דלג לתוכן

שילוב פרדניזון בטיפולי פוריות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/01/2010 תאריך עדכון: 16/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 31. אובחן אצלי PCO. לקחתי פעם אחת איקאקלומין (2 כדורים ליום) והזקיקים אפילו לא התפתחו מעבר לגודל של 10 מ"מ. עכשיו אני אמורה לקבל זריקות של FSH (את התרופה Gonal F

תשובה:

אני בת 31. אובחן אצלי PCO. לקחתי פעם אחת איקאקלומין (2 כדורים ליום) והזקיקים אפילו לא התפתחו מעבר לגודל של 10 מ"מ. עכשיו אני אמורה לקבל זריקות של FSH (את התרופה Gonal F 75). הרופא רשם לי גם פרדניזון 5 מ"ג למשך חודש. אני מאוד חוששת מלקחת את הפרדניזון, במיוחד בגלל תופעות הלוואי שלו. איך זה אמור לשפר את הטיפול? האם אפשר להשיג תוצאה בלי לקחת את התרופה? יש סברה ששילוב פרדניזון בטיפולי IVF משפר את איכות הביציות, וגם מדכא הפרשת הורמונים זכריים (אנדרוגניים) מבלוטת יותרת הכליה (האדרנל). יעילות הטיפול זה אינה חד-משמעית ושנויה במחלוקת בין רופאים שונים. אני מבינה את הדאגה שלך מתופעות לוואי של סטרואידים, אך חשוב לציין כי בנטילה של טבליות אלו במינון נמוך ובמשך תקופה קצרה, הסיכוי נמוך לתופעות לוואי או סיבוכים, שאינם נדירים בנטילה ממושכת של מינון גבוה של סטרואידים מסוג זה. איני יכולה לנבא במקרה שלך אם ניתן להיכנס להריון גם ללא נטילת פרדניזון, מכיוון שאין לי מספיק מידע לגבי מצבך הבריאותי, ולכן אמליץ לך להתייעץ עם הגינקולוג המטפל או לשקול קבלת חוות דעת נוספת. שיהיה בהצלחה! ד"ר קרן גלרון - אינפומד [24/01/2010]
רופאים בתחום
ד"ר איל רוסו
ד"ר איל רוסו אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר גדעון הכט
ד"ר גדעון הכט רפואת שיניים
פרופ' צבי בנטואיץ
פרופ' צבי בנטואיץ ראומטולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו