פורום טיפולי פוריות - עמוד 1959
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
זריקת אוביטרל לפני 9 ימים
עזרה 12/08/2015 | 19:35שלום לפני 9 ימים ב3/8 קיבלתי זריקת אוביטרל.ללא טיפולי הזרעות או ivf,הייתי במתח ולכן היום עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצא שלילית. אני אמורה לקבל וסת ב20/8.האם בגלל שבבדיקת הריון יצא שלילית כיום זה אומר שאני לא בהריון? תודה על התשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/08/2015 | 09:35יש לבצע את בדיקת הביטה לפחות 12-14 יום לאחר הזרקת האוביטרל על מנת לשלול היריוןהוסף תגובה
-
-
דיקור סיני
מיקה 12/08/2015 | 20:41שלום רב פרופ' אשכנזי יש לי מדקרת לפריון מעולה מבצעת מזה 3 שבועות דיקור סיני האם מומלץ דיקור סיני לאחר החזרת עוברים בלסטוציסטים תרומת ביצית ? האם זה מותר? או יכול להזיק? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רפואה אלטרנטיבית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/08/2015 | 09:34דיקור סיני אינו אמור להזיק לאחר ההחזרה,על יעילותו הדעות חלוקותהוסף תגובה
-
-
נפיחות וכאבי בטן לאחר החזרה
איי.וי.אפית 13/08/2015 | 08:41שלום ד"ר, ביום ראשון החזירו לי 3 עוברים. לפני ההחזרה הבטן שלי הייתה ממש נפוחה[ עקב כל הזריקות] והנחתי שהנפיחות תרד לאחר השאיבה אבל עברו כבר 5 ימים מאז השאיבה, והבטן עודנה נפוחה- בהתחלה בעיקר בבטן התחתונה ועכשיו כולה [ קשה לי להתכופף]. בנוסף, מדי פעם יש לי כאבים [לא חזקים]. מה לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גירוי שחלתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/08/2015 | 09:33הממצאים מתאימים לגירוי יתר שחלתי-במידה והממצאים מחריפים עלייך יהיה להבדק ע"י הרופא לשלול גירוי יתרהוסף תגובה
-
-
שולחת שוב בטא לאחר החזרה (לת)
מאיה 12/08/2015 | 11:16שלום, בתאריך 23.07 בוצעה החזרה של 2 עוברים יפים בעלי 8 תאים. בתאריך 06.08 בטא 76, E2 818 פרוגסטרון 47.8. בטא חוזרת בתאריך 09.08 בטא 112, E2 1002 פרוגסטרון 51. הבטא עלתה אך לא הכפילה את עצמה התבקשתי להגיע ב13.08 ליחידת IVF לבדיקה. האם לדעתך יש סיכוי להתפתחות תקינה של ההריוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
טיפול ivf
אריקה 11/08/2015 | 17:12אני שבוע אחרי החזרת שתי עוברים קפואים ואתמול אחרי שעשיתי פיפי ראיתי באסלה משהו שיצא בזמן שעשיתי פיפי את האמת אין לי מושג אם אלה העוברים שנפלו או משהו אחר כי אני לא יודעת במידה והם נופלים איך זה אמור להיראות או שזה מוקדם מידי שזה יראה ככה תודה על הזמן שאתה מקדיש לענות לי על השאלותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרשה נרתיקית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/08/2015 | 10:09לא סביר שמדובר בפלטת עוברים(לא ניתן לזהותן בעיין בלתי מזויינתהוסף תגובה
-
-
רעידות בבטן
יובל 11/08/2015 | 20:33שלום רב שבוע 27 והיום בערב למשך כמה דק הרגשתי מעין רעידות בבטן, תנועות חלשות ממש בבטן תחתונה שאין ביניהן כל הפסקה, תנועות קטנות וחלשות ברצף של 2-3 דקות. במה מדובר? האם זה תקין??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תנועות בבטן תחתונה בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/08/2015 | 10:07סביר להניח שמדובר בתנועות עובר או מפעילות הגפיים של העובר המפעילות לחץ בעת תנועתן בתחתית הבטןהוסף תגובה
-
-
בטא לאחר החזרת עובר בלסטוס טרי מתרומה
אפרת 02/08/2015 | 13:55תוצאות בדיקות דם להיום: אסטרודיאל: 1237 פרוגסטרון: 65.7 בטא: קטן מ- 5 לאחר תמיכה מסיבית של פרוגינובה 3 פעם ביום, אסטרודיאל וגינלי פעמים ביום, אנדומטרין 3 בוקר+3 ערב, זריקת גסטון 50 כל יום. מה הסיבה שלא נקלטתי ומתי להערכתך אקבל מחזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אי כניסה חהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/08/2015 | 16:23בהעדר נתוני רקע לא ניתן לשער מדוע נכשל הטיפול,אצ המחזור תקבלי תוך יומיים שלושה לאחר הםסקת הטיפול התמיכתיהוסף תגובה
-
נתוני רקע מוכרים מבלינסון:
אפרת 02/08/2015 | 16:40כאמור: בת 44 (ללא ילדים)5 טיפולי ivf בבלינסון על בסיס טבעי וקצת הורמונים. תמיד היו עוברים בני 4 תאים שלא התפתח הריון. ו- 2 הריונות טבעיים ללא טיפולים שלא התפתחו. הפלה בציטוטק לפני שנתיים. היסטרוסקופיה תקינה. כעת הוחזר עובר טרי בלטוציט מתרומה. קבלתי תמיכה מסיבית כולל גסטון 50. מדוע לא היה הריון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כשלון טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/08/2015 | 09:58העדר ההצלחה נובע או מכשל של רירית הרחם או בגלל עובר נטול יכולת השתרשות(האפשרות של כשל טכני בהחזרה לא נלקחת בחשבון)הוסף תגובה
-
עובי רירית רחם
אפרת 03/08/2015 | 10:21ביום ההחזרה הרירית בסונר ההחזרה הייתה 7.3 מ"מ. לפני זה הייתה 6 מ"מ ונתבקשתי לקחת אסטרופם וגינלי פעמים ביום בנוסף ל- 3 פעם פרוגינובה ביום. . האם הרירית הייתה דקה להחזרה? והאם לאור הרקע אתה ממליץ לבצע הכנה להחזרה נוספת של מוקפאים מיד שאקבל מחזור או לחכות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עובי רירית הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/08/2015 | 10:27מדדע רירית הרחם הקובעים הינם לפני שמוסיפים את התכשירים הפרוגסטטיבים-איכותה של הרירית נמדדת לפי עוביה ,המראה המורפולוגי התלת שכבתי שלה,ומאפייני זרימת הדם אליה -כאמור יש לבחון אם הרירית שלך עמדה ביעדים האלו ?הוסף תגובה
-
רירית רחם
אפרת 04/08/2015 | 11:031.מה ניתן לעשות כעת כדי שהרירית תהיה מספיק טובה להחזרה? 2. האם ניתן להכין את הגוף לביצוע החזרה מיד שאקבל מחזור או כדאי להמתין שהגוף יתנקה מהורמונים? (הפסקתי לפני יומיים את התמיכה) עוגמת נפש גדולה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/08/2015 | 17:15אין כל בעיה להמשיך לטיפול עוקב,באשר לאופציות הכנתך לטיפול נוסף,חזקה על הרופא שחל שיתן לך את הטיפול המירביהוסף תגובה
-
טיפול המשך
אפרת 04/08/2015 | 17:271. האם לא מסוכן מבחינת הורמונים בגלל הרקע (טרום סרטן שד, דרגה 0) להתחיל מיד עם קבלת המחזור בהכנת הגוף? 2. כאמור נותרו לי רק 6 עוברים בלאטוצים בהקפאה, האם הסיכוי להריון כעת קטן יותר מטריים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/08/2015 | 10:301.איני רואה כל בעיה (כמובן באישורו של הרופא המטפל )לטיפול עוקב בתנאים המדוברים 2.לעוברים מוקפאים ישנו פוטנציאל מופחת להשתרשות,למרות שבלסטוציסטים אמורים להיות מוקפאים בשיטתצ הויטריפיקציה המחיתה את הנזק לעוברים במיוחד מסוג בלסטוציסטים(למידע נוסף עלייך לברר באיזו שיטה בוצעה ההקפאה של העוברים )הוסף תגובה
-
הקפאת העוברים ובחינת עובי הרירית בהחזרה
אפרת 05/08/2015 | 10:52לשאלתך: העוברים הוקפאו באסותא בשיטת הויטרפיקציה. הרירית הייתה 6.7 מ"מ ונמדדה יומיים לפני זריקת הגסטון 100 (הזרקה הייתה ביום ה' 16.7 בשעה 12:00 בצהריים בדיוק). ביום החזרת עובר בלסטוץ (ג') 21.7 הרירית הייתה 7.3 מ"מ. האם הכשל הוא בעובי הרירית?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כשלון השתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/08/2015 | 09:07ללא ספק יש מקום לשפר את איכות הרירית שלך שהינה גבולית ומציבה אתגר טיפולי בפני הרופא המטפל שלךהוסף תגובה
-
כשלון השתרשות (רירית רחם)
אפרת 06/08/2015 | 10:24תשובת הרופא המטפל: נראה לי שהגורם המגביל כעת הוא חלל הרחם. ולכן בשלב ראשון אני רוצה לחזור על ההסטרוסקופיה האבחנתית אצלי במרפאה באותה הזדמנות לבצע פיפל לעידוד תהליך ההשרשה. ובהנחה שהבדיקה תצא תקינה לעקוב אחר רירית הרחם שלך במחזור טבעי עת הרחם נמצא במצב אופטימלי לקליטה ולא לבצע החזרה עד שלא תהיה רירית אופטימלית. הבעיה אצלי, שהרירית עם הורמונים דווקא נהיית דקה וללא הורמונים במחזור טבעי היא מתעבה. (נקלטתי פעמיים טבעי...) שאלה: האם ביצוע פיפל זאת האופציה, מה היתרונות והאם זה מתבצע בהרדמה?הוסף תגובה
-
בהמשך:
אפרת 06/08/2015 | 12:05והאם עובי הרירית קשורה לגיל? (בת 44 ללא ילדים וגרידות)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/08/2015 | 09:33עובי הרירית אינו קשור לגילהוסף תגובה
-
לא ענית לי...רירית דקה כתוצאה מהורמונים
אפרת 07/08/2015 | 11:031.האם ביצוע פיפל זאת האופציה והאם ישפר בהרבה את המצב? 2. מה יכולה להיות הסיבה שהרירית דקה כשלוקחים עוד הורמונים?(ללא גרידות)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אי ספיקה של הרירית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/08/2015 | 10:59בהחלט יתכן שתגובת רירית הרחם שלך לוקה בחסר בגלל אירועים (הפלות,טיפולים)בעברך-באשר לפיפל שינן כיום ספקות באשר ליעילות,אם כי מרביתנו עושים זאת בבחינת אם לא יעזור לא יזיק.הוסף תגובה
-
רירית דקה
אפרת 09/08/2015 | 13:24איך ניתן להסביר שהרירית דקה דווקא בריבוי אסטרוגנים וללא הורמונים במחזור טבעי מתעבה? מלבד פיפל - איך ניתן לפתור הבעיה להערכתך? (5 IVF במחזור טבעי עם קמצ הורמונים, הריון טבעי שלא התפתח והפלה בציטוטק והריון כימי)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מחזור טבעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/08/2015 | 13:37אם כך סביר להניח שהרופא המטפל שלך יעדיף לתכנן את ההחזרה במחזור טבעי כדי להצל את היתרון הגלום בתגובה טובה יותר של הרירית במחזור טבעי הנובע מהשפעה טובה יותר של ההורמונים הטבעיים על הקולטנים של הורמונים אלו על רירית הרחם שלך. בכל מקרה את מרבית הסוגיות האלו היית צריכה לברר מול הרופא המטפל כדי לשפר דברים מראש ולא לאחר מעשההוסף תגובה
-
למרבה הצער...
אפרת 09/08/2015 | 14:24הפרוטוקול תוכנן להחזרה במחזור טבעי, אך לצערי המחזור לפתע איחר ודילג על חודש (אצלי מחזורים סדירים בדרך כלל)ותחילת הטיפול נקבעה חודש לפני השאיבה של התורמת. (דקפופטיל 0.1, פרוגינובה, אסטרופם, אנדומטרין,גסטון, פרנגיל). תוצאות בדיקות הדם היו תקינות. מה ניתן לעשות במקרה כזה (?)שהמחזור מאחר ובלית ברירה מתחילים עם הורמונים... והרירית דקה 6.8 יומיים לפני הגסטון ובהחזרה הייתה 7.3.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטיות וחריגות בהליך ההורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/08/2015 | 11:39במצבים אלו על הרופא לשקול את האופציות העומדות לרשותו ולכן רצוי שתפני אליו בנדוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כשלון הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/08/2015 | 10:24אם הכנת רירית הרחם שלך היתה ראויה,והרחם נבדר באשר לתקינותו,סביר להניח שהכשלון נובע מעוברים ברי פוטנציאל מופחת להשתרשותהוסף תגובה
-
כישלון בעוברים בלאטוצים?
אפרת 11/08/2015 | 23:16האם ייתכן שכישלון בעובר טרי בלאטוציט מתורמת צעירה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/08/2015 | 10:05האשרות קיימת לראיה ישנם היריונות המסתתימים בהפלה על רקע הפרעה גנטית,או כשלון השתרשותהוסף תגובה
-
-
שאלה
Sara 12/08/2015 | 09:11שלום רב הייתי רוצה לדעת האם הבדיקות תקינות FACTOR V G1691A(R506Q) לא נשא FACTOR II G2021A לא נשא MTHFR C677T לא נשא MTHFR A1298C(E429A) HOMOZYG. HYPERCOAGULATION GENETIC : BETA2 GPI IGG NEGATIVE <1.4 BETA2 GPI IGM 0.40 U/ML ( 0.00- 20.00) (*........) Negative CARDIOLIPIN IGG NEGATIVE <1.6 CARDIOLIPIN IGM 0.30 MPL/ML ( 0.00- 20.00) (*........) Negativeהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/08/2015 | 10:03במצב של הומוזיגוטיות לפקטור 5 ליידן יהיה צורך בהיריון במתן נוגדי קרישה מסוג קליקסןהוסף תגובה
-
-
פרופיל הורמונלי ביום ה3 לקבלת הווסת
שירן 10/08/2015 | 15:40שלום רב פרופ׳ יקר, אשמח לחוות דעתך על תוצאות הפרופיל ההורמונלי שלי מהיום ה3 של הוסת כמעט בת 30 Tsh 2.64 Estradiol 150.6 Fsh 4.3 Lh 4.08 Prolactin 586.1 Testosterone 1.69 Free testosterone 1.21 תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פרופיל הורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/08/2015 | 10:20הבדיקה תקינההוסף תגובה
-
-
סודה
אני 10/08/2015 | 20:27פרופ׳ שלום חשבתי שסודה זה מים מוגזים אבל התברר לי כשהסתכלתי ברכיבים שזה מכיל סודה לשתיה ומלחים כמו מלח לימון וכו׳ אם כך זה אומר שלנשים בהריון יש הגבלה השתית סודה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/08/2015 | 10:17אין הגבלה המרכיבים של הסודה הינם מלחים המצויים בגוףהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הפלות חוזרות
-
וסטיבוליטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
ביופסיה
-
אולטרסאונד וגינלי
-
תרופות קשורות
-
ליסוריד
-
פודופילוטוקסין
-
מונחים קשורים
-
גונדוטרופין כוריוני אנושי (HCG)
-
דיספראוניה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
ד"ר רמית מעוז-סגל