המשמעות של קרישי דם לאחר הפלה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 33. עברתי גרידה עקב הפסקת הדופק העוברי בשבוע ה-11. העובר, לפי בדיקת האולטרסאונד, היה בן 7 שבועות. לאחר 10 ימים נצפו בביקורת שאריות הריון - קרישי דם ונוזל. קיבלתי כדורים למשך 3 ימים. אני לא מדממת. אני מאוד חוששת ומאוד רוצה להרות. האם יש משמעות

תשובה:
צר לי שנאלצת להתמודד עם סיום הריון כזה. למרות זאת, נראה שהחוויה כבר כמעט מאחורייך, ואת יכולה בהחלט להסתכל קדימה לעבר ההריון הבא. קרישי דם הם שיירים מתהליך ההריון. כל עוד הם נמצאים ברחם, והרחם אינו מרוקן, לא ניתן להיכנס להריון, ואם לא מטפלים בבעיה, יכולים להיווצר סיבוכים. נראה שאת נמצאת בידיים טובות ובמעקב הולם. יש לוודא שהרחם אכן מרוקן מכל תוכן, ואם כך, לרוב מומלץ להמתין לקבלת המחזור החודשי, ולאחר מכן, באישור הרופא המטפל, ניתן בהחלט להרות. לכל העניין הזה אין כל משמעות לגבי סיכוייך להרות בעתיד. מה שכן - נחוץ מעקב על מנת לוודא שהאירוע לא יישנה. בתקווה לבשורות טובות! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד