חסרים תזונתיים לאחר קיצור קיבה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 44. ברצוני לדעת היכן נספג ויטמין B6. לפני שנה עברתי ניתוח קיצור קיבה (שרוול). האם חלק מהוויטמינים נספגים בקיבה והניתוח שעברתי גורם לחוסר תזונתי?

תשובה:
ויטמין B6 נספג במעי. לאחר ניתוח קיצור קיבה עלולים להיווצר חסרים תזונתיים שונים בשל הצמצום הניכר במגוון המזון ובכמותו. חסר נפוץ לאחר ניתוח כזה הוא בוויטמין B12 אשר לספיגתו במעי נחוץ חלבון בשם intrinsic factor הנוצר בקיבה. כדי למנוע חסרים מומלץ מעקב תזונתי אצל דיאטנית קלינית לצורך התאמת התפריט לצרכים. בנוסף, מומלץ ליטול מולטיוויטמין באופן יומי וקבוע. מידע נוסף נמצא בתשובות אלה: http://www.infomed.co.il/questions/q_071308_14.asp