פורום טיפולי פוריות - עמוד 1723
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
לימור
לימור 25/01/2017 | 19:53פרופ' אשכנזי שלום, בהמשך לשאלתה של יעלולית, האם מתח ועצבים מתמשכים עלולים כן להשפיע בשיעורים יותר גבוהים בשלבים הממש התחלתיים של קליטת הריון? ערב נעים, לימורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עלולים להשפיע בצורה שולית ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/01/2017 | 10:25הוסף תגובה
-
-
בטא מוקדמת
אור 25/01/2017 | 18:39שלום ביום שישי עברתי החזרת 2 עוברים בני 3 ימים כבר ביום ראשון עשיתי בדיקת בטא בתקווה שאם מתחיל משהו אז ההורמון בדם יתחיל טיפה לזוז ולעלות וכמובן שהתוצאה יצאה שלילית 1.20 שזה המספר שיוצא לי תמיד בבדיקות השלליות השאלה אם יש סיכוי עדיין שיש הריון או שלא כי לפי מה שקראתי באינטרנט בזמן ההפריה הגוף מתחיל ליצר את ההורמון וכנראה שלא התחיל לייצר אצלי ושאלה נוספת מתי באמת הגוף מתחיל לייצר את ההורמון ומתי אני יכולה לעשות בדיקה כדי שאני אהיה רגועה? אני גם במשך 3 ימים הרגשתי כאבי מחזור חזקים ונפיחות שדי עברה האם זה אומר שלא הצליחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בדקת ממש ממש מוקדם
מזדהה 25/01/2017 | 21:21רק ביום 6-7 של העובר הוא משתרש וגם אז לוקח כמה ימים עד שההורמון מתגלה בדם ועוד יותר בשתן. ההמלצה הרשמית לבדוק 12 יום לאחר ההחזרה. אבל ביננו אפשר להתחיל מיום 8 להחזרה..נסי ביתית קליר בלו היא רגישה מאד. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצתי היא לבצע את הבדיקה 12 יום מההחזרה,על מנת למנוע ספקולציות לא מדויקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/01/2017 | 10:24הוסף תגובה
-
-
ליז
ליז 25/01/2017 | 21:40פרופ' אשכנזי שלום, ביצעתי מס' הזרעות ללא הצלחה, פרט לאחת שנקלטה, אבל הבטא לא עלתה מספיק וכשהפסקתי תמיכה, זה נפל מעצמו. האם יכול להיות שרק מעצם העובדה שאני מעל גיל 40, יכול להיות שלמרות הפרוגסטרון הגבוה התקין ביום ה-21 כל פחודש(בין 30 ל-75), יכול להיות שהזקיק שמבייץ הוא ללא ביצית או עם ביצית שהתנוונה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בגיל מתקדם ישנו שיעור נמוך יותר של ביציות עם מירקם גנטי תקין לכן שיעור ההשתרשות נמוך יותר ושיעור ההפלות גבוהה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/01/2017 | 10:23הוסף תגובה
-
-
קלקסן
קלקסן 25/01/2017 | 21:57היי, בהריון שבוע 13. מזריקה קלקסן 60 מדי יום. שאלתי היא, האם יש משמעות להקדמה של הזריקה בשעה אחת? האם עלול להזיק להריון? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין לכך כל משמעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/01/2017 | 10:21הוסף תגובה
-
-
בדיקות הריון
תהילה 25/01/2017 | 22:38שלום רב פרופ' אשכנזי, בת 41. הריון ראשון בגיל 38 עם תסמונת דאון (עברתי גרידה). אחרי כן 3 הפלות טבעיות בשבועות מוקדמים. ביצעתי הזרעה אחת. כעת בהריון. האם מספיק לבצע שקיפות עורפית, סקירת מערכות ראשונה ושנייה ובדיקת דם גנטית (פנורמה). אני נמצאת בחו"ל וכאן לא נפוה בדיקת מי שפיר. הם טוענים לסיכון גבוה מאד להריון. אני חוששת שמא בדיקת הדם איננה מספיקה. אני יודעת שבדיקת מי שפיר נותנת תמונה רחבה יותר (של כל הכרומוזומים) וצ'יפ גנטי בכלל נותן תמונה רחבה יותר. עד כמה באמת מומלץ לעשות מי שפיר בכל זאת (עם או בלי צ'יפ גנטי) בגילי אם אני עושה את בדיקת הדם. האם שאר התסמונות שנבדקות במי שפיר הם באמת נדירות ו/או קשורות לגיל? חשוב לציין שעשיתי שקיפות עורפית בשבוע 12 ויצא 0.77 וממדי עצם אף תקינים. לא עשיתי את בדיקת הדם הנלווית (מה שנקרא אצלנו בארץ בדיקת סקר שליש ראשון ושליש שני וחלבון עוברי...) הם לא עושים את זה כאן אם עושים את מי השפיר או הבדיקה הגנטית. בתודה רבה מראש ובברכה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לאור הרקע הרפואי שלך וגילך המתקדם בדיקת הבחירה הינה בדיקת מי שפיר עם צ'יפ גנטי,בדיקת הדם מיועדת לקבוצת נשים בסיכון נמוך.
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/01/2017 | 10:21הוסף תגובה
-
-
שבוע 6 אחרי IVF עם סטרפטוקוק בגרון
מורן 25/01/2017 | 23:19היי, אני בשבוע 6 להריון לאחר מספר טיפולי IVF. כבר כמה ימים שכואב לי הגרון ולפני יומיים התחיל לי חום. חיכיתי לתוצאות משטח הגרון ורק היום גיליתי שיש לי סטרפטוקוק a. רק היום התחלתי לקחת אנטיביוטיקה (רפאפן). האם הסטרפטוקוק יכול להזיק לעובר? ומה לגבי האנטיביוטיקה? תודה, מורןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסיכוי לנזק לעובר נמוך ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/01/2017 | 10:18הוסף תגובה
-
-
בעלי עשה בדיקות דם מקיפות לקראת
אודל 25/01/2017 | 10:11הפריה חוץ גופית הסתכלתי באתר וראיתי חריגה באחת הבדיקות : ANDROSTENEDIONE -18.3 אפשר לדעת מזה אומר אני לא מוצאת את זה במילון המונחים .. חשוב לי לציין שהבדיקת זרע של בעלי לא יצאה תקינה 0 תאי זרע אבל לפי פרופ פרחי שאר הבדיקה מצוינת.. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
באיזה ערכים מדובר?,
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/01/2017 | 10:36הוסף תגובה
-
לא הבנתי אותך
אודל 25/01/2017 | 11:04הבדיקה היא ANDROSTENEDIONE והטווח הנורמה אמור להיות 2-10.3 ויצא 18.3 מזה אומר ??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
למספר מצורף ערך ייחוסי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/01/2017 | 15:48הוסף תגובה
-
-
בדיקת דם
מלינה 24/01/2017 | 08:39האם בדיקת בטא ביום העשירי להחזרה יכולה להעיד סופית על הריון או לא ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/01/2017 | 20:10הוסף תגובה
-
בדחקת הריון
מלינה 25/01/2017 | 14:20היום ביצעתי בדיקת בטא מחוסר סבלנות . היום העשירי לאחר החזרה . התוצאה יצאה 6IU\L ימה זה אומר ? יש מצב שזה שאריות אוביטרל שהזרקת ביום של ההחזרה כלומר לפני עשרה ימים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מתקבל הרושם שמדובר בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/01/2017 | 15:47הוסף תגובה
-
-
הפרדת הידבקויות ברחם וסיכוי היקלטות עובר
סיגל 25/01/2017 | 10:36שלום פרופ', אני לאחר שלוש החזרות של עוברים בלסטוציסטים מתרומת ביצית, שניים לא נקלטו אחד נקלט אבל היה הריון כימי ונשלחתי ע"י הרופא המטפל להיסטרוסקופיה אבחנתית. לא הצלחתי לעבור את הבדיקה בשל כאבים חזקים ועשיתי אותה בסופו של דבר בהרדמה, מה שהסתבר שהייתה החלטה נבונה שכן היו הדבקויות ברחם והן הופרדו. לא היו ממצאים נוספים מעבר לכך. לציין כי אני חולה באנדומטריוזיס ועברתי לפני ארבע שנים ניתוח לפרוסקופיה בו הופרדו הדבקויות ונכרתה חצוצרה אחת שהייתה לא תקינה. התבקשתי ע"י הרופא לקחת פרוגילוטון, 2 לבנים ביום ואחכ 2 חומים ביום למשך 21 יום ולאחר קבלת המחזור התחלה של טיפול נוסף (החזרה נוספת). שאלתי- האם לאחר שהופרדו ההדבקויות יש סיכוי טוב להיקלטות העובר? האם יש אפשרות שההדבקויות יחזרו לאור לקיחת ההורמונים? האם ניתן לעשות משהו על מנת לשמור על תקינות הרחם? אולי דיקור/רפואה אלטרנטיבית? תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכוייך השתפרו במידה מהותית לאחר הסרת ההידבקויות,נקווה עתה לתוצאה אופטימאלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/01/2017 | 10:41הוסף תגובה
-
-
אסטרדיול גבוה 6 ימים אחרי ביוץ- אודה לתשובה בהקדם האפשרי
לימור 17/01/2017 | 14:09פרופ' אשכנזי שלום רב, אני בת 42 ומנסה להרות. לפי LH שעלה מאוד גבוה + פרוגסטרון 4.2 ואסטרדיול 950 + אולטרהסאונד, כפי הנראה היה לי ביוץ ביום שלישי שעבר בערב או רביעי בבוקר (בשני בבוקר ה- LH עלה מאוד גבוה). בבדיקה אתמול, יצאה לי: E2- 1460 LH-11 Progesterone-31 בבדיקה היום: E2-1520 LH-4.4 Progesterone-38 אתמול הייתי אצל רופא נשים והוא ראה באולטרהסאונד עדיין את הגופיף הצהוב. האם התוצאות הנ"ל נראות תקינות או שהאסטרדיול גבוה בצורה יוצאת דופן?האם זה יכול להעיד שזה כן בכיוון של הריון? אודה על תשובתך בהקדם האפשרי. בתודה ובברכה, לימורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מידע חשוב נוסף- מחכה לתשובתך בקוצר רוח
לימור 17/01/2017 | 21:46חשוב לי לציין, שהזרעה נעשתה ללא אוביטרול, בהסתמך על ביוץ טבעי, רק לקחתי 4 ימים של כדורי פרוגינובה בחמישה ימים שקדמו לעליית ה- LH והביוץ.הוסף תגובה
-
לא היתה בעיה של עודף אסטרדיול קודם לכן
לימור 18/01/2017 | 09:45ואגב, לא היתה לי אף פעם בעיה של עודף אסטרדיול קודם לכן ואני עושה בדיקות דם כבר במשך 6 שנים (מתוכם 10 חודשים מנסה להרות). כשלפני 6 שנים הייתי בהריון תקין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התוצאות מצוינות,בהחלט תיתכן גם אפשרות של היריון אם כי מוקדם להתנבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/01/2017 | 16:39הוסף תגובה
-
האם אפשר להספיד? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי :)
לימור 19/01/2017 | 15:08פרופ' אשכנזי שלום רב, תודה רבה על התשובה המהירה :) הבוקר יום 8 אחרי הביוץ, עשיתי בדיקות: E2- 1380 Progesterone- 33 LH-3.3 HCG<2 האם אפשר להסיד אפשרות של הריון במחזור זה, או שיש עוד תקווה? ישוב לציין, שביומיים האחרונים, לקחתי טבליה 1 ביום, של אנדומטרין וגינלי.הוסף תגובה
-
או שכדאי להמשיך עם האנדומטרין ?
לימור 19/01/2017 | 15:10או שכדאי להמשיך עם האנדומטרין ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרוגינובה מעלה את רמת האסטרוגן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/01/2017 | 18:03הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
להמשיך כרגיל למשך 4 ימים נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/01/2017 | 18:04הוסף תגובה
-
פרוגינובה
לימור 19/01/2017 | 18:35את הפרוגינובה לקחתי עד 2-3 לפני הביוץ (במשך 4 ימים בלבד), לא אחרי. האם לדעתך, יש עוד סיכוי שאם בדיקת הביטא הכמותית נתנה תוצאה שלילית (ביום השמיני אחרי הביוץ), עדיין ייתכן שיהיה כאן הריון??הוסף תגובה
-
כוס יין
לימור 19/01/2017 | 19:46פרופ' אשכנזי שוב שלום רב :) האם מותר לשתות יין בימים האלה שמנסים להיקלט להריון? ולו כוס יין אחת? בתודה ובברכה, לימורהוסף תגובה
-
סוף שבוע נפלא, לרופא שעושה עבודת קודש!
לימור 20/01/2017 | 09:24סוף שבוע נפלא, פרופ' אשכנזי! אתה עושה עבודת קודש! תודה רבה :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/01/2017 | 14:25הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחיים-כוס יין אחת לא אמורה להזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/01/2017 | 14:27הוסף תגובה
-
אני יכולה להפסיק אנדומטרין - נכון?
לימור 22/01/2017 | 16:48פרופ' אשכנזי שלום, לצערי היום, 3 ימים אחרי הבדיקות הקודמות (11 יום אחרי ביוץ), זה תוצאות בדיקת הדם שקיבלתי(למרות נפיחות בלתי מוסברת בחזה): E2-171 LH-4.6 Progesterone- 48 (מאז שכתבת לי שיש עדיין אפשרת להריון ביום חמישי, לקחתי תמיכת אנדומטרין, פעמיים ביום). HCG<2 ניתן כנראה כבר לאמר בוודאות שאין הריון ואני יכולה להפסיק את התמיכה, נכון? בתודה ובברכה, לימורהוסף תגובה
-
או שאני צריכה תוסף פרוגינובה ?
לימור 22/01/2017 | 20:40או שזה שוב בדיקה מוקדמת מדיי ואני בכלל צריכה תוסף פרוגינובה, כי האסטרדיול יצא כל כך נמוך? כי אני ממש מרגישה בהריון עם המיחושים והגודל של החזה וטיפה בחילות .... שוב תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התשובה אינה מראה את תוצאות בדיקת הדם להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/01/2017 | 10:00הוסף תגובה
-
לימור
לימור 23/01/2017 | 13:33פרופ' אשכנזי שוב שלום, אבל כתבתי שהתוצאה של HCG יצאה קטנה מ- 2. האם אתה מתכוון שייתכן שעשיתי את הבדיקה מוקדם מדיי וזה לא אומר עדיין אם יש הריון או לא? או שלא שמת לב לתוצאה הנ"ל, בתוך מה שכתבתי? אודה לתשובתך בהקדם האפשרי, שכן בינתיים הפסקתי את התמיכה. בתודה ובברכה, לימורהוסף תגובה
-
צריכה תשובה בדחיפות- תודה רבה מראש!
לימור 23/01/2017 | 13:36צריכה תשובה בדחיפות- תודה רבה מראש!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קטן מ-2 הרי שמדובר בתוצאה שלילית לדאבוני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/01/2017 | 20:14הוסף תגובה
-
בדיקת ביטא -11 יום אחרי הזרעה- מוקדם מדיי?
לימור 24/01/2017 | 21:30סליחה שמתעקשת, אבל לא יכול להיות ש-11 יום אחרי הזרעה, זה היה מוקדם מדיי לעשות בדיקת ביטא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אפשרי,בצעי עוד בדיקה אם לא תקבלי בינתיים ווסת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/01/2017 | 10:38הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
תרבית שופכה
-
בדיקת Verifi
-
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
פודופילוטוקסין
-
מונחים קשורים
-
גראם שלילי
-
אבחון באמצעות תאחיזה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן