מחלה דיפוזית של בלוטת התריס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן 17. הוא עבר בדיקת אולטרסאונד של הבלוטות ואלה הממצאים: אונה ימנית - גודל רגיל מרקם לא אחיד. הודגמו מוקדים זעירים עד 0.3 ס"מ. אונה שמאלית - גודל רגיל, מרקם לא אחיד. הודגמו מוקדים עד 0.5 ס"מ. איסטמוס לא מעובה, לא אחיד. הודגם מוקד 0

תשובה:
משמעות התוצאות היא שישנה מחלה דיפוזית, כלומר לא מחלה נקודתית, אלא מחלה שמערבת את כל רקמת בלוטת התריס ולא רק חלק מסוים ממנה. ישנן כמה מחלות הגורמות למחלה דיפוזית, חלק מהן הפיכות לחלוטין תוך זמן קצר (כגון זיהום ויראלי של הבלוטה), וכאלה המצריכות טיפול ממושך. בכל מקרה, ללא בדיקות נוספות לא ניתן לדעת מה הבעיה. אני מציע לך להיפגש עם הרופא המטפל ולדון עימו על כך. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד