שאלות ותשובות - עמוד 916

 לפני חודש קיימתי יחסי מין עם קונדום ומאז יש לי גירוד סביב איבר המין ובאיזור המפשעה- העור לא נראה מגורה אך יש עקצוץ.  לא הופיעו פצעים או שלפוחיות ומרחתי בפנטן לחיטוי.  אני תוהה מה עליי לעשות?  ומה הסבירות להרפס בהתאם לתיאור הסימפטומים?
לפני חודש קיימתי יחסי מין עם קונדום ומאז יש לי גירוד סביב איבר המין ובאיזור המפשעה- העור לא נראה מגורה אך יש עקצוץ. לא הופיעו פצעים או שלפוחיות ומרחתי בפנטן לחיטוי. אני תוהה מה עליי לעשות? ומה הסבירות להרפס בהתאם לתיאור הסימפטומים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הסיבה השכיחה ביותר לגרד מסביב הפין ובערווה היא ניגוע בכיני ערווה. אם אתה משתמש תדיר בקונדום, סיבה שכיחה נוספת היא רגישות ללטקס. התסמינים שאתה מתאר אינם מתאימים באופן קלסי להדבקה בהרפס המתבטא בהפרשה מהפין או בפריחה שלפוחיתית. בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ומחלות זיהומיות קרא עוד

 עד לפני שנה וחצי צללתי צלילה ספורטיבית, עד שגיליתי שאני סובל מיתר לחץ דם. התרופות שאני נוטל הן:  טריטייס קומפ 15 מ"ג  ניפדיפין 30 מ"ג  האם אני יכול להמשיך לצלול ?
עד לפני שנה וחצי צללתי צלילה ספורטיבית, עד שגיליתי שאני סובל מיתר לחץ דם. התרופות שאני נוטל הן: טריטייס קומפ 15 מ"ג ניפדיפין 30 מ"ג האם אני יכול להמשיך לצלול ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כל עוד לחץ הדם מאוזן, הבעיה העיקרית היא תופעות הלוואי של הטיפול התרופתי או עדות לנזק לאיברים בגוף בגלל לחץ הדם הגבוה. אם לחץ הדם מאוזן ואין תופעות לוואי הנגרמות בגלל התרופות, לא אמורה להיות בעיה להמשיך לצלול. אם לחץ הדם אינו מאוזן, קיימת סכנה של בצקת ריאות בזמן צלילה. ה- Tritace בו אתה משתמש שייכת למשפחת מעכבי האנזים ACE, וזו התרופה המומלצת ביותר לצוללנים, למרות שהיא עשויה לגרום לשיעול. התרופה השניה Nifedipine שייכת לקבוצת חוסמי הסידן. קבוצת תרופות אלה עשויה לגרום לסחרחורת קלה במעבר משכיבה או ישיבה לעמידה. אם אינך סובל מתופעות הלוואי, והתפקוד שלך מתחת למים לא נפגע - תוכל להמשיך לצלול. קרא עוד

 אני בת 18, סובלת מבעייה של תת-פעילות בלוטת התריס ומטופלת בתרופה אלטרוקסין. אני אמורה להתגייס לצבא בקרוב. אם לא דיווחתי לצבא על הבעייה בבלוטה ובהמשך אצטרך לקבל את הכדורים דרך הצבא. האם בקשתם תהווה בעיה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אינני מבין ללמה לא דיווחת לצבא על הבעייה הרפואית שיש לך. תת-פעילות של בלוטת התריס אינה מהווה עילה לאי קבלה לצבא, וזו אינה בעיה רפואית שיכולה למנוע ממך מלעסוק במרבית העיסוקים בצבא. מובן שאם תרצי לקבל את כדורי האלטרוקסין על חשבון הצבא עם מרשם צבאי, תהיי חייבת לעבור דרך רופא צבאי שיוכל בקלות לראות שהמחלה אינה רשומה בתיק הרפואי, והוא יצטרך לדווח על כך, על מנת שיהיה באפשרותו להנפיק לך את התרופה. ד"ר גיל טאובר - אינפומד קרא עוד

 לפני יותר משנה הופיעה אצלי הפרשה צהובה מוגברת מהנרתיק עם תחושת דחיפות במתן שתן שבאה והולכת. מעבר לכך אין סימפטומים נוספים.   לפני כחצי שנה קיבלתי תשובה חיובית למשטח של Ureaplasma urealyticum, ובעקבותיה קיבלתי דוקסילין 100 למשך שבוע. לא היה שום שיפור לאחר סיום הטיפול.   לפני כחודש קיבלתי שוב תוצאה חיובית למשטח נרתיקי ל - Ureaplasma urealyticum. האם אני צריכה טיפול ארוך יותר במינון גבוה יותר של דוקסילין, או שיש טיפול אחר יעיל יותר?   הייתי רוצה לדעת מהם הסיכונים בהריון, כיוון שאני מתכננת להיכנס להריון בזמן הקרוב. מקריאה בנושא הבנתי שבכ- 70% מהאוכלוסיה החיידק הזה הוא חלק מן הפלורה הרגילה. האם אי טיפול בחיידק יכול לגרום לנזקים, או שאפשר להמשיך לחיות כך וגם לעבור הריון? בקופת חולים אמרו לי שהם אינם מתייחסים לתוצאות אלו בחומרה, מכיוון שחיידק זה אינו גורם כל נזק.
לפני יותר משנה הופיעה אצלי הפרשה צהובה מוגברת מהנרתיק עם תחושת דחיפות במתן שתן שבאה והולכת. מעבר לכך אין סימפטומים נוספים. לפני כחצי שנה קיבלתי תשובה חיובית למשטח של Ureaplasma urealyticum, ובעקבותיה קיבלתי דוקסילין 100 למשך שבוע. לא היה שום שיפור לאחר סיום הטיפול. לפני כחודש קיבלתי שוב תוצאה חיובית למשטח נרתיקי ל - Ureaplasma urealyticum. האם אני צריכה טיפול ארוך יותר במינון גבוה יותר של דוקסילין, או שיש טיפול אחר יעיל יותר? הייתי רוצה לדעת מהם הסיכונים בהריון, כיוון שאני מתכננת להיכנס להריון בזמן הקרוב. מקריאה בנושא הבנתי שבכ- 70% מהאוכלוסיה החיידק הזה הוא חלק מן הפלורה הרגילה. האם אי טיפול בחיידק יכול לגרום לנזקים, או שאפשר להמשיך לחיות כך וגם לעבור הריון? בקופת חולים אמרו לי שהם אינם מתייחסים לתוצאות אלו בחומרה, מכיוון שחיידק זה אינו גורם כל נזק.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הטיפול המתאים לחיידק זה הוא הטיפול שקיבלת, אך בשנים האחרונות ישנם חיידקים מסוג זה אשר פיתחו עמידות לאנטיביוטיקה שקיבלת. ייתכן שבשל כך את עדיין נשאית של החיידק. אני מציעה לך ללכת לרופא הנשים שלך ולשאול אותו לגבי טיפול נוסף באנטיביוטיקה שונה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 יש לי חברה בגילי (14). בשבת גיליתי שהיא מקיאה דם אחרי כל פעם שהיא אוכלת. יש לה בעיית אכילה. אני ממש מודאגת, דיברתי איתה והיא אמרה לי שהיא הלכה לפני חודש לרופא והוא אמר שאם היא תרד 10 קילו היא תהיה אנורקטית. היא ירדה בינתיים 6 וחצי.  אמרתי לה שנלך דחוף לרופא ביום ראשון והיא התנגדה ואמרה שהיא פוחדת מהתשובה של הרופא! ניסיתי לשכנע אותה והיא לא הסכימה. קבעתי איתה שאם זה יימשך שבוע אז נלך לרופא והיא הסכימה! בינתיים אני דואגת למצבה ופוחדת שיקרה לה משהו. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?
יש לי חברה בגילי (14). בשבת גיליתי שהיא מקיאה דם אחרי כל פעם שהיא אוכלת. יש לה בעיית אכילה. אני ממש מודאגת, דיברתי איתה והיא אמרה לי שהיא הלכה לפני חודש לרופא והוא אמר שאם היא תרד 10 קילו היא תהיה אנורקטית. היא ירדה בינתיים 6 וחצי. אמרתי לה שנלך דחוף לרופא ביום ראשון והיא התנגדה ואמרה שהיא פוחדת מהתשובה של הרופא! ניסיתי לשכנע אותה והיא לא הסכימה. קבעתי איתה שאם זה יימשך שבוע אז נלך לרופא והיא הסכימה! בינתיים אני דואגת למצבה ופוחדת שיקרה לה משהו. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אם אני מבין - חברתך מקיאה מרצון? כדי לרדת במשקל? בכל מקרה, במצב זה שאת דואגת לשלומה הייתי מערב את הוריה בהקדם האפשרי, בכדי שתוכל לקבל עזרה במהרה. במידה ואת מרגישה שאינך יכולה לגשת להוריה - גשי לאחות בית הספר. עשית נכון כשחיפשת עזרה. בברכה ד"ר יובל עצמון - אינפומד עוד באינפומד מדריך אבחון וטיפול עצמי - בחילה והקאה קרא עוד

 האם ניתן לקבל את מחלת האפילפסיה כתוצאה מזיהום? (אפילפסיה בדרגה  נמוכה)
האם ניתן לקבל את מחלת האפילפסיה כתוצאה מזיהום? (אפילפסיה בדרגה נמוכה)
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בהחלט כן. זיהום במוח או ברקמות העוטפות את המוח עשוי לגרום לפרכוסים בכל גיל שהוא. קרא עוד

 יש לי פרולקטין גבוה.  האם יש קשר בינו לבין חבלת ראש?  האם זה יכול להיגרם מכאב כרוני בעמוד שדרה צווארי?
יש לי פרולקטין גבוה. האם יש קשר בינו לבין חבלת ראש? האם זה יכול להיגרם מכאב כרוני בעמוד שדרה צווארי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הפרולקטין מופרש מתאים לקטוטרופיים בבלוטת יותרת המוח (היפופיזה). באופן נורמלי, עליה ברמת הפרולקטין בדם עשויה להיגרם עקב הריון, הנקה ומצבי מתח גופני או פסיכולוגי. במקרה של תגובה למתח, העליה ברמת הפרולקטין קטנה, ובדרך כלל רמתו בדם אינה עולה על 40 ng/mL. סיבה שכיחה להיפרפרולקטינמיה היא אדנומה - גידול שפיר של בלוטת יותרת המוח, המפריש פרולקטין. סיבות נוספות הן גידולים ומחלות בבלוטת ההיפופיזה או בהיפותלמוס, קריעה של ה- hypothalamic-pituitary stalk - החיבור בין ההיפופיזה להיפותלמוס, בעקבות חבלת ראש, או שימוש בתרופות, ביניהן תרופות פסיכיאטריות (ריספרדל, הלידול), פרמין, תרופות ליתר לחץ דם (וראפאמיל) ותרופות מקבוצת ה- SSRI's - שעשויות לגרום לעליה קלה בערכים. סיבות אפשריות נוספות לעליה בערכי פרולקטין בדם הן עליה ברמת האסטרוגן, תת-פעילות של בלוטת התריס, פציעה של דופן בית החזה, אי-ספיקת כליות כרונית. אין קשר בין העליה בערכי הפרולקטין לבין כאבים בעמוד שדרה צווארי. במקרים נדירים עשוי להיות קשר לחבלת ראש (כמפורט מעלה). לצורך השלמת הבירור פני אל אנדוקרינולוג. קרא עוד

 בשל זיהום בדרכי השתן וזיהום בנרתיק קיבלתי מרשם לתרופות  אופלודקס ל-5 ימים  וקלוטריזון ל-3 ימים. האם מותר לי לקחת אותן במקביל או שתהיה תגובה בין-תרופתית ביניהן?
בשל זיהום בדרכי השתן וזיהום בנרתיק קיבלתי מרשם לתרופות אופלודקס ל-5 ימים וקלוטריזון ל-3 ימים. האם מותר לי לקחת אותן במקביל או שתהיה תגובה בין-תרופתית ביניהן?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אופלוקסאצין (אופלודקס), אנטיביוטיקה ממשפחת הקווינולונים, משמשת לטיפול בזיהומים שונים הנגרמים על ידי חיידקים הרגישים לאנטיביוטיקה זו. באמצעות אופלוקסאצין מטפלים בזיהומים בדרכי השתן, במערכת הנשימה וכן בזיהומים מסוימים במעי. קלוטרימאזול היא תרופה נוגדת פטריות, נפוצה בשימוש לטיפול בזיהומים הנגרמים על ידי פטריות ושמרים. התרופה יעילה לטיפול בזיהומים פטרייתיים של העור, ובזיהומי קנדידה של הפה, הנרתיק או הפין. ניתן להשתמש בשתי התרופות באותו הזמן ולא צפויות תגובות בין-תרופתיות. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

 אני בהריון ראשון ואני די מודאגת. אני נמצאת בשבוע השביעי להריון, ואתמול החלו לי הפרשות חומות שהתגברו עד כדי דימום. ניגשתי לרופאה המטפלת ונשלחתי לבצע US. על פי הבדיקה, העובר עדיין ממשיך להתפתח, אך אין התאמה בין גודל שק ההריון לבין השבוע בו אני נמצאת. השק קטן מדי. נאמר לי שההבדל הוא של שבוע. האם יש קשר בין ממצאי הבדיקה לבין הדימום? אציין כי נצפה דופק, אך אני עדיין מאוד מודאגת. מהי הסיבה לדימום כזה? והאם יש חשש לעובר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

דימומים קלים והפרשות חומות בתחילת הריון הם דבר נפוץ יחסית. אין זה אומר שצריך להתעלם מהם. טוב עשית שביצעת בדיקת אולטרסאונד שהוכיחה כי ההריון עדיין מתקיים. הבדל של שבוע בגיל ההריון גם הוא די נפוץ. את צריכה לנוח בשבועות הקרובים, ולהמשיך להיות במעקב רופא מטפל. אם הדימום מתגבר, מובן שיש לפנות לרופא מייד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 אני בשבוע להריון 10, לוקחת אנטיביוטיקה כבר 6 ימים לאחר שהתגלה  בבדיקת שתן צמיחה של חיידק סטרטוקוקוס GROP B בבדיקה חוזרת לאחר  סיום האנטיביוטיקה עדיין ישנה צמיחה של אותו חיידק. האם החיידק  מסוכן ,האם יש לשנות את האנטיביוטיקה או המינון ?
אני בשבוע להריון 10, לוקחת אנטיביוטיקה כבר 6 ימים לאחר שהתגלה בבדיקת שתן צמיחה של חיידק סטרטוקוקוס GROP B בבדיקה חוזרת לאחר סיום האנטיביוטיקה עדיין ישנה צמיחה של אותו חיידק. האם החיידק מסוכן ,האם יש לשנות את האנטיביוטיקה או המינון ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

נשים הנושאות בנרתיק שלהן אוכלוסיית חיידקים מסוג סטרפטוקוקוס מקבוצה B בדרך כלל מאותרות בשבועות האחרונים להריון (בשבוע 35-37), ומקבלות טיפול תוך- ורידי באנטיביוטיקה בזמן הלידה. אך אם החיידק מתגלה בשתן במהלך ההריון, יש לטפל באנטיביוטיקה דרך הפה מייד עם הגילוי עד להכחדתו - כלומר צריך להחליף אנטיביוטיקה בסוף הטיפול אם עדיין נשאר חיידק. במקביל, מי שהיה לה חיידק בשתן בהריון עצמו, צריכה גם את הטיפול התוך- ורידי בחדר הלידה עצמו לכשתגיע השעה ללדת. אינך נמצאת בסכנה כעת, כי הסיכון בחיידק הוא לא בזמן ההריון אלא בזמן הלידה - במעבר בתעלת הלידה, אז התינוק עשוי להידבק. הסיכוי אינו גבוה, אך אם מתפתחת מחלה, זו עשויה להיות מחלה קשה מאוד שקורית בשבועות הראשונים לחייו וביטוייה שוק, דלקת ריאות או דלקת בקרומי המוח . אנא קראי עוד בלינק הבא- http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/groupbstrep_g.htm קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר נסיה לנג פרנקו
ד"ר נסיה לנג פרנקו יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 43 חוות דעת )
"ד"ר נסיה לנג היא רופאה מדהימה, מקצועית ומלאת רגישות. אני נוסעת אליה מרחוק כי אין כמוהה- שילוב של מקצועיות שיא ואנושיות מדהימה. תודה על האפשרות להיות מטופלת שלה."
ד"ר עמנואל סגייה
ד"ר עמנואל סגייה כירורגיה
5.0
( 9 חוות דעת )
"רופאה מדהימה, אנושית, מסבירה בפירוט ומקצועית ביותר"
ד"ר יהודה ספקוטי
ד"ר יהודה ספקוטי נוירולוגיה
5.0
( 4 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."