פורום טיפולי פוריות - עמוד 2231
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
הגבלה בטיפולי פוריות
עדן 10/03/2014 | 14:32האם מגבילים את כמות מחזורי טיפולי פוריות (לא ב-IVF, אלא בזריקות הורמונאליות של פיוריגון בלבד). האם יש מצב שבו מעל (למשל) 5 טיפולים האפקטיביות יורדת מטיפול לטיפול? או שזה לא משנה...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הגבלת טיפולים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 09:27אין הגבלה בטיפולי פריון,לאחר חמישה מחזורי פיורגון רצוי לעבור לטיול בהפריה חוץ גופיתהוסף תגובה
-
הגבלת טיפולי פוריות
. 11/03/2014 | 11:03למה עושים את זה? האם במקרה בו יש רק בעיית רירית דקה וחוסר ביוץ מצריך טיפולי הפריה? כי אין יתרון על טיפולי הפריה מול זריקות בלבד (לפחות למיטב ידיעתי)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 18:18לאחר חמישה איפולים שעברת יש מקום לשקול לעבור לטיפול הפרייה,הטיפול עשוי לתת תשובה הולמת גם לבעיות שציינתהוסף תגובה
-
-
שקיפות עורפית
אני 10/03/2014 | 20:14פרופסורים נכבדים ערב טוב עברתי היום שקיפות עורפית והרופא הלחיץ אותי. הריון IFV תאומים - שבוע 11+6 עובר אחד 62 CRL שקיפות 1.4 מ"מ מתאים ל 12+4 עובר שני 63 CRL שקיפות 3 מ"מ מתאים ל 12+5 האם הנתונים באמת לא תקינים? בכל מקום שקראתי מאז ביצוע הבדיקה טווח הנורמה הינו עד 3 מ"מ הוא חישב לי סיכון של 1:34 לעובר הזה אודה לתשובתכם ותודה על כל עבודת הקודשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שקיפות עורפית תוספת
אני 10/03/2014 | 20:34שכחתי לציין כי בוצעה מדידה בכמה מוקדים השקיפות הגבוהה נעה בין 2-3 מ"מ נצפתה עצם האף בצורה ברורה, לא היו בצקות או סימנים מחשידים אחרים למעט הגובה המקסימלי שנמדד שהיה 3 מ"מ שוב תודה רבה וסליחה אני לחוצה מאודדדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שקיפות עורפית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 09:29שקיפות עורפית של 3 מ"מ מגדילה את הסיכון לתסמונת דאון בשיעור משמעותי,לכן יש לקחת זאת בחשבון בשיקולים אם לבצע או לא לבצע בדיקת מי שפירהוסף תגובה
-
שקיפות עורפית שאלה נוספת
אני 11/03/2014 | 11:18פרופסור אשכנזי - תודה רבה על המענה המהיר. מי שפיר בכל מקרה אני אבצע, גם ייעץ גנטי האם העובדה שכן נצפתה עצם גשר האף ולא נצפתה היגרומה ציסטות לא מעודדת אפילו מעט? תודה רבה וסליחה על ההטרדות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שקיפות עורפית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 18:16בהחלט יש גם סימנים מעודדיםהוסף תגובה
-
-
דימום בשבוע 5
הילה 11/03/2014 | 13:18שלום, אני בהריון לאחר טיפול ivf, נמצאת כעת בשבוע 5 עם הפרשות חומות ודימומים מועטים מהרגע שגיליתי לראשונה. היום לפנות בוקר היה לי דימום חזק יותר מהרגיל שלאחריו הפך להיות דימום בניגוב בלבד, מלווה בכאבי בטן כמו במחזור. לאחר מספר שעות יצאה ריקמה קטנה כלשהי בניגוב ולאחריה פסק הדימום ונשארו מעט הפרשות חומות. ביצעתי בבוקר בדיקת דם והבטא הכפילה את עצמה (עלתה מ1948 ל5126). ברצוני לשאול האם יכול להיות שלמרות עלייתה של הבטא מדובר בהפלה? מה היתה הריקמה שיצאה? האם מדובר בקריש דם? תודה מראש, הילה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
יש לציין כי הפרוגרסטרון ירד מעט
הילה 11/03/2014 | 17:50שכחתי להוסיף כי הפרוגרסטרון היה לפני יומיים 78 והיום עומד על 58, האם תקין? (E2 היה 3102 והיום 3568). תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפלה מאיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 18:06יתכן בהחלט שלמרות הטיפול טרם היפלת,כל הבדיקות ההורמונליות תקינות כולל התנודות ברמות הפרוגסטרון,יש לבצע גם ביקורת אולטרסאונדהוסף תגובה
-
-
הפסקה של יומיים בפרוגסטרון
מאיה 09/03/2014 | 20:52שלום רב, אני שבוע 10 + להריון תאומים (לאחר IVF)המלווה בדימום קל לסירוגין. עד לפני יומיים (8/3/14)השתמשתי באינדומטרין 3 פעמים ביום. האם רצוי(לאור הדימומים)להמשיך עם אינדומטרין עד שבוע 12-13 (הבנתי שלעתים זו פרקטיקה מקובלת)? האם המשך השימוש יכול להזיק להריון? והאם ניתן לחדש את השימוש באינדומטרין במינון זהה לאחר הפסקה של יומיים? אודה מאד לתשובתך!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך אנדומטרין
פרופסור משיח 09/03/2014 | 21:02באופן שיגרתי אני מורה להמשיך את האנדומטרין עד שבוע 12. על אחת כמה וכמה כשיש דימום. אין נזק צפוי מהמשך האנדומטרין ואין בעיה להמשיכו אחרי יומיים הפסקההוסף תגובה
-
המשך אנדומטרין- תודה רבה פרופ` משיח!
מאיה 09/03/2014 | 22:47תודה רבה על תשובתך המהירה פרופ` משיח!הוסף תגובה
-
פרוגסטרון
מאיה 10/03/2014 | 21:30פרופ׳ משיח שלום, האם בהריון תאומים (שבוע 10+) כמות הפרוגסטרון גבוהה יותר מאשר בהריון עובר אחד ובתוספת אנדומטרין עד שבוע 12 עלולה להביא לכמות פרוגסטרון עודפת? האם הדבר רצוי/ עלול להזיק? תודה רבה על תשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 09:36עודף פרוגסטרון אינו יכול להזיק,רמת הפרוגסטרון הצפויה בהריון תאומים גבוה יותר עקב יצור מוגבר על ידי שתי שיליותהוסף תגובה
-
תודה רבה על תשובתך פרופ' אשכנזי
מאיה 11/03/2014 | 11:45תודה רבה על תשובתך המהירה פרופ' אשכנזי.הוסף תגובה
-
-
תוצאות חלקיות קרישיות יתר
מיקה 10/03/2014 | 21:46שלום רב האם זה תקין ? Beta 2 Glycoprotein 1 IgG גבול עליון 5 (יחידות 2.2 )גבול תחתון 0 I.N.R 1 PT (Seconds) גבול עליון 11.7 (יחידות 10.6 sec) גבול תחתון10.2 PTT גבול עליון 30.6 (יחידות 28.2 sec גבול תחתון 21.6 תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקות קרישיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 09:35הבדיקות תקינותהוסף תגובה
-
-
איך אתם יודעים?
מ 10/03/2014 | 22:12איך רופא יודע בדיוק לפי גודל העובר את שבוע ההריון והיום העובר גדל מספר קבוע בכל יום? תודה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גודל עובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 09:33גודל העובר הנצפה באולטרסאונד משקף את גיל ההריון (בסטיית תקן כמובן)הוסף תגובה
-
-
ביוץ שמתאחר...
מייחלת כבר... 09/03/2014 | 22:39פרופ' אשכנזי ערב טוב, אוטוטו 40. רקע: הריון לפני כ-8 שנים. ספונטני ותקין. לפני כשנה גרידה מהריון ספונטני, עקב היעדר דופק עוברי בשבוע 9. לפני כחודש אירע אצלי משהו מוזר. עברתי הזרעה ע"ב טבעי לחלוטין (סבלתי מספיק מ- IVF עם הורמונים..), וכעבור שבועיים קיבלתי ווסת חזקה באופן קיצוני + התכווצויות כואבות מאוד באופן חריג כיממה אחת. היתה לי שפעת, ולהערכתי גם הפלה. נתונים מיום 6/3: יום מחזור 14, זקיק 16, עובי רירית: 11 דם:אסטרדיול: 302, LH: 5.80 פרוגסטרון: קטן-. נתונים מיום 9/3: יום מחזור 17, זקיק 14, עובי רירית: 11 דם: אסטרדיול: 667, LH: 15.50, עובי רירית: 11 ולשאלותיי (ווסת סדירה כמו שעון שוויצרי) 1) איך הזקיק לא התקדם היום? 2) האם יכול להיות שהביוץ כבר לא יתרחש החודש? 3) האם ייתכן שהעיכוב/אי הביוץ נובעים מההפלה שייתכן והתרחשה ? 4) האם ייתכן שפשוט אין ביוץ בגלל הגיל המתקדם? אף פעם לא אירע אצלי מקרה כזה. אודה לך מאוד אם תוכל, מנסיונך, להסביר לי את התופעה. תודה והערכה רבה !!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/03/2014 | 23:32יתכן והביוץ התרחש בין היום ה16-17,למרות העליה ברמת האסטרוגן וה-LH ,חבל שחא נחקחה בדיקת דם לפרוגסטרון כדי למקם אותך לפני או אחרי ביוץ(לטעמי אחרי)הוסף תגובה
-
אודה למענה בבקשה
מייחלת 10/03/2014 | 08:25פרופ' אשכנזי, סליחה, לא ציינתי. םקוגסטרון פחות מ-2. אף פעם, מעולם לא התרחש אצלי ביוץ כה מאוחר. יום 18 למחזור, והזקיק נותר באותו האורך. בדיקות הדם מצביעות על עליה יפה בערכי ההורמונים. האם העיכוב נוצר בגלל השפעת וההפלה שככל הנראה התרחשה? מדוע הזקיק אינו מתקדם?? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 10:03לא נראה לי שהתופעה קשורה בהפלה,קיימת גם אפשרות שמבצע האולטרסאונד שגה,וזאת לאור העליה באסטרוגן וב-LH וערכי פרוגסטרון המצביעים על מצב טרום ביוציהוסף תגובה
-
דחוף בבקשה
מייחלת 10/03/2014 | 14:17פרופ אשכנזי, אודה למענה בהקדם בבקשה נתוני דם מהבוקר: 649 Lh 30.50 פרוגסטרון. 2.4 והזקיק עומד על 15/16 כבר 5 ימים. אם הערכים בדם מצביעים על התקדמות יפה, בהכרח יש מתאם בין בדיקת הדם להתקדמות הזקיק?? כלומר אם ישנה התפתחות בערכי הדם, האם חייבת להיות התפתחות בנתוני הזקיק? מתי להערכתך עליי לבצע שוב בדיקות? מתי להערכתך יש לבצע הזרעה אם בכלל?? המון המון תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עליית הורמון ה-LH
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/03/2014 | 09:31עליית הורמון ה-LH מבשרת ביוץ בטווח של כ-24-28 שעות,לכן כדאי לשקול לבצע הזרעה בטווח זמן זההוסף תגובה
-
-
בדיקת בטא
שיר 10/03/2014 | 11:01אחרי החזרת 3 מוקפאים בטא ביום ה-13 - 353 ולאחר שלושה ימים בטא-1688 האם זה תקין ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 11:16מעולההוסף תגובה
-
המשך לבטא
שיר 10/03/2014 | 11:31האם יש סיכוי לתאומים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 13:08האפשרות קיימתהוסף תגובה
-
-
עזרתכם בבקשה
לי 10/03/2014 | 08:23כעבור 5 ימים של גונל F: ימין: 9,11,12,12 שמאל:9 e2- 2550 הרופא הורה על יומיים הפסקה ואז לחזור למעקב. האחות הסבירה שזה על מנת להרגיע את ההורמונים שגדלו מידי, ואני ממש בלחץ. זה מקובל? קראתי שזה עלול לפגוע באיכות הביציות, זה נכון? אם כן איך לוקחים סיכון שכזה? הגוף ימשיך לגדל את הזקיקים בעצמו כפי שקורה במחזור טבעי או שמביאים לאיפוס המערכת? אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
COASTING
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 10:07הפסקת הטיפול ההורמונלי לצורך איזון התגובה קרויה COASTING והיא מקובלת כדרך למניעת גירוי יתרהוסף תגובה
-
תודה והמשך
לי 10/03/2014 | 10:12הגוף ימשיך לגדל את הזקיקים בעצמו כפי שקורה במחזור טבעי או שמביאים לאיפוס המערכת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 10:15חלק מהזקיקים ימשיך לצמוח,חלק אחר יעבור אטרסיה וניווןהוסף תגובה
-
תודה רבה ויום מקסים!! ממש עבודת קודש אתם עושים פה...
לי 10/03/2014 | 10:23.הוסף תגובה
-
-
בדיקת זקיקים ללא טיפול הורמונלי
צ 06/03/2014 | 00:55לבדיקת כדאיות כניסה לתהליך הקפאת ביציות- האם יעזור לעשות בדיקת זקיקים ללא קבלת תרופות? מתי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הקפאת ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/03/2014 | 11:31מטרת הליך הקפאת הביציות הינה לשמר יותר ביציות באיכות וכמות לשימוש עתידי,להשגת מטרה זו באופן האופטימלי נדרש טיפול הורמונליהוסף תגובה
-
בדיקת זקיקים כדי לבדוק אם משתלם יהיה להתחיל תהליך הקפאה
. 06/03/2014 | 19:19הכוונה לבצע בדיקת זקיקים כדי לבדוק אם כדאי יהיה בכלל להתחיל בטיפול הורמונלי למטרת הקפאת ביציות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הקפאת ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/03/2014 | 10:55ישנם מדדים לבדוק את הרזרבה השחלתית שלך ובהתאם להתאים את פרוטוקול הטיפול -ההחלטה על הפרוטוקול והמינון הטיפולי הינה החלטה מקצועיתהוסף תגובה
-
בדיקת אולטרסאונד ומהם המדדים
ץ 10/03/2014 | 01:06הכוונה לבצע בדיקת זקיקים ע"י אולטרסאונד כדי לקבל אינדיקציה כמה ביציות ניתן יהיה לשאוב, זאת כדי לבדוק אם יש טעם בכלל להתחיל בתהליך של תרופות, שאיבה ותשלום לא קטן עבור הקפאת ביציות. מתי מומלץ לבצע זאת וכמה זוהי אינדיקציה טובה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רזרבה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2014 | 10:14כאמור קביעת הרזרבה השחלתית יכולה להעשות בדרכים רבות בין יתר המדדים הקובעים לגבי רזרבה שחלתית נמוכה הינם-גיל האישה,התגובה שלה בפועל,(AFC (antral follicule count -מספר הזקיקים הבסיסי הנמוך בתקופת המחזור,רמת E2 גבוהה במחזור,רמת FSH גבוהה במחזור,רמת AMH נמוכה,רמת INHIBIN B נמוכה,יחסי FSH/LH לטובת ה-FSH ,נפח שחלה קטן,זרימת דם לסטרומה השחלתית בתנגודת גבוה וסה"כ נמוכה,רמת IGF-1 נמוך בנוזל הזקיקי-השימוש ביותר מפרמטר אחד נותן הערכה טובה למצב השחלה,הטוב ביותר ה- . כמות זקיקים בסיסים בין 3-6 בכל שחלה יכולים להצביע על תגובה שחלתית סבירההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
סרטן רירית הרחם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
התקן תוך רחמי IUD
-
בדיקות קשורות
-
קומבס לא ישירה
-
ויטמין A
-
תרופות קשורות
-
נפארלין
-
מתילארגומטרין
-
מונחים קשורים
-
אי-פריון
-
קרן בריאה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן