פורום טיפולי פוריות - עמוד 2075
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
ראייה ח 10/11/2014 | 08:09שלום, רציתי לדעת האם ראייה משתנה במהלך ההריון? אני כרגע בשבוע 27 ב״ה רציתי לחדש את משקפיי הראיה היות וקצת גדל המספר .. האם אחרי לידה יש שינוי ? פשוט מישהי אמרה לי לא כדאי לעשות .. רציתי לדעת את דעתך בנושא תודה רבה ומעריכה :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ראייה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2014 | 15:24אין שינויים בראייה האופיינים להיריוןהוסף תגובה
גלולות גינרה שבוע האם ניתן להפסיק? חסויה2 10/11/2014 | 09:04אני מקבלת גלולות גינרה כבר שבוע כדי לדחות את המחזור מאתמול כאבי מחזור מטורפים וגב תחתון אני מרגישה שאני מש מתחננת למחזור שלי שלא יגיע והוא ממש רוצה להגיע כבר האם ניתן להפסיק את הגלולות לדעתכן אחרי שבוע? קיבלתי ל10 ימים יש לזה חשיבות משמעותית? אין לי ציסטות ברקע..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נטילת גלולה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2014 | 11:30האפקטיביות של הגלולה למטרה שהיא נתנה הינה טובה יותר אם לוקחים אותה לפחות 10 ימיםהוסף תגובה
אבל אם היא ניתנה רק לדחיית המחזור בכמה ימים?חסויה2 10/11/2014 | 11:33זה משמעותי אם אקח 8 ימים או 10 ימים?הוסף תגובה
תשובת מומחה גלולה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2014 | 15:23כאמור הסיכוי להשגת המטרות יעיל יותר בנטילה של 10 ימיםהוסף תגובה
האם היה ביוץ? והאם הערכים תקינים? mikey 10/11/2014 | 12:43שלום רציתי לשאול, עברתי הפריה שהסתיימה עם הריון כימי, היה לי דקפפטיל בגוף עד תאריך 28.10, החודש אני עושה ביוץ טבעי עם מעקב של בדיקות דם בתאריך 28.10 אסטרדיול היה 307 ופרוגסטרון קטן מ-2 בתאריך 4.11 האסטרדיול היה 706 ופרוגסטרון קטן מ-2 בתאריך 6.11 האסטרדיול היה 1467 ופרוגסטרון קטן מ-2 בתאריך 9.11 האסטרדיול היה 545 ופרוגסטרון 2.7 בתאריך 10.11 האסטרדיול היה 449, פרוגסטרון 7.2 וLH היה 5.10 רציתי לדעת מתי הביוץ? והאם הערכים תקינים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2014 | 15:18הנתונים ההורמונלים מרמזים שכנראה הביוץ התרחש בין ה8-9 לחודשהוסף תגובה
זריקת מטוטרקסט ומסאג' אלה 10/11/2014 | 09:52שלום רב, ב 17/10 קיבלתי זריקה מטוטרקסט עקב הריון בצוואר הרחם, אמרו לי להמנע ממספר דברים,הבטא לפני שבוע הייתה 870,אתמול ירדה ל 526, השאלה שלי האם אפשר לעשות מסאג' שמנים של 50 דקות מחר?? או שאסור?? ומתי הטא אמורה לרדת ל 0?? תודה על תשומת הלב ועל המומחיות שלך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עיסוי אחרי מטוטריקסט פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2014 | 11:28אין בעיה עם העיסוי.באשר לביטה משמח שהיא במגמת ירידה יש לקוות שתוך טווח של שבועיים היא תתאפסהוסף תגובה
תודה רבה, אתה רופא מיוחד ומקצועיאלה 10/11/2014 | 14:51תודההוסף תגובה
תוצאות בדיקות זרע מצפים 10/11/2014 | 11:00בוקר טוב פרופסור.יש לנו שאלה.בעלי ואני בני 37 ו 39.יש לנו 2 ילדים מהריון ספונטני.לפני כשנה עברתי הפלה טבעית בשבוע 6.מאז אנו לא מצליחים להיכנס להריון.בדיקות שלי תקינות ובדיקת הזרע האחרונה של בעלי מראה:כמות 1.2cc התנזלות מלאה צמיגות תקינה תנועתיות בכל המשטח 3 תאים.ריכוז תאי הזרע למל 1.4×10 בחזקת 6 וסהכ תאי הזרע 1.7×10 בחזקת 6.האם הבדיקת תקינה?האם בגלל הזרע אנו לא מצליחים להשיג הריון?נודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת זרע פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2014 | 11:26אם ממצאים אלו של בדיקת הזרע אושרו בשתי בדיקות,הרי שקיימת בעיה חמורה עם הזרעהשפתרונה הוא בהםריה חוץ גופית בלבד -הליך המאפשר ביצוע מיקרומניפולציה-ICSI המאפשר החדרת זרעון בודד לתוך הביצית על מנת להשיג הפריה,בהתחשב בגילכם זוהי הפרוצדורה המעשית הרצויה על מנת להשיג היריון בהקדםהוסף תגובה
תמיכה יובל 09/11/2014 | 13:49פרופ אשכנזי שלום, אני כרגע בהריון בשבוע 10 אחרי סיוט שנמשך 5 שנים. ההריון הושג עם מוקפאים. על בסיס מחזור טיבעי. ביום ה16 למחזור התחלתי להזריק גונל וצטרוטיד כדי לתת לרירית סיכוי לצמוח , הרירית שלי דקה. . כאשר הגענו לרירית 9 הציע הרופא לקחת פרוגסטרון ולהעלות אותו מלאכותית מתוך כוונה להימנע ממצב בו הרירית תתכווץ לנוכח ביוץ/אוביטרל. קיבלתי גסטון וקרינון וביום ה5 הוחזרו שני בלסטו. שניהם נקלטו!! בשבוע 7 נצפה דופק. לאחר 10 ימים עובר אחד הפסיק להתפתח והשני בינתיים אני מקווה ממשיך. לאור ההיסטוריה הקשה שלי ההריון הנל מוגדר הריון בסיכון. הרופא ביקש להחליף את הגסטון בפרגניל. האחות בקופת חולים אמרה לי שההבדל בינהם הוא שגסטון הוא תוספת חיצונית של פרוגסטרון והפרגניל מעודד את הגופיף הצהוב להפריש פרוגסטרון. להבנתי לא התרחש ביוץ ולכן לא אמור להיות גופיף צהוב, לא מצליחה לתפוס את הרופא אני חוששת להחליף בין התרופות. מה דעתך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/11/2014 | 17:39לטעמי האחות צודקת,הייתי ממשיך בטיפול התמיכתי מבלי לעשות שינוי במאפייני הטיפולהוסף תגובה
ביציות א 09/11/2014 | 15:13מקבלת פרוטוקול של מונפור ואורגטין . בת 39 נכנסתי להריון בעבר מפרוטקול קצר של גונל מונפור וציטרוטייד שאלותי הם : 1. האים יש הבדל בין הפורטוקלים ? 2. לאחר הזרקה של 4 ימים מונפור 300 . נראו 2 זקיקים 10 14 . זה נורמלי זה לא נמוך ? החליטו על הזרקת אורגלטן היום .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרוטוקול טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/11/2014 | 17:36בחערת הפרוטוקות כנראה תואמת את גילך והרזרבה השחלתית שלך,ועוד יותר העובדה שהרית בפרוטוקול דומה-בעת הופעת זקיק מוביל של 14 מ״מ או יותר ראוי לתת אורגלוטרן או צטרוטיד על מנת ליצור אפשרות לגיוס זקיקים נוספים ומניעת ביוץ מוקדם יותרהוסף תגובה
עזרה בפיענוח בדיקת דם פידידי 09/11/2014 | 15:38שלום, עשיתי בדיוק שבועיים אחרי ההזרעה בדיקת דם לגילוי הריון ולהלן התוצאות: 1. E2 - 310 2. פרוגסטרון - 24.9 3. HCG-B QUANTITATIVE - 48 לפני ההזרעה הזרקתי פיורגון ובשבועיים האחרונים נטלתי אנדורמטרין פעמיים ביום. אמרו לי במרפאה לעשות שוב בדיקת דם בעוד יומיים. האם התוצאות הנ"ל אינן בהכרח מצביעות על הריון? תודה מראש. פהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/11/2014 | 17:32הבדיקות מצביעות על היריון,אולם מה שחשוב תהיה העליה של הביטה בהמשךהוסף תגובה
השפעת פרוטוקול על איכות הביציות חסוי 08/11/2014 | 07:31בוקר טוב ושבת שלום, אני בת 40בסביבות 20 ביציות בכל טיפול עם עוברים טובים... טרם נקלטתי. האם ההחלטה על מתן הורמונים כאלה או אחרים יכול להשפיע על איכות הביציות? האם היית ממליץ על סוג מסויים? האם שאיבה של הרבה ביציות יכולה לפגוע באיכותן ועדיף להוריד את המינון כדי להשיג פחות ביציות אך יותר איכותיות? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תגובה שחלתית -איכות ביציות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/11/2014 | 14:02מתקבל הרושם שהתוצאות שהושגו במקרה שלך מצויינות,ולכן עלייך להמשיך לפי הנחיות הרופא המטפל שלךהוסף תגובה
המשך....חסוי 08/11/2014 | 15:11האם שאיבה של הרבה ביציות יכולה לפגוע באיכותן ועדיף להוריד את המינון כדי להשיג פחות ביציות אך יותר איכותיות?הוסף תגובה
תשובת מומחה תגובה שחלתית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/11/2014 | 11:25המטרה של טיפול הפריה הינה להגיע למספר אופטימלי של ביציות מבלי לגרום לגירוי יתר ,ולגרום לתגובה הורמונלית עודפת-הפרדיגמה הרפואית במקרה זה מניחה שיותר ביציות עשויות להניב יותר עובירם המאפשרים בחירה של העוברים הטובים ביותר להחזרה,מאפשרים לגדל את העוברים לשלב הבשלה מתקדם שבו יש ביטוי גנטי של הגורם הזכרי-דהינו בלסטוציסטים,ומאפשרים הקפאה של רזרבה פריונית הנוצתרת בתהליך-כך שריבו מקסימלי של ביציות אינו מטרה בפני עצמה היות וכאמור הוא טומן בחובו סיכונים של גירוי יתר,עלייה ברמת ההורמונים מעבר לערכים רצויים העלולה להפריעהוסף תגובה
תודה!!חסוי 09/11/2014 | 12:26פרופ' אשכנזי, מודה לך מאד על תשומת הלב והתשובה המפורטת. המשך יום נפלא ופורההוסף תגובה
התחלת הזרקת הורמונים ביום 1למחזור נונו 08/11/2014 | 15:42שלום לך . האם מקובל להתחיל בגירוי השחלותמהיום הראשון כמעט למחזור. הדימום התחיל באחת לפנות בוקר היה מסיבי ובקשו ממני לעשות על הבוקר בדיקת דם . הערכים Lh 7 Pro 3.5 E2 212 בקשו ממני באותו יום להתחיל עם הגונל כי ההורמונים מאפשרים ..האם זה בסדר להזריק 16שעות אחרי התחלת הדימום ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התחלת טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/11/2014 | 19:05לא ברור מדוע הרופא הנחה אותך להתחיל טיפול ביום הראשון להופעת המחזור בניגוד למקובל,לכן עלייך להפנות אליו את השאלה,בכל מקרה אין מניעה להתחיל טיפול עם קבלת המחזורהוסף תגובה
זהו שאני מפחדת שהוא לא עודכןנונו 08/11/2014 | 21:32מפחדת שהאחיות לא עדכנו אותו שהמחזור התחיל לפנות בוקר ולא יום לפני .. עד שאראה אותו אהיה ביום ה 5 לזריקות . שאלתי אליך האם יש בעיה בלהתחיל ביום 1 ? האם זה ישפיע לרעה על הטיפול .? הרי הערכים בדיוק כמו שהיו לי בפעמים אחרות בימים השני והשלישי ! תודה לךהוסף תגובה
תשובת מומחה השריית ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/11/2014 | 11:14לא אמורה להיות בעיה אם מתחילים מוקדם יותר עם הטיפול,אולם יהיה צורך לבחון במקביל את התגובה של רירית הרחם אם הדמם יתארך מעבר למקובלהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
לידת עכוז
-
אנדומטריוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
שאיבת ביציות
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד
-
בילירובין נאו-נטאלי
תרופות קשורות
-
איזוקונאזול
-
בלאומיצין PFI
מונחים קשורים
-
גלולות למניעת הריון
-
דלקת נרתיק
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב