לפני שבועיים קיבלתי הצטננות רצינית שכללה עייפות גדולה, נזלת, כאב גרון ו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שבועיים קיבלתי הצטננות רצינית שכללה עייפות גדולה, נזלת, כאב גרון ושיעול עם ליחה. הנזלת והעייפות חלפו לאחר שבוע של מנוחה. עם זאת השיעול עדיין לא נפסק. בבדיקה אצל הרופא הכללי לא נראה כלום. בכל זאת זה זמן רב שהשיעול נמשך. אילו סיבות יכולות להיות

תשובה:
אפשרות אחת היא שיש לך מה שנקרא ,post nasal drip בו הפרשות שנותרו מההצטננות, מחלל האף, הסינוסים והלוע, נוטפים בזמן שכיבה אל דרכי האוויר וגורמים לשיעול. שנית ייתכן שעדיין יש לך גירוי בדרכי האוויר, שיכול להימשך גם מספר שבועות לאחר המחלה החריפה. אם יש חום, כאבים בחזה ושיעול עם ליחה, אולי אף מדובר בדלקת ריאות משנית להצטננות. כדאי לשים לב מתי מופיע השיעול- האם לאחר שכיבה, האם לאחר מאמץ, האם מלווה בקוצר נשימה? אם אין לך חום, כאבים בחזה או קוצר נשימה, עצתנו להמשיך בטיפול שציינת ולחכות עד שזה יעבור, אם אחד מהנ"ל מופיע, לפנות שנית לרופא לקבלת טיפול.