נטילת אוגמנטין בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 36, בהריון בשבוע ה-26. במהלך השבועיים וחצי האחרונים אני משתעלת שיעול טורדני בתדירות גבוהה. במהלך שלושת הימים האחרונים אני סובלת מכאבים בצד שמאל של בית החזה. בביקור אצל רופא המשפחה עלה חשש לדלקת ריאות, וקיבלתי אוגמנטין 875 מ"ג (לנטילה פעמ

תשובה:
התרופה אוגמנטין מכילה שני חומרים פעילים, אמוקסיצילין (אנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילינים), וחומצה קלאוולנית (clavulanic acid). התרופה שייכת לקטגוריה B בהריון, כלומר ניסויים שבוצעו על בעלי חיים לא הוכיחו נזק לעובר, ואילו בבני אדם לא בוצעו די ניסויים כדי לקבוע את מידת הבטיחות של התרופה. עם זאת, הפניצילינים נחשבים לבטוחים לשימוש בהריון (אם אינך רגישה לפניצילין). מוקוליט (קרבוציסטאין) מווסת את צמיגות הכיח ומסייע בהפקת שיעול פרודוקטיבי יותר, ועל ידי כך מקל את הוצאת הליחה ממערכת הנשימה. ניסויים שנערכו בבעלי חיים לא נמצאו הוכחות שיש לתרופה השפעות מזיקות על העובר, אך לא מומלץ להשתמש בתרופה במהלך הטרימסטר הראשון של ההריון. רפואה שלמה והמשך הריון בריא וקל, ד"ר קרן גלרון - אינפומד