פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 303
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש - טיפול ב- amitripyline
לילך 25/06/2011 | 22:10לאור כאבי ראש ממושכים ותחושת לחץ וstress המליץ נוירולוג על טיפול ב- amitripyline 10mg במשך 6 שבועות. אני מבינה שהתרופה הנ"ל מיועדת לטיפול בדיכאון ועלולה לגרום לתלות ולכן חוששת להתחיל בטיפול. אודה לקבלת מידע נוסף על הטיפול ומידת הצלחתו בסיוע נגד כאבי ראש הנובעים בעיקר מלחץ.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אמיטריפטילין לטיפול בכאבי ראש
ד״ר דניאל עובד 26/06/2011 | 19:14לילך שלום, אמיטריפטילין היא תרופה מאוד יעילה לטיפול בכאבי ראש תעוקתיים ומיגרנה, והמינון המקובל הוא כעשירית מזה המקובל לטיפול בדיכאון. אם אכן זו האבחנה, קיבלת טיפול מתאים וטוב. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש תעוקתיים
דר' דניאל עובד 27/06/2011 | 22:01לילך שלום, אמיטריפטילין היא תרופה מאוד יעילה לטיפול בכאבי ראש תעוקתיים ומיגרנה, והמינון המקובל הוא כעשירית מזה המקובל לטיפול בדיכאון. אם אכן זו האבחנה, קיבלת טיפול מתאים וטוב. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש מלחץ
ניסן 12/06/2011 | 01:51שלום אני חייל בן 22 סובל תקופה של חודש וחצי בערך מלחץ וכאבי ראש באזור העורף ברקות ובעין לפעמים קופצת עין ימין. הכל יתחיל משיחת טלפון שדיברתי והתעצבנתי עלה לי לחץ הדם ל157 וגלי חום חזקים ומאז סבלתי מלחצים בראש ובעורף הלכתי למיון שם עשו לי בדיקת דם ועירוי יצא הבדיקה תקין של הדם הנורלוג במיון אמר לי שזה יעבור תוך שלושה ימים לא עבר אני עובר תיפולים אצל רפקסולוג שאמר לי שזה סינוסים היה כנראה ולחצים ויעבור לי ועד עכשיו לא עבר בשבוע וחצי האחרון זה יחמיר לי לגרון ממש היה לי קשה לבלוע וכאבי ראש ולחץ חזקים והרגשה עד כדי אילפון הייתי אצל נורלוג חוץ מהמיון פעמיים ואמר לי שאין לי כלום ונתן לי ובאן לפני שינה יתעכשתי איתו שזה ממש חמור ושיפנה אותי ל ctראש בסוף נתן לי השאלה שלי כזאת ממה זה יכול להיות הלחצים והאם צריך CT או שיש פיתרון אחר אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי אני סובל מזה די מאודהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 13/06/2011 | 10:41קשה לי לענות על שאלתך ניסן, מבלי לבדוק אותך, אם אכן מדובר בכאבי ראש תעוקתיים כפי שהנוירולוגים השונים התרשמו, ואם אכן הבדיקה הנוירולוגית תקינה כולל פונדוס (בדיקת עיניים), אז בד"כ ב- CT ראש לא נמצא כלום, והטיפול התרופתי הוא פשוט. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש
ניסן 13/06/2011 | 20:42אז איך אפשר לטפל בכאבים כי הנירולוג חוץ מואבן לא נתן לי כלום וזה לא ממש עוזרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 13/06/2011 | 22:18ישנם מגוון רחב של תרופות לשיכוך כאבי ראש, השונות מוואבן ויעילות יותר. לצערי לא אוכל להמליץ באתר על טיפול תרופתי ספציפי. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש
ניסן 27/06/2011 | 16:53שלום לך ד"ר הייתי שוב היום אצל הנירולוג הצבאי אחרי שעשיתי ct ראש הוא אמר לי לפי הדף שיצא תקין והחליט לתת לי במקום ואבן אלטרול קראתי על זה קצת וזה בכלל קשור לדיכאון ולא ללחץ בראש השאלה שלי כזאת אם בכלל לקחת תאלטרול ואם לא אני גר בצפון בקריות אם יש לך איזה דרך לייאץ לי לבדיקה אפילו פרטי אני מאוד ישמח אם תוכל לעזור לי בתודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 27/06/2011 | 21:59טיפול באלטרולט יעיל בכאבי ראש תעוקתיים, והמינון המקובל הוא כעשירית מהמינון המקובל לדיכאון. לייעוץ פרטי תוכל לקבוע תור במרפאתי לפי הפרטים המופיעים בכרטיס אודותיי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש כרוני
אייל 20/06/2011 | 11:17שלום רב שמי אייל ב 34, מזה שנתיים וחצי אני סובל מכאב ראש- באזור הרכות והמצח, לא כאב ראש רגיל אלא תחושה של נימול מסויים, "ראש רדום", וכמובן גם כאב קל המשפיע על מידת התפקוד היומי שלי. ביצעתי בדיקת CT ובדיקה של מספר לא קטן של נוירולוגים מהשורה הראשונה אך ללא תוצאות. ניסיתי גם- הומופתיה, רפלקסולוגיה, דיקור ואוסטרופטיה. אך ללא הועיל- אני מרגיש סוג של נכות במצבי- תפוקדי היום יומי נפגע בצורה משמעותית. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
"ראש רדום"
דר' דניאל עובד 20/06/2011 | 12:36תחושת "ראש רדום" היא תופעה מוכרת, אפשר לטפל בה, אין טעם לסבול. תוכל לפנות למרפאתי אם תרצה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
2 אדויל בהפרש של שעה
15/06/2011 | 17:33האם זה בסדר לקחת אדוויל ולאחר שעה לקחת עוד אחד? מתפוצץ לי הראש וכלום לא עוזר- לא מים לא אוכל לא מתוק לא מנוחה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
והאם זה מזיק?
15/06/2011 | 17:45הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
2 אדביל בהפרש של שעה
דר' דניאל עובד 15/06/2011 | 17:51אפשר אבל לא מומלץ, צריך לברר מה המקור לכאבי ראש, כדאי להיבדק ע״י רופא...הוסף תגובה
-
לא ממש
18/06/2011 | 18:41עדיף לקחת תרופה כמו אופטגלין שלא תפגע לך בבטןהוסף תגובה
-
-
כאבי ראש מתמשכים
ברק 17/06/2011 | 08:56שלום דניאל, כבר למעלה מחודש שאני סובל מכאבי ראש רק כאשר אני נוגע באיזור הפינה השמאלית הקדמית של הראש. כאשר אין מגע עם הראש אין שום כאבים אבל במשך תקופה ארוכה אם אני, לדוגמא, מעביר את היד דרך השיער (מהמצח אחורה) אני מרגיש כאב. הכאב בצורה מוזרה לא מופיע פעמיים אם אני חוזר על אותה פעולה אלא רק אחרי פרק זמן קצר (דקות אחדות) המקום שוב יחזור לכאוב כאשר אני נוגע בו. הכאב המורגש הוא כמו הפעלת לחץ באותו אזור רק מתחת לגולגולת. תודה רבה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב מופק בלחיצה
דר' דניאל עובד 17/06/2011 | 09:13הכאב שאתה מתאר ברק יכול לנבוע מעצב שטחי מגורה או דלקתי, בלשון מקצועית זה נקרא נוירלגיה, אפשר לטפל ע״י תרופות או הזרקות מקומיות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
ולאיזה רופא מומלץ לקחת את זה?
ברק 17/06/2011 | 09:35תודה רבה ד"ר :)הוסף תגובה
-
עוד משהו קטן,
17/06/2011 | 09:43אודה לך אם תוכל להסביר איך דבר כזה קורה? או האם זה משהו בלתי נמנע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסבר לכאב
דר' דניאל עובד 17/06/2011 | 09:58אם אכן מדובר בדלקת של העצב, זה יכול לנבוע מחבלה, או ממנח ראש לא טוב בזמן שינה, זיהום ויראלי, או ללא הסבר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איזה רופא?
דר' דניאל עובד 17/06/2011 | 09:58נוירולוג או מרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
תודה רבה ד"ר, שבת שלום.
17/06/2011 | 09:59הוסף תגובה
-
-
סחרחורת ולחץ מסוים בראש
מיכאל ג. 17/06/2011 | 08:45שלום ד"ר, אני בן 49 ,לפני כ3 חודשים הרגשתי בלילה כאב חד פתאומי בראש מצד ימין מעל האוזן, מאז משהו השתבש לי באזור הראש,מרגיש כבדות,זרמים מסוימים ולאחרונה סחרחורת בתנועות ראש או כשאני קם. בדיקת נוירולוגית תקינה, המליצו לי על CT , אבל עשיתי בדיקה בבטן לפני 5 חודשים.MRI פרטי אפשרי רק בעוד חודש, הקופה לא מאשרת דרכה. נא עזרתך , לא יודע איך להמשיך בטיפול,מאוד מבולבל.תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש פתאומי
דר' דניאל עובד 17/06/2011 | 09:17אם הבדיקה הנוירולוגית תקינה כולל בדיקת עיניים לפונדוס, אפשר לחכות לבדיקת ה mri בנחת, ולטפל בינתיים במשככי כאבים במידת הצורך. אם למרות זאת אתה חרד או סובל, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש מתמשכים
ברק 17/06/2011 | 08:56שלום דניאל, כבר למעלה מחודש שאני סובל מכאבי ראש רק כאשר אני נוגע באיזור הפינה השמאלית הקדמית של הראש. כאשר אין מגע עם הראש אין שום כאבים אבל במשך תקופה ארוכה אם אני, לדוגמא, מעביר את היד דרך השיער (מהמצח אחורה) אני מרגיש כאב. הכאב בצורה מוזרה לא מופיע פעמיים אם אני חוזר על אותה פעולה אלא רק אחרי פרק זמן קצר (דקות אחדות) המקום שוב יחזור לכאוב כאשר אני נוגע בו. הכאב המורגש הוא כמו הפעלת לחץ באותו אזור רק מתחת לגולגולת. תודה רבה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ראה תשובה מעלה
דר' דניאל עובד 17/06/2011 | 09:14ראה תשובה מעלההוסף תגובה
-
-
כאבי ראש כרוניים
שי 14/06/2011 | 18:07שלום לד"ר. אבי מזה זמן רב סובל מכאבי ראש כרוניים בלתי פוסקים. לפי דעת נוירולוג מדובר ב: Cluster Headache(זה לא מיגרנה או מכה וכדומה). נבדק ב-CT ונמצא הכול תקין. נתנו לו כל מיני כדורים כמו דפלפט ואחרים(אפשר לפתוח בית מרקחת) ושום דבר לא עוזר.. מה עוד אפשר לעשות? קראתי במחקר שמלטונין עוזר לחצי מהסובלים מהתופעה הזו.. מה אתה עוד ממליץ, כי אנחנו ממש מיואשים כבר..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך התיאור
שי 14/06/2011 | 18:09יש לציין שכאבי הראש ממש כרוניים עד חוסר יכולת תפקוד לעיתים. הוא יכול לעבוד אבל כל ה-24 סובבות סביב הכדורים וההרגעה הזמנית , שוב כדורים , שינה , כדורים, שינה. קיצר לא חיים.. נוירולוג לא מצא פתרון כלשהו.. בהתחלה חשבו שזה מלחץ דם גבוה(אבל זה לא עד כדי כך גבוה לכאבים כאלה). ולקח גם כדורים נגד כולסטרול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מקבציים
דר' דניאל עובד 14/06/2011 | 22:55אם אכן מדובר בכאבי ראש מקבציים, או ב cluster headache, אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש. מחלה לא פשוטה והטיפול בה לא פשוט. בהצלחה.הוסף תגובה
-
שאלה
שי 14/06/2011 | 23:18בדקתי באבחנות של הנוירולוג של אבי, אכן מצויין שם את זה. הנוירולוג לא מצא לנכון להפנות אותו למרפאה שכזו(לדעתי מחדל) איך מגיעים למרפאת כאב ראש , לא ברורים לי התהליכים. אם תוכל להסביר לי מה זו המרפאה ובמה היא שונה בכלל מרופא נוירולוג, זה כדורים אחרים ?הוסף תגובה
-
עוד הבהרה בקשר לכאבי ראש מקבציים
שי 14/06/2011 | 23:34אבי אובחן ב- "כאבי ראש מקבציים" אבל מעולם לא ניתן לו טיפול לפי מה שאני מוצא ברשת שנותנים: חסמי-סידן, ליתיום, אינדומתאצין או מתיסרגיד. להתקף עצמו ניתן לתת הזלפה של לידוקאין או קוקאין לנחיר, או אימיטרקס להזרקה תת עורית. מתן חמצן דרך האף או תרופות סטרואידליות כמו מתילפרדניזולון דרך הפה יפסיקו לרוב את ההתקף. למניעה נותנים חסמי-סידן, ליתיום, תרופות סטרואידליות או אנטי אפילפטיים כמו טופמקס. מה שכן נתנו לו בעבר טופיתרים ודפלפט(שזה אנטי אפילפטי) אלו לא עזרו. מה שעוזר (למרבה האירוניה) רק אופטלגין (בכמויות של 4-5 ביום) אני מתנצל שלא רשמתי הכל באשכול אחד, פשוט זה יותר מדי..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/06/2011 | 07:31מרפאת כאבי ראש היא מרפאה המתמחה באבחנה בירור וטיפול בכאבי ראש. ישנם מרפאות כאלה בבתי החולים השונים, כדוגמת איכילוב, בילינסון ואז צריך רק הפנייה מרופא המשפחה וטופס 17, ויש גם מרפאות פרטיות, כדוגמת המרפאה שלי במרכז המומחים בבית החולים לניאדו, בו מוצעים כל האופציות לטיפול בכאבי ראש, כולל דיקור סיני ורפואי ספציפי לכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 15/06/2011 | 07:33לכן הצעתי לך לפנות למרפאת כאבי ראש המתמחה לטיפול בכאבי ראש מהסוג הזה. ברור מדבריך שהטיפול לא היה מספיק טוב. בהצלחה.הוסף תגובה
-
איך מגיעים למרפאת כאב ראש?
שי 15/06/2011 | 12:24הפניית רופא משפחה/נוירולוג? או עצמאי היכן זה נמצא: סניפי קופות חולים / רק בבתי חולים? האם זה תלוי קופה מסוימת? אין לי מושג איך מגיעים לזה? זה נחשב מרפאת כאב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איך מגיעים למרפאת כאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/06/2011 | 12:46זה נקרא מרפאת כאבי ראש, רק בבתי חולים, לא משנה איזה קופה, הפנייה מרופא משפחה או נוירולוג, ואם זו מרפאת כאבי ראש פרטית, לא צריך הפנייה...הוסף תגובה
-
תגובה
שי 15/06/2011 | 12:54לצורך העניין אם אבי חבר קופת חולים מכבי, הוא רשאי ללכת לבית חולים מאיר(של הכללית)? (עם טופס 17) השאלה נובעת מבלבול וסליחתך מראשהוסף תגובה
-
קופה
ד״ר דניאל עובד 15/06/2011 | 13:23תברר עם הקופה, אין לי מושג...הוסף תגובה
-
-
כאב לא ידוע
דנה 14/06/2011 | 23:50האם יש מצב שכאב גב רק בשכיבה בדרך כלל כמו סכינים עד שאני חוזרת לישיבה זה נירגע. יכול להקרין לשד . המקום ממש מגביל לשד מאחורה עברתי את כל הבדיקות שד דם אורטופדיה הכל תקין סי טי גב תקין רק בלט דיסק בצואר. אבל כן כואב לי בגב איזה בדיקה יסודית יותר עלי לעבור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב לא ידוע
דר' דניאל עובד 15/06/2011 | 07:26דנה שלום, הפורום דן בשאלות הקשורות לכאבי ראש ומיגרנה ולכן לצערי לא אוכל לעזור. אני מציע לך לפנות לפורום אורטופדיה או פורום כאבהוסף תגובה
-
-
Elatrol
אלירן 14/06/2011 | 19:23שלום ד"ר. מזה זמן רב הנני סובל מכאבי ראש. לאחר בדיקת CT תקינה, הנוירולוג המליץ על Elatrol 25 פעם ביום למשך חודשיים. ממה שהבנתי, הכדור פועל על החלק במערכת העצבים האחראי לייצור כאבים. מכיוון שכאבים הוא מנגנון טוב וחשוב של הגוף, אשמח אם תוכל לעזור לי בשאלות הבאות: 1. כיצד אוכל לדעת על קיומן ומצבן של מחלות (ובכללם הכאב ראש) אם לא ארגיש כאבים? 2. האם לאחר סיום לקיחת התרופות, מנגנון יצירת הכאבים יפגע (ובמילים אחרות, האם אוכל להרגיש עוד כאבים בחיים)? המון תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב
דר' דניאל עובד 14/06/2011 | 22:51אלירן שלום, שאלות חכמות, כל הכבוד, תשובותיי: 1. כאב ראש לא בהכרח מעיד על מחלה. לעיתים מדובר בהתכווצות של שרירי הצוואר או הקרקפת, לדוג׳ ממצב נפשי או חרדה, והטיפול הוא בתרופה נוגדת דיכאון או חרדה כדוגמת האלטרול. 2. מנגנון הכאב לא נפגע לאחר הפסקת הטיפול בתרופה ואין בד״כ תופעת התמכרות או גמילה מאלטרול בהצלחה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
דלקת קרום המוח
-
בדיקות קשורות
-
כספית בשתן
-
חומצה מנדלית בשתן
-
תרופות קשורות
-
קלוראזפאט
-
אופטומומאב (קיסימפטה)
-
מונחים קשורים
-
אזורי אסוציאציה
-
קנבינואידים
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר ראובן אייכנבאום
נוירולוגיה
5.0
( 4 חוות דעת )
"הייתה חוויה טובה ומספקת את הנדרש. קיבלתי שירות איכותי ומקצועי"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה