פורום טיפולי פוריות - עמוד 2225
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
ויטמין אי לילך 19/03/2014 | 19:31שלום צריכה להתחיל היום ויטמין e אני בבית מרקחת מה עדיף אלטמן או סולגאר??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ויטמין E פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 23:10אין הבדלהוסף תגובה
עובר בלסטוציסט פאני 19/03/2014 | 12:06שלום רב! גיל 37 לפני חודש ביצעתי שאיבה ונוצרו 13 עוברים הוחזרו לרחם שלושה עוברים שמהם לא הושג הריון, את ה-10 העוברים השאירו במעבדה לגדל אותם 9 עוברים לא שרדו ועובר 1 בן 5 ימים הוקפא, והופשר ובתאריך 18.3.14 הוחזר לרחם, נאמר לי שהוא התפתח גם לאחר ההפשרה מה הסיכויים שלי להשגת הריון עם עובר בלסטוציסט ורירית מעל 8 מ"מ ??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשךפאני 19/03/2014 | 12:45נאמר לי ביחידה ש-9 העוברים שלא שרדו את הגדילה במעבדה והיו מקפיאים אותם ביום ה-3 ומפשירים להחזרה גם ברחם לא היו שורדים האם זה נכון ?הוסף תגובה
שכחתי לציין מקבלת תמיכהפאני 19/03/2014 | 13:144 אוטרוגסטן 1 בבוקר 1 בצהריים ו-2 לפני השינה, אסטרופם 8 מיליגרם וחומצה פולית... תוך כמה זמן ההשתרשות של העובר מתבצעת ?? ושאלה נוספת ביום ההחזרה בכיתי מעט והייתי עצבנית האם זה יכול להשפיע לרעה על הטיפול??הוסף תגובה
?פאני 19/03/2014 | 19:21Pהוסף תגובה
תשובת מומחה בלסטוציסט קפוא פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 19:30בהחלט יש סיכוי טוב לעובר כזה להשתרש בתנאי תמיכה הורמונליים מספיקים ועם רירית עם מאפיינים תקינים. באשר לעוברים שלא הוקפאו ביום 3-לא ניתן לומר באופן גורף שאם הם היו מוקפאים ביום 3 ומופשרים בהתאם לא היה ניתן להשיג הריון,היות והתפתחות העוברים בתנאים in vivo ברחם יכולה לסייע להם לעיתים להתפתח לבלסטציסטים ולהריוןהוסף תגובה
המשךפאני 19/03/2014 | 19:57קודם כל תודה רבה על המענה...היום הראשון של ההחזרה בכיתי והיה לי מצב רוח רע והייתי עצבנית זה יכול להזיק לטיפול?הוסף תגובה
תשובת מומחה מצב רוח פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 23:07לא נראה ליהוסף תגובה
האם לבצע צילום רחם מיכל 19/03/2014 | 20:44שלום, בת 33, בריאה. הריון ראשון, הזרעה. לידה בניתוח קיסרי, תינוק שקל מעל 4.5 קילו. ללא סכרת. הריון שני ושלישי ספונטני, הודגם דופק בשבוע6 אך בשבוע 8+ לא נמצא דופק. בשתי הפעמים בוצעה גרידה. ביצעתי בדיקות דם לבדיקת קרישיות. הכל תקין. הופנתי לצילום רחם. מאוד חוששת. לאור העובדה שמקבלת מחזור באופן סדיר, בממוצע כל 28 יום. ובבדיקת אולטרסאונד אצל רופאת הנשיםנצפתה רירית 11 כמה ימים לאחר הביוץ. האם יש צורך לבצע את הבדיקה? אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צילום רחם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 22:54לטעמי כדאי לבצע את צילום הרחם כדי גם כרקע להפלות ,וגם חשלול פגיעה בעקבות ההפלותהוסף תגובה
תשובות בדיקות דם אלה 19/03/2014 | 21:13שלום ד'ר אשכנזי,בתאריך 9/3/14 קיבלתי מחזור עם ממש מעט דם המחזור נמשך עד 18/3/14,התחלתי מהיום השלישי של המחזור לקחת 3 פרוגינובה ביום וויטמין אי ומיקרופירין,היום עדיתי בדיקת דם ורירית,הרירית 5.2 סדירה אבל לא תלת שכבתית האי 2 -747, פרוגרסטרון 1.4,היום אני ביום העשירי למחזור,כפי שכתבתי מחזור מוזר מאוד כמעט ללא דמם אבל נמשך 9 ימים,אני צריכה לעשות שוב בדיקות ביום שישי,האם יש סיכוי שהרירית תצמח?? האם אפשר לקחת תרופות נוספות להגביר את התפתחות הרירית?? ההחזרה של העוברים תהייה כנראה ב 24/3, האם נראה בסדר הבדיקות דם?? יש סיכוי שיעשו החזרה?? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רירית רחם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 22:50ניתן להעלות את מינון הפרוגינובה ולקוות לתגובה הולמתהוסף תגובה
שאלה שירה 19/03/2014 | 16:07אחר הצהריים טובים, רציתי לדעת מה הסיכויים להרות עם בלוציסטים, שמוקפאים כשנה? האם כדאי ובכלל אפשרי לצרף לאותם בלוציסטים גם עוברים חדשים באותו מחזור טיפול ( ביצית טרייה וזרע קפוא)בטכניקת ICSI ? תודה על עזרתכם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החזרת בלסטוציסטים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 19:15החזרת שני בלסטוציסטים שהוקפאו לפני שנה,בהחלט ראויים להחזרה בהליך הפשרה רגילהוסף תגובה
זקוקה לעזרה זקוקה לעזרה 19/03/2014 | 18:04שלום לכם, ivf ראשון, החזרת עובר אחד ב- 5/3. ערכים 12 יום לאחר החזרה: בטא - 25 פרוגסטרון - 33 אסטרדיול - 3412 ערכים 14 יום לאחר החזרה: בטא - 127 (הוכפלה בחמש) פרוגסטרון - 90 אסטרדיול - 1400 תמיכה: אנדומטרין 4 נרות ביום + 2 אסטרופם שאלות: 1. האם הגיוני שהבטא הוכפלה בחמש כעבור יומיים? האם תקין? 2. יש לי מעט הפרשות חומות. האם יש ממה לחשוש? 2. מדוע רמת האסטרדיול ירדה? אודה על תשובתכם המקצועית כתמיד!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עליית הביטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 19:08כל התשובות ההורמונליות הינם בטווח ההשתנות התקין ובשלב זה הכול נראה תקין,המשיכי בטיפול התמיכתי ונקווה שההכתמה הדמית תעלם,נשמח לשמוע עידכונים בהמשךהוסף תגובה
אוביטרל וביוץ אור 19/03/2014 | 08:31בוקר טוב, ביום ראשון בבוקר עשיתי מעקב זקיקים (US ודם) , בצהריים נאמר לי לבצע הזרעה באותו יום, ומכיוון שלא התאפשר לי הרופאה המליצה לי לקחת אוביטרל באותו היום ולבצע את ההזרעה בבוקר שלמחרת (שני). כך עשיתי. ביום שלישי הרגשתי את הביוץ בגוף, והבוקר (רביעי) עפ"י מדידת חום השחר שעלה אני מבינה שאכן הביוץ התרחש אתמול. שאלתי היא - מה בעצם תרם האוביטרל בסיטואציה הזו? והאם פיספסתי את התזמון המדוייק של ההזרעה אם הביוץ היה רק יום אחרי? במידה ולא הייתי לוקחת אוביטרל, הביוץ היה מתקיים ביום שלישי בכל מקרה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 09:52מתן האוביטרל לגרימת ביוץ בהליך השריית הביוץ כאשר זקיק או זקיקים הבשילו לגודל מתאים נועד לגרום לחריגת הביציות מהזקיקים בטווח של 24-28 שעות ממועד מתן הזריקה,וזאת בזכות ההורמון HCG הפועל כמו הורמון ה-LH האחראי לכך בהליך הפסיולוגי במחזור טבעי.יש להניח שמתן האוביטרל במקרה שלךקיבע את מועד הביוץ לטווח הזמן הרצוי,שללא מתן הזריקה עלול היה לחרוג מטווח זההוסף תגובה
ביוץאור 19/03/2014 | 10:39תודה פרופ' אשכנזי על התגובה המפורטת :) ובכל זאת, האם ייתכן שלקחתי את הזריקה ביום ראשון אחה"צ ורק ביום שלישי התקיים ביוץ? האם זה פוגע באפשרות להצלחת הפרייה - מהסיבה שההזרעה בוצעה ביום שלפני הביוץ?הוסף תגובה
תשובת מומחה תיזמון ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 11:45לכן שתי הזרעות עדיפותעל פני הזרעה אחת,להלן ההסבר: הרציונל שמאחורי הזרעה כפולה בטיפולי פריון השאלה המטרידה מטופלי הפריון ובמיוחד בעת ביצוע הזרעות עם זרע תורם היא האם לבצע הזרעה בודדת או הזרעה כפולה –שאלה חשובה בעלת משמעות רפואית ,וכלכלית מהמדרגה הראשונה . לצורך זאת אציין מספר נתונים פיסיולוגיים העולים ממאמרים מחקריים על הפיסיולוגיה של הרבייה: 1.משך החיות הממוצע של תאי הזרע באברי הרבייה הנשיים נע בין- 24-40 שעות,בעוד שטווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ או זריקת האוביטרל לעיתים יכול להתרחש גם יותר מ-34-40 שעות 2.בפועל רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא באתר ההפריה בחצוצרה בעת ההפריה של הביצית ולכן ההזרעה חייבת להתבצע לכל היותר מספר שעות מועט לפני הביוץ. 3.הביצית רוכשת את כושר ההפריה כ-6 שעות לאחר הביוץ ,כושר זה נשמר לה לפרק זמןשל 18 שעות נוספות 4.ביוץ יכול להתרחש לעיתים גם לפני שניתן לזהות בבדיקת ביוץ את הורמון ה- . –הורמון הביוץLH 5.כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים ,גודל הזקיקים לא משקף תמיד נאמנה את מועד הביוץ בגלל הוריאביליות בגודל הזקיקים הטרום ביוציים- הביוץ יכול להתרחש תוך 22-47 שעות אחרי זריקת האוביטרל ,ולאור העובדה שאחרי הביוץ עומדים לרשותנו עוד 24 שעות בהן נשמר כושר ההפריה של הביצית הרי שעומדים לרשותנו כ-71 שעות ממועד זריקת האוביטרל שהינן אפקטיביות לצורך הפרית הביצית. מכל האמור לעיל עולה שהזרעה כפולה מספקת חלון הזדמנות נרחב יותר לצורך ההפריה של הביצית המותנה בשלושה פקטורים מרכזיים : 1.במשך זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי של החצוצרה כדי להפרות את הביצית 2.משך הזמן מפליטת הביצית מהזקיק ועד קליטתה ע"י הקצה הפיבריאאלי הרחוק של החצוצרה 3.משך זמן החשיפה של הביצית לזרע בסביבה הקרובה בחצוצרה 4.קיימת סברה שבמחזורי טיפול עם תכשירים לגרימת ביוץ לאחר זריקת האוביטרל יתכנו ביוצים עוקבים בטווח של מספר שעות,כך שההזרעה הראשונה מספקת תאי זרע בכמות מספקת לביצית הראשונה שהתבייצה,ואילו ההזרעה השנייה מספקת מספיק זרע עבור הביציות הנוספות שחרגו מאוחר יותר. 5.נדרש זמן לזרע כדי לרכוש את כושר ההפריה –קפסיטציה עובדה המצריכה זמן נוסף . המסקנה היא שהזרעה כפולה עשויה לספק יותר תאי זרע לאתר ההפריה של הביצית,למשך זמן ארוך יותר נתון העשוי להגדיל את שיעור ההריונות המושג באמצעות הזרעות בכלל והזרעות תורם בפרטהוסף תגובה
תודה גדולה!אור 19/03/2014 | 16:39העשרת אותי בידע נרחב מאוד שלצערי לרופאה המטפלת שלי אין פנאי להעניק לי .. ובנוסף, מתוך דבריך המדוייקים עולה בי המחשבה שלמרות כל המחקרים והמדע, הכל זה ניסוי וטעיה :)) התעברות והריון הם כמו קסם ביולוגי קוסמי, וכשהזמן הנכון מגיע הכל כבר מתקיים מעצמו.. שוב תודה על הסבלנות והעבודה המבורכת!! מברכת בימים טובים ושמחיםהוסף תגובה
בדיקת הריון בדיקת הריון 19/03/2014 | 10:38בוקר טוב ביום חמישי בבקור הזרקתי פרגניל ביום שבת בבוקר הזרקתי דקפופטיל אני אחרי החזרה עוברים שהתרחשה לפני 10 ימים היום עשיתי בדיקת הריון ויצא חיובי האם הכיוון חיובי או מדובר בהשלכות של הזריקות ממתינה לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2014 | 11:47יתכן שבדיקת ההריון עדיין משקפת את זריקת הפריגניל,אם בבדיקה חוזרת בדיקת הביטה תעלה מדובר בהריוןהוסף תגובה
כניסה להריון טבעי לאחר החזרת עוברים טריים אפרת 17/03/2014 | 15:08הוחזרו עוברים ביום ה' 13.3 , האם מותר לקיים יחסי מין או יתרה מזאת, האם יש סיכוי להרות טבעי במהלך תקופת ההמתנה לתשובת הבטא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול IVF יחסים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/03/2014 | 15:35אין בעיה לקיים יחסים לאחר ארבעה ימים מההחזרה,אין ישש שתהרי מייחסים אלוהוסף תגובה
פוטנציאל להרות לאחר החזרהאפרת 18/03/2014 | 22:43האם כוונתך שאין פוטנציאל להרות טבעי אם ננסה בתקופת ההחזרה?הוסף תגובה
תשובת מומחה אכן פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/03/2014 | 23:06אכןהוסף תגובה
דופק א 18/03/2014 | 19:52שלום ווסת 1/2 ב14/2 שאיבה 16/2 החזרה, היום נראה באולטרא סאונד שק היריון ושק חלמון שגדל מהשבוע שעבר (היום 2.5 מ״מ) לפי החשבון אמורה להיות בשבוע 6+ 3, נאמר לי לחזור על האולטרא סאונד שלישי הבא, האם הגיוני שלא נראה דופק ? האם הגודל העובר תקין ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/03/2014 | 20:15יתכן ומדובר בהתפתחות חריגה של ההריון,היות ובשחב זה צפוי היה חיזות בדופק עובריהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
שאיבת ביציות
בדיקות קשורות
-
בילירובין (Bilirubin (Bil
-
קולפוסקופיה
תרופות קשורות
-
דידרוגסטרון
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
מונחים קשורים
-
דלקת שד (מסטיטיס)
-
אוקסיטוצי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן