כאבים בחדירה בעת קיום יחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 18. לאחרונה התחלתי לקיים יחסי מין עם חבר שלי. מהפעם הראשונה ועד עכשיו, בערך 5 פעמים, מאוד כואב לי. החדירה הראשונה כואבת ברמה שאי אפשר לתאר, ואחר כך זה פשוט נסבל איכשהו. זה לא משתפר והכאב לא פוחת. מה הבעיה אצלי?

תשובה:
הכאבים שאותם את מתארת לאו דווקא מעידים על בעיה כלשהי. קיום יחסי מין, בעיקר בפעמים הראשונות, יכול להיות עניין לא נעים. הנרתיק מורכב בחלקו משריר שצריך להתרחב על מנת לאפשר לאיבר המין הגברי להיכנס, ולכן עם הזמן אמור להיות שיפור. ישנם כמה דברים היכולים לסייע לך. קודם כל חשוב לדאוג כי אזור הנרתיק יהיה מגורה, רטוב, כדי לסייע לחדירה. באפשרותכם להשתמש בתכשירי סיכה טבעיים על מנת לסייע לחדירה קלה יותר. בנוסף, חשוב להיות רגועה ובטוחה במה שאת עושה. לחץ כשלעצמו גורם לאי נוחות ולהתכווצות שרירים. שיהיה בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד