מגידולים מוחיים. הסיכוי מראש הוא נמוך מאוד. אם כאבי הראש מופיעים מיד עם קימה מהשינה בבוקר, או אם חל שינוי בדפוס ואופי כאב הראש ה"רגיל", ויתווספו סימנים נוספים כמו בחילות, הקאות, חולשה או הפרעת תחושה- צריך לגשת לנוירולוג...הוסף תגובה
-
גידול
שירן 19/10/2011 | 12:14אה אז אם יש ציסטה אן גידול בראש לא מחייב שהראש ייכאב ???? ומה זה אומר סיטי אם החומר שמחדירים ??? סיטי לפעמים מטעה בתשובות ????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטה או גידול
דר' דניאל עובד 19/10/2011 | 13:21לא שירן, ברוב המקרים אין כאבי ראש במצבים של ציסטה או גידול. CT עם חומר ניגוד נועד לאפשר לראות נגעים ברקמת המוח וכלי דם טוב יותר...הוסף תגובה
-
ציסטה או גידול
שירן 19/10/2011 | 16:36ובct עם חומר מגלים אם יש איזשהי בעיה במוח כמו דלקת גידולים ןציסטות ???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטה או גידול
דר' דניאל עובד 19/10/2011 | 19:43יותר טוב, אבל עדיין הרבה פחות טוב מ mri...הוסף תגובה
-
-
כאב ראס בצד שמואלי
דוד 19/10/2011 | 04:50אני סובל מזה כשיש שנים בצד שמאלי מאחורה ממש מיתחת לגולגולת מגביל לעוזן כעבים תמידים רוב הזמן מאוד חזקים מדי פעם מלובה כאב חד מאחורי עין שמאלי כאב החד הוא בלתי נישבל נוספ אני שובל גם סכרכורות קשים לא מסתובבת גם הפראות בראיה יש לי פגיעה ב כול החוליות בצוור מה יכול לעזור לי על מנת להקל בכאב זה מאוד מקשה לי את חייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש, סחרחורות והפרעות ראייה
דר' דניאל עובד 19/10/2011 | 10:05שלום רב, אם הבנתי נכון, אתה או את סובלים מכאבי ראש עורפיים משמאל ולעיתים מאחורי עין שמאל, סחרחורות קשות והפרעות ראייה, וכאבי צוואר עזים. את הכאב אפשר להקל באמצעות מגוון רחב של תרופות לכאב, אבל לפי התיאור כדאי גם לעבד בירור אצל נוירולוג ואולי גם הדמייה מוחית...הוסף תגובה
-
-
זקוק לעידוד
גל 18/10/2011 | 16:28שלום לד"ר עובד, אימי (59) סובלת מזה שנים מכאבי ראש. בשנה וחצי האחרונות מקבלת טיפול מונע שעוזר (אספירין). בדיקה נוירלוגית שעברה (במרפאת הרופא) הייתה תקינה והרופא לא מצא לנכון לשלוח אותה להדמייה כלשהי. לפני כחודש אובחנה עם פרקינסון התחלתי ביותר. ניגשנו לקבל חוו"ד נוספת שאישרה את אותה אבחנה. הרופא אמר שבגלל שאף פעם לא עשתה CT וכדי ל"נקות שולחן" כדי שתעשה (לא היה לו חשד כלשהו). למיטב הבנתי אם היה משהו מסוכן שגרם לכאבי הראש האלו במשך למעלה מ 10 שנים כבר היו תסמינים נוספים? ביצענו CT ביום ראשון אך לוקח זמן לקבל תשובה. אודה על עידוד והבהרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תוספת
גל 18/10/2011 | 16:33בדיקות תקופתיות אצל רופא עיניים תקינים (לחץ תוך עיני, קרקעית העין וכו'). כמו כן, בדיקת רופא א.א.ג. תקינה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מזה שנים רבות
דר' דניאל עובד 18/10/2011 | 17:54גל שלום, אם כפי שכתבת אימך סבלה שנים רבות מכאבי ראש, והבדיקה הנוירולוגית הייתה תקינה, הסיכוי למצוא ממצא מסביר לכך ב- CT הוא קלוש. יחד עם זאת, דעתי היא שכל אדם שסובל מכאבי ראש תקופה ארוכה, חייב לעבור לפחות פעם אחת בחייו בדיקת הדמייה מוחית. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה
גל 18/10/2011 | 17:56הוסף תגובה
-
-
שאלה על סיטי ראש אם חומר
לידור 17/10/2011 | 07:55בסיטי רואים הכל ?! דלקות ? ציסטות ? גידולים ? או שלא מחייב ?!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
CT
דר' דניאל עובד 17/10/2011 | 15:36CT אינה בדיקה מדוייקת כמו MRI, רואים את רוב הדברים, לדוגמא גידולים גדולים. לעומת זאת, דלקות וציסטות קשה לראות...הוסף תגובה
-
בדיקת סיטי אם החומר
המשך 17/10/2011 | 19:50אז אם יש לי כאבי ראש שמלחיצים אותי ועשיתי פעמיים סיטי פעם אחת לפני שלוש שנים בלי חומר ולפני שבןע עשיתי סיטי אם חומר והכל יצא תקין ועדין יש לי לחץ בנקודה אחת של הראש והייתי אצל הנוירולוג והוא אמר שיכול להיות שזה מיגרנה ואני עדין לא רגועה, מה עלי לעשות ?!?!?!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 17/10/2011 | 21:13לפנות למרפאת כאבי ראש לצורך אבחנה מדוייקת...הוסף תגובה
-
המשך
המשך 17/10/2011 | 22:52איפה זה נמצא ??? מי יכול להפנות אותי לשם ???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאות כאבי ראש
דר' דניאל עובד 18/10/2011 | 16:01מרפאות כאבי ראש אפשר למצוא בבי"ח לניאדו, תל השומר, איכילוב, בילינסון, מאיר, וכו'. הפנייה ע"י רופא המרפחה או נוירולוג הקופה...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
-
צפלוגרם
-
נוגדנים לפוליו
-
תרופות קשורות
-
ריזאטריפטאן
-
ליסוריד
-
מונחים קשורים
-
יק"ר
-
אלקטרואנצפלוגרפיה (EEG)
רופאים בתחום
ד"ר מוחמד הוארי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"ממליצה בכל פה . רופא נדיר:
מקצועי , קשוב אמפטי , אכפתי , סבלני ,
הרגשתי שממש חשוב לו לדייק ולזקק את תחושותי רופא נעים הליכות
משכמו ומעלה
ירבו כמותו"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה