זיהום חוזר בדרכי השתן אחרי יחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בחמש השנים האחרונות אני סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בשלפוחית השתן. שמתי לב שזה קורה כל פעם אחרי קיום יחסי מין (בכל פעם עם אותו הפרטנר). רופא המשפחה נתן לי טבעקוטאן, למרוח לפני או אחרי, וכשאני מורחת, זה אכן עוזר. אבל אם התכשיר חסר או כאשר שוכחת, למחרת

תשובה:
זיהום בדרכי השתן שכיח מאוד בנשים, ומתרחש בחלק גדול מהנשים לאחר קיום יחסי מין. הסיבה לכך היא האנטומיה של אברי ההפרשה באישה, והעובדה שפי הטבעת והשופכה קרובים יחסית. גורמי סיכון לזיהומים חוזרים בדרכי השתן כוללים הפרעה אנטומית במבנה דרכי השתן, יובש בנרתיק, צנתר בדרכי השתן, אבנים בכליות ועוד.. יכול להיות שעד היום לא סבלת מזיהומים בדרכי השתן כי לא היו לך גורמי סיכון ספציפיים, ויכול להיות שכעת את לאחר גיל המעבר, ויש יובש בנרתיק או שינויים הורמונליים שמגבירים את הסיכון, כך שלאחר יחסי מין את סובלת מגירוי ודלקת. אם זו הסיבה, טיפול הורמונלי חלופי עשוי לפתור את הבעיה. בכל מקרה, מומלץ לפנות לאורוגינקולוג, אשר עשוי להמליץ על ביצוע כמה בדיקות. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני