"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
"מטפלת נדירה; נעימה, אנושית, חריפה. פותרת דברים שלא חשבתי שאפשר לפתור ושתחומים ברפואה מערבית לא הצליחו לשפר, שואלת את השאלות הנכונות ועונה בישירות, בנועם. מופלאה ממש"
שאלה: מה לעשות עם סתימה בצינור האפי-דמעתי ככל הנראה יש לי סתימה בצינור האפי- דמעתי בשתי העיניים. כיצד ניתן לפתור הבעיה? הבעיה קיימת מספר שנים, לא נפתרה ע"י שטיפה. אני בן 30.
תשובה: סתימת צינור הדמעות המחבר בין העין לחלל האף פוגעת במנגנון ניקוז הדמעות וגורמת באופן טיפוסי לדמיעת-יתר, הפרשות עיניות מרובות, גירוי ואדמומיות בעין ונטייה לדלקות עיניים חוזרות. ישנן סתימות מולדות הנובעות מחוסר בשלות של מנגנון הניקוז בלידה, והמסתדרות מעצמן עד גיל שנה, וישנן סתימות נרכשות המופיעות בשנות העשרים-שלושים לחיים. הסתימות הנרכשות הן משני סוגים: חסימה ראשונית, מסיבות שאינן ידועות וחסימה המופיעה משנית לחבלה, זיהום, גוף זר, מחלות דלקתיות ועוד. לפני טיפול, ראשית יש לאבחן את סוג החסימה ולקבוע את מיקומה המדויק באמצעות סדרת בדיקות המבוצעות ע"י רופא עיניים, וכוללות בין היתר בדיקות הדמיה שונות. כאשר ברור שמדובר בסתימה ראשונית של צינור הדמעות, הטיפול המקובל הוא ניתוחי. מטרת הניתוח היא יצירת מעקף לצינור הדמעות הסתום. מדובר בניתוח יעיל המספק הקלה רבה ובעל אחוזי הצלחה גבוהים. עליך לחזור ולפנות לרופא עיניים לצורך המשך הבירור והטיפול. [02/07/2001]