פורום טיפולי פוריות - עמוד 1612
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
שאלה קטנה
אמנה 24/08/2017 | 21:57שבוע 4. היה לי הערב אפצי חזק והרגשתי מן מתיחה/ כיווץ בבטן יחסית חזק אבל עבר אחרי 2 שניות. יש טעם לדאגה? סליחה על השאלההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא סביר שהדבר עשוי להשפיע לרעה על ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/08/2017 | 09:10הוסף תגובה
-
-
אוביטרל לאחר הזרעה
דפנה 23/08/2017 | 21:28שלום רב, אני ממש בלחץ! רופא הפריון שלי אמר לי להזריק חצי אוביטרל כ- 5 ימים לאחר ההזרעה. אני לטיפשותי הזרקתי אוביטרל שלם במקום חצי! עשיתי נזק?? אם ההזרעה נקלטה יכול להיות שהרסתי את זה?? ממש ממש אשמח לתשובה בהקדם. תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא עשית כל נזק,אולם בדיקת ההיריון לא תשקף היריון בטווח של עד שבוע לאחר הזרת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/08/2017 | 10:52הוסף תגובה
-
המשך הודעת אוביטרל
דפנה 24/08/2017 | 11:16תודה על התשובה. אז בטווח שבוע ניתן לעשות בדיקת הריון מהימנה? כלומר, אם אתמול יום רביעי הזרקתי אוביטרל שני, אני יכולה בחמישי הבא לעשות בדיקת הריון או מתי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יכולה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/08/2017 | 16:21הוסף תגובה
-
-
דימום בהכנה להחזרת עוברים
אלי 23/08/2017 | 05:42שלום. אני לקראת החזרת עוברים מוקפאים. החל מיום 5 לוסת התחלתי ליטול גלולות ולאחר שבועיים בנוסף לגלולות התחלתי גם להזריק דקפפטיל. כשבוע וקצת מתחילת נטילת הגלולות התחילו הפרשות ואני מבינה שזה צפוי ותקין. מה שמדאיג אותי זה שלאחר כשני זריקות של דקא התחיל גם דימום- פחות דם טרי ויותר קרישי וכהה/ ישן אבל גם מעט טרי. לא כמו מחזור אבל מספיק בשביל תחתונית עבה (סליחה על התיאןר). היום אני לאחר זריקה רביעית. האם זה עדיין נשמע תקין?? אם כן, מתי זה צפוי להפסיק? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התכנית הטיפולי של הרופא מיועדת להשיג הליך דיכוי ראשוני ,ולכן יהיה צורך בבדיקת דם שתאשר שהתגובה ההורמונאלית מאופסת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/08/2017 | 17:29הוסף תגובה
-
הבהרה
אלי 23/08/2017 | 17:36תודה על התגובה. אז לדעתך כבר עכשיו אצטרך לעשות בדיקת דם בגלל הדימום/ הפרשות כאשר אני עדיין עם גלולות ודקא? בעיקרון הרופא ביקש את בדיקת הדם לאחר הפסקת גלולות וקבלת ובת שיהיה מתישהוא בעוד שבוע בערך. את הדקא אמשיך להזריק עד לאחר תוצאות בדיקת הדם וא ס.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בשלב זה הכול נראה תקין ולכן הייתי ממליץ לפעול לפי הוראות הרופא המטפל ותכניותיו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/08/2017 | 10:58הוסף תגובה
-
-
פרוגסטרון
נטלי 23/08/2017 | 16:47פרופסור שלום רב ברקע הריין שבוע 8 לאחר החזרת מוקפא כשאר סבחב שבוע 5 ו 6 היו הפרשות דמיות. התמיכה שנלקחה עד אז הייתה 6 נרות ביום ומכיוון שבדיקת דם לפרוג העלתה כי הוא נמוך באזור ה 20 התחלתי לקבל זריקות פרונטוגסט כל יום ואכן עלה הפרוג ל 50 היום שבוע 8 ללא דימומים. בדיקת דם לפרוג מהיום בעלתה כי ירד ל 34. האם תקין? מדוע זה יורד ומה עליי לעשות מעבר למה שמקבלת? חשוב לציין כי היום ביצעתי us שיצא תקין ברוך ה'. עובר בגודל מתאים עם דופק וכו'הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אם בדיקות האולטרסאונד תקינות עלייך להמשיך בטיפול התמיכתי באותה מתכונת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/08/2017 | 17:22הוסף תגובה
-
אבל מדןע
נטלי 23/08/2017 | 17:36הפרוג יורד? כאשר אמור לעלותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הטווח הרצוי של פהרוגסטרון נשמר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/08/2017 | 10:57הוסף תגובה
-
-
איכות עוברים
נועה 23/08/2017 | 20:47היי! שאלה לגבי איכות עוברים. שאבו לי 24 ביציות, הופרו 18, הוחזר עובר אחד. הודיעו לי שכל יתר ההפריות לא הוקפאו. אני מניחה שהסיבה היא שלא התפתחו טוב. האם זה מעיד משהו על התפתחות העובר שהוחזר ועל סיכוי ההשתרשות שלו ? איך יכול להיות שאף עובר לא הוקפא....?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יש לקוות שהעובר שנבחר הגיע לאיכות כזו שמעניקה לך סיכוי טוב להרות כבר במחזור הטיפול הראשון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/08/2017 | 10:56הוסף תגובה
-
-
פריון
ליבי 23/08/2017 | 20:50היי דוקטור אני שבעה חודשים אחרי לידת בתי הבכורה (ההריון הזה היה ספונטני ונכנס יש ממש בקלות אליו ) אך אחרי הלידה במשך חצי שנה לא בייצתי ואחרי בדיקות מקיפות ממש הוחלט להתחיל להביא לי זריקות מנופור ואוביטרל התחלתי את הטיפול חודש שעבר . קיבלתי גלולות למשך שבועיים ליצור מחזור קיבלתי מחזור בתאריך ה31 ליולי שלושה ימים לאחר מכן נשלחתי לבדיקות זקיקים ובדיקות דם הורמונליות התחלתי להזריק את המנופור בהוראאת הפרופסור ולאחר מעקב זקיקים ובדיקות במשך כמה ימים כאשר הזקוקים גדלו לגודל הרצוי. הזכרתי את האוביטרל בתאריך ה11.8 בלילה כך שהביוץ היה ביום ראשון ה13.8 היום ה23 לאוגוסט עשרה ימים לאחר הביוץ ( אני אמורה לקבל מחזור ב27 לאוגוסט ראשון הקרוב ) התחיל לי דימום וכאב בבטן התחתונה רציתי לדעת האם יש סיכוי שהמחזור הקדים ?? או שיכול להיות שזו השתרשות ?? אשמח לתשובה המון תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מתקבל הרופש שאת לקראת קבלת מחזור ווסת שמופעי כ-12-14 יום לאחר הזרקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/08/2017 | 10:55הוסף תגובה
-
-
אין וסת לאחר אוביטרל
עינת 23/08/2017 | 21:08שלום, לקחתי זריקת אוביטרל בתאריך 2/8והזרעה הייתה בתאריך 3/8.. הביוץ היה בוודאות ביום שישי 4/8. ביום ה11 לביוץ במשך יומיים היו לי הפרשות/דימומים מועטים בצבע חום ולא נראה לי שזו הייתה וסת לאחר יומיים זה נעלם. היו גם התכווצויות בבטן התחתונה. שבועיים אחרי הביוץ ביצעתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית, וביום הרביעי של האיחור לוסת ביצעתי בדיקת דם שיצאה שלילית גם היא. אני עוד מעט שבוע עם איחור בוסת.. ממה זה יכול לנבוע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יתכן והתפתחה בעקבות הטיפול ציסטה שחלתית המפרישה הורמונים ומעכבת את הופעת המחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/08/2017 | 10:53הוסף תגובה
-
-
השרשה לאחר החזרת בלסטוציסט מוקפא
עינת 23/08/2017 | 23:50שלום רב, נתקלתי במספר רופאים בעלי דעה שונה לגבי זמן ההשרשה לאחר החזרת עובר בלסטוציסט, חלקם מציינים 24 שעות וחלקם מדברים על מספר ימים. מדוע קיים כזה הבדל בדעות ומה לדעתך הוא הנכון? עברתי היום החזרה ומחכה לתופעות של השרשה..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טווח ההשתרשות של עובר בשלב בלסטוציסט הוא בין מספר שעות ל-24 שעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/08/2017 | 10:51הוסף תגובה
-
-
שאלה כללית IVF
שאלה כללית IVF 23/08/2017 | 23:51שלום רב, מדוע סיכויי הצלחה בIVF משתנים בין רופא לרופא? האם נכון הדבר שיש פעמים שלא מחזירים נכון לרחם ולכן לא נקלט?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כמו כל דבר גם לניסיון ולמיומנות יש ערך מוסף בכל הליך טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/08/2017 | 10:49הוסף תגובה
-
-
רירית
מריה 15/08/2017 | 09:36בוקר טוב, אני בת 44.5 עם ילדים הריונות ספונטניים, נמצאת בתהליך תרומת ביצית. 5 ימים נוטלת 2 כדורים של פרוגינובה +מדבקות אוורל 100 מחליפה פעם ב4 ימים. לוקחת גם ויטמין E 400 ואוכלת סלק (אולי לא עוזר אבל לא מזיק). היום עובי הרירית 4.5 בלבד. שאיבת ביציות של התורמת תהיה כנראה בעוד ב20 או 21/8. הוסיפו לי היום פעמיים ביום אסטרופם בנרטיק. 1. האם לפי קצב ההתקדמות נראה לך שיש סיכוי שהרירית שלי תגדל עד אז? 2. האם שילוב של שלושת התרופות הוא טוב? 3. האם יש להוסיף עוד משהו? יש לציין, שזה טיפול ראשון שלי עם תרומת ביצית, טיפול אחרון עם הביציות שלי היה לפני כ8-9 חודשים כך שהרירית כבר לא "עייפה". תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לטעמי יש לברר לפני הכול אם לא קיים רקע מהותי להפרעה בהתפתחות רירית הרחם שלך שאינה מגיבה כמצופה לטיפול המשולב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/08/2017 | 10:17הוסף תגובה
-
איזה בירורים כדאי לעשות?
מריה 15/08/2017 | 10:28הסיטרוסקופיה תקינה. צילום רחם גם תקין. מה עוד כדאי לבדוק?הוסף תגובה
-
לכמה עובי הררית צריכה להתפתח בסמוך לביוץ?
שרית 15/08/2017 | 10:40.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רצוי שעובי רירית הרחם שלך יהיה מעבר ל-7 מ״מ,חזקה על הרופא שלך שידע לכוון אותך לבדיקות הנדרשות לבירורהגורם הרחמי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/08/2017 | 14:39הוסף תגובה
-
תרומת ביצית-הכנת רירית הרחם
מריה 16/08/2017 | 11:39פרופסור, תודה רבה על מענה. עוד שאלה בבקשה: אני יודעת שהתורמת התחילה להזריק תרופות בדיוק באותו יום שאני התחלתי לקחת פרוגינובה. לפני זה שתינו לקחנו גלולות ובאותו יום הפסיקו לקחת אותן. ממה שקראתי עכשיו במאמר שלך לגבי סנכרוניזציה בין תורמת ונתרמת, הבנתי שהייתי צריכה להתחיל טיפול לפני התורמת כך שיהיה לי לפחות שבועיים עד השאיבה שלה. האם זה נכון? ועוד שאלה: לפי המצב של היום, שאיבה שלה תהיה כ10-11 יום מתחילת הטיפול. כמובן, לא יהיה מוכנה הרירית שלי. ונצטרך להקפיא עוברים. האם עוברים מוקפאים בתרומת ביצית יש להם סיכוי מופחת? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המאמר שלי מדבר בעד עצמו,באשר למקרה הספיציפי שלך עלייך לפנות לרופא המטפל שלך שאמור לתכנן באורח אופטימאלי את הטיפול כדי שיעמוד בדרישות הראויות להחזרה במועד הייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/08/2017 | 11:18הוסף תגובה
-
המשך שאלה לגבי הרירית בתרומת ביצית
מריה 20/08/2017 | 13:25פרופסור שלום ותודה רבה. עוד שאלה בבקשה: היום בוצעה שאיבת ביציות לתורמת. מחר נדע כמה עוברים יווצרו. הרירית שלי עברה הכנה: 5 ימים ראשונים- אוורל +2 יח' פרוגינובה 5 ימים נוספים+ אוורל+ 2 יח' פרוגינובה+ 2 יח' אסטרופם בנרתיק. אני לוקחת גם ויטמין E. הסטרוסקופיה מלפני 11 חוד' תקינה היום הרירית שלי היתה 6.2 ממ אבל די יפה תלת שכבתית (לפני 5 ימים היתה 4.2 ממ). בטיפולים עם ביציות שלי: עם מנוגון הגענו לרירית 7.5-7.7. עם אסטרופם במחזור המוקפאים- ל6.5 בקושי. התלבטנו עם הרופא מה לעשות. החלטנו אם יהי לנו מספיק עוברים להחזיר עובר 1 בעוד יומיים. החשש שלנו שאם נבטל את הסיבוב, נקפיא את העוברים במידה ויהיו טובים ונעשה סיבוב חדש, לא בטוח שהרירית תהיה יותר טובה... מה דעתך? (להזכירך, אני בת 44.5 עם ילדים מהריונות ספונטניים) תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אמנם הרירית לא הגיע למיצוי אופטימאלי לכן לא הייתי מחזיר יותר מעובר אחד ואת האחרים מקפיא להחזרה במועד מאוחר יותר בפרוטוקול טיפול כזה המניב את הרירית האופטימאלית היות וזהו התנאי המתבקש להבטיח הצחלחה בשיעור גבוהה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2017 | 17:48הוסף תגובה
-
תרומת ביצית המשך
מריה 23/08/2017 | 14:10פרופסור שלום. אני כותבת וכמעט בוכה... הגעתי היום להחזרה עם הרירית לא אופטימלית שלי כדי להחזיר עובר אחד וכל השאר להקפיא. הייתי בטוחה שהרירית שלי זו הבעיה היחידה בטיפול עם תרומת ביצית.. להחזיר היום עובר אחד וכל השאר להחזיר זו היתה החלטה של הרופא וגם אתה המלצת על זה. והתברר ש4 עוברים שקיבלתי 6 ביציות כולם בדרגה 2-3 ולא מיועדים להקפאה עכשיו... הרופא הציע לי להחזיר 2 ואת השאר לגדל ואז לנסות להקפיא... הייתי בשוק,אפילו לא שאלתי האם מחזירים היום הטובים או פחות טובים..כמובן,הסכמתי להכל. מרגישה את עצמי נורא.. עוברים עם הביצית שלי בטיפולים כשהייתי בת 42-43 היו אפילו יותר טובים.. וכאן תרומה מבחורה בת 27 שיש לה כבר ילדים. מה יכול להיות סיבה שקיבלתי עוברים לא טובים? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חזקה על הרופא שלך שידרוש מהאחראים על התרומה לספק לך במחזור טיפול נוסף פיצוי של ביציות ללא תמורה כספית נוספת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/08/2017 | 17:25הוסף תגובה
-
תרומת ביצית המשך
מריה 24/08/2017 | 06:22תודה עשיתי בבית חולים ציבורי, כמובן, שילמתי 10 אלף לפי החוק. אף אחד לא יפצה אותי כך ששרפתי כסף סתם כי שילמתי על ביצית ואת הביציות קיבלתי. מאכזב. כשהיו לי עוברים בדרגה 2,2-3 הקפיאו אותם. ואלה עם אותו ציון אמרו שאי אפשר להקפיא. אז מה יש עוד פרמטרים שלפיהם קובעים מה אפשר להקפיא ומה לא? פשוט אתמול היתי בשוק בהחזרה וכל השאלות אלה לא שאלתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איכות העוברים נמדדת לפי קצב החלוקה שלהם ביחס ליום המיועד להקפאה מראה תאים והסימטריות שלהם,העדר שברים בתאים המרכיבים את העובר,כאשר מדדים אלו אינם עומדים בציפיות לצורך הקפאת עובר -לא רצוי לבצע הקפאה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/08/2017 | 10:42הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידה שקטה
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
מוקופוליסכרידים בשתן
-
עופרת בדם
-
תרופות קשורות
-
חומצה פולית
-
נפארלין
-
מונחים קשורים
-
גרידה
-
אל-וסת (אמנוריאה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן