תסמונת קליינפלטר
פורום טיפולי פוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
תסמונת קליינפלטר עדי 22/07/2013 | 18:28אני בהריון שבוע 18. לקח לנו 4 שנים להשיג את ההריון. אני בת 35.5 מצאו לי בבדיקת סקר (זאת שמחליפה חלקית את המי שפיר) שיש סיכוי של 20% שלעובר (זכר) יש כרומוזום XXY, כל השאר (טריזומה 21, 18 ו 13) יצאו בסדר. הבנתי שקוראים לזה תסמונת קליינפלטר. האם תסמונת קליינפלטר זו מחלה שכדאי לבצע בגינה הפסקת הריון? האם אנשים אלה יכולים לקיים יחסי מין וליצור הריון גם ללא טיפולים? האם מדובר בכך שיש חשש של 20% לעקרות? בתודה מראש, עדי.הוסף תגובה
היי עדיאילנה 22/07/2013 | 22:59לבעליעדין בעלי היקר והאהוב יש קליינפלטר. בעיקרון אצל בעלי התסמונת ייצור הזרע נפגם ( רק ייצור הזרע כל היתר נורמלי לגמרי - כך שלשאלתך הם בהחלט יכולים לקיים יחסי מין. הם זכרים לכל דבר ועניין רק עם קשיי פיריון). אני לא הייתי מפסיקה הריון במיוחד לא כזה יקרב של קליינפלטר. מה גם שהיום כבר יודעים שבגיל ההתבגרות כמעט לכולם יש זרעונים- אז עם מודעות כזו ניתן פשוט להקפיא.הוסף תגובה
תשובת מומחה תסמונת קליינפלטר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2013 | 10:33הממצאים מצריכים יעוץ גנטי בכל מקרה להלן מספר נתונים על התסמונת-תסמונת קליינפלטר- היא תסמונת גנטית שבה קיימים אצל גבר שני כרומוזומי מין מסוג X לצד כרומוזום Y. כך יש לבעל התסמונת 47 כרומוזומים, במקום 46. לזכרים הלוקים בתסמונת יש כתוצאה מהעודף הכרומוזומלי פגיעה התפתחותית במערכת המין הזכרית. האשכיםהם הנפגעים ביותר. צינורות הזרע אינם מתפתחים כהלכה, ולכן נגרמת פגיעה בייצור הזרע. יש פגיעה בייצור ההורמונלי באשך הגורמת להתפתחות אשכים קטנים, איברי מין לא מפותחים], שיעור גוף מועט וירידה בחשק המיני. הרמות הנמוכות של טסטוסטרון גורמים לגינקומסטיה ,גוף כחוש עם רגליים ארוכות אשכים קטנים, מיעוט שיער על הפנים והגוף, חלוקת שיער ושומן נשית ובגרות מינית מאוחרת.הגורם לתופעה הוא ככל הנראה ההבדל ביחס בין הורמוני האסטרוגן והטסטוסטרון בגוף. כדי לאבחן את התסמונת מבוצע קריוטיפ באמצעות בדיקת דם. התסמונת מתרחשת בממוצע אחת ל-500-1,000 לידות זכרים. שליש מהסובלים מהתסמונת מאובחנים בעקבות בעיות פריון.הוסף תגובה
פרופ׳ אשכנזי מדברייך ניתן להבין שקליינפלטרים הם חריגים בקיצוניותאילנה 23/07/2013 | 18:48והרשהבקיצוניותם הרשה לי לתקן את הרושם הזה. בעלי בצעירותו דגמן. הוא גבר גברי מאוד...שרירן...מסוקס... עם המון שיער וזיפים. אף אחד בעולם לא יכול לנחש שיש. לו קליינפלטר. גם לא היועצת הגנטית אליה הופננו, גם לא כל רופאי הפוריות אליהם פנינו.... אף אחד מעולם לא חשד שיש לו קליינפלטר.הוסף תגובה
תשובת מומחה פנוטיפ של קליינפלטר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/07/2013 | 12:07אילנה שלום, אני בהחלט מסכים איתך שהפנוטיפ של קליינפלטר יכול להשתנות בין אחד לשני והביטוי הגנטי מבחינת המראה והתופעות יכול להיות שונה,וכאמור לכן ציינתי שחלק מאובחנים רק שמתגלים קשיים להרות,יחד עם זאת בעת מתן היעוץ יש להיות מודע לתמונה הרחבה של התסמונת ,היות ולא ניתן להבטיח שהביטוי שלה מבחינת הפנוטיפ יהייה מזערי כמו במקרה של בעלךהוסף תגובה
תודה רבה לשניכםעדי 24/07/2013 | 18:50אני מתכוונת ללכת לרופא גנטי על מנת להבין את הסיכונים ולהחליט האם כדאי לי לבצע מי שפיר שיקבעו חד משמעית לגבי התסמונת. אילנה, אני מאוד מודה לך על תגובתך, אני בהחלט אתייחס לכך בשיקולים שלי.הוסף תגובה
ארגיע אותך עוד טיפה....אילנה 25/07/2013 | 16:31על אף התסמונת אני בהריון :) הכל יכול להיות בסדר, מי כמוני יודעת מה זה שנים של טיפולים. אל תוותרי עליו רק בגלל הקליינפלטר! וודאי שיש לו רק 47xxy ולא משהו אחר ובהצלחה!הוסף תגובה
לאילנהעדי 25/07/2013 | 22:38ריגשת אותי מאוד!! מאחלת לך המון הצלחה. אני ובעלי החלטנו שבמידה ומדובר אך ורק בתיסמונת זו, אנחנו לא נפיל. בכל זאת אנחנו נלך לרופא גנטי על מנת להבין בדיוק במה מדובר ולבדוק האם אנו חייבים לבצע מי שפיר. אני לא חושבת שאני אוכל לעמוד נפשית בהפלה (במיוחד כאשר יש ספק בחומרת הבעיה). מקווה לטוב. תודה,הוסף תגובה
רןרון 14/07/2015 | 18:55הי שלום . הנני בעל מחסור מקסימלי בכרומוזום y. מבחינה רפואית שקול לקלינפילטר. אגיד לך את הדברים כמו שהם . תסמונת זו כוללת תופעות נפשיות קשות היות והבן אדם לא גבר ולא אשה . מדובר על איבר מין זכרי שנשאר נערי ולא כמו של גבר . האשכים נשארים קטנים . יש רקמת שד מוגדלת באופן ניכר . עצמות רכות ואופי עדין. שוב אומר שבעצם זה לע גבר ולא אשה. אני חטפתי שוק כאשר שמעתי שלא אוכל להביא ילדים ועל הבטחון שלי ירד . כמובן תלוי במוזאיקה של התאים קרי כמה אחוזים תאים תקינים חכמה לא.הוסף תגובה
תשובת מומחה בהצלחה לכל הזוגות בהמשך דרכם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/07/2015 | 09:39הוסף תגובה
תשובת מומחה סיכויי היריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/07/2015 | 10:05ראו את הערתה של אילנה בנושא,לעיתים המצב אינו אבוד מבחינת הסיכוי להרות,ניתן לעיתים לבצע TESE -ביופסיה של האשך ולהפיק מספר תאי זרע לצורך הפריה ב-ICSI בהפריה חוץ גופיתהוסף תגובה
תסמונת קליינפלטרחיים 09/04/2021 | 12:40אני בעל תסמונת קליינפלטר אין לכם מושג כמה סבל זה בחיים הלוואי שאמא שלי הייתה עושה לי הפלה מי שעושה הפלה היא האשה הכי רחמנית זה מה שעובר רוצה רק הוא לא יכול להגידהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/04/2021 | 11:37מצער מאוד שאלו תחושותיך וברור לי שהם באים מדם ליבך ,אולם במשך חיי המקצועיים הכרתי גם אנשים עם התסמונת שחוו חיים מלאים ופרדוקטיבייםהוסף תגובה
קליינפלטר טוסטורון נמוךדוד כהן 12/04/2021 | 07:34בבדיקות מעבדה הטוסטורון שלי מאוד נמוך 2 הרופא שלי אמר לי שאני חייב לקחת טוסטומקס ג'ל לפחות 25 מל לקחתי כחצי שנה והרגשתי מטורף נורא לא למשיכה מינית עד שעשיתי מעשה נורא אובדני אין לי שום מחלת נפש הרופא שלי אמר שאני חייב להמשיך לקחת את הטוסמקס אבל אני לא רוצה שיקרה עוד פעם משהו לא טוב בבדיקות מעבדה התוצאה היתה 8 יש פתרון אחר. תודההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/04/2021 | 09:04מלבדהטיפול ההורמונלי הייעודי יתכן ופניה לביקורת פסיכולוגית עשויה להיות מועילההוסף תגובה
נמצאת בצומת להפסיק או לא להפסיק הריון בן 5 חד'איריס 06/07/2024 | 12:01יפה שאת מציגה את עניין בעלך שנותן אור חיובי אבל כנראה זה נדיר. ראי 2 תגובות למעלה של גברים או נערים שאחד אומר שהיה מעדיף לא להגיע לעולם הזה ולהתמודד עם הקושי התנהגותי והמיני בדבר קרי, עוד תגובה שהתחיל טיפול הורמונלי ואדם נורמטיבי לדבריו שהגיע למצב של רצון להתאבד. אני מתחילה לערר במחשבה שלי אם להמשיך הריון כמו אילנה אני לא רוצה שיבוא ילד לעולם ויסבול מה הטעם של לו ושלנו ההורים. גם אני אחרי 7 שנים של טיפולי פוריות הקלטנו בפעם הראשונה אני כבר בחודש חמישי עשינו מי שפיר קיבלנו פתאום תשובה לדבר הזה שלא הבנו מאיפה זה נפל עלינו ועל העובר. 30 אחוז מצרפתים כן הפסיקו הריון אני לא יודעת מה לעשות חוץ מלהתפלל לאלוהים ולשאול אותו הרי אתה יצרת אותו למה אתה תמנע ממנו חיים טובים ופוריים כאשר ההורים שלו עוברים סבל רגשי בגלל זה.הוסף תגובה
דוד סיקרנת אותנו הנשים עם ההחלטה בבטן מה לעשות?איריס 06/07/2024 | 12:07היי דוד האם אתה נער או מבוגר? איך היתה לך הילדות? האם מצבי הרוח שמדברים עליהם ןקשיי למידה אכן היו? אפשר לדעת במה אתה מתעסק היום? האם אתה בזוגיות? ואם כן האם התפקוד המיני בסדר? מתי גיליתי שיש לך את התסמונת? אני חושבת שאם תוכל לספר קצת בהרחבה על מסלול חייך בשילוב התסמונת אני חושבת שתוכלי לעזור ולהציל הורים ועוברים מהפסקת הריון או מלא להפסיק הריון נשמח לשמוע ממךהוסף תגובה
חיים צריכות את עזרתך להבין יותראיריס 06/07/2024 | 12:09היי חיים האם אתה נער או מבוגר? איך היתה לך הילדות? האם מצבי הרוח שמדברים עליהם ןקשיי למידה אכן היו? אפשר לדעת במה אתה מתעסק היום? האם אתה בזוגיות? ואם כן האם התפקוד המיני בסדר? מתי גיליתי שיש לך את התסמונת? אני חושבת שאם תוכל לספר קצת בהרחבה על מסלול חייך בשילוב התסמונת אני חושבת שתוכלי לעזור ולהציל הורים ועוברים מהפסקת הריון או מלא להפסיק הריון נשמח לשמוע ממךהוסף תגובה
רון נשמח לפירוט בעניין שלך להיום 2024איריס 06/07/2024 | 12:14היי רון מהתיאור שלך אתה מסביר את התופעות שכבר כולנו קראנו השאלה שלי, האם אתה כן עברת חיים עם קשיים כמו שאתה מתאר בתגובה שלך ? אפשר לדעת במה אתה עוסק היום, הם כמה אתה? מתי גילית את התסמונת אצלך? איך עבר הילדות, החיזור המיני ? האם גבר בגיל 25 בעצם יכול להיות עם אשכים של ילד בגיל 10?? זה הכוונה שלך??? נשמח לאור מורחב יותר אתה ממש תעזור לי להבין מה עליי לעשות כמו עוד 2 תגובות שרשמו פה שהם בעלי התסמונת אבל התשובות היום מאוד סגורות ומועטות במידע לעזור לכולנוהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/07/2024 | 15:42מודה לכולם על השתתפות בדיוןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
סרטן רירית הרחם
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
כריתת פות
בדיקות קשורות
-
בדיקת פאפ
-
אנדרוסטנדיון בדם
תרופות קשורות
-
ניטרופוראנטואין
-
ברומוקריפטין
מונחים קשורים
-
גוף מחילתי
-
דיספראוניה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן