פורום טיפולי פוריות - עמוד 2229
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
הקפאת ביציות
ב 10/03/2014 | 23:20היכן מומלץ להקפיא ביציות באיזור הצפון? למי יש נסיון טוב בהפשרות ולידות מוצלחות לאחר הקפאה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הקפאת ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 09:34ברמבם,כרמלהוסף תגובה
-
נסיון לידות חי מהפשרת ביציות
ב 11/03/2014 | 14:34יש להם נסיון של לידות חי מהפשרת ביציות שהוקפאו בשיטת הויטריפיקציה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לידות חי מביציות מוקפאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 18:12אני מעריך שיש לא מעט הריונות לאחר הקפאת ביציות בויטריפיקציה במחלקות אלוהוסף תגובה
-
היכן מומלץ להקפיא ביציות
ב 13/03/2014 | 21:34האם מומלץ בבני ציון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2014 | 09:40בהחלטהוסף תגובה
-
היכן מומלץ להקפיא ביציות
ב 14/03/2014 | 15:41היכן יש הכי הרבה הצלחות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שיעור הריונות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2014 | 19:28הערכתי שהתוצאות דומות בכל היחידותהוסף תגובה
-
-
הערכת משקל לתאומים
לולה 13/03/2014 | 13:18שלום אני בהריון תאומים ivf..icsi.. אני בשבוע 27+4.. הייתי בהערכת משקל היום בבוקר וצואר הרחם אורכו 32 מ"מ.. אבל העובר הגדול שוקל 1327.. והעוברית הקטנה 968.. ז"א שההפרש בין השניים עלה על 300 גרם.. מההעושים עכשיו.. אם הפער עולה יותר מה עושים האם זה מרמז על לידה מוקדמת.. ואם יש לידה מוקדמת מה יהיה הגורל שלהעוברים .. עזרה בבקשההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פער במשקלי התאומים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/03/2014 | 16:42פער של כ-400 גרם בין שני העוברים מחייב התייחסות והערכה של כל הסיבות לפער צמיחה כזה-אספקת דם שינויים שלייתים ,רקע זיהומי או גנטי,ובין היתר לודא שלא נפגעת בעטיו של הפיגור בגדילה התוך רחמי גם פונקציות חשובות כמו מוחהוסף תגובה
-
עוד שאלה...
לולה 13/03/2014 | 21:56תודה על המענה... אבל מה עושים עכשיו.. איזה בדיקות אני צריכה לעשות? כל הזמן עשיתי בדיקות והיו בסדר גמור.. בדיקות דם ושתן והייתי אצל רופא זיהומולוג ואמר לי שהכל בסדר.. היה לי הדבקה של cmv אבל זה היה יותר מ 6 חודשים לפני ההריון ולא בקש ממני לעשות מי שפיר ובשקיפות ובסקירות אמרו שהכל תקין והמדדים של הראש והבטן הם בסדר.. הייתה לי מטומה בתחילת ההריון אבל נעלמה אחרי שבועיים.. איזה בדיקות אני צריכה לעשות עזרהההה בבקשה אני מתה מפחד.. עוד מעט אני משתגעתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך מעקב וטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2014 | 09:47חזקה על הרופא שלך שהוא ינהל את המעקב כנדרש ויהיה עם אצבע על הדופק לגבי מדדי הצמיחה של העוברים ולפער בין התאומים וידריך אותך לגבי כל האפשרויות המתפתחותהוסף תגובה
-
-
פענוח בדיקת זרע
חסוי 13/03/2014 | 19:32שלום אני בן 25 וערכתי את בדיקת הזרע להלן, האם היא תקינה? ממש תודה! ערכי ייחוס תוצאות הבדיקות 1. Complete liquification >60 minutes 15 minutes 2. Color normal 3. Viscosity high 4. Sperm agglutination no . 5. Volume 2.2 ml 1.5-6 ml 6. pH 9.0 >7.2 7. Total Motility (%) 1 hr 43 . > 40% 4 hr . 34 > 30% Progressive (%) 1 hr 15 4 hr 8 Non Progressive (%) 1 hr 28 4 hr 27 Immotile (%) 1 hr 57 4 hr 66 8. Vitality (Eosin test) 1 hr . will be tested only in case of low motility > 60% 4 hr . > 50% 9. Sperm concentration 35 million/ml >15 million/ml . 10. Total Sperm Number 77 million 11. Total Motile Sperm Number 33 million 12. Morphology % (WHO 2010) 4% מורפולוגיה תקינה מעל Normal forms 4 % Pyriform 10 Tapered heads 3 Tail abnormality Amorphous 83 Cytoplasmic Drop Round head Double Neck Abnormality Round Cells RBC בדיקות נוספות לפי הצורך 13. Fructose mcgr/ml >1200 mcgr/ml 14. Peroxidase-Positive WBC < 1million/ml הערות:הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת הזרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2014 | 09:44הבדיקה נמצאת בגבול התקין,אם כי שיעור התאים בתנועה פרוגריסיביתירוד במקצתהוסף תגובה
-
-
ציסטה
שלי 13/03/2014 | 20:38רקע, אני בת 37 יש לי רזרבה שחלתית נמוכה כתבתי : שלום, 1. האם פוליקולה בשחלה גורמת לבעיות פוריות ? 2. פוליקולה = צ'יסטה / או מזה ? השבת: תלוי איזה סוג של ציסטה שחלתית,ומה הרקע שלה __________________ בוצעה בדיקה US בטן - תשובה- ללא נוזל חופשי, פוליקולה בשחלה ימנית, שאר ארי הבטן ללא ממצא חריג בוטה. אני מבובלבת, אתה אומר שפוליקולה זו צ'יסטה. אני קראתי שפוליקולים = ביציות/ זקיקים איך בודקים האם זו צ'יסטה או לא ? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זקיקים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2014 | 09:42מתקבל הרושם שמדובר בזקיקים,לכן אין מקום לדאגההוסף תגובה
-
-
בהמשך: החזרת עוברים טריים , רירית רחם 6 מ"מ
אפרת 12/03/2014 | 10:05קבלתי כעת תשובת מעבדה שאכן הופרו 2 הבציות. עובי הרירית אתמול בסונר 6 מ"מ. האם ניתן מחר לבצע סונר לפני ההחזרה, בשל החשש לרירית שתהיה פחות מ- 6 מ"מ? כמו-כן, האם נכון לקבל כדורי אסטרופם בנוסף לנרות שהתחלתי הבוקר לקחת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/03/2014 | 10:25בנסיבות המקרה שלך עלייך לפעול לפי הוראות המחלקה שכל השיקולים בעד ונגד נלקחים בחשבוןהוסף תגובה
-
לקיחת אסטרופם
אפרת 12/03/2014 | 10:54אגב, בהחזרת 3 מוקפאים חודש שעבר קבלתי הוראה לקחת פעמים ביום אסטרופם מס' ימים לפני ההחזרה. האם זה לא יהיה מאוחר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לקיחת אסטרופם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/03/2014 | 22:59קרוב לודאי שההוראות שקיבלת במחלקה הן בבחינת המיטב שניתן לבצע בנסיבות המקרההוסף תגובה
-
החזרת 2 עוברים טריים במחזור טבעי
אפרת 13/03/2014 | 22:37אכן היום (ה') החזירו לי העוברים ונשאלתי מה אני לוקחת ועניתי על סמך ההחזרה הקודמת שלקחתי בנוסף לאנדומטרין גם פעמים ביום אסטרופם והרופא על סמך זאת נתן מרשם לאסטרופם. האם ישנה סכנה בלקיחת האסטרופם ואנדומטרין עם רקע של DCIS LOW GRADE? ובמידה ולא תהיה בטא האם ניתן להתחיל טיפול מיד עם קבלת המחזור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2014 | 09:38את השאלות האלו עלייך להפנות לגורם המוסמך במחלקההוסף תגובה
-
-
שאלה
שלי 12/03/2014 | 14:23שלום. האם יש מקרים שדופק העובר נפסק בשבוע 7-8 ולא יורד דם או כאבי בטן למשך ימים?? מה קורה עם הבטא האם היא יורדת אם דופק העובר נפסק ולא ירד דם??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפלה נדחית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/03/2014 | 23:13המצב שאת מתארת קרוי הפלה נדחית שבו השיליה תפקודית אולם העובר הפסיק להתפתח והדופק שלו פסקהוסף תגובה
-
המשך
שלי 12/03/2014 | 23:42שלום עוד פעם, מה עם הבטא?? האם במקרה זה היא יורדת?? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/03/2014 | 16:49לא בהכרח,יכולה אפילו לעלותהוסף תגובה
-
-
סטריפינג שבוע 39
צופיה 12/03/2014 | 20:23הרופא מעוניין לבצע סטריפינג לזירוז הלידה אצלו במרפאה.1. זה לא יגרום לירידת מים מיד עם סיום הסטריפינג? לא כדאי לבצע בבית החולים? 2.כמה זמן עובר יכול להיות עם מעט מי שפיר?( מפחדת שעד שאגיע לבית החולים יקרה משהו לעובר) 3. אם לא תהייה לי פתיחה בכלל הוא יוכל לעשות סטריפינג? או שחובה פתיחה קלה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סטריפינג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/03/2014 | 23:01חזקה על הרופא שלך שהוא יודע מה הוא עושה,אם כי אם את חוששת קבלי הערכת מצב בבית חוליםהוסף תגובה
-
ואם אין פתיחה?
אני 12/03/2014 | 23:15אם אין פתיחה אפשר לעשות סטריפינג?הוסף תגובה
-
ואם אין פתיחה?
אני 12/03/2014 | 23:15אם אין פתיחה אפשר לעשות סטריפינג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה החיפזון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/03/2014 | 23:17מה החיפזוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטריפינג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/03/2014 | 16:49אם אין פתיחה הסטריפינג לא יעזורהוסף תגובה
-
-
דחוףףףףףף בבקשה
אני 12/03/2014 | 13:18שלום ד"ר החזרת עוברים ב 6.2.2014.בטא חיובית והכפלה תקינה .נצפה דופק לפני שבוע.כבר כמה ימים הפרשות חומות הומלץ על מנוחה.מקבלת תמיכה שלושה כנרות ושתיים דרך הפה.אתמול ההפרשות נהפכו לצבע אדום.פניתי היום לרופא נשים ראה דופק קצת איטי והריון מתאים ל 6 שבועות ויומיים.הודגמה המטומה בחלל הרחם קרובה לשק ונתן לח זריקה וגם הוסיף אוטגרסטון פעמיים ביום.משעה התחיל דימום חזק כמו מחזור אדום כהה.מה עושים????זאת הפלה?????לפנות למיון ????!!בבקשה תשובה במהירותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפלה מאיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/03/2014 | 23:16בהחלט קיימת סכנה להפלה,והדמם עלול להתגבר,בכל מקרה בשלב זה קיבלת את הטיפול המירבי,אם הדמם יגבר יש לפנות לביקורת חדר מיון נשים בבית חוליםהוסף תגובה
-
המשך
אני 13/03/2014 | 09:05בוקר טוב .. הדימום היה חד פעמי ונעלם גם ההפרשות נעלמו כאילו שלא היו..האם יש מצב לאופטימיות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שווה ביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/03/2014 | 16:48שווה ביקורת רפואיתהוסף תגובה
-
-
ירידה דרסטית בכמות ההורמונים בגוף עד הפסקת טיפול...
דבי 13/03/2014 | 07:15התחלתי טיפול ivf לפני עשרה ימים. אני בת 41 יש לי מחזור סדיר . קיבלתי פרוטוקול של ארבעה ימים ראשונים דקפפטיל ואחכ מונופןר 450 ושילוב עם צטרוטייד. ביום התשיעי עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד נמצאו רק שני שקיקים ונאמר לי שכמות ההורמונים נמוכה מאוד המצב לא טוב ויש להפסיק את הטיפול. אני מודאגת וקצת תמהה איך ייתכן שחל שינוי כזה גדול תוך שלושה חודשים מהטיפול הקודם - טיפול קודם קיבלתי רק מונופןר בשילוב עם צטרוטייד מצב ההורמונים היה טוב מאוד וכן היו לי חמש ביציות . האם ייתכן שהמצב התדרדר כל כך? יש לציין כי בעבר היתה בעיה לתפוס בזמן את הביוץ שלי ולכן קיבלתי דקפפטיל שלא עזר בכלל. אני מודאגת אנא עזרו לי... תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פרוטוקול טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/03/2014 | 16:47פרוטוקול המשלב גם דקפפטיל וגם צטרוטיד עשוי להיות הסיבה ששברה את גב הגמל -יותר מדי תרופות מדכאות בייחס לרזרבה השחלתית שלך ,ניתן היה להסתדר רק עם צטרוטידהוסף תגובה
-
-
כאבי גב תחתון
אני 13/03/2014 | 10:51בת 28 שחלות פוליצסטיות עברתי טיפול IVM במהלכו נשאבו בתאריך 4.3.14 16 ביציות מתוכן 7 ביציות הבשילו ונוצרו 5 עוברים חמודים לטענת הרופא. 2 הוחזרו, 2 הוקפאו ואחד המשיכו לגדל שאלה ראשונה: אשמח לדעת אם מדובר ביבול טוב? בנוסף הוחזרו לרחמי שני עוברים בתאריך 7.3.14 רציתי לדעת מתי מתרחשת השתרשות? כבר מזה כיומיים אני חשה כאבים בגב התחתון (בדרך כלל לא סובלת מכאבים בגב) האם יכול להיות קשר לפרוגסטרון? או לזריקת הפרגניל שלפני השאיבה? מקבלת תמיכה של 3 אנדומטרין,4 אסטרופם וזריקת פרוגסטרון ריטארד אחת לחמישה ימים. אודה לתשובתכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/03/2014 | 16:44תוצאות הטיפול שלך משביעות רצון ביותר והתסמינים שאת חובה שכיחים בעטיו של הטיפול ,הטיפול התמיכתי בהחלט ראוי ,מה שנשאר זה לאחל לך בהצלחההוסף תגובה
-
תודה רבה לך! מקווה שיהיה טוב
אני 13/03/2014 | 16:46///הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת על-שמע (אולטרסאונד) בהריון
-
סיסי שליה
-
תרופות קשורות
-
פודופילוטוקסין
-
צטרורליקס
-
מונחים קשורים
-
בחילות הריון
-
אוננות
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן