פורום טיפולי פוריות - עמוד 2589
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
שאיבת ביציות
22/07/2012 | 18:02ביצעתי שאיבת ביציות שבמהלכה בנוזל הזקיק שנשאב שגודלו היה 23. בשחלה ימנית לא נמצאו ביציות אני בת 41.5, האם ממצא זה עשוי להעיד על כך שאין לי יותר ביציות? האם האפשרות שבוצע ביוץ קודם לפני תזמון השאיבה יכול להלקח בחשבון.להמשיך בטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זקיק ריק
פרופ' ) אשכנזי 22/07/2012 | 18:23שלום,לדאבוני שתי האפשרויות שהועלו אפשריות,יתכן זקיק(במקרה זה מבנה ציסטי) ללא תוכן של ביצית ורקמת גרנולוסה העוטפת את הביצית,באותה מידה יתכן ובייצת לפני מועד השאיבה. באשר להמשך הטיפול -על הרופא להעריך את מצב הרזרבה השחלתית שלך לפי הערכות של הפרופיל ההורמונלי,ומצב הזקיקים הבסיסי שלך,ובהתחשב גם בגילך ,נתונים אלו עומדים לרשותו של הרופא שלך לקראת הטיפול הבא. מאחל לך הצלחה בניסיון הטיפול הבאהוסף תגובה
-
זקיק ריק
22/07/2012 | 20:23בהמשך לתשובתך האדיבה, הרופא המטפל קבע כי לא מדובר בציסטה כי אם בזקיק בעקבות בדיקת דם שביצעתי שהראתה כי ההורמונים גבוהים, אם אכן הייתה זו ציסטה עליי להיות אופטימית? האם ידוע בספרות כי בגיל שלי אין ביציות?הרופא המטפל אמר לי להמתין לווסת הבאה ושהטיפול והמינונים יהיו זהים לזה שהיה, האם מכך גם עליי להבין כי יש תקווה, כיצד אפשר למנוע ולהימנע מבייוץ קודם השאיבה? אולי לרכוש ערכת ביוץ?תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מניעת ביוץ מוקדם
פרופ' אשכנזי 22/07/2012 | 22:30מניעת ביוץ מוקדם במיוחד במקרים של גיל גבוה ,או תגובה שחלתית נמוכה הינה גולת הכותרת של הטיפול ההורמונלי תוך שימוש בתכשירים מעודדי ביוץ מצד אחד ותכשירים מדכאי ביוץ מוקדם מצד שני -יצירת האיזון הנכון ותזמון שאיבת הביציות למועד הרצוי שהביציות הבשילו והן נמצאות בזקיקים זוהי המטרה של הרופא המטפל. אני משוכנע שהרופא שלך הפיק את כל הלקחים מהנסיון הכושל וישאף למקסם את התוצאה בטיפול הבאהוסף תגובה
-
-
פרוטוקול
21/07/2012 | 21:39פרופ' נכבדים שלום, בפרוקטוקול הראשון שלי התחלתי מהיום השלישי למחזור עם גונל F 187 יחידות ליום למשך חמישה ימים. ולאחר מכן מונופור 2 יחידות למשך 3 ימים וצטרוטיד 1 ליום למשך 4 ימים. שאבו 21 ביציות והיה לי גירוי יתר. בפרוטוקול הנוכחי מהיום השלישי למחזור קיבלתי 112.5 גונל F למשך 7 ימים, מהיום השביעי למחזור התווסף גם צטרוציד 1 למשך 4 ימים. הפעם שאבו 14 ביציות ולא היה גירוי. שאלתי - מתי בעצם צריך להפסיק עם הגונל ולעבור למונופור? מדוע הפעם לא היה צורך במונופור? מתי יש צורך להשתמש במונפור ומתי לא? האם המונופור יותר "אגרסיבי" ביצירת ביציות מאשר הגונל? סליחה על כמות השאלות אבל אשמח לתשובה, שבוע טוב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גירוי יתר שחלתי
פרופ' אשכנזי 22/07/2012 | 18:32שלום ,גירוי היתר השחלתי נבע בטיפול הראשוני ממינון התחלתי גבוה וגיוס מספר רב יותר של זקיקים וביציות,ובטיפול השני ניתן מינון מופחת שהשיג את המטרה,גירוי היתר אינו נובע מהשימוש במנופור,טוב עשה הרופא שלך שבחר במינון,ופרוטוקול מתאים למניעת גירוי יתר שחלתיהוסף תגובה
-
-
המתנה לתשובת הריון לאחר לידה מוקדמת
22/07/2012 | 09:14שלום רב, אני בת 32 + ,עוברת טיפולי פוריות- IVF ,לציין שאצלי הכל תקין .בתאריך 2/5/12 עברתי לצערי לידה מוקדמת (שבוע ה 22 ),עקב תסמונת דאון. היום אני אחרי טיפול IVF נוסף, עברתי שאיבה ב 15/7/12 וב 18/7 החזרת 2 עוברים בעלי 6 תאים. בעקבות זאת יש לי שתי שאלות: האם ייתכן ששוב יהיה לי ילד בתסמונת דאון? האם קיים סיכוי יותר גבוה שאקלט ועוד לתאומים? שאלה נוספת, כבר יומיים אני חשה לסרוגיין בכאבים בצד שמאל של בבטן התחתונה, ממה יכול לנבוע הדבר? תודה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכויי הריון
פרופ' אשכנזי 22/07/2012 | 10:35שלום,צר לי מאוד על סיפורך העגום,ונקווה שהעתיד יהיה מוצלח יותר תסמונת דאון הינה תקלה גנטית שיכולה להתרחש בכל גיל,כמובן ששכיחותה עולה עם הגיל,הסיכוי הסטטיסטי שהתופעה תישנה קטן מאוד,בהחלט אישה שהרתה ב-IVF הינה בעלת סיכויים טובים יותר להיכנס להריון בטיפול חוזר,בכל IVF שמוחזרים יותר מעובר אחד קיים סיכוי גבוה יותר להריון תאומיםהוסף תגובה
-
תודה
22/07/2012 | 14:36תודה על תשובתך המהירה והמעודדת, נקווה רק לטוב ושוב תודה גרמת לי להיות אופטימית.הוסף תגובה
-
-
רירית דקה
19/07/2012 | 10:48שלום רב, בת 39 , 4 ילדים מנישואין קודמים. כבר למעלה משנתיים בטיפולי IVF לאור בעית זרע.לפני כשנה, הריון שלא התפתח ובעקבותיו גרידא. לפני כ-3 חודשים בוצעה היסטרוסקופיה אבחנתית בגלל רירית שלא מתעבה למרות טיפולים אגרסביים והוחלט כי יש לבצע היסטר' ניתוחתית. לפני חודשיים וחצי הוסרו הידבקויות קשות וניתן לי פרוגיליטון למשך חודשיים. כעת מתחילה פרוטוקול ארוך, אך ביום ה- 17, ערכי E2 היו 469, P- 33, אך רירית 3 מ"מ. לקחתי 5 ימים פרוברה (2 ביום) וכעת ממתינה לוסת. אני מאוד מודאגת עקב מצב הרירית. האם יש סיכוי להקלט , דרך לשפר את הרירית? תודה וסליחה על אריכות השאלההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רירית רחם דקה
פרופ' אשכנזי 19/07/2012 | 17:09שלום,קיימים מספר דרכים לשיפור רירית הרחם שכנראה נפגעה אצלך בעקבות ההידבקויות שנוצרו לאחר ההפלה: 1.שימוש במינונים מוגברים של אסטרוגן דרך הפה ובדרך וגינלית 2.מתן אספירין לשיפור זרימת הדם לרירית הרחם 3.מתן ויטמין E 4. מתן ויאגרה המשפרת את זרימת הדם לאיזור הנרתיק והרחם 5.ביצוע פיפל -גירו מיכני של רירית הרחם במחזור טרום הטיפול של ה-IVF עשוי לשחרר גורמי גדילה ולעבות את רירית הרחם -עבודות מלמדות שביצוע פעולה זו עשוי כמעת להכפיל את שיעור ההריונות. 5.פרוטוקול ארוך מאפשר מתן טיפול בגונדוטרופינים למשך זמן ארוך יותר העשוי לסייע בידי הרירית להתעבות התעבות נוספתהוסף תגובה
-
שאלה נוספת
22/07/2012 | 09:44ראשית, תודה על תשובתך. יש לציין כי אני נוטלת אספירין וויטמין E מזה חודשים.בעבר בוצע פיפל, שלא הניב תוצאות , כמו כן ניתן לי אסטרוגן גם בצורה הוגינלית וגם פומית ואף מדבקות אוורל, שעל אף שהעלו בצורה דרסטית את רמת ההורמונים, לא השפיעו על עובי הרירית. כרגע נמצאת שבוע לאחר סיום פרוברה 7 ימים*2 ביום וכן 11 ימים של דקפפטיל. טרם הגיע המחזור, אך ישנה רגישות קיצונית וכאבים בחזה. רציתי לשאול, האם זוהי תופעה נורמלית (גלי החום שיש לי, אני מבינה שהם תופעה ידועה), וכן מתי אמור להגיע המחזור? בדיקת הריון ביתית- שלילית. תודה רבה מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך תשובה
פרופ' אשכנזי 22/07/2012 | 10:20שלום,התופעות שאת מרגישה ידועים ואפשריים בעקבות הטיפול שאת מקבלת,קבלת המחזור צריכה להתרחש כ-3-5 ימים לאחר הפסקת תכשיר פרוגסטטיבי לגרימת מחזורהוסף תגובה
-
שאלה קטנה אחרונה
22/07/2012 | 12:25תודה על תשובתך המהירה, נרגעתי מעט. עברו כבר 7 ימים מהפסקת הפרוברה, אך טרם הופיעה הוסת. זה עדיין נחשב בגדר התקין? האם הטיפול בדקפפטיל עלול לעכב את המחזור? כיום נמצאת ביום ה - 31 מהמחזור האחרון. תודה וסליחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עכוב במחזור
פרופ' אשכנזי 22/07/2012 | 12:53שלום עוד פעם,קרוב לודאי שהטיפול עם דיקפפטיל גורם לעיכוב הזמני במחזורהוסף תגובה
-
המון המון תודה
22/07/2012 | 13:12תודה רבה על תשובותייך. אין די מילים לתאר עד כמה אני מעריכה את העזרה שאתה מושיט לנשים כמותי, הנמצאות בתהליך הארוך והקשה הזה. שא ברכות מקרב לב.הוסף תגובה
-
-
מחזור מאחר
22/07/2012 | 07:31בתאריך 10.7 קיבלתי זריקת אוביטרל לאחר שמעקב זקיקים יומיים לפני ניצפה זקיק של 19 מלימטר ועובי רירית 5 מלימטר. אתמול שזה 12 יום מההזרקה עשיתי בדיקה בייתית שיצאה שלילית . יש לי מידי פעם כאבי בטן כמו לפני מחזור.ובניגוב מעט מאוד הכתמות ללא דם. האם זה מוקדם עדיין לבדיקה בייתית ומתי רצוי לעשות כשמדובר לאחר אוביטרל? האם אוביטרל יכול לגרום לאיחור במחזור (יש לי איחור של יום אחד ).תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קבלת מחזור לאחר אוביטרל
פרופ' אשכנזי 22/07/2012 | 10:43שלום,קבלת מחזור לאחר אוביטרל מתרחשת בין 12-14 יום לאחר הזריקה,אוביטרל יכל לגרום להתפתחות ציסטה לוטאלית המפרישה פרוגסטרון שיכל לעכב את המחזור,אתמול היו רק 11 יום לאחר הזרקת האוביטרל שלך,במידה ולא תקבלי וסת עוד יומיים בצעי בדיקת דם להריוןהוסף תגובה
-
-
סיכויי הריון
22/07/2012 | 09:25שלום לרופאים, בת 43, אמא לשני ילדים שבאו בהריונות ספונטניים וללא טיפולים, מבקשים להביא ילד שלישי. עברתי 4 הזרעות שלא צלחו.(חלקם עם הורמונים וחלקם על בסיס מחזור טבעי). IVF ראשון - פרוטוקול קצר (מנופור וצטרוטייד) 3 זקיקים לשאיבה,למרות הצטרוטייד בייצתי והשאיבה התבטלה. IVF שני - פרוטוקול קצר (מנוגון וצטרוטייד)נשאבו 2 ביציות, 2 הפריות , תמיכה של אנדומטרין - אין הריון. יש לציין שכל הבדיקות אצלי טובות והזרע מעולה. בכל טיפול אני "מייצרת" בין 2-3 זקיקים. הרופא שלי טוען שהמנוגון הוא ההורמון הכי טוב עבורי, ועל להמשיך בסבבים הבאים איתו. מה הסיכוי להריון? האם ישנם הורמונים שיכולים לייצר יותר זקיקים בגילי? האם יש מקום לאופטימיות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכויי הריון
פרופ' אשכנזי 22/07/2012 | 10:27שלום,סיכויי ההריון בקבוצת הגיל שלך הינה בין 7-10% למחזור טיפולי,למרות שלפי הנתונים שלך יתכן שהסיכוי אפילו טוב יותר. פרוטוקול קצר עם אנטגוניסטים ל-GNRH (צטרוטיד) הוא פרוטוקול מועדף בנתוני התגובה ההורמונלית והגיל שלך,הבחירה במנוגון או מנופור בהחלט מקובלת וראויההוסף תגובה
-
-
גונאל F
20/07/2012 | 21:44שלום רב, שתי שאלות לי: 1. כשאני מזריקה גונאל, תמיד יוצא לי עוד חומר מהמזרק לאחר ההזרקה, ואז יש תחושה כזו שלא כל החומר נכנס על אף שאני מחכה 10 שניות עם המחט בפנים. אני מניחה שלעולם לא אדע האם כל החומר נכנס, אבל איך אפשר למנוע זאת? אולי תנוחה אחרת? אני מזריקה בעמידה(לא מסתדרת בישיבה) מה יכול להיות אולי שאני עושה לא נכון...? 2. היתכן לאחר 4 ימי הזרקות של גונאל (החל מהיום השלישי לווסת) (מזריקה 75) וביום החמישי הרירית 4.5 והזקיקים עדיין קטני(פחות מ 9-10 מ"מ) כאמור, קיבלתי הוראה להמשיך להזריק הזריק עוד 4 ימים נוספים את אותו המינון ולהגיע למעקב ביום החמישי. אודה לתשובתכם!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גונל F
פרופ' אשכנזי 21/07/2012 | 14:04שלום,התשובה לשתי השאלות היא שאין כל חריג בהזרקה שלך ובזליגה של מעט נוזל מהמזרק,ושהתגובה שלך למינון של 75 יחידות סבירה לחלוטין והמשך ההוראות שקיבלת הן אכן נכונות וראויותהוסף תגובה
-
-
נתפס לי הצד- בשבוע 8
18/07/2012 | 21:07הי היום כהרגלי הקאתי עד השעה 14 ואז אכלתי צהריים "פלפל ממולא קטן" ושתיתי מים ואז הלכתי לישון על הבטן. שקמתי הרגשתי מן דקירה כזו בצלעות למעלה (ממש מתחת לחזה)ומאז עד עכשיו אני מרגישה שתפוס לי. ממש כמו אחרי ספורט. (אציין שאין לי שום סימן מדאיג אחר- לא קוצר, לא צרבת ולא כאבים בבטן התחתונה). צלצלתי למוקד אחיות- והאחות אמרה לי שאין לי מה לדאוג וכנראה פשוט נתפס. האם אני צריכה לדאוג? או פשוט לתת לזה לעבור מעצמו. תודה רבה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבוע 8
פרופ' משיח 18/07/2012 | 22:01לא ניראה לי מדאיג. אלו תופעות של הריון. בכל מקרה כדאי לבצע מחר אולטראסאונד לראות שהעובר בסדרהוסף תגובה
-
עשיתי לפני יומיים- אשמח שתענה לי מהר שאדע אם לגשת מחר לבדיקה
18/07/2012 | 22:25אולטראנסד לפני יומיים והכל היה בסדר ברוך ה. הרופא אמר לי לחזור אליו לאחר שקיפות עורפית בעוד חודש. האם עדיין אתה ממליץ שאעשה מחר אולטר? כי הבחילות וההקאות ממשיכות. תודה רבההוסף תגובה
-
בנוסף- אני בחופשה
18/07/2012 | 22:26כבר חודש ולא עושה כלום פרט מלנוח כל היום. תודה ענתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת אולטרסאונד
פרופ' אשכנזי 18/07/2012 | 23:08בכל מקרה כדאי לבצע ליתר בטחון ביקורת אולטאסאונדהוסף תגובה
-
עשיתי הבוקר
19/07/2012 | 09:44וברוך ה הכל תקין. אני בשבוע 8.1 וגודלו 16 מ"מ. אז ממה זה קרה? פשוט כנראה נתפס? תודה רבה רבה ויום טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מזל טוב
פרופ' אשכנזי 20/07/2012 | 19:23מזל טובהוסף תגובה
-
-
פרופסורים יקרים שלום, שינוי בערכי FSH במוזאיקה של טרנר
19/07/2012 | 15:21שלום רב, ראשית תודה על המענה שלכם באמצעות הפורום הנהדר הזה, למרות זאת הייתי שמחה לא להיות חלק ממנו. שאלתי בעבר לגבי מוזאיקה של טרנר. להלן תקציר קצר: אני בת 35 שנים, יש לי בת בת 4 שנים מהריון ספונטני. לפני כשנה וחצי אובחנתי עם מוזאיקה של טרנר בעקבות נסיונות כניסה להריון. FSH- 20. AMH-0.63 לפני כשנה נכנסתי להריון בעקבות טיפול IUIלאחר מתן GONAL-F ההריון נפל בגיל 8 שבועות. מאז עברתי 6 טיפולים של IVF שברובם ממוצע הביציות שנשאבו היה 2(לאחר זריקות מנוגון/ מנופור במינונים גבוהים כחמש- שש אמפולות) ובד"כ היתה החזרה של עובר אחד, בדרגה B-C בדרך כלל, ללא הצלחה. עברתי טיפול IVF נוסף (מספר 7)על בסיס ביוץ טבעי (בוצעה שאיבה של הזקיק ולא נמצאה ביצית. היום חזרתי על בדיקת FSH ביום השלישי למחזור, יש לציין כי גם הבדיקה הראשונה לפני כשנה בוצעה ביום השלישי וניכר כי רמת ה-FSH ירדה היום ל-13!!! 1. מה מסביר את השינוי, הרי הרזרבה לא יכולה להתמלא מחדש, הרי נולדתי עם כמות מסוימת של ביציות?!!?! 2. האם ישנה משמעות לירידה בערך? האם העובדה שאין עלייה בערך מהווה פרוגנוזה טובה יותר? 3. האם אתם ממליצים במקביל לחזור על בדיקת AMH? במידה וכן, כיצד ניתן לבצעה באמצעות קופת החולים ולא באופן פרטי כפי שבצעתי בעבר??? תודה רבה מראש על המענה ליאתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שינויים חודשיים בפרופיל ההורמונלי
פרופ' אשכנזי 19/07/2012 | 16:52שלום,להלן התשובות לסוגיות שאת מעלה 1.התופעה של שינויים מידי חודש בפרופיל ההורמונלי ובתוצאת ה-FSH ידועים וקרויים Inter Cycle Variations (שינויים בין מחזוריים)בעבר טענו שבחודש שה-FSH יותר נמוך זהו חודש עם סיכויים טובים יותר,אולם כיום ידוע שבספקטרום התוצאות ,התוצאה הגבוה ביותר היא הרלוונטית לסטטוס השחלתי-כך שהשוני בתוצאה חסר משמעות אלה עם מדובר בעליה בערך. 2.אין משמעות לירידה בערך ,לעומת זאת העובדה שאין עליה בערך פרוגנוסטית טובה יותר 3.אינני רואה בשלב זה צורך בביצוע בדיקת AMH חוזרת אלה להמשיך טיפול למרות שהסיכויים בנסיבות המקרה לא גבוהים בין היתר בגלל ההיסטוריה הטבעית של מוזאיקה של טורנר המסתיימת לעיתים קרובות לדאבונינו בבלות מוקדמת (מתחת לגיל 40 ). אגב סיפורך הוא מהסוג הנדיר המבטא הצלחה -מקווה שתצליחי לשחזר את הצלחתך מהעברהוסף תגובה
-
-
FSH גבוה
18/07/2012 | 22:02שלום, אני בת 39.5 אמא ל4, הריונות ספונטיים,ללא קושי[בחודש שרציתי הריון נקלטתי,הריון אחרון לפני 4.5 שנים].מחזור סדיר 27 29 יום. אני צריכה לעבור IVF+PGD בצעתי את כל הבדיוקות הנדרשות וכולן תקינות, פרט הערך של ה- FSH שכבר חודש שני מראה ערך של 30,ולכן אני לא יכולה להתחיל טיפול,בעיקובות כך נאמר לי לקחת גלולות בשם אורטו-סיקלן [מעולם לא שמעתי על הגלולות האלה.]אמרו לי שאני אסיים את הגלולות למשך 21 יום ואז ליצור שוב קשר. האם עצם זה שאני צריכה לקחת גלולות אז זה יכול להוריד את רמת ה-FSH? מה התפקיד של הגלולות? אני רוצה לציין שבמקביל אני עושה בדיקה ביום ה-20 למחזור ,ובכל הפעמים מוכח שאני מבייצת,אז איך זה שרמת ה-FSH גבוהה ביום ה-3 למחזור? האם כל גלולה יכולה להוריד את רמת ה-FSH או שרק האורטו-סיקלן? איך זה יכול להשפיע על המשך הטיפול? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רמות FSH גבוהות
פרופ' אשכנזי 18/07/2012 | 23:12העובדה שבבדיקות חוזרות רמות ה- FSH שלך גבוהות מעידה שמדובר במצב של רזרבה שחלתית נמוכה ,והפרוגנוזה להצלחה ב-IVF+PGD היא נמוכה ,הטיפול בגלולה (כל גלולה)להורדת רמת ה-FSH הוא קוסמטי ולא מטפל במהות ובבעיה של הידלדלות הרזרבה השחלתיתהוסף תגובה
-
רמות FSH גבוהות
19/07/2012 | 10:48בהמשך לשאלה האם אחרי שרמות הFSH ירדו בעזרת הגלולות,פרוטוקול ארוך יכול לטפל במהות הבעיה וכן להצליח? תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוטוקול טיפול
פרופ' אשכנזי 19/07/2012 | 16:37שלום,פרוטוקול טיפול ארוך אינו מתאים למצב של תגובה ירודה ,הוא עלול לדכא את השחלה לתקופה ארוכה,פרוטוקול ארוך אינו מטפל במהות הבעיה,ואינו יכל לייצר יש מאייןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אנדומטריוזיס
-
סרטן רירית הרחם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
בדיקות קשורות
-
אבחון תסמונת ה-X השביר
-
שקיפות עורפית
-
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
טרימתופרים
-
מונחים קשורים
-
ביצית
-
החצנה צווארית
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב