פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 302
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש והקאה
שואלת.. 06/07/2011 | 23:21ב-4 שנים האחרונות קורה לי אחת לבערך חצי שנה (סה"כ קרה לי בסביבות ה-7-8 פעמים) התופעה הזאת: מתחיל בכאב ראש חזק מאוד שלא ניתן לסבול (אני סובלת מדי פעם מכאבי ראש לא מדי משמעותיים),אבל אלו כאבים שונים. לא מעניין אותי כלום בזמן הזה העיקר שיעבור ,זה כאב בחלק העליון-קידמי של הראש,מעל המצח, תוך חצי שעה מגיעות בחילות ואחרי עוד חצי שעה אני מקיאה כמויות גדולות (של מיצי קיבה כנראה)... אחרי שאני מקיאה הכאב הרציני עובר ואז בהדרגה הכאב נחלש. זאת תופעה שחוזרת בדיוק באותו סדר כל פעם. הכל נמשך סה"כ בערך שעתיים...... יש הסבר לתופעה הזאת? דרך לבדוק אותה? לטפל בה? תודה....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ועוד משהו...
שואלת.. 06/07/2011 | 23:44כשיש לי את זה אני חייבת שיהיה שקט,לא יכולה להיות ברעש, חייבת לשכב ולא לעשות כלום ולא יכולה להריח ריחות. ממה שאני מוצאת באינטרנט על הנושא אני רואה שזה מסמן על גידול. יש עוד אפשרויות הגיוניות לתופעה? או שלהתחיל לדאוג??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש והקאה
דר' דניאל עובד 07/07/2011 | 09:51נשמע כמו מיגרנה...בטח שיש טיפול, כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ועוד משהו
דר' דניאל עובד 07/07/2011 | 09:51עוד יותר מחזק שזה מיגרנה...הוסף תגובה
-
תודה!!!
07/07/2011 | 10:07ואוו,הרגעת אותי, כל מקום שהמילה כאב ראש כתובה ביחד עם הקאה באינטרנט אני רואה שזה משהו רציני. אז אלך לנוירולוג.תודה רבה!!!!הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש
אביב 05/07/2011 | 11:58כמה ימים יש לי כאב ראש כרגע הוא ממש חלש אבל ברגע שאני נוגע בראש בצד ימין לי ההארקה אני מרגיש כאבים כאילו יש לי שם מכה או משהו כזההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 05/07/2011 | 13:36אביב שלום, אתה מתאר רגישות של עור הקרקפת למגע, שיכול להיות חלק מהמכלול של מיגרנה. באופן טיפוסי זה אמור לחלוף תוך 3-4 ימים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
הבעיה שיש לי כאבי ראש לעיתים קרובות
05/07/2011 | 15:30הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 05/07/2011 | 16:45אם כך כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש לאורך זמן
נעה 03/07/2011 | 22:30שלום, לאחרונה התגברו אצלי כאבי הראש (אחרי טיפול שיאצו- שנועד לכאבי ראש המתמשכים) הכאבים מתרכזים באיזור העיניים המצח והרקות אם אני לוקחת נורופן אז יש הקלה לכמה שעות וחוזר, שמש וחום מגביר את הכאב, ולפני כמה ימים התעוררתי מכרב ראש חזק במיוחד שגם הצוואר כולו כאב נורא, והרקות כמו בתוך מלחציים, לקחתי נורופן וזה עבר אבל הכאב נותר עמום כבר כמה ימים, האם אלו מגרנות רגילות או שמא עלי להיות מוטרדת? תודה מראש, אני והראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש מתמשכים
דר' דניאל עובד 04/07/2011 | 09:08אלו מיגרנות אם משכם בין 4-72 שעות, הכאבים הולמים ו/או מתגברים במאמץ ו/או עוצמתם בינוניית- חזקה, ו/או בחילות או הקאות ו/או רגישות לרעש או לאור. אם יש רקע משפחתי של מיגרנות- זה מחזק. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
עוד קצת
נעה 04/07/2011 | 09:26הכאבים באים והולכים כבר שבועיים ברצף.. מתיש מאוד ולא ממש מתחזקים באור- פשוט שמש וחום מעוררים אותם, כמו מכת שמש כל פעם, אבל גם אחרי 5 דקות בשמש. האם אלו עדיין מגרנות? יש רקע של מגרנות במשפחה וגם לי, אבל עד היום היו לי מגרנות עם אאורה, יש משהו שאפשר לעשות כדי להפסיק את כל זה? תודה שובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד קצת
דר' דניאל עובד 04/07/2011 | 09:49זה נשמע כמו מיגרנות נעה, אפשר לעצור את זה ע"י תרופות. כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש הסטרי
שירה 03/07/2011 | 11:44אתמול בערב התחיל לי כאב ראש שמתפרס מהרקות ועד לקודקוד הראש מלווה בחום נמוך 37.8 לקחתי כדור אבל לא ממש השפיע על שום דבר (אני מעולם לא סבלתי ממגרנות) כל תזוזה של העיניים ממש משתקת אותי רציתי ללכת לרופא אבל אני לבד עד יום שלישי ואני צריכה לנהוג בשביל זה ולא נראה לי שאצליח לנהוג בצורה בטיחותית כשאני מרגישה ככה. השאלה היא מה יכול לגרום לכאבים האלה ואיך אפשר לטפל בזה בינתיים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
שירה 03/07/2011 | 11:47אני לא יודעת אם זה קשור אבל התחלתי לקחת אנטיביוטיקה אוגמנטין 850 מ"ג לפני כמה ימים בגלל דלקת גרוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וכאבים עזים בהנעת גלגל העין, חום
דר' דניאל עובד 03/07/2011 | 13:24שירה שלום, כאבים בהנעת גלגל העין יכולים לרמז על גירוי קרומי המוח, ולכן אני ממליץ לך לפנות לרופא נוירולוג להערכה בהקדם האפשרי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש חריפים
איתי 02/07/2011 | 08:41שלום היה לי כאב ראש ממש למעלה באונה הכיפתית ומדי פעם ברקות הכאב עבר וחזרתי להתעסק במחשב כחלק מלימודי ללא חום והלכתי כבר לרופא משפחה ולנוירולוג וסיטי היה לפני כמעט חצי שנה והיו לי המון צילומים שזה לא בריא. מסיבה דומה של כאבי ראש, לפני 3 ימים מרוב שלא עשיתי הפסקה והייתי בתוך המסך הרבה זמן העיניים שלי היו אדומות ורק כשהורי אמרו לי הבנתי שהם אדומות הלכתי לישון ולמחרת הכאב ראש הופיעה חזק מאוד עד דמעות העיניים פחות אדומות, ונכון לעכשיו אני סובל מכאב ראש באזור שתופס לפחות שלוש אצבעות ומרגיש חום למרות שאין לי חום לפי המד חום.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש חריפים
דר' דניאל עובד 02/07/2011 | 10:12אוקיי, מה השאלה?הוסף תגובה
-
כאבי ראש חריפים
איתי 02/07/2011 | 10:46אני מנסה להתעלם וכואב לי מאוד לקחתי תרופה שאז הנוירולוג אמר שאקח כי הוא חשב שמדובר בסטרס "מיגרלב" לא עזר לי ואני עם הכאב ראש לא יודע מה לעשות אני רוצה להיפטר מזה ואני יודע שהרופא ישלח אותי לסריקה ורציתי לדעת למה כשידוע שצילומי רנטגן או סיטי מזיקים ומוסיפים קרינה לגוף לא שולחים לאמ אר אי .? מה אני צריך לעשות זה נוראיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ובדיקות הדמייה
דר' דניאל עובד 02/07/2011 | 11:25שאלה טובה איתי, והתשובה היא שבדיקת mri פשוט הרבה יותר יקרה, וברוב המקרים בדיקת ct מספיקה...הוסף תגובה
-
כאבי ראש חריפים
02/07/2011 | 11:38אני חייב לעשות משהו סיטי היא קרינה מסוכנת מאוד אתה רוצה להגיד לי שזו הפקרות מצד האוצר שוב פעם ושבגלל זה אני אעלץ לקבל מנת קרינה נוספת זה נוגד את המונח שהצלת חיי אדם הן מעלה ראשונה אין מקומות במזדרונות בבתי חולים רופאים לא מקבלים שכר הולם ועכשיו גם ציוד מה הדרך שאוכל בכל זאת להיבדק באמ אר אי ולא סיטי זה מסביר למה הנוירולוג האחרון אמר אין מה לעשותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 02/07/2011 | 15:37אם נוירולוג הקופה אינו מסכים לאשר לך MRI, הדרך היחידה היא לשלם באופן פרטי או ביטוח בריאות פרטי...הוסף תגובה
-
03/07/2011 | 10:13יש לי שתי נקודות שחורות שלא ראיתי קודם בעין ימין שלי שמתי לב לזה רק עכשיו. זה משנה משהו ?הוסף תגובה
-
איתי 03/07/2011 | 10:49שמתי לב שיש לי 2 כתמים שחורים בעין אחת זה אומר משהו .1הוסף תגובה
-
כאבי ראש חריפים
איתי 03/07/2011 | 10:50שמתי לב שיש לי 2 כתמים שחורים בעיניים זה אומר משהו ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתמים שחורים
דר' דניאל עובד 03/07/2011 | 10:54זה אומר שכדאי לפנות לרופא...הוסף תגובה
-
-
בדיקת CT
אנונימי 30/06/2011 | 18:42שלום ד"ר רציתי לדעת אם עשיתי בדיקת CT לפני כ שנתיים ועכשיו יש לי כאבי ראש שונים האם אני ישנו צורך לעשות בדיקה זו שוב ? יש לי תור לנורולוגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
CT
דר' דניאל עובד 01/07/2011 | 11:32זה שיקול קליני, כלומר שתלוי בהתרשמות הרופא ובבדיקה הנוירלוגית...הוסף תגובה
-
תודה ,המשךך...
אנונימי 01/07/2011 | 15:50זה לא מסוכן???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת CT
דר' דניאל עובד 01/07/2011 | 16:00בדיקה עם קרינה, אבל אם צריך, אז צריך. אפשר כמובן לחסוך את הקרינה ע״י בדיקת MRI...הוסף תגובה
-
-
להתעורר מכאב ראש
אנסטסיה 30/06/2011 | 13:27שלום, אני בת 28 ולאחרונה אני מתעוררת בבוקר מכאב עז בחלק האחורי של הראש, הרגשה מעין לחץ בגולגולת עד כדי כך שאני לא יכולה להזיז את הראש כלל עד שההתקף לא עובר (נמשך כמה שניות). במהלך היום יש לי כאבי ראש אך מסוג אחר, ברכות ובצדי הראש. האם יכול להיות שזה שריר הראש שנתפס או משהו פנימי? ידוע לי שאחד הסימפטומים לגידול במח זה בדיוק הכאב הזה של הבוקר. ממה עוד הכאב הזה יכול לנבוע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב עז בחלק האחרוי של הראש
דר' דניאל עובד 30/06/2011 | 14:24כאב עז בחלק האחורי של הראש הנמשך מס, שניות, לאחר קימה משינה יכול גם לנבוע מדלקת של עצה העורפי הגדול, ולא בהכרח מגידול מוחי:). אפשר לגלות זאת בקלות בבדיקה הנוירולוגית. בהצלחההוסף תגובה
-
-
כאבי ראש בעקבות מחלה
לימור 29/06/2011 | 14:59שלום,אני בת 29, יש לי תופעה שדי חוזרת על עצמה אם אני חולה ונאלצת לשכב שעות רבות בבית, לאחר יום יומיים מתחילים לי כאבי ראש נוראיים, מין פולסים כואבים כאלה בקצב של דפיקות הלב נראה לי. חשוב לציין שאני לא נוהגת לראות טלוויזיה בכלל וכשאני חולה אני יושבת כל הזמן מול הטלוויזיה אז חשבתי אולי זה הגורם, יכול להיות? ומה אני יכולה לעשות נגד כאבים אלו (כואב לי עכשיו מאוד מאוד). כדור לא עוזר לי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש בעקבות מחלה
דר' דניאל עובד 29/06/2011 | 15:11לימור שלום, כאבי הראש שאת מתארת יכולים להיגרם משלל סיבות, כגון כאבי ראש ממחלה ויראלית, מיגרנה ובמקרים נדירים אפילו דלקת קרומי המוח. צריך לפנות בכל פעם לרופא המשפחה או נוירולוג להערכה ובירור. בהצלחההוסף תגובה
-
-
כאבי ראש נוראיים
חסוי 28/06/2011 | 20:18היי אני סובלת בזמן אחרון במשך כמעט שבוע בכאבי ראש מאוד חזקים וכואבים כל יום שאני יוצאת החוצה ובשמש אחרי פחות מדקה מקבלת ציפצופים באוזניים כתוצאה מכך, אני מתחילה להסתחרר ולראות שחור בעיניים בלי יכולת לראות לאן פני מובילות. אם אני לא מתיישבת אני יכולה ליפול וזה נמשך במשך 3 דקות עד שאני מתחילה להתאושש לאחר מכן, כשאני בבית יש לי כאבים נוראיים בעורף של הראש ובמצח וגם דקירות לפעמים יש תחושה שהגולגולת זזה וזה נוראה כואב וכל יום כשאני קמה זה כבר 4 ימים ככה אני קמה עם כאבי ראש ולאחר שאני יוצאת מה שציינתי קודם לכן זה מה שקורה לי. ואני מתחילה להיגעל מאוכל לא יודעת מה לעשות קשה לי לתפקד ככה אודה עם תעזור ליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
חסוי 28/06/2011 | 21:43ושכחתי לציין כול הגוף שלי קופא גם כשאני מתחת לפוך יושנת וגם כשלא אבל לא כל היום בעיקר בערב ובשלבי בוקר צהריים לפעמים למרות שחם בחוץהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 29/06/2011 | 11:37כאבי ראש, רגישות לאור שמש, ציפצופים באוזניים ושחור בעיניים, חוסר תאבון ותחושת חום (כדאי למדוד חום), הם סימנים המצריכים בירור בחדר המיון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש מטרידים
מאיה 27/06/2011 | 14:48שלול לך ד"ר ... יש לי דקירות בראש בצד ימין כבר כמעט שבוע ...מאוד מטרידות כאבים בעין ימין ובאוזן ימין רגישות לעור מגיע למצב עייפות ודומעת ... וכאשר אניל וחצת לחיצה בצד ימין למעלה בראש כואב לי ... מאוד מטריד ומלחיץ ....(בת 23 יש לציין שאני שרורה בלחץ נפשי )הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים דוקרים
דר' דניאל עובד 27/06/2011 | 22:01לפי התיאור בהחלט יכול להתאים לכאבי ראש תעוקתיים על רקע מתח נפשי, אבל יש צורך לעבור הערכה נוירולוגית לשלול מצבים אחרים. בהצלחההוסף תגובה
-
... מצבים כמו מה ד"ר
מאיה 28/06/2011 | 14:24מצבים כמו מה ד"ר? ממה זה יכול עוד לנבוע ....??? אני נורא בלחץץץ....קבעתי תור לנורולוג ... תודה על תשובתך מראש....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 28/06/2011 | 14:29כאבי ראש מסוגים שונים, לדוג', מיגרנה, כאבי ראש שמקורם בצוואר וכו'...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיאסטניה גרביס
-
דלקת קרום המוח
-
בדיקות קשורות
-
חומצה היפורית בשתן
-
בדיקת שדה ראיה
-
תרופות קשורות
-
פירידוסטיגמין
-
חומצה כנודאוקסיכולית
-
מונחים קשורים
-
עמותת GNEM ישראל
-
אנמנזה
רופאים בתחום
מכון פרי אבחון רפואי בע"מ
נוירולוגיה
המכון מתמחה בנוירולוגיה קלינית ונוירופיזיולוגיה קלינית
ד"ר שלמה כהן
כירופרקטיקה
כרופא כירופרקט אני מעניק לכם כירופרקטיקה עדינה-טיפול הכי יעיל לפריצות דיסק ומפרקים אחרים בגוף
ד"ר נתן ברנד
נוירולוגיה
מייסד היחידה לנוירולוגית ילדים ומתבגרים במרכז הרפואי שיבא. לשעבר מנהל המכון להתפחות
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה